Murray je zasluženo u polufinalu, no moje simpatije u tom polufinalnom duelu će biti na strani Ferrera(Murray mi je antipatičan, no daleko od toga da je nekvalitetan teniser). Mislim da će ovo biti meč koji se neće riješiti u 3 seta, već će za pobjedu biti potrebno pustiti puno znoja. Murray je nevjerovatno dobro fizički pripremljen, no i Ferrer je također u odličnoj fizičkoj spremi. Dakle, mogli bismo gledati neki maratonski meč između ova dva tenisera.
Kada je drugi polufinalni par u pitanju, volio bih da Novak prođe Federera, al' s obzirom na neke probleme koji ga konstatno pogađaju(umor, sočiva, bronhitis ili šta već), mislim da će Roger ovo riješiti u svoju korist. No, ne mislim da će biti lako, vidjeli smo kako je Simon namučio Rogera, a Novak će sigurno iskoristiti i najmanju šansu koju mu protivnik dozvoli. Moja prognoza je da će meč otići u pet setova, iz kojeg će na kraju Fedex izaći kao pobjednik.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”