FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
97
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
42
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
70
25%

Ukupno glasova: 275

19BordoBijeli46

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 21 nov 2021, 19:09

Stalno neki izgovori
Losa igra,Los stadion,losi protivnici itd...
Vecia fks navijaca su internet navijaci,kao sto se moze i vidjeti.
Trazi se najmanja mana za izgovor.
A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama

Akta
Kontakt:

Post Postao/la Akta » 21 nov 2021, 19:10

napoleon72 je napisao/la:
21 nov 2021, 18:52
Pomirite se s tim da nemamo dovoljan broj navijaca u gradu i okolini da bi nas bilo vise. Zeljo ima vise navijaca, kako u gradu, tako i u drzavi. Mislim, ako se direktno poredimo s njima i pitamo se sto imaju 2.5 hiljade nocas a mi 1500 juce. To je godinama tako i jbg.
Ne bih se slozio.
Vise bi rekao da navijaci Sarajeva su razmazeni.
Sutra da se klub gasi, yebavali bi sve, bojkotovali utakmice umjesto sto bi trebalo Kosevo da puno bude da klubu das do znanja da ga volis i da stajes iza njeg.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 21 nov 2021, 19:11

Ma da bokte, ljudima izgovor stadion hej, sta bi vi da stolice imaju grijace i da vas doceka pepsi i hamburger ?
1946-1987

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 21 nov 2021, 19:11

Miljacka je napisao/la:
21 nov 2021, 17:46
GalileoGalilei je napisao/la:
21 nov 2021, 17:45
Marketing služba je kod haman više pa nepotrebna. Kod nas su problem druge stvari kod posjete, hajcaj ne hajcaj, dvije milje je zagarantovano. Doduše, sve dok je ovakve igre i mrljavih rezultata, tako će biti.
Ništa bolja posjeta nije bila kad smo uzeli duplu krunu.
Jedini razlog lose posjete je stadion!!!!! Da se napravi stadion negdje Otoci, bilo bi 5 milja prosjek, garantujem. Onaj stadion gore je propuh, plus daleko nekako od sviju. 15000 kapacitet i pokrivene tribine i eto ti posjete...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 21 nov 2021, 19:13

Ja kad pocnem nabrajati ljude iz mahale koji su prije dolazili na tekme a sad vise ne dolaze bude mi lose. Nije mi jasno kako su skroz ohladili od utakmica. A znam i mnoge koji su otisli u Njemacku i druge zemlje.

Mislim da bez jakog sjevera to nije to. Kad je dobra brojka na sjeveru sve je ljepse. Mnogi dolaze kako zbog dobre igre tako i zbog dobre atmosfere. Prije sam sto puta cuo kad neko kaze hocemo li na tekmu sprema se spektakl na sjeveru, sve ce da gori i sl. Sad toga vise nema, posjeta je slaba na sve tri tribine ali najvise boli slaba posjeta na sjeveru. Mnogi su odlucili da predju na zapad i istok jer su kao prerasli i prevazisli sjever a imaju 30 godina. Kao da su penzineri od 70. Kao smeta im ovo i ono na sjeveru. Smetaju im djeca, vodja, baklje, narkomani i sl. Zaboravili kako je skakati zagrljen sa svojom rajom i grliti se nakon gola. Nekad i kad izgubis ne crnjacis se toliko ako je bila dobra atmosfera na stadionu i u kafani prije tekme. Odjednom svi postali strucnjaci za tehniku i taktiku i svi se razumiju u fudbal bolje nego Murinjo. Do jucer skakali i navijali citavu utakmicu na sjeveru a sad sjede, grickaju kospe i sve znaju bolje nego strucni stab. Uz to se takmice ko ce bolje opsovati. Prije titulu osvajali jednom u deceniji i zadovoljniji bili nego sad...
Jednostavno se promijenilo vrijeme i ljudi i tesko da cemo imati bolju posjetu i atmosferu na stadionu.

Plus ovaj savez ogadio sve ljudima. Njima je bitno da kazne pirotehniku a nije im bitno sto je sve manje ljudi na stadionima. Pa i ovi termini su cesto nakaradni zbog tv prenosa. Prije su vecinom svi igrali u isto vrijeme, pa kad se spiker javi sa promjenama na drugim terenima...bilo je to zanimljivije sve.

Vecini moje raje odgovara da se igra subotom iza 18 sati ili nedjeljom jer vecina kod privatnika radi i radi se i subotom do 16 ili 17. To nikog u savezu nije briga npr.

Druga stvar i klub mora malo raditi na promociji po skolama i drugim gradovima. Moraju se navijaci bukvalno vuci za rukav da dolaze dok ne postanu zagrizeni kao ova hiljada-dvije sto dolaze na svaku. Malo bolji marketing fali...ali ne samo sad nego je falio decenijama i imamo sad ovaj rezultat...
Ma ima tu jos puno stvari. Treba poceti raditi na jacanju posjete i navijacke baze na svim tribinama ali ponajvise na sjeveru

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 21 nov 2021, 19:14

Ništa onda, treba zaključati tribine dok ne budu bolje igrali. Čekati samo da neko drugi da lovu za klub, mi to nećemo jer ne igraju dobro.😦😦 :salut:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 nov 2021, 19:18

Nije nam nikad u historiji bila lošija posjeta, po najgoroj kiši i vremenu je prije dolazilo 2 hiljade a sad si sretan ako dođe toliko kad je dobro vrijeme
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 21 nov 2021, 19:18

Amca007 je napisao/la:
21 nov 2021, 19:11
Miljacka je napisao/la:
21 nov 2021, 17:46
GalileoGalilei je napisao/la:
21 nov 2021, 17:45
Marketing služba je kod haman više pa nepotrebna. Kod nas su problem druge stvari kod posjete, hajcaj ne hajcaj, dvije milje je zagarantovano. Doduše, sve dok je ovakve igre i mrljavih rezultata, tako će biti.
Ništa bolja posjeta nije bila kad smo uzeli duplu krunu.
Jedini razlog lose posjete je stadion!!!!! Da se napravi stadion negdje Otoci, bilo bi 5 milja prosjek, garantujem. Onaj stadion gore je propuh, plus daleko nekako od sviju. 15000 kapacitet i pokrivene tribine i eto ti posjete...
Ne moze biti stadion daleko pola sata pjehe od centra, kako daleko **** ga ja pa x stadiona po evropi su na periferiji grada i na izlazu pa se napune, eto nekome daleko na kosevo sa otoke al neko dodje iz gracanice bubam pa mu nije daleko.. Prestanite traziti izgovore
1946-1987

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 nov 2021, 19:21

Akta je napisao/la:
21 nov 2021, 19:10
napoleon72 je napisao/la:
21 nov 2021, 18:52
Pomirite se s tim da nemamo dovoljan broj navijaca u gradu i okolini da bi nas bilo vise. Zeljo ima vise navijaca, kako u gradu, tako i u drzavi. Mislim, ako se direktno poredimo s njima i pitamo se sto imaju 2.5 hiljade nocas a mi 1500 juce. To je godinama tako i jbg.
Ne bih se slozio.
Vise bi rekao da navijaci Sarajeva su razmazeni.
Sutra da se klub gasi, yebavali bi sve, bojkotovali utakmice umjesto sto bi trebalo Kosevo da puno bude da klubu das do znanja da ga volis i da stajes iza njeg.
Ima i tog, svakako. Ne znam vala sta bih rekao, mene je ove sezone samo Radnik masio, opravdano. Dolazim na svaku i jednostavno ne dolazim uopste u dilemu da li doci. Ovdje ser.em na Gorana iz dana u dan, a da smo na stadionu samo on i ja, ja bih dolazio. Pisaj ga, bilo je kluba i prije Sablica, Hebiba, Krste... bice i poslije njih.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 21 nov 2021, 19:36

Akta je napisao/la:
21 nov 2021, 18:25
Ma do marketinga je, slabo rade posao.
Da ima neko ko dobro taj dio posla radi, bilo bi nas po 10k u prosjeku.
ma kakav marketing i vađenje na slabu igru, kad smo redali pobjedu za pobjedom prosjek je bio 2 hiljade. jednostavno je ljudima lakše od kuće gledat i to je to, jedino nekako ukinut prenos.

Akta
Kontakt:

Post Postao/la Akta » 21 nov 2021, 19:39

Kad je husref bio, gledalo se sarajevo.
Treba ga vratiti.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 21 nov 2021, 19:46

Ako pričamo isključivo o uslovima za gledanje utakmice, treba bit realan, najbolji ugođaj u državi je na Grbavici (sam kvalitet terena popravi utakmicu za 15-20% u odnosu na prosječan teren naše lige kakav smo jučer vidjeli na Koševu uz to tribine uz teren i krov nad glavom prije svega). I sigurno da je to ono što motivise raju da dolazi iz kola u kolo. Ne kažem da je to ikakav izgovor ali to jeste realnost.
Samo naprijed Saraj'vo!

nogometas
Kontakt:

Post Postao/la nogometas » 21 nov 2021, 20:10

Prije 2 godine sam ovdje napisao da ce najkasnije za 5 godina prosjek biti ispod hiljade i evo ga. Taj prosjek ce biti cak puno manji. Za par godina prosjek ce biti 5-6 stoja. To je realnost

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 nov 2021, 20:11

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
21 nov 2021, 19:36
Akta je napisao/la:
21 nov 2021, 18:25
Ma do marketinga je, slabo rade posao.
Da ima neko ko dobro taj dio posla radi, bilo bi nas po 10k u prosjeku.
ma kakav marketing i vađenje na slabu igru, kad smo redali pobjedu za pobjedom prosjek je bio 2 hiljade. jednostavno je ljudima lakše od kuće gledat i to je to, jedino nekako ukinut prenos.
Pa i nije uvijek.Recimo sezona 14/15 je rekord posjecenosti ikada jednog kluba,mi drzimo taj rekord,tad je Sarajevo gledalo za 19 domacih utakmica (sva takmicenja) gledalo 171 hiljada ili u prosjeku 9 hiljada po tekmi ,a sto se tice same PL te sezone je u 14 domacih 103 hiljade odnosno u prosjeku 7.400.

Ali generalno sada raja se ohladila od svega pa i od Sarajevo i to je nazalost tako.Recimo ja iz svog primjera kazem, imao sam druga ma nema tekme da je propustio, dali gostovanja,dali neka nizerardedna ekipa,evo zadnjih 5/6 kola nemozes ga puskom natjerati da ode.Jbg
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 21 nov 2021, 20:25

Kako povecati posjetu?!
Za pocetak bilo bi dobro da se sve utakmice igraju nedjeljom radi nas koji radimo subotom. Ili subotom u vecernjem terminu.
Druga stvar koja utice na posjetu kad bi bila makar jedna tribina natkrivena radi onih koji dovode djecu na utakmice. Koja ce budala dovesti dijete da mu kisne
Trece karte za djecu trebaju biti besplatne. Ja bih cak pustio sve maloljetnike da ulaze djaba jer to je dob kad postaju zagrizeni navijaci. Svaku utakmicu obavezno dovoditi skole i razne goste.
Klub cesce mora igrati po manjim gradovima po drzavi i tako skupljati clanove. Uz igrace tamo treba da ide i ekipa iz fan shopa.
Trebaju djeliti raji iz drugih gradova uz placenu clansku i sezonsku kartu gratis. Dosta sto ljudi trose na prevoz i svaka utakmica im ko gostovanje i opet dolaze a nekima mrsko doci a 10 minuta od stadiona.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 nov 2021, 20:27

Dok je stadiom apsulutno neuslovan, dok na terenu igraju amateri koji te samo nasikiraju gledajuci ih, dok sam sebe pitas jesam li ja budala sto ovo prstim i gubim vrijeme, do tad ce posjeta biti losa. Ljudi imaju pametnijih stvari za potrositi dan. Ja juce otisao na Jahorinu, rezervisao hotel, malo bazen, sauna, navece muzika. Sto mi treba da se smrzavam i sikiram, ako mogu uzivati u vikendu?
Milion sadrzaja gdje ti je lijepo, ugodno, toplo, zasto se ici patiti? Nisam ja vise srednjskolac da zivim od nekih iluzija i od neke zanesenosti. Nekad sam se i ja mrznuo. Nikad necu zaboraviti kup protiv Gradine, neka 1997-98. Snijeg, zima, minus 10. Bilo nas je na stadionu tamam da smo svi stali u svecanu lozu. Ne znam da sam se u zivotu vise smrznuo, ali nije mi smetalo tad. Ali vremena se mijenjaju. Sad cijenim sebe, cijenim svoje pare, a prije svega svoje slobodno vrijeme. Ne zelim ih trositi bezveze.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 21 nov 2021, 20:32

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
21 nov 2021, 18:00
meni je samo glupo sta forumasi pricaju a apsolutno nista ne rade za klub. psuje se majka Ahmetoviću i Musemiću koji su se za života zadužili klubu a ovi koji se kunu u klub svaku utakmicu isprate na livestreamu ako i to.
Ako ce raditi za klub kao usro, neka hvala.

Usro je radio za kes, navijaci "rade" zbog ljubavi...
Zadnja izmjena: NazorUso, dana/u 21 nov 2021, 20:32, ukupno mijenjano 1 put.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 21 nov 2021, 20:32

Inace Posusje ima moderan stadion, u vrhu su tabele hahahahaa, covjece 3k ih doslo protiv hebenog Leotara a ovdje samo neki izgovori.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 nov 2021, 20:34

Aduka87 je napisao/la:
21 nov 2021, 20:32
Inace Posusje ima moderan stadion, u vrhu su tabele hahahahaa, covjece 3k ih doslo protiv hebenog Leotara a ovdje samo neki izgovori.
Inace, Posusje daje druge sadrzaje gradjanima, kino, pozoriste, izletista, nocni zivot...

A ako ostanu slijedece sezone, dolazit ce ih 300 na utakmicu.

Jednostno, shvatite da su ljudi izgubili intres. Pogledaju rezultate, drago im je eto ako Sarajevo dobije i to je to. Ljudi ni ma tv-u ne mogu da gledaju, jer je apsuluto negledljivo. Plus, mnogo toga se loseg desavalo, da se ljudi ne bi ohladili. Ukidanje skole fidbala, jedan je od razloga. Znam mnoge u kojima je to izazvalo revolt.
Odes na kafu, prica li iko o nasem fudbalu? To ti je najbolji indikator koliko raju zanima.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 nov 2021, 20:46

Tatamata1946 je napisao/la:
21 nov 2021, 20:25
Kako povecati posjetu?!
Za pocetak bilo bi dobro da se sve utakmice igraju nedjeljom radi nas koji radimo subotom. Ili subotom u vecernjem terminu.
Druga stvar koja utice na posjetu kad bi bila makar jedna tribina natkrivena radi onih koji dovode djecu na utakmice. Koja ce budala dovesti dijete da mu kisne
Trece karte za djecu trebaju biti besplatne. Ja bih cak pustio sve maloljetnike da ulaze djaba jer to je dob kad postaju zagrizeni navijaci. Svaku utakmicu obavezno dovoditi skole i razne goste.
Klub cesce mora igrati po manjim gradovima po drzavi i tako skupljati clanove. Uz igrace tamo treba da ide i ekipa iz fan shopa.
Trebaju djeliti raji iz drugih gradova uz placenu clansku i sezonsku kartu gratis. Dosta sto ljudi trose na prevoz i svaka utakmica im ko gostovanje i opet dolaze a nekima mrsko doci a 10 minuta od stadiona.
Termine diktira vlasnik TV prava, skupa sa savezom. Ne mozes birat da uvijek igras subotu navece ili nedjelju, jbg.
A za ovo ostalo, brate ne mogu ni oni tek tako dijelit karte. Jedino jos da nam bureke dijele na ulazu i flasu soka da zalijemo. Posebno zato sto ti navijaci iz kola u kolo donose kazne klubu, budimo realni. Sto zbog pirotehnike, evo sad i zbog ovog rasizma. Zamisli pustis 2000 maloljetnika dzaba, dodje ti 10 klosara da oponasa majmune i vrijedja tamnopute igrace, jos 10 baci topovski, jos 20 upali baklju... Tebe 2000 ljudi kosta 5-6 hiljada maraka.
Za djecu kao djecu se slazem svakako, ili neke akcije tipa porodicni paket za zapad je 16 KM, na to da ulaze covjek, zena i 2-3 djece. Muz za zenu plati 60% cijene a djecu uvodi dzaba, potices porodice da dolaze, a male su sanse da ti takva porodica napravi incident za koji ces platit kaznu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, bordobijeli, skoJaa i 63 gosta.