napoleon72 je napisao/la: ↑16 nov 2021, 12:19
hibrid je napisao/la: ↑16 nov 2021, 11:31
Prodje jos jedna rep pauza, a mi naravno kao i svaku do sada odigrali prijateljsku, fino se pripremili, kao svaka prava i ozibljna ekipa.
E moj Sablicu, pa da si football manager nekad upalio na kompu da igras skonto bi da izmedju pauzi treba odigrati prijateljsku, a ne trenerskim poslom se bavis, tugo, tugo.
Negdje procitah da je izjavio da nema kvalitetnih ili kako vec igraca za tu njegovu 3-4-3 formaciju, pa je.bem ga ja kad znas da nemas igraca sto forsiras tu formaciju od kako si dosao.
Glupan tvrdoglavi, sve ti je jasno iz izjave "necu da idem iz inata". Yebo li ti inat mater, zbog tog inata mi imamo sut po golu svako 40 minuta. Cuj igrat najzahtjevniju formaciju na pasnjacima Bosne i Hercegovine, sa igracima koji misle da se grad Pariz zove po Paris Hilton a prije tekme tuku bureke s pekare i puse nargile. Na prste jedne ruke mozes nabrojat trenere koji guraju te 343/352 formacije, jer su preyebene za odigrat i vise puta dodje do rapsodije nego do uspjeha. Al eto, Sablic ce na tepihu Koseva zayebat Contea i napravit ucinkovitu 343 sa Palicem, Cmiljanicem, Bagaricem na krilu, Pidrom itd.
Haj ovo da nece da ide, malo glupo sto je rekao iz inata al eto neka mu bude, i razumijem donekle. Jbg covjek je dosao realno kada je klub bio u raspadu i kada realno niko od normalnih trenera ne bi dosao, pogotovo sto je 10+ kola vodio iz tunela ili sa tribina. Jedino mu zamjeram to sto je rekao da nece iz inata.
Ali majka mu stara zasto forsirati formaciju kao sto ti rece ne moze da odigra i ukombinuje 70% trenera fudbala. Jos na sve to hoce da forsira formaciju kod nas u ligi gdje realno kad saberes sve igrace lige, tesko da ces moci sastaviti tu formaciju da je igriva i da ima ljepotu za gledati.
Ne pametujem i ne smatram se nekim vrhunskim znalcem, ali nakon 5-6 kola i kada shvatis da nemas igraca za tu formaciju, o fizickoj spremi da ne govorim, pa vrati je na 4-4-2 ili bilo koju realniju i normalniju za nase uslove i igru.
I ono oko cega se najvise osipam jeste sto mijenja startnih 11 svako kolo, haj da je to jedan igrac pa da nesto rotira sa njim, nego je to svaka tekma 4-5 igraca i sto je jos gore gura ih na pozicije na kojima nemaju pojma igrati, jer im nisu prirodne. Stvarno za rubrike vjerovali ili ne.