napoleon72 je napisao/la: ↑22 nov 2021, 10:15
Pa i vremena su se promijenila. Tehnologija napreduje. Prije deset godina derbi si mogao slusat samo preko radija, prije 7-8 godina su samo tada malobrojni korisnici MojaTV mogli kupit prenos utakmice za 2 KM, a unazad 4-5 godina imas prenos svake utakmice na TVu. Malte ne svako selo danas streamuje utakmice svog kluba, opusteno gledas drugu ligu FBiH. Plus ne moras ni bit u kuci, lagano telefon u ruke i gledas tekmu s vrha Bjelasnice, na plazi, u kaficu, nargilhani... Uz sve to, imas i hrpu ino fudbala na istim uredjajima, sve od jermenske do engleske lige, cak i esports se prenosi. I kako ces natjerat nekog ko voli englesku ligu da subotom propusti onu ludnicu od pola 2 do 9 da bi gledao Sarajevo na Kosevu? Tesko brt. Nek svako krene po svojoj mahali i zove ljude koji vole fudbal ili vole/su nekad voljeli FKS, da dodju vikendom na Kosevo. 90% njih ce te poslat u pm.
To je to
Prije 20 godina nisi mogao zamisliti da svaku sedmicu gledas svoj klub preko TV.Tad nije bilo ovi Arena Sport,Sport Klub itd.vec 90% utakmica imao si samo radio prijenos i ovako ako je neka bas jaka tekma uzme BHT ili Federalna pa prenosi.Takodjer tad nisi mogao bas nikako gledati Engleze,Spance,Svabe itd.Vec znalo se,kad je vikend svako ide na svoj stadion,svoju tribinu i bodri svoj klub.
Tako isto i gostovanja.Do duse gostovanja su jos uvijek dobra sto se tice brojke.
Eh sad....5/6 utakmica ti je u direktnom TV prijenosu,Full HD naravno.Imas koju god zamislis ligu kao sto si napisao od Tadzikistanske do Engleske na Sport klubu i jos na to dodas nas mentalitet
"Sta se imam ja mrznuti/kuhati davati im 5-10 KM kad imam ispred sebe kafica i tekma,u kuci +20 nek one budale skacu na -10."
Da se razumijemo,i ja volim pogledati sve utakmice nase lige koje su u prijenosu jer sam ljubitelj lige,ali utakmice na Kosevu ne propustam.
Kad bi natkrili bar eto istok,usli u grupnu fazu bilo kojeg Evropskog takmicenja,poboljsali marketing i priblizli klub i navijace bilo bi svaku utakmicu 5000+(nebitan protivnik)