FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 20 nov 2021, 20:38

.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 21 nov 2021, 16:54, ukupno mijenjano 4 puta.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 nov 2021, 20:53

tuzlac je napisao/la:
20 nov 2021, 20:34
Husref Musemić: "Teško je nešto napraviti na ovakvom terenu"

Trener FK Tuzla City
Tuzla City lagano je poražena od Zrinjskog sa 2:0.

20.11.21. 19:01
M. Šljivak

Tim Husrefa Musemića razočarao je u derbiju 17. kola i trener tuzlanskog tima ne može biti zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Teško je bilo napraviti neke šanse na ovakvom terenu. Zrinjski je bio mnogo čvršći i tako je realno jedino moguće igrati. Čestitam im na pobjedi", rekao je Musemić.

City u narednom kolu gostuje kod Rudara u Prijedoru.
Ima li jos izgovora Husref beg?
Je li to Zrinjski igrao na nekom drugom terenu a mi na Tušnju?
Je li to nismo imali iste uslove pa oni dali dva, a mi ni prilike kako treba?
Zapravo bolje da ćutim jet će Husref od mene napraviti tarhanu.
Odlazi ubleho, spasi nam sezonu.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 20 nov 2021, 20:56

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
20 nov 2021, 20:53
tuzlac je napisao/la:

Trener FK Tuzla City

M. Šljivak

Tim Husrefa Musemića razočarao je u derbiju 17. kola i trener tuzlanskog tima ne može biti zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Teško je bilo napraviti neke šanse na ovakvom terenu. Zrinjski je bio mnogo čvršći i tako je realno jedino moguće igrati. Čestitam im na pobjedi", rekao je Musemić.

Ocekujem da ne vodi ekipu na proljece..
Pa Nalic ih je razbijo igrom ali ga je zezala realizacija napdaca..

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 nov 2021, 20:59

Pozitivanstav je napisao/la:
20 nov 2021, 20:56
tuzlac je napisao/la:

Trener FK Tuzla City

M. Šljivak

Ocekujem da ne vodi ekipu na proljece..
Pa Nalic ih je razbijo igrom ali ga je zezala realizacija napdaca..
Da Nalić ima ovakve napadače i ofanzivu vjerujem da bi bilo drugačije.
Ali ne smijemo kritikovati Husru bega, napraviće od nas tarhanu :D

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 20 nov 2021, 21:05

tuzlac je napisao/la:

Trener FK Tuzla City

M. Šljivak

Ja ne znam sta ti hoces, pa vidis postotak pobjeda, nemoj zezati. Pobjedili smo Leotar, Rudar, Slobodu sad hoces da moramo i ozbiljne ekipe dobijati.
Tuzla City / Sloga Simin Han

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 20 nov 2021, 21:16

Vrijeme starih trenera koji su znanje sticali igrajući davno nekad u propaloj jugoslaviji definitivno prolazi.Svi ti naši vremešni treneri teško mogu više nešto dati.Ne mogu više ni Bajević,ni Baždarević,ni Sušić,ni Hadžibegić,ni Halilhodžić pa tako ni Musemić.Nema tu više dovoljno energije i snage,teško se ustaje sa klupe i rijetko se ispravno reaguje,ne prate se moderna kretanja u fudbalu,nema tu znanja iz novije metodologije vođenja treninga i psihofizičke pripreme za utakmice,nema taktike,ne čita se,ne crta se,ne uči se,otaljava se posao rutinski bez sikiracije itd.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 nov 2021, 21:20

elvirbaljic je napisao/la:
20 nov 2021, 21:05
tuzlac je napisao/la:

Trener FK Tuzla City

M. Šljivak

Ja ne znam sta ti hoces, pa vidis postotak pobjeda, nemoj zezati. Pobjedili smo Leotar, Rudar, Slobodu sad hoces da moramo i ozbiljne ekipe dobijati.
Hocu dvije tri pjesme sa youtube da se malo smirim :)
Iznervirali me ovi s naše tribine iznervirali ovi na terenu, ssmo me dvije tri pjesmice mogu smiriti.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 nov 2021, 21:23

CityCity je napisao/la:
20 nov 2021, 21:16
Vrijeme starih trenera koji su znanje sticali igrajući davno nekad u propaloj jugoslaviji definitivno prolazi.Svi ti naši vremešni treneri teško mogu više nešto dati.Ne mogu više ni Bajević,ni Baždarević,ni Sušić,ni Hadžibegić,ni Halilhodžić pa tako ni Musemić.Nema tu više dovoljno energije i snage,teško se ustaje sa klupe i rijetko se ispravno reaguje,ne prate se moderna kretanja u fudbalu,nema tu znanja iz novije metodologije vođenja treninga i psihofizičke pripreme za utakmice,nema taktike,ne čita se,ne crta se,ne uči se,otaljava se posao rutinski bez sikiracije itd.
Bas tako, fudbal se mnogo primjenio od tada i sada mu se pristupa sa nekom novom filozofijom.
Samo bih dodao da Husref ustane s klupe i sad. Nije toliko iznemogao, ali ustane da opsuje našem igraču ili da dobije glupi žuti karton.
Mozda ga igrači bojkotuju jer uz svo poštovananje prema šefu ja ne bi sebi dozvolio ono sto on njima radi.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 20 nov 2021, 21:30

20 nov 2021, 21:20

Iznervirali me ovi s naše tribine iznervirali ovi na terenu, ssmo me dvije tri pjesmice mogu smiriti.
Aha, tu sam te čekao, ti si "ubaceni element" neki dan si se registrovao, mjenjao bi trenera, jos ti je do muzike dok nas Zrinjski melje ko tarhanu. Nece to tako moci, ja cu tebe blokirati, pa da vidim onda.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 nov 2021, 21:47

20 nov 2021, 21:30
20 nov 2021, 21:20

Aha, tu sam te čekao, ti si "ubaceni element" neki dan si se registrovao, mjenjao bi trenera, jos ti je do muzike dok nas Zrinjski melje ko tarhanu. Nece to tako moci, ja cu tebe blokirati, pa da vidim onda.
Ja sam se neki dan registrovao samo da bi mogao ovde da vidim 50 slika koje svakako klub objavi na zvanicnoj fb stranici. Da utvrdim gradivo. Da na ovoj temi malo procitam sta sto uopće nije vezano na TC, da vidim procenat uspješnosti i naravno moj glavni razlog prijave je velicanje Huref bega koji od neposlušnih pravi tarhane. Provalio si me jbg...

Ani1984
Kontakt:

Post Postao/la Ani1984 » 20 nov 2021, 21:49

Ne mogu da vjerujem da smo ovako loše odigrali. Konstantno nabijanje lopte. Previše izgubljenih lopti. Krpić totalno odsječen. Sredina također nemoćna. Odbrana pogubljena. Bekovi pored toga što nisu ništa napravili u fazi napada, nisu napravili ništa ni u odbrani. Kod prvog gola Mehidić dobijenu liptu pokloni njima i nakon centaršuta primimo gol. Malom Brajloviću jeste tada ispala lopta, ali da smo je mi izbili, niko to ne bi ni spomenuo. Našem golmanu reći da je on kriv za poraz bi bilo toliko nefer, posebno kada se uzme u obzir toliko loša igra naših igrača. Brajlović nas je kasnije spasio i katastrofe sa nekoliko sjajnih odbrana.
Spomenuo bih danas strašnu i stamenu odbranu Zrinjskog bez Jakovljevića. Sve čestitke Zrinjskom na pobjedi. Jednostavno smo danas potpuno zakazali.
Next station je Prijedor gdje idemo po pobjedu!
Sad bi bilo najgore razapinjati igrače i struku.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 21 nov 2021, 15:21

Nebranim Husrefa, al realno kad sagledas ovu ekipu citya i sve pratece stvari sto idu uz ekipu, ( koliko je ekipa na okupu, koliko je kostur ekipe na okupu koliko dugo je trener tu) ekipa koja ima vise iskustva itd zrinjski tu ima velku prednost nad cityem..

2 go mjesto je vise nego dobro i ove godine ako izborite evropu to je veliki napredak..

Sto se tice jucesnje utakmice zrinjski vas je nadigrao bili su bolji sve stoji al oba gola su individualne greske golmana.. i pitanje je kako bi se zavrsilo da zrinjski nije poveo greskom golmana, a i drugi go je cinimise krivica golmana i loseg terena (lopta je udarila u grumen zemlje cini mi se))

Malo je trenera da su bolji od Husrefa a da hoce vodit neki klub u bh za pare koje se daju za trenere u pl bh..

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 21 nov 2021, 16:55

PREMIJER LIGA BIH - 17. KOLO 19,20 i 21 novembra2021

FK Velež - NK Široki 1:1(0:0)
FK Željezničar - FK Radnik 2:0
HŠK Posušje - FK Leotar 1:0
FK Sarajevo - FK Sloboda 1:0 (0:0)
FK Tuzla City - HŠK Zrinjski 0:2 (0:1)
FK Borac - FK Rudar

----------------------------------------------------------------------------
1. HŠK Zrinjski.... 17.. 13. 3.. 1.. 42.....( 82 %)
2. FK Tuzla City....17.. 9.. 5.. 3.. 32 ....( 60 %)
3. FK Sarajevo.....17.. 8.. 4.. 5.. 28
4. FK Borac.........17.. 6.. 8.. 3.. 26
5. NK Široki........ 17.. 5.. 9.. 3.. 24
6. FK Sloboda...... 17.. 5.. 8.. 4.. 23
7. FK Željezničar.. 17.. 5.. 7.. 5.. 22
8. FK Leotar........17.. 4.. 4.. 9.. 16
9.FK Rudar.........17.. 3.. 6.. 8.. 15
10. FK Velež........17.. 4.. 6.. 7.. 15(-3)
11.HŠK Posušje....17.. 3.. 6.. 8.. 15
12. FK Radnik .... 17.. 2.. 4.. 11. 10

-------------------------------------------------------------------------------

18. KOLO

FK LEOTAR - FK VELEŽ
NK ŠIROKI - FK SARAJEVO
FK SLOBODA - FK ŽELJEZNIČAR
FK RADNIK - FK BORAC
FK RUDAR - FK TUZLA CITY
ZRINJSKI - POSUŠJE
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 23 nov 2021, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 21 nov 2021, 17:12

Pitar6785 je napisao/la:
21 nov 2021, 15:21
Nebranim Husrefa, al realno kad sagledas ovu ekipu citya i sve pratece stvari sto idu uz ekipu, ( koliko je ekipa na okupu, koliko je kostur ekipe na okupu koliko dugo je trener tu) ekipa koja ima vise iskustva itd zrinjski tu ima velku prednost nad cityem..

2 go mjesto je vise nego dobro i ove godine ako izborite evropu to je veliki napredak..

Sto se tice jucesnje utakmice zrinjski vas je nadigrao bili su bolji sve stoji al oba gola su individualne greske golmana.. i pitanje je kako bi se zavrsilo da zrinjski nije poveo greskom golmana, a i drugi go je cinimise krivica golmana i loseg terena (lopta je udarila u grumen zemlje cini mi se))

Malo je trenera da su bolji od Husrefa a da hoce vodit neki klub u bh za pare koje se daju za trenere u pl bh..
Drug, ruku na srce, mi nismo "ozbiljnu" ekipu pobjedili. Uzmemo li u obzir sreću sa pocetka prvenstva, par utakmica u zadnjoj minuti dobijali, i pogledamo li kako igramo, mi ne zaslužujemo ni ovo drugo mjesto. E sad, sa ovakom ekipom ( mjerim ekipu na osnovu drugih timova PL ) mi trebamo da budemo u vrhu. Sredina ekipe i napad ja garantujem da je kvalitetniji od svih drugih ekipa. Odbrana je nesto sto je slabiji dio nase ekipe. Bez obzira na sve, mi nemamo igre, nismo ozbiljnu ekipu pobjedili, a u tim se ulaze i placa . Ja iskreno mislim da je trenutno do Husrefa, da neke stvari on ne moze da poslozi. Daleko od toga da je los trener, al iskreno ja bih volio da završimo saradnju sa njim nakon naredna dva kola.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 21 nov 2021, 21:45

Jel se spakovao ili čeka da ipak odradi i ovde dvije do pauze?

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 22 nov 2021, 10:23

21 nov 2021, 21:45
Rudar ce ih dobit,ne znam kako ce zaustavit njihova krila.

Stvarno Tz ne daje dojam da moze ikog pobjedit nakon lose odugranih zadnjih utakmica ;)

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 22 nov 2021, 11:05

Iako sam nakon pobjede u Kupu protiv Željezničara očekivao da TC ponovo uhvati zalet i da do zimske pauze smanji zaostatak nad Zrinjskim, koji je tada iznosio 5 bodova, ipak sam se prevario. Zrinjski je u subotu zasluženo slavio i pokazao da je trenutno najbolja ekipa u Premijer ligi. Vrlo loša forma Musemićeve ekipe bi mogla u ova dva preostala kola dovesti u pitanje i drugu poziciju. Svega dvije pobjede u posljednjih devet ligaških utakmica, što iznosi 22% kako @tuzlac voli taj način uspješnosti, je mizerno za takav skup plaćenih pojedinaca i trenera. Ako su tačne informacije koje sam dobio da trener ima 15 K mjesečno, a da se na mjesečnom nivou ukupno troši 300 K na plaće igrača i stručnog štaba, očigledno je da nešto ne štima. Također, sve su glasnije priče da Husref gubi kredit kod Azmira, jer svaki kiks je izlizana priča u vidu lošeg terena ili loših sudija, trećeg nema. Šta će se dalje desiti, vrlo lako bi mogla odlučiti ova dva preostala kola. Ako bi ekipa uzela svih šest bodova ili barem četiri boda te time zadržala drugo mjesto sa solidnom zalihom u odnosu na pratioce, vjerovatno će i Husref ostati na klupi. U suprotnom, sve je moguće.
Još bih se malo vratio na tekmu protiv Zrinjskog. Mislim da je Husref pogriješio jer je na ovakav travnjak izveo ekipu punu znalaca, koji na ovakvom terenu ne mogu napraviti prevagu ako je s druge strane tako tvrd protivnik kao što je Zrinjski. Trebalo je malo više snage i fizike u ovom meču, a manje ljepote na onakvoj oranici. S druge strane, odbrana veoma porozna, a i to je jednim dijelom uzrokovano tim znalcima iz prednje linije, koji se slabo snalaze u odbrani. Vidjeli smo kod prvog gola, kako je Mehanović lahko ispao od Ćorluke, iako je lopta bila skoro već izvan terena. Pored toga, dosta nesigurnosti pozadi, naročito kod mladog Šukilovića, koji i previše puta loptu 'nabija' nikome i tako prepušta napad suparničkoj ekipi.
Mes Que Un Club

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 22 nov 2021, 11:26

Pozitivanstav je napisao/la:
22 nov 2021, 10:23
21 nov 2021, 21:45
Rudar ce ih dobit,ne znam kako ce zaustavit njihova krila.

Stvarno Tz ne daje dojam da moze ikog pobjedit nakon lose odugranih zadnjih utakmica ;)
Nakon niza loših utakmica. Mislim da smo od zadnjih 7 samo hudi Leotar dobili.
Više nismo favoriti ni u ove dvije do kraja, ljudi se uveliko nadaju bodovima protiv nas.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 nov 2021, 16:48

21 nov 2021, 17:12
Pitar6785 je napisao/la:
21 nov 2021, 15:21

Drug, ruku na srce, mi nismo "ozbiljnu" ekipu pobjedili. Uzmemo li u obzir sreću sa pocetka prvenstva, par utakmica u zadnjoj minuti dobijali, i pogledamo li kako igramo, mi ne zaslužujemo ni ovo drugo mjesto. E sad, sa ovakom ekipom ( mjerim ekipu na osnovu drugih timova PL ) mi trebamo da budemo u vrhu. Sredina ekipe i napad ja garantujem da je kvalitetniji od svih drugih ekipa. Odbrana je nesto sto je slabiji dio nase ekipe. Bez obzira na sve, mi nemamo igre, nismo ozbiljnu ekipu pobjedili, a u tim se ulaze i placa . Ja iskreno mislim da je trenutno do Husrefa, da neke stvari on ne moze da poslozi. Daleko od toga da je los trener, al iskreno ja bih volio da završimo saradnju sa njim nakon naredna dva kola.
Razumijem i ima ta mjesta. Ja bi licno preporucio Vinka Marinkovica ako definitivno zelite mjenjat trenera a nemozete platit vise od 15 k km mjesecno trenera.. mislim ako mozete onda najbolja stvar po mom misljenju stranac (moze iz hrvaske srbije slovonije )

Al nije uvjek sve do trenera, ima tu dosta koliko je dugo trener tu koliko dugo ima kostur tima na okupu, kakvo je sudjenje jer definitivno 10 bodova prednost je zrinjskog jedan penal protiv borca je vas kosta 2 boda sad bi bio minus 8 itd

Igra jeste losija i ova ekipa moze igrat ljepse slazem se al trebutni broj bodova pozicija -10 za zrinjskim koji je podero ligu postavio rekorde nemoze bit da tu nema kvaliteta..

Poredeci prijasnje trenere vidjecete da su imali blizu isti kvalitet ekipe a daleko skabi rezultat..

Sa 6 mjesta na 2 uz prolaz u kupu neznam.. ja bi ostavio husrefa doveo mu jos 1-2 igraca gdje on misli gdje curi pustit ga da odradi pripreme, mi smo svakako losi ove godine tesko da vam ugrozimo drugo mjesto, husref ako bude i u drugom djelu imo los rezultat lahko ga he smjenit i kog dodje izborice evropu jer sigurno ce neko iz vrha osvoit i kup..

Al opet kazem Vinko je dobar trener i ta tranzajcija mimopredaja izmedju husrefa i vinka bi bila najlaksa jer vec Vinko ima iskustva kad ga je zamjenio kod nas..

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 22 nov 2021, 17:15

Upravo sam se registrirao i nastojat ću ponešto napisat. Početak sezone kao iz snova. Ali kako vrijeme prolazi sve smo gori nit imamo igre niti rezultata. Nešto ne štima. Malo imamo boraca a puno nekih zvijezda tipa Džafić, Mehsnivić niži, Krpić gubi dah, Dofo kvalitetan ali bez doprinosa. Vojo katastrofa kao i Mešinovića, Šukilović. O Elvisu Mehanoviću je suvišno pričat. Brkića nema nigdje. Sve prilike su da je Hustef pogubio sve konce čak nije isključeno da ga bojkotuju. U toj prilici trener se povlači čak je bilo bolje odmah sad napraviti pozitivni šok i pobijediti ove dvije sa njim teško. Oni koji ga žale ala tuzlac su u velikoj zabludi. U svakom slučaju ako ne uzme šest bodova doviđenja.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.