Evo kada smo vec kod komentatora moram se sloziti s @ geronimom da je vecina njih navijaci nekog kluba. Evo malo sam trazio po internetu i dosao do sljedecih informacija sto se komentatora tice u Njemackoj:
Joerg Wontorra - Werder Bremen - kada je Doppelpass i ako se desi poraz HSV ili Bayerna ovaj se smije i cijelu emisiju trazi dlaku u jajetu, ali kada neko njegove "Smetljare" rastavi na proste faktore isti se ne nadju na dnevnom redu
Johannes B. Kerner - Hertha BSC - njemu je uroedjeno da navija za Herthu jer su skoro svi iz familije navijali za istu
Reinhold Beckmann - FC St.Pauli - uvijek mi je kao pojava bio cudan sto je i pokazao izborom kluba
Werner Hansch - Schalke 04 - straiji se sjecaju sigurno njega, bio je jedan od glavnih komentatora dok je SAT1 prenosio Bundesligu - poznata emisija RAN SAT1 Fussball
Marcel Reif - FC Bayern - najviseci filozof medju komentatorima i pravi navijac Bayerna
Monica Lierhaus - HSV - nakon teske bolesti nestala s TV ekrana
Michael Leopold - BVB - inace Bavarac koji navija za BVB
Gerhard Delling - HSV - kada mu je nakon utakmice Bayern - HSV, Scholl postavio otvoreno pitanje da li je navijac HSV-a, a ovaj potvrdio
Rolf Töpperwien - Werder Bremen - odlican komentator koji je radio dugi niz godina na ZDF-u, ali jbg niko nije perfketan pa tako ni on
Bela Rethy - ........ - takodjer jos jedan odlican komentator s ZDF-a, ali ovaj dugi niz godina mudro suti i krije ime svoga kluba
Ja mislim da je ovo najbolje sto Njemacka trenutno ima ponuditi, a ima jos komentatora koji npr. simpatisu regiju iz koje dolaze i klubove koji se u istoj nalaze.
@ effe_sa
i ja sam cuo za Reifa da se izjasnjava kao navijac Kaiserslauterna, ali ja mislim da je to samo neka furka i da je on veliki navijac Bayerna, jer pogledaj malo kada prikazu lozu Bayerna kada igra na Allianz Areni, Ispred ili pored "crvene paprike" i KHR uvijek sjede Reif i onaj pokemon iz politickog lista Fokus ne znam kako se zove. A iznad na terase/balkonu loze Becker i ostali rado vidjeni navijaci.