Ilija Prodanović, stoper koji je prije godinu dana napustio Zvijezdu gdje je ostavio dobar trag, ponovo se vratio u Gradačac.
Prodanović je šest mjeseci igrao u Azerbejdžanu, a u Gradačac se vrača kao zvučno odbrambeno pojačanje. Kako je Nikola Vasiljević otišao u Kazahstan, dolazak bivšeg igrača tuzlanske Slobode na Banja Ilidžu nameće se kao idealno rješenje.
"Ilija je dobro obavljao svoj posao za vrijeme boravka u Gradačcu, pa nam je stoga veliko zadovoljstvo što možemo potvrditi javnosti kako je on naše šesto ovozimsko pojačanje. Nema dileme da će nam to biti jedno od najvećih pojačanja u ovom zimskom prelaznom roku. I sam poznaje situaciju u Zvijezdi, zna na koji način ovdje radimo, pa je stoga i odlučio vratiti se u klub", kazao je Ivica Cvitkušić, sportski direktor Zvijezde, za SportSport.ba.
"Jako sam sretan što sam ponovo dio ekipe. Proveo sam šest mjeseci u Azerbejdžanu, ali mi je bila želja ponovo se vratiti u Premijer ligu. Zvijezda je jedan od najorganizovanijih klubova za koje sam nastupao, pa se niti u jednom trenutku ne kajem što sam rekao 'da' čelnim ljudima kluba. Hvala im na ukazanom povjerenju, učinit ću sve da ljudi u Gradačcu ne strahuju za opstanak, već svoj klub gledaju u samom vrhu. Oni to zaslužuju", rekao nam je Prodanović, pridošlica Zvijezde.
Uprava Zmajeva je ranije angažovala Ristića, Đelmića, Karadžu, Hasića i Bekana.
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek