Bundesliga je napisao/la: ↑19 nov 2021, 22:55
Ne slazem se da je suvereno. To je povrsno gledanje utakmica. I protiv Benfice u gostima je bilo na ivici, moglo je otici na obje strane prije vodeceg gola. Razmontirani od Gladbacha, patnja sa Frankfurtom, Freiburgom itd. I u gostima kod Leipziga je bilo na ivici. A ko je pratio Nagelsmanna zna da je do sada u karijeri uvijek imao rupu gdje mu ekipe nisu pobjedjivale po 7-8 utakmica. Ta susa u Bayernu jos nije dosla a i bez nje vec imaju tri poraza i ispali su iz kupa.
Pa ne mogu se očekivati savršene utakmice gdje protivnik neće stvoriti prilike. Ako bi tako gledali onda bi kod Flicka našli manu što je Lyon i u onoj fantastičnoj sezoni imao na početku par prilika ili bi onda tražili dlaku u jajetu i za finale protiv PSG-a.
Jedan Leverkusen, koji ovako sve pokazuje luzerstvo kada je borba za vrh u pitanju, ali koji ima kvalitet i brojne utakmice nam i dobro parira je u potpunosti uništen.
Protiv Frankfurta se igralo dobro, ali se fulalo dosta (to nije za pohvalu naravno). Ali večeras na primjer igra nije nimalo štimala i sve je djelovalo jalovo. Protiv Freiburga ne bi zamjerao što je bilo tvrdo, jer Freiburg je jednostavno trenutno u dobroj fazi i dobro posložen. U LP se znalo da ćemo proći grupu, sve drugo bi bilo bruka, ali mislim da se odigralo sasvim dobro sve utakmice, jer su po meni sve bile na visokom nivou. Gazila je ova ekipa dosta utakmica, samo nam je neobično da se ima koji poraz više u odnosu na prethodni period.
Problem mi je nekako Musiala, jer je toliko bio dobar prošlu sezonu, da je trebalo sada da dođe do još veće eksplozije, a Nagelsman isto ko da ne voli mnogo to njegovo poigravanje s loptom i to stalno traženje duela 1 na 1, ali jednostavno takvog igrača ne smiješ gušiti, nego mu dati i slobode.
I problem je što se igrači poput Roce i Sarra ni za šta ne mogu iskoristiti.
Od tih nekih pojačanja jedan Stanišić bude mnogo bolji i onda su zato takvi transferi upitni, možda čak i ovaj transfer Omara Richardsa, iako on po nešto s loptom i zna i možda bi ko i moglo nešto od njega biti.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland