Ti si bolji selektor očigledno…BoixosNois1899 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 00:34Hoćete li više prestati dozivati ublehu koja je u najvažnijoj utakmici na Svjetskom prvenstvu na teren poslala ekipu bez lijevog beka
Ivaylo Petev
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Pensioner26
- Kontakt:
Re: Ivaylo Petev
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Iznenadilo bi me da si napisao nešto smislenoPensioner26 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 00:45Ti si bolji selektor očigledno…BoixosNois1899 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 00:34Hoćete li više prestati dozivati ublehu koja je u najvažnijoj utakmici na Svjetskom prvenstvu na teren poslala ekipu bez lijevog beka
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- Pensioner26
- Kontakt:
Nazivati ublehom jedinog čovjeka koji nas je odveo na prvenstvo mi se čini totalno besmislenim.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 00:47Iznenadilo bi me da si napisao nešto smislenoPensioner26 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 00:45Ti si bolji selektor očigledno…BoixosNois1899 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 00:34
Hoćete li više prestati dozivati ublehu koja je u najvažnijoj utakmici na Svjetskom prvenstvu na teren poslala ekipu bez lijevog beka
Je li Dalic WC trener ?Pensioner26 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 00:54Nazivati ublehom jedinog čovjeka koji nas je odveo na prvenstvo mi se čini totalno besmislenim.
Drago mi je da nisam gledao utakmicu jer se nisam imao kad ni nervirati.
...niti sam imao kad citati komentare.
Mnogo teži poraz je protiv S.Irske gdje si imao uslovno receno lagan baraz na domaćem terenu.
Finska je bila tek prva od 4 prepreke, a svaka sljedeća bi bila teza i veoma nerealno je bilo očekivati plasman na SP...iako bih vise volio gledati baraz nego prijateljske utakmice.
Ovo gore sto je @Vucevich postavio u vezi s brojem bodova ima smisla ako se stvari gledaju površno kao on sto gleda.
Broj reprezentacija u grupi, nema sigurnih 6 bodova protiv onih iz 6.sesira (SanMarino, Andora i sl.), težina, kvaliteta ostalih protivnika, stanje naše reprezentacije u trenutku kada ju je preuzeo Petev itd.
Petev preuzeo reprezentaciju kada smo bili na dnu dna...dakle niže od onoga nije moglo.
Tada sam rekao da ću suditi o njemu nakon oktobarskih utakmica i dovoljnog uzorka a ne u startu ga pljuvati bez obzira što nije bio moj izbor.
Od 7 utakmica, 6 je odradio vrlo dobro, neke i neočekivano dobro. U sedmoj je zeznuo stvar i o tome ću na kraju.
1.kolo, Finska u gostima 2:2, svako realan će kazati da je to bez treninga i u totalnom rasulu reprezentacije sasvim dobar rezultat.
2.kolo, Francuska kući 0:1, tek par treninga i vrlo pristojna utakmica protiv najjače reprezentacije svijeta gdje su svi očekivali 5 komada u našoj mreži...cak smo zakinuti u toj utakmici.
3.kolo, Francuska u gostima 1:1, vrlo dobra utakmica naše reprezentacije i zaslužen remi iako su opet mnogi očekivali 5 komada.
4.kolo, Kazahstan kući 2:2, prvi neočekivani kiks ali ne zbog loše postavke i selektora nego isključivo zbog individualnih grešaka pojedinaca i velikih promašaja u napadu. (Ipak nas je taj kiks na kraju skupo kostao)
5.kolo, Kazahstan u gostima 0:2, takticki jako dobro odradjena utakmica i zaslužena pobjeda bez obzira što smo bili oslabljeni.
6.kolo, Ukrajina u gostima 1:1, jedna od naših najboljih utakmica koje smo odigrali bez obzira što smo bili desetkovani.
7.kolo, Finska kući 1:3, prvi pravi kiks.
Dakle, 6 od 7, s obzirom na sve okolnosti je odradio vrlo dobro, neke iznad očekivanja. Lično smatram da samo bolesnik moze nalaziti neke mahane u tim utakmicama. Jel to bilo realno pobijediti u Finskoj u onakvom stanju, u Ukrajini, Francusku? Mislim, stvarno...Jedini kiks u prvih 6 kola je bila domaća tekma protiv Kazahstana ali isključivo rezultatski, ne i igrom.
Eh, tu dolazimo do 7.utakmice i najvažnije.
Nisam gledao utakmicu pa ne mogu suditi o samoj igri I pojedincima ali ono što mi se nikako nije svidjelo jeste formacija i prvih 11, iz dva ključna razloga.
1.kljucan razlog je izostanak drugog napadača i o tome sam pisao prije utakmice da se nadam da neće krenuti samo s Prevljakom a umjesto drugog napadača s ofanzivnijim Krunicem... to je moralo biti osuđeno na propast ali hajd da se ne ponavljam. Mozda je tako vidio sigurniju opciju u posjedu ali lično mislim da je pogriješio.
2.krucijalna greška jeste Civic. Vec nakon Kazahstana sam govorio da ga ne bih volio vidjeti protiv Ukrajine (niti u buducnosti) na poziciji stopera jer on to nije i jer se u toj utakmici vidjelo da se on ne zna kretati kao stoper, kasni s offside zamkama, slabije prati napadače i sl.
Na beku ga se moze istrpiti kada nema Kolasinca jer iako pogriješi ima Sanicanin koji ce možda ispraviti gresku...ovamo kada igra stopera, ako pogriješi onda nema ko popraviti situaciju.
Dakle, greška je sama po sebi stavljanje NEstopera Civica na poziciju stopera, a zbog te greške si napravio i drugu - guranje Sanicanina tamo gdje nije nikad igrao.
Zakljucak:
6 utakmica dobre postavke.
Posljednja, 7.utakmica, iako nisam gledao, vidjevši formaciju sat prije prvog zvižduka, bojao sam se da neće valjati.
Lično smatram da je Petev prvi krivac za današnji poraz pa tek onda neki drugi...prije svih Civic zbog drugog gola.
Peteva mi je zao zbog Kazahstana jer je zbog individualnih grešaka ostao bez sigurnog cijelog plijena, trebalo je biti bar 5 komada u njihovoj mreži.
I danas je u mnogome ispastao zbog grešaka pojedinaca ali svakako je i on kriv svojom postavkom.
Da li Petev treba ostati na mjestu selektora...po prikazanom u ovih 7 utakmica, svakako da DA. Jedna utakmica ne moze poništiti 6.
Ali 2 takve utakmice (Finska+Ukrajina) ili 3, naravno da mogu.
Ostaje da vidimo.
Edit: evo gledam i izmjene. Imao je i tu fule.
Umjesto Kolasinca je trebao uci Dennis...
Na poluvremenu Demirovic umjesto Cimirota ili Krunica.
Kasnije je morao priliku dobiti Kodro.
Preostale 2 u vidu Menala, Prcica ili Gojaka su opravdane.

Mnogo teži poraz je protiv S.Irske gdje si imao uslovno receno lagan baraz na domaćem terenu.
Finska je bila tek prva od 4 prepreke, a svaka sljedeća bi bila teza i veoma nerealno je bilo očekivati plasman na SP...iako bih vise volio gledati baraz nego prijateljske utakmice.
Ovo gore sto je @Vucevich postavio u vezi s brojem bodova ima smisla ako se stvari gledaju površno kao on sto gleda.
Broj reprezentacija u grupi, nema sigurnih 6 bodova protiv onih iz 6.sesira (SanMarino, Andora i sl.), težina, kvaliteta ostalih protivnika, stanje naše reprezentacije u trenutku kada ju je preuzeo Petev itd.
Petev preuzeo reprezentaciju kada smo bili na dnu dna...dakle niže od onoga nije moglo.
Tada sam rekao da ću suditi o njemu nakon oktobarskih utakmica i dovoljnog uzorka a ne u startu ga pljuvati bez obzira što nije bio moj izbor.
Od 7 utakmica, 6 je odradio vrlo dobro, neke i neočekivano dobro. U sedmoj je zeznuo stvar i o tome ću na kraju.
1.kolo, Finska u gostima 2:2, svako realan će kazati da je to bez treninga i u totalnom rasulu reprezentacije sasvim dobar rezultat.
2.kolo, Francuska kući 0:1, tek par treninga i vrlo pristojna utakmica protiv najjače reprezentacije svijeta gdje su svi očekivali 5 komada u našoj mreži...cak smo zakinuti u toj utakmici.
3.kolo, Francuska u gostima 1:1, vrlo dobra utakmica naše reprezentacije i zaslužen remi iako su opet mnogi očekivali 5 komada.
4.kolo, Kazahstan kući 2:2, prvi neočekivani kiks ali ne zbog loše postavke i selektora nego isključivo zbog individualnih grešaka pojedinaca i velikih promašaja u napadu. (Ipak nas je taj kiks na kraju skupo kostao)
5.kolo, Kazahstan u gostima 0:2, takticki jako dobro odradjena utakmica i zaslužena pobjeda bez obzira što smo bili oslabljeni.
6.kolo, Ukrajina u gostima 1:1, jedna od naših najboljih utakmica koje smo odigrali bez obzira što smo bili desetkovani.
7.kolo, Finska kući 1:3, prvi pravi kiks.
Dakle, 6 od 7, s obzirom na sve okolnosti je odradio vrlo dobro, neke iznad očekivanja. Lično smatram da samo bolesnik moze nalaziti neke mahane u tim utakmicama. Jel to bilo realno pobijediti u Finskoj u onakvom stanju, u Ukrajini, Francusku? Mislim, stvarno...Jedini kiks u prvih 6 kola je bila domaća tekma protiv Kazahstana ali isključivo rezultatski, ne i igrom.
Eh, tu dolazimo do 7.utakmice i najvažnije.
Nisam gledao utakmicu pa ne mogu suditi o samoj igri I pojedincima ali ono što mi se nikako nije svidjelo jeste formacija i prvih 11, iz dva ključna razloga.
1.kljucan razlog je izostanak drugog napadača i o tome sam pisao prije utakmice da se nadam da neće krenuti samo s Prevljakom a umjesto drugog napadača s ofanzivnijim Krunicem... to je moralo biti osuđeno na propast ali hajd da se ne ponavljam. Mozda je tako vidio sigurniju opciju u posjedu ali lično mislim da je pogriješio.
2.krucijalna greška jeste Civic. Vec nakon Kazahstana sam govorio da ga ne bih volio vidjeti protiv Ukrajine (niti u buducnosti) na poziciji stopera jer on to nije i jer se u toj utakmici vidjelo da se on ne zna kretati kao stoper, kasni s offside zamkama, slabije prati napadače i sl.
Na beku ga se moze istrpiti kada nema Kolasinca jer iako pogriješi ima Sanicanin koji ce možda ispraviti gresku...ovamo kada igra stopera, ako pogriješi onda nema ko popraviti situaciju.
Dakle, greška je sama po sebi stavljanje NEstopera Civica na poziciju stopera, a zbog te greške si napravio i drugu - guranje Sanicanina tamo gdje nije nikad igrao.
Zakljucak:
6 utakmica dobre postavke.
Posljednja, 7.utakmica, iako nisam gledao, vidjevši formaciju sat prije prvog zvižduka, bojao sam se da neće valjati.
Lično smatram da je Petev prvi krivac za današnji poraz pa tek onda neki drugi...prije svih Civic zbog drugog gola.
Peteva mi je zao zbog Kazahstana jer je zbog individualnih grešaka ostao bez sigurnog cijelog plijena, trebalo je biti bar 5 komada u njihovoj mreži.
I danas je u mnogome ispastao zbog grešaka pojedinaca ali svakako je i on kriv svojom postavkom.
Da li Petev treba ostati na mjestu selektora...po prikazanom u ovih 7 utakmica, svakako da DA. Jedna utakmica ne moze poništiti 6.
Ali 2 takve utakmice (Finska+Ukrajina) ili 3, naravno da mogu.
Ostaje da vidimo.
Edit: evo gledam i izmjene. Imao je i tu fule.
Umjesto Kolasinca je trebao uci Dennis...
Na poluvremenu Demirovic umjesto Cimirota ili Krunica.
Kasnije je morao priliku dobiti Kodro.
Preostale 2 u vidu Menala, Prcica ili Gojaka su opravdane.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 14 nov 2021, 02:49, ukupno mijenjano 1 put.
Pape bi sad rekao jos nista nije gotovo jer jos 3 boda su u igri….
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Hocemo, kad opet odemo na svjetsko za jedno 20tak god. I potrefe nas konobari tipa Nigerija...do tada imateBoixosNois1899 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 00:34Hoćete li više prestati dozivati ublehu koja je u najvažnijoj utakmici na Svjetskom prvenstvu na teren poslala ekipu bez lijevog beka

Nada ti se da ce Nigesija ostati sa igracem manje na poluvremenu pa da ih posteno dokrajcimo...

Impozantna trenerska karijera.

Majko draga kad se samo sjetim onih blamaza protiv rumunije slovacke izraela, kod kuce popisanu bjelorusiju pobjedili iz jedne jedine sanse one patnje sa litvanijom pa gubljenja od hebenog kipra... pa guranja tine susica anelke vrsajevica I ostalih pulena kojim je njegov brat menadzer... kad se Samo sjetim onih genijalnih taktika sa medunjaninom na zadnjem veznom lik duela u zivotu nije dobio... on pjana misimovic I ibricic na terenu u isto vrijeme nezna se ko je sporiji a niko ziv defanzivu neigra... kad imamo loptu bukvalno se sudaraju na terenu.pa izmisljanja pozicije tinkiju.. pa onaj blam protiv nigerije je mislim bila najretardiranija postavka u historiji svjetskog... pa ona ciganija sa razvlacenjem poziva besicu duze od godinu dana koji je ubijao u ferencu tada a nama dm igrao krepali zahirovic I medunjanin... pa onaj hinjaluk sa zukanovicem bukvalno mi je ubio Sav naboj koji sam imao za svjetsko... pa onaj idiotizam protiv francuske kad je propalog hasagica stavio na gol u odlucujucoj tekmi prije begovica...lik se povrijedio na poluvremenu a kad smo trebali napasti za drugi gol I kad je trebalo ubaciti ibisevica vise nije imao prava na izmjenu I tu smo izvisili...pa ona blamaza sa portugalom majko draga ... pozivati ovog trenerskog propaliteta moze samo neko ko je tad imao manje od 10 godina pa mu sjecanje nije bas potpuno... a ovi pitari I navijaci sarajeva sto ovdje prosipaju ublehe tipa " prvi trener koji nas je odveo"... jeste , ali je isto tako I prvi trener koji je imao grupu u kojoj smo mi bili daleko najjaca ekipa.. grcka tim penzionera slovacka u tranziciji Latvia katastrofa ... slovacka nas je I u onoj tekmi gdje smo pobjedili 2 1 doslovice ubila u prvom poluvremenu cist im gol ponisten plus su pogodili stativu... tu utakmicu smo dobili pukom srecom koja nas je tad pogledala kao nikad... Pape sa najjacom ekipom ikad u najlosijoj grupi ikad je pukom srecom uspio da nas odvede na veliko takmicenje na koje je otisao bez ikakvih ambicija osim da proda bratove igrace iz menadzerske agencije germanija... bazdarevic je otprilike ista ubleha kao I Pape a prosinecki I hadzibegic su bili duplo gori od obojice... ovaj petev je na nivou papeta I bazdarevicaBoixosNois1899 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 00:34Hoćete li više prestati dozivati ublehu koja je u najvažnijoj utakmici na Svjetskom prvenstvu na teren poslala ekipu bez lijevog beka
Ma smiješno je to i pričat, pa da mi je otac rođeni, lika je brzinom iznenadila N i g e r i j a , a ona postav(k)a će ostat vječna misterija
logika ta da je najbolji selektor je paralelna s tim da nisi pratio reprezentaciju, odeš na Wikipediju, selektori fudbalske/nogometne reprezentacije BiH, Safet Sušić SP 2014., znači on je najbolji, ili što neko napisa ako si navijač Sarajeva pa mu 'religiozno' ljubiš sliku prije jutarnjeg pišanja. Pa onaj Ćiro stvorio mladi kostur naše individualno najjače generacije, počeli tepat ove 'slabije' ko i sa Safetom i poslije onog rasula 2006/7 završi drugi u grupi sa evropskim i budućim svjetskim prvakom i realnim favoritima za drugo mjesto i polufinalistom sa Eura 2008, Turskom i Belgijom pred smjenu generacija, igrački na početku sigurno jaču od nas.

Walk on
Logicno bi onda bilo da 5 selektora sa manje vise slicnim igracima naprave iskorak poslije tkzv telece glave, kad ono mrka kapa, svih 5 gori od predhodnog.
Tesko zakljuciti u pm.
Tesko zakljuciti u pm.
Za hrvate je i vise nego world class.TheChief je napisao/la: ↑14 nov 2021, 01:08Je li Dalic WC trener ?Pensioner26 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 00:54Nazivati ublehom jedinog čovjeka koji nas je odveo na prvenstvo mi se čini totalno besmislenim.
Susic>svi treneri u historiji reprezentacije.
naprijed rejal
- JohnCleese
- Kontakt:
Ovog treba jos danas deprotovati na među Bugarske.
Moj prevoz i gorivo.
Moj prevoz i gorivo.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Sta je eno, imal na brdima iznad Celica signala na ribljoj kosti il jos uvijek gledas misketa i medunjanina na vhsu

naprijed rejal
Podrska selektoru
-
- Kontakt:
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal