FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
94
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
40
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
67
25%

Ukupno glasova: 267

keli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la keli » 22 nov 2021, 11:10

Historicar je napisao/la:
22 nov 2021, 11:07
Da mi je neko prije godinu rekao, da će Miloš Gigović biti četvrti sudija na meču Lige prvaka, poslao bi ga na psihijatriju.
Nagrada za poslušnost ;)
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 22 nov 2021, 11:20

Akta je napisao/la:
22 nov 2021, 11:08
Yebes navijaca kojeg moras tjerati da dodje na utakmicu.
Simpatizera, oke al "pravog" navijaca, to je smijesno.

Sto u konacnici znaci, da nemas puno "pravih" navijaca.
Da bi imao bazu navijaca na tekme moraju dolaziti ljudi sa djecom,tako sam i ja sa starim i pretpostavljam nas 90% dolazilo kad smo imali 3-4 god i tako zavolili klub.
Koliko ti danas dodje takvih,od 2000 imas mozda njih stotinjak.
Promjenile su se generacije a nasa baza se stalno smanjivala i dosli smo do ovoga sto imamo.
Ovo sto dodje na Evropske tekme i derbi dodje vise radi furke i da prica kako je bio na tekmi slabo tu ima navijaca i simpatizera

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 22 nov 2021, 11:20

mensur55 je napisao/la:
22 nov 2021, 11:03
Sto se tice posjete nije toliki problem ni rezultat ni stadion, jednostavno u Sarajevu nije fazon ici na utakmicu nego je fazon otici svaki dan cuclat sishu i dat sedmično 3 4 karte na tu sishu. Sramota da Posušje ima veću posjetu, ne razumijem Sarajlije, meni nije teško doći na utakmicu i prec 200 km al jest onom s otoke teško doći do koševa jbg nema mu na stadionu grijača smrznuce mu se izdepilirane nogice.
To je to, mi smo najrazmazeniji navijaci na planeti. Daleko stadion, nije uslovan, skupe karte, bolje gledat celzi, ode na shishu itd.. **** majku da zivim dolje ne bi me trening masio, a kamoli utakmica. Ne ides na utakmice zbog palica i hebibovica vec zbog svog kluba.
1946-1987

mensur55
Kontakt:

Post Postao/la mensur55 » 22 nov 2021, 11:32

leo1946 je napisao/la:
22 nov 2021, 11:20
mensur55 je napisao/la:
22 nov 2021, 11:03
Sto se tice posjete nije toliki problem ni rezultat ni stadion, jednostavno u Sarajevu nije fazon ici na utakmicu nego je fazon otici svaki dan cuclat sishu i dat sedmično 3 4 karte na tu sishu. Sramota da Posušje ima veću posjetu, ne razumijem Sarajlije, meni nije teško doći na utakmicu i prec 200 km al jest onom s otoke teško doći do koševa jbg nema mu na stadionu grijača smrznuce mu se izdepilirane nogice.
To je to, mi smo najrazmazeniji navijaci na planeti. Daleko stadion, nije uslovan, skupe karte, bolje gledat celzi, ode na shishu itd.. **** majku da zivim dolje ne bi me trening masio, a kamoli utakmica. Ne ides na utakmice zbog palica i hebibovica vec zbog svog kluba.
Nemamo tu kulturu odlaska na utakmice pa je onda sve izgovor, opet mi je najgore kad kaze nema para a ja znam par studenata koji su od usta odvajali da kupe člansku i sezonsku od kojih većina nije iz Sarajeva. Sramota velika za Sarajevo grad da se skupi jedva hiljadu ljudi na stadionu i to po finom vremenu.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 22 nov 2021, 11:41

Akta je napisao/la:

Upravo, imas 1k ovih pravih bolesnika ovo ostalo su simpatizeri, dodju jedino kad je derbi ili evropska tekma i tjt.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 22 nov 2021, 12:00

Blitvarski fudbal će i ovu posjetu prepoloviti uskoro..
Bahati, bahati Željkan!
1946

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 22 nov 2021, 12:12

Meni je drago da se prica i ovoj temi a ne samo o timu i desavanjima na terenu.
Puno je propusta uradjeno poslije rata do sad i malo se pridavalo znacaja toj navijackoj bazi. Ta baza je morala biti 4-5 hiljada da se ispravno radilo a ne ovih trenutnih 1-2 hiljade. Moraju se dovoditi skole i razna udruzenja na utakmice. Djeca moraju besplatno da ulaze. Moramo lijepo igrati i imati par zvijezda koji su magnet za publiku. Treba nam jak sjever jer i on je magnet za jedan dio publike koja voli da je dobra atmosfera. Ne moze se svaka prijateljska igrati u Butmiru, pa nekad treba otici u Olovo, Brezu, Gorazde, Tesanj, Konjic i slicno. Treba i tamo pribliziti klub navijacima. Tako neke stvari su mogle da se poboljsaju i urade da to bude bolje nego sto je sad.
Sigurno da nam fali jedna natkrivena tribina za one koji dovode djecu na utakmice ali valjda i to nekad dozivimo. Druga stvar kad bi klub odlucivao o terminima utakmice bilo bi makar malo bolje. Dalje ovaj savez je skrenuo s puta definitivno i ogadio mnogima fudbal u ligi i nadam se da ce sto prije doci ljudi koji se razumiju u fudbal i probleme nase lige.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 22 nov 2021, 12:28

Sarajlije su generalno tanki sto se tice posjete, vazda mi je bilo fascinantno kako smo mi sa 100+ kilometara udaljenosti uvijek imali vise elana za utakmicu nego neko kome je mrsko prohodati 400m do koseva, a ti su uvijek najglasniji na tastaturi. Isto tako sto se tice reprezentacije u svim sportovima, pa i svih protesta. Neoborive cinjenice
NEMA NAZAD

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 22 nov 2021, 12:58

Tatamata1946 je napisao/la:
22 nov 2021, 12:12
Meni je drago da se prica i ovoj temi a ne samo o timu i desavanjima na terenu.
Puno je propusta uradjeno poslije rata do sad i malo se pridavalo znacaja toj navijackoj bazi. Ta baza je morala biti 4-5 hiljada da se ispravno radilo a ne ovih trenutnih 1-2 hiljade. Moraju se dovoditi skole i razna udruzenja na utakmice. Djeca moraju besplatno da ulaze. Moramo lijepo igrati i imati par zvijezda koji su magnet za publiku. Treba nam jak sjever jer i on je magnet za jedan dio publike koja voli da je dobra atmosfera. Ne moze se svaka prijateljska igrati u Butmiru, pa nekad treba otici u Olovo, Brezu, Gorazde, Tesanj, Konjic i slicno. Treba i tamo pribliziti klub navijacima. Tako neke stvari su mogle da se poboljsaju i urade da to bude bolje nego sto je sad.
Sigurno da nam fali jedna natkrivena tribina za one koji dovode djecu na utakmice ali valjda i to nekad dozivimo. Druga stvar kad bi klub odlucivao o terminima utakmice bilo bi makar malo bolje. Dalje ovaj savez je skrenuo s puta definitivno i ogadio mnogima fudbal u ligi i nadam se da ce sto prije doci ljudi koji se razumiju u fudbal i probleme nase lige.
Ima li neko iz kluba da procita ovo mozda il da mu se proslijedi? Jel ovo sve toliko tesko za uraditi ili vam pase stanje na tribinama sto sumnjam jer kome ide u prilog hiljadu ljudi na pustom kosevu? Daj uradite vise nesto po ovom pitanju, trgnite se!
1946-1987

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 nov 2021, 13:03

holyman je napisao/la:
22 nov 2021, 12:28
Sarajlije su generalno tanki sto se tice posjete, vazda mi je bilo fascinantno kako smo mi sa 100+ kilometara udaljenosti uvijek imali vise elana za utakmicu nego neko kome je mrsko prohodati 400m do koseva, a ti su uvijek najglasniji na tastaturi. Isto tako sto se tice reprezentacije u svim sportovima, pa i svih protesta. Neoborive cinjenice
Pa ne tako davno su se ovdje ratove vodili izmedju Sarajlija i ovih sa strane. Tad je ispalo da samo mi iz Sarajeva dolazimo na tekme. Ako nam je ovo ta brojka i ta armija... Sramota.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 nov 2021, 13:49

Manje vise je sve oko posjete rečeno. Pa za utakmice reprezentacije je iz cijele BiH dolazilo 3-4 milje unazad par godina, da gledaju Dzeku, Pjanica, Kolasinca i sl, a ne Velkoskog i ekipu.

Cinjenica je da smo mi sarajlije razmazeni, pa kad igra repka u skenderiji, dodje hiljada u dvoranu, a negdje drugo se pune dvorane. Zato sto raja ovdje ima sadrzaja svako malo, a po manjim gradovima su takve manifestacije dogadjaj za citav grad.

Nema opravdanja, moze se samo raditi na tome da se poboljsa. Paketi porodicnih ulaznica (jeftinije + sok za djecu na ulazu) to se da sve da sa sponzorima rjesiti, krov manje vise, nikad ga nije ni bilo, sigurno da bi valjalo, ali je skupo.

Sarajlije vole autom u zgradu uci, tako i za stadion, ako bi se dogovor mogao napraviti da se onaj parking ispred stadiona obezbjedi za vrijeme utakmice, uz pokazanu ulaznicu 2 sata parkinga besplatno. Siguran sam da bi te neke male stvari popravile posjetu pa koliko god.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 22 nov 2021, 14:02

JavierBosnia je napisao/la:
22 nov 2021, 13:49
Manje vise je sve oko posjete rečeno. Pa za utakmice reprezentacije je iz cijele BiH dolazilo 3-4 milje unazad par godina, da gledaju Dzeku, Pjanica, Kolasinca i sl, a ne Velkoskog i ekipu.

Cinjenica je da smo mi sarajlije razmazeni, pa kad igra repka u skenderiji, dodje hiljada u dvoranu, a negdje drugo se pune dvorane. Zato sto raja ovdje ima sadrzaja svako malo, a po manjim gradovima su takve manifestacije dogadjaj za citav grad.

Nema opravdanja, moze se samo raditi na tome da se poboljsa. Paketi porodicnih ulaznica (jeftinije + sok za djecu na ulazu) to se da sve da sa sponzorima rjesiti, krov manje vise, nikad ga nije ni bilo, sigurno da bi valjalo, ali je skupo.

Sarajlije vole autom u zgradu uci, tako i za stadion, ako bi se dogovor mogao napraviti da se onaj parking ispred stadiona obezbjedi za vrijeme utakmice, uz pokazanu ulaznicu 2 sata parkinga besplatno. Siguran sam da bi te neke male stvari popravile posjetu pa koliko god.
Baš nedavno ženska košarka kad je bila, na ruke se moglo izbrojat koliko ljudi je bilo. A što se parkinga tiče, i tu smo prerazmaženi, baš protiv slobode na parkingu bilo više od pola slobodno, a parkiraju gore prema pedijatriji po trotoarima.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 22 nov 2021, 14:08

Pa kad traže testove i vakcine da se uđe u dvoranu. Ne bi se pegl'o nema tih para.
ISTINA ZA VEDRANA!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 22 nov 2021, 14:15

Lecler je napisao/la:
22 nov 2021, 14:08
Pa kad traže testove i vakcine da se uđe u dvoranu. Ne bi se pegl'o nema tih para.
Baš takvim smeta i kad ima previše sunca, kad malkice vjetar puše, a o kiši da i ne pričamo.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 nov 2021, 14:19

Nisu trazili prije korone pa Skenderija nikad nije bila rasprodata. Mejdan i zenicka Arena puknu za 2 dana.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 nov 2021, 14:26

mnon46 je napisao/la:
22 nov 2021, 14:02

Baš nedavno ženska košarka kad je bila, na ruke se moglo izbrojat koliko ljudi je bilo. A što se parkinga tiče, i tu smo prerazmaženi, baš protiv slobode na parkingu bilo više od pola slobodno, a parkiraju gore prema pedijatriji po trotoarima.
To je to. Doduse ja kakv sam peh jednom krenuo dole parkirat i nesto rampa zablokirala sta li vec i haos nastao svi se okretali i vracali. Meni nije problem gdje god da parkiram, mlad sam, 5 min mi ne znaci nista :D al ima onih kojima to igra presudnu ulogu

I koliko je taj parking pored stadiona?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 22 nov 2021, 14:36

Aduka87 je napisao/la:
22 nov 2021, 11:41
Akta je napisao/la:

Upravo, imas 1k ovih pravih bolesnika ovo ostalo su simpatizeri, dodju jedino kad je derbi ili evropska tekma i tjt.
Ima nas još samo što se nema love do Sarajeva svaku utakmicu :kafa:
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 22 nov 2021, 14:38

22 nov 2021, 14:26
mnon46 je napisao/la:

To je to. Doduse ja kakv sam peh jednom krenuo dole parkirat i nesto rampa zablokirala sta li vec i haos nastao svi se okretali i vracali. Meni nije problem gdje god da parkiram, mlad sam, 5 min mi ne znaci nista :D al ima onih kojima to igra presudnu ulogu

Inače je 1h 1KM, al kad je tekma ima onaj čiko što naplati kartu pa kasnije dignuta rampa, ne znam koliko košta, inače pješke dođem.

Under
Kontakt:

Post Postao/la Under » 22 nov 2021, 14:45

mnon46 je napisao/la:
22 nov 2021, 14:38
22 nov 2021, 14:26
mnon46 je napisao/la:

Inače je 1h 1KM, al kad je tekma ima onaj čiko što naplati kartu pa kasnije dignuta rampa, ne znam koliko košta, inače pješke dođem.
Sad je bilo 3KM od pola 3 do pola 7 kako je onaj rekao.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 22 nov 2021, 14:49

mislite li da se Stanojević vraća? za rođendan bio protiv Slobode.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: napoleon72, ristagrad i 21 gost.