FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
98
36%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
42
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
70
25%

Ukupno glasova: 276

Miljacka
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Miljacka » 16 nov 2021, 16:40

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 16 nov 2021, 16:42

Pitar6785 je napisao/la:
16 nov 2021, 16:18
Mislim da je Sabljic Goran uzeo sebi puno za pravo da moze da radi sta hoce, jer ima kredit radi preuzimanja ekipe koja je bila u raspadu…Posteno receno razumijem ga, al takodje treba gledat i drugu stranu cinjenice, a to su da nije on to bas uzeo iz ljubavlju vec se fino zastitio ugovorom od godinu dana ( medije su pisale da u slucaju raskida klub mu mora platiti 200 k km tacnije 100k€)

Druga stvar, realno receno direktno njegovom greskom smo izgubli 300 k € od evrope, jer nije znao procjenit da je Belmin bolji od pritke, i cak je protiv citya rekao da je on sluso trenera golmana, znaci opste paznju nije tome pisvecivao.

Takodje to je dovelo gubitka jednog boda i protiv tc..

Ako je istina ono sto je rekao Mirvic (a jeste jer su svi registrovani fanimo se vratio a to se nebi desilo da nije sve isplaceno) da smo sve poplacali Sabljic je bio 3 mjeseca u nekoj losoj atmosferi (bez plata vodjenje iz tunela itd) to nije neki period takodje ako se doda tome da se Mirvic pojavio (sliku sto je kasum stavio dobro doso Boss) i da je vrlo brzo ubrizgo nesto para (prije nego je posta vlasnik) fakticki tad je vec 30% vatra ugasena..

Igraci jesu losi pripreme nisu odradjene kako treba (recimo 75% krivicom kluba) al minimum 25% ima i njegove krivice posebno ako se uzme cinjenica da registracijom lazica palica vracanje fanima oremusa i dovodjenjem bodula bagarica kapica da je igra na istom nivou cak i slabija..

Bez obzira kolikoje crnac zabusavo u ovoj situaci trener treba da bude pametan prvo radi sebe pa radi kluba, da poprica sa covjekom obradiga, jer Fanimo jes izgledao lose al nista losije od svih ostalih, al svi znamo da bi on sebi naj prije dosao, mi smo u deficitu igraca a posebno igraca kao sto je fanimo koji imaju brzinu vecu od puzeva koji su pregazeni autom.. INAT tacnije i to je ne kvalitet ili kvalitet.

Goran je imao srecu u tuzli protiv slobode gdje na srecu uzeo 3 boda sad ako izgubi nedo bog od slobode koja realno igra bolje od nas , on ce izgubit i tu vizuelnu opticku varku pogled na tabelu jer cemo se srozat na 7 mjesto.

Nebi se slozio sa goranom da je on zasluzio nesto vise jer je jeo gxxxa kad niko nije htio..

Jer vrlo lahko goran moze zavrsit na 8 mjestu do 19 kola…

Bez obzira na sve mi imamo ekipu koja moze bit 3 u najgorem slucaju 4 mjesto uz mnogo bolju igru nego sto imamo sad..

Taktika formacija, je dokaz da samo zna igrat sa jednom formacijom je dokaz ne kvaliteta posebno ako je odlucio sa ovakvim benzicima igrat to..
Molim te preuzmi trenersku palicu. :pray:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 nov 2021, 16:55

Ja bi Fanima pustio za 50k€ samo nek ide iz kluba. Na zimu moramo biti pametni i dovoditi ciljana pojacanja.
Igrace koji su trenutno stranci bi sve prodao/raskinuo ugovor, jer fakticki nista nisu bolji od domacih ili naših akademaca.
Stranci bi trebali biti napadac, oba krila, ofanzivni vezni, stoper.
I to, da odskacu od ostatka ekipe, da budu najbolji u ligi.

Dovodjenje stranaca koji su u rangu domacih igraca nema smisla. Em sto ne doprinose nista vise, em sto su skuplji nego domaci.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 nov 2021, 17:15

ElCartel11 je napisao/la:
16 nov 2021, 16:55
Ja bi Fanima pustio za 50k€ samo nek ide iz kluba. Na zimu moramo biti pametni i dovoditi ciljana pojacanja.
Igrace koji su trenutno stranci bi sve prodao/raskinuo ugovor, jer fakticki nista nisu bolji od domacih ili naših akademaca.

Dovodjenje stranaca koji su u rangu domacih igraca nema smisla. Em sto ne doprinose nista vise, em sto su skuplji nego domaci.
Naravno da nisu bolji, čak su i lošiji. Evo primjer Velkoski i Trako, ne igraju istu poziciju pa je glupo porediti ali Trako je već korisniji igrač. Možeš mu zamjeriti samo jednu grešku a naše je dijete, mlad igrač. Od Velkoskog nikakve koristi nemaš, bio on u loži ili na terenu - isto je.
Znali smo mi izbacivati dobre stopere, ja bi strancima popunio centralni i napadački dio ekipe, eventualno neki dobar bek ako izleti umjesto onog mrmota.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 16 nov 2021, 17:21

| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 nov 2021, 17:44

Nas dosta zeza davanje para na divlje. Kepci je pricao kako igraci reaguju kad neki igrac ima jaci ugovor igraci odma dolaze i traze vise, pod izgovorom nije on nista toliko vrijedan mogu ja imat bar toliko. Cak neki mali u pionirima je trazio (on i otac mu) ugovor gdje ce imat bar jednu kunu vise od nekog djeteta koje produzili ugovor prije njega..

Ja mislim da se to moze promjenit i takvi stvari (sto sam 100% ubjedjen da ima u bh a posebno kod nas))

U statut stavit

Toliko i toliko love za ugovor prvu etapu (2 godine naprimjer) toliko toliko ako ko hoce da te kupi treba da uplati na rucun kluba i u tom slucaju i netreba pregovarat sa klubom, takodje produzenje ugovora ide automaski uslovi su takvi takvi tolika cifra za ostetu i to je to..

Nesto sto borusija dortmund radi..jer nema nikakve logike davat oremusu vecu platu mego pidru al ako je klub odlucio da to radi pidro nema pravo da trazi da mu se plata ravna sa oremusovom, takodje staviti strancima ucinak koliko igraju koliko golova koliko zuti kartona crveni, takodje i kazne trebaju bit 50% od plate pa nebi bilo slucajeva fanimo..

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 nov 2021, 17:48

MortemHz je napisao/la:
16 nov 2021, 17:15

Naravno da nisu bolji, čak su i lošiji. Evo primjer Velkoski i Trako, ne igraju istu poziciju pa je glupo porediti ali Trako je već korisniji igrač. Možeš mu zamjeriti samo jednu grešku a naše je dijete, mlad igrač. Od Velkoskog nikakve koristi nemaš, bio on u loži ili na terenu - isto je.
Znali smo mi izbacivati dobre stopere, ja bi strancima popunio centralni i napadački dio ekipe, eventualno neki dobar bek ako izleti umjesto onog mrmota.
Jednostavno moramo raditi ko ostali svijet normalan. Ako je igrač kvalitetan ubacuj ga odmah sa 17,18 godina u prvi tim i da dobija sve bitniju ulogu u ekipi.
Velkoski, Oremus, Cmiljanic, Lazic nikakav doprinos.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 16 nov 2021, 18:03

Aduka87 je napisao/la:
16 nov 2021, 17:21
Šta učini od naše djece italijano manđarone za par mjeseci

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 16 nov 2021, 18:27

Dizdarević pravi linijski golman. Lopta kroz peterac a on stoji na liniji.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 16 nov 2021, 18:34

jeste li vi ozbiljni ili ne? kakvih crnih 50k, sarkazam na stranu Mirvić došao i platio odmah milion maraka red je bio da čovjek nešto zaradi ako već neće od karata i evrope. Bruka je ako za Fanima i Đokanovića ne uzmemo bar blizu 2 miliona maraka.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 nov 2021, 18:54

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
16 nov 2021, 18:34

jeste li vi ozbiljni ili ne? kakvih crnih 50k, sarkazam na stranu Mirvić došao i platio odmah milion maraka red je bio da čovjek nešto zaradi ako već neće od karata i evrope. Bruka je ako za Fanima i Đokanovića ne uzmemo bar blizu 2 miliona maraka.
Te pare si mogao ljetos uzeti, sada ne, jer su obojica bili loši ove sezone. Ustvari, Fanimo nije ni igrao.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 16 nov 2021, 18:55

fks74 je napisao/la:
16 nov 2021, 18:27
Na onakve lopte golman nikad ne ide plus nije išla kroz 5 metara veća na nekih 6-7 od gola.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

ndbosna
Kontakt:

Post Postao/la ndbosna » 16 nov 2021, 19:00

fks74 je napisao/la:
16 nov 2021, 16:42
Pitar6785 je napisao/la:
16 nov 2021, 16:18
Mislim da je Sabljic Goran uzeo sebi puno za pravo da moze da radi sta hoce, jer ima kredit radi preuzimanja ekipe koja je bila u raspadu…Posteno receno razumijem ga, al takodje treba gledat i drugu stranu cinjenice, a to su da nije on to bas uzeo iz ljubavlju vec se fino zastitio ugovorom od godinu dana ( medije su pisale da u slucaju raskida klub mu mora platiti 200 k km tacnije 100k€)

Druga stvar, realno receno direktno njegovom greskom smo izgubli 300 k € od evrope, jer nije znao procjenit da je Belmin bolji od pritke, i cak je protiv citya rekao da je on sluso trenera golmana, znaci opste paznju nije tome pisvecivao.

Takodje to je dovelo gubitka jednog boda i protiv tc..

Ako je istina ono sto je rekao Mirvic (a jeste jer su svi registrovani fanimo se vratio a to se nebi desilo da nije sve isplaceno) da smo sve poplacali Sabljic je bio 3 mjeseca u nekoj losoj atmosferi (bez plata vodjenje iz tunela itd) to nije neki period takodje ako se doda tome da se Mirvic pojavio (sliku sto je kasum stavio dobro doso Boss) i da je vrlo brzo ubrizgo nesto para (prije nego je posta vlasnik) fakticki tad je vec 30% vatra ugasena..

Igraci jesu losi pripreme nisu odradjene kako treba (recimo 75% krivicom kluba) al minimum 25% ima i njegove krivice posebno ako se uzme cinjenica da registracijom lazica palica vracanje fanima oremusa i dovodjenjem bodula bagarica kapica da je igra na istom nivou cak i slabija..

Bez obzira kolikoje crnac zabusavo u ovoj situaci trener treba da bude pametan prvo radi sebe pa radi kluba, da poprica sa covjekom obradiga, jer Fanimo jes izgledao lose al nista losije od svih ostalih, al svi znamo da bi on sebi naj prije dosao, mi smo u deficitu igraca a posebno igraca kao sto je fanimo koji imaju brzinu vecu od puzeva koji su pregazeni autom.. INAT tacnije i to je ne kvalitet ili kvalitet.

Goran je imao srecu u tuzli protiv slobode gdje na srecu uzeo 3 boda sad ako izgubi nedo bog od slobode koja realno igra bolje od nas , on ce izgubit i tu vizuelnu opticku varku pogled na tabelu jer cemo se srozat na 7 mjesto.

Nebi se slozio sa goranom da je on zasluzio nesto vise jer je jeo gxxxa kad niko nije htio..

Jer vrlo lahko goran moze zavrsit na 8 mjestu do 19 kola…

Bez obzira na sve mi imamo ekipu koja moze bit 3 u najgorem slucaju 4 mjesto uz mnogo bolju igru nego sto imamo sad..

Taktika formacija, je dokaz da samo zna igrat sa jednom formacijom je dokaz ne kvaliteta posebno ako je odlucio sa ovakvim benzicima igrat to..
Molim te preuzmi trenersku palicu. :pray:
I da se nauci kako nam se trener preziva.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 16 nov 2021, 19:02

Dizdarevic bez greska danas. nije ni imao nekog posla. Djokanovic je bio ok nije bas nesto dobro ali nije bio toliko los ko 80% ostali igraci.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 16 nov 2021, 19:26

Foux87 je napisao/la:
16 nov 2021, 18:55
fks74 je napisao/la:
Na onakve lopte golman nikad ne ide plus nije išla kroz 5 metara veća na nekih 6-7 od gola.
Ima mnogo slučajeva u kojima ne reaguje. Evo npr protiv Rudara.

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 16 nov 2021, 19:30

fks74 je napisao/la:
To mu je inače mana, slabo izlazi na ubačaje.
Nije vladar u petercu, možda ga visina zeza ?
Sa druge strane, refleks ima glava boli.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 16 nov 2021, 19:48

Danilo Teodorović 11 golova 6 utakmica 19 godina napadač. Igra za Željerničar Banja Luka. Interesantan igrač :hmmmmm:
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 nov 2021, 19:58

Foux87 je napisao/la:
16 nov 2021, 19:48
Danilo Teodorović 11 golova 6 utakmica 19 godina napadač. Igra za Željerničar Banja Luka. Interesantan igrač :hmmmmm:
Svakako
Neko ga je neki dan ovdje spomenuo
I ovu zadnju utakmicu sto je Zeljo dobio 1-0 protiv Kozare on je dao gol.

Bez obzira sto je slabo takmicenje,momak ima strasnu statistiku.
6 utakmica,11 golova :crazy:
I prosle sezone,22 utakmice,10 golova
A za U-19 Zelje BL prosle sezone,12 utakmica,17 golova,4 asistencije

Ima samo 19 godina,ugovor istice na kraju sezone,bukvalno igrao bi za dj.
Zasto da ne dovesti.I da nista ne uradi,ne bi nista izgubili s njim.Ne mora igrati naravno ali vala za smijesnu platu imat ce veci doprinos x500 nego npr.Palic koji ima 4k KM platu,Merso,Krle i Cmilja koji imaju 5000 KM+ mjesecno
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 nov 2021, 20:40

Adnan Kovacevic kapiten repke danas.

Lijepo za njega, a po drugoj strani samo dokaz kako nam je repka grohnula :D
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 16 nov 2021, 21:16

Zukanovic je napisao/la:
16 nov 2021, 19:02
Dizdarevic bez greska danas. nije ni imao nekog posla. Djokanovic je bio ok nije bas nesto dobro ali nije bio toliko los ko 80% ostali igraci.
Starcevic protiv jacih (Italija, Švedska) stavlja na gol Četkovića, rezervu Borca, a protiv amatera iz Luksemburga i Crne Gore stavlja Dizdarevića.Nevjerovatan idiot :facepalm:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Lecler, ledesma, MaroonBjelave, Napapijri, sekac i 60 gostiju.