FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

dr.adnan
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la dr.adnan » 19 nov 2021, 21:01

Neki link? Na Totalsportek mi ništa ne izbacuje...
Sent from my Philips Smart TV.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 nov 2021, 21:06

Fuj :puke:

Ovaj Bayern nije ni blizu Flickovog.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 nov 2021, 21:10

Dobro nam je legla ova pauza sa repkama :mrgreen:

Razlika Sabitzer - Kimmich kao Lothar - Breno.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 19 nov 2021, 21:20

Svi čekaju da Lewa za koji dan dobije Balon, pa da rahat počnu igrat' lopte.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 nov 2021, 21:22

Evo zašto Sabitzer nije starter.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 nov 2021, 21:24

Odgovorno tvrdim da je ova ekipa psihički nestabilna i da se ne snalazi kada prva primi gol.

Da li je Augsburg toliko dobar ili je podcijenjen sa nase strane ne znam ali mogu reci da su tek poveli igrati i praviti pravi pritisak poslije drugog gola.

Hahn zuji cijelo vrijeme i pravi ogromne probleme nasoj odbrani. Itekako je nabrijan a reklo bi se i spreman.

Richards je mozda i najlosiji pojedinac uz Sabitzera, obojica su ispali par puta ili su izgubili loptu, bas losih prvih 45 minuta s njihove strane.

Djeluje kao da previse soliraju, Sane i Gnabry trce i driblaju do momenta kada trebaju izgubiti loptu pa se sjete da je nekome dodaju...

Drugo poluvrijeme mora biti mnogo bolje, nije Augsburg toliko siguran u odbrani i treba iskoristiti nasa brza krila da se pokusa nesto vise napraviti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 nov 2021, 21:28

Sabitzer je odličan igrač ali nije kvalitet za Bayern. Nije jedini, Pavard, Roca, Richards itd, također nemaju kvalitet za najveće domete. Sabitzer može eksplodirati na par utakmica ali nikad neće imati kontinuitet vrhunskih utakmica.

Upamecano je često rupa, ali jako je mlad za stopera i mislim da ga čeka velika budućnost. Njemu treba kvalitetan partner na stoperskoj poziciji a ne da svaku drugi utakmicu igra sa nekim drugim saigracem.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 nov 2021, 21:32

Nesto se dešava u i oko ekipe pa ti mali nemiri rezultiraju slabijoj igri. Možda pomalo utiče i ovo što Centre kaže. :cool:

Ništa strašno, mora i ovoga biti.
Vom Jäger zum Gejagten

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 nov 2021, 21:35

Nista ovo nije dobro. Nisu imali prilike postene pored tog gola.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 nov 2021, 21:42

Evo prilike koju Lewa voli fuliti :think:
Ulaze Dejvis i Musiala.

Nezadovoljna lica i poprilično loše raspoloženje
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 nov 2021, 22:24

Veoma loše i zaslužen poraz.Protiv Ausburga jedva stvorili 2 šanse za 90 min.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 nov 2021, 22:28

Lose, bas lose.
Hocemo li poraz opet pripisati umoru od reprezentacija ili cemo ovaj put reci da je Nagelsmann za.**** sa svojom 3-4-3 formacijom koju toliko tvrdoglavo forsira a ocito je da se igraci u svemu tome ne snalaze.
geronimo je napisao/la:
19 nov 2021, 21:32
Ništa strašno, mora i ovoga biti.
Jbg gero, moralo je biti ovo, moralo je biti ono protiv Gladbacha, morao se ponoviti Eintracht...

Previse poraza i previse oscilacija za jednu ovako kvalitetnu ekipu koja je duplo popunjena na svim pozicijama.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 nov 2021, 22:31

Tolika patnja protiv petnaestoplasirane ekipe lige. Sramotna i igra i rezultat. Nije jos ni kraj novembra, a Bayo vec ima tri poraza. Pri tome je i ispao iz kupa. Klupa dosta sumnjivog kvaliteta, mnogo polovnjaka transfera ala Salihamidzic. Jel to sada igrac Readinga treba biti pojacanje? Nagelsmann je dobar trener ali ne ulijeva povjerenje nikako. Ima on jos dosta za uciti. Optimisticno je davati petogodisnji ugovor. Previse oscilacija u igri i rezultatima. Ima tu sistemskih problema, igrati sa tri nazad ne ide jer nemas igrace za to, a i ta formacija nije ona za najvece domete. Presing dosta slabiji od Flickovog. Pavard je jedno vrijeme kod Flicka bio dosta dobar u odbrani, a kad se povrijedio to je postao potpuno drugi igrac. Beskoristan u svakoj fazi igre. Gledam Njemacku i Bayern, i Njemacka djeluje dosta stabilnije, raznovrsnije i bolje.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 19 nov 2021, 22:35

Još prije par dana su bili nenadjebivi i među glavnim kandidatima za LP.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 nov 2021, 22:39

I sad su, međutim u Ligi prvaka nisu dozvoljene oscilacije. U ligi imaš mnogo utakmica i uvijek možeš nadoknaditi iznenadni kiks, u LP ne, isto kao u kupu gdje smo uništeni.

Oscilacije su rezulat slabijih igrača sa klupe. Igrali su Richards i Sabitzer koji nisu ni blizu kvaliteta Daviesa i Kimmicha.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 nov 2021, 22:42

Bayo je napisao/la:
19 nov 2021, 22:35
Još prije par dana su bili nenadjebivi i među glavnim kandidatima za LP.
Kako kome. Ko je pratio malo pazljivije mogao je uociti neke nedostatke. Neuer je par puta spasavao, bilo je utakmica u kojima su se dosta mucili iako to rezultat nije pokazivao. Gegenpressing los, a los i ovaj visoki presing. Izgubiti tri utakmice i ispasti iz kupa u neka dva i pol mjeseca za Bayern nije slucajnost vec tu ima dubljih problema.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 nov 2021, 22:47

Zaslužena pobjeda Augsburga, trčali, pokrivali, bili oštri u duelima....

Nagelsman je i u Leipzigu imao oscilacija, poput poraza žestokog od ManU-a kojeg na kraju kući dobije i prođe grupu ili pobjede protiv Atletica pa potopa protiv PSG-a. Iskomplikuje nekad stvari, pa to nije ni sada čudno. A slično je tako s Upamecanom koji odigra dosta utakmica svjetski, a onda zasere neku dobro (ne govorim za njega konkretno večeras).

A vidi se koliko Kimmich fali. Sabitzer počne utakmicu u najmanju ruku solidno, ali onda tokom utakmice jako opadne. Čak bi večeras bolji izbor bio Tolisso uz Goretzku (bar kada Sabitzer ovako igra).
Omar isto dobar na početku, poslije strašni padovi u igri.
Ono što možda najviše brine je to što je primjetno da je Musiala kod Nagelsmana izgubio onu lakoću u igri, jer ranije kroz 2-3 minute nerijetko napravi već neki sjajan efektan potez (ili sam zabije ili napravi neku asistenciju, neki impuls s njegove strane bude).

Nelogične su dosta izmjene Nagelsmana bile večeras. Mislim na ove da uvodi Tanguya umjesto Pavarda i ovo da Choupo baš umjesto Sanea ulazi....Sane je većinu utakmice bio dobar i uvijek do kraja može napraviti neki značajan potez.

S druge strane Nagelsman je predobro ušao u sezonu i previše je prejakih utakmica imao kako u BuLi tako i u LP. I ovo sada nije nešto dramatično. Samo može dosta toga biti guravo i zakuhat će se na vrhu ako sutra BVB dobije. A to i nije tako loše, mislim da i jedna komplikovanija sezona mora jednostavno doći...To nije tako čudno. Ako bi nešto kao mrlju izdvajao onda to jeste ispadanje iz kupa, zato je nekako i u BuLi sada očekivanje veće i nerado se vide ovi kiksevi. Samo sada trenutno to ništa ne znači, da će se to ustaliti, jer kažem u većini utakmica je to bilo suvereno sve...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 nov 2021, 22:55

Ne slazem se da je suvereno. To je povrsno gledanje utakmica. I protiv Benfice u gostima je bilo na ivici, moglo je otici na obje strane prije vodeceg gola. Razmontirani od Gladbacha, patnja sa Frankfurtom, Freiburgom itd. I u gostima kod Leipziga je bilo na ivici. A ko je pratio Nagelsmanna zna da je do sada u karijeri uvijek imao rupu gdje mu ekipe nisu pobjedjivale po 7-8 utakmica. Ta susa u Bayernu jos nije dosla a i bez nje vec imaju tri poraza i ispali su iz kupa.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 19 nov 2021, 22:56

Pa stanite malo, jesu vam nalozi hakovani pa neko drugi piše ili se tek tako za kratko vrijeme mijenjaju mišljenje.
Kad sam u augustu pisao da ovo ne mirisi na dobro da nema tog pobjednickog Stimmunga u ekipa,da bi sezona mogla biti Serenade, rekli ste da sam lud,da ne zelim dobar,moderan jak bayern sa mladi trenerom koji umije I da napada I da se brani.Tacno Julian je dobar mladi trener,jos u povojima,koji nije dorastao da vodi Bayerna ,svjetskog velikana nije lahko voditi,sa tolikim brojem strasnih igraca.Nesto ne stima u glavama igraca a mozda I trenera,neki nemiri su prisutni,tako da predlazem pomoc struke u tom domenu,malo razgovor podizanja morala I ugradjivanje Bayernovog mentaliteta pobjednika 😉😉😉.Mentalitet je cudo,vjerujte mi.
U svakom slučaju rano je za ocjene I brutalne osude,iako smatram da je bilo rano za dovoditi Juliana ,treba mu dati prostora,podrske I razumjevanja,jer Irak je tu sa novim timova tek od augusta.
VOLIM BAYERN

Sainz55
Kontakt:

Post Postao/la Sainz55 » 19 nov 2021, 23:12

Klupa nam je preslaba. Ne pamtim kad je lošija bila. Imamo bukvalno samo Musialu da s klupe može donijeti prevagu. Kada se uzimala Liga Prvaka Brazzo se pobrinuo za ultra jaku klupu. Ove sezone a i prošle to nije bio slučaj. Liga, 1/2 LP i ja prezadovoljan. Teško će biti nešto više od toga, prvotimci će pocrkati od ovog tempa do proljeća.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.