To je to. Dovoljno je bilo vidjeti Mešanovića kad je stigao u odnosu na naše igrače koji su tu već bili.GalileoGalilei je napisao/la: ↑28 okt 2021, 23:08Upravu je Pantelija za ovaj gore pasus u vezi paralele između kondicionog trenera ovdje i u Atalanti. To je ono što pričam stalno, a ljudi ne kontaju. Kad dođu i pljuju po kondicionim trenerima, a na prste jedne ruke možeš nabrojiti profesionalce koje imaš u rosteru, onda je to nonsense.
U Evropi je to profesionalizam boli glava, mi nemamo ni 2% toga. Prvo, igrači su profesionalci, kod nas su obični rekreativci. Profesionalci imaju razvijenu svijest, imaju mozak i radne navike, zato su tu gdje jesu. Kod naših rekreativaca u ligi se sve svodi da odradi danas taj trening, pa poslije ode ublehariti s guzznim haverima po šeheru, te obavezno jedan story mora da ide kako oni ližu kafu pet sati po renomiranim restoranima. I to je sve, ostalo ne postoji.
Normalno da je jednom Jeleškoviću, recimo, lakše spremiti igrače tipa Džeko, koji pazi na svoju karijeru i koji će i ispoštovati maksimalno taj plan i program, nego recimo Hebibovića, Krstea, Bodula i slične, koje boli qurac. Oni će večeras malo na shishu, sutra po pekarama udariti, pa po fast foodu, pa po gaziranom, alkoholu da i ne govorim itd.
Ti kad dovodiš igrača, moraš ga procijeniti totalno. Komplet karakter i profesionalnost se mora gledati, a kao što rekoh, nemamo pet takvih u ekipi. Onda dođu i serru po Jeleškoviću, po ovom Sablićevom iz Splita kojeg je doveo, a čovjek stručnjak. Može on svoj posao odraditi skoro pa perfektno, ali ako imaš neprofesionalce, nema od toga ništa.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
- feniksptica
- Kontakt:
Drago mi je sto polahko na vidjelo izlaze stvari u vezi Vinka i zalosno je da to raja olahko preskkoci. Sto ba ne stadosmo uz covjeka dok su mu prijetili. Nas je klub vodio.
Dok ga niko nije dirao, dok nije imao ucjene. Dok su mu igraci imali plate i dok je imao igrace pokazao je kako covje radi. Sve poslije je cisto sabotiranje covjeka.
97% kad nema plate nece da radi, radije ce da lezi kuci nego dzaba radit. Tako su i igraci i sta trener tu da uradi.
Olahko potrosen trener, domaci, relativno mlad. Sad treba proc vremena dok se poklopi dobra ekipa i trener.
Dok ga niko nije dirao, dok nije imao ucjene. Dok su mu igraci imali plate i dok je imao igrace pokazao je kako covje radi. Sve poslije je cisto sabotiranje covjeka.
97% kad nema plate nece da radi, radije ce da lezi kuci nego dzaba radit. Tako su i igraci i sta trener tu da uradi.
Olahko potrosen trener, domaci, relativno mlad. Sad treba proc vremena dok se poklopi dobra ekipa i trener.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa za današnji fudbal, čak i u našoj ligi, moraš imati isključivo trkače, dizelaši više ne prolaze, eventualno ako imaju iza sebe 2 jaka trkaca moze proci.
Znaci Krste, Bodul, Palic, Hebibovic, sve te igrace treba otjerati jer ne trce.
Džaba nama i 30 kondicionih trenera, gdje bi svaki trener zasebno sa svakim igracem radio, ako oni izvan treninga vode nezdrav život.
Evo npr, šta je mogao Jeleskovic da uradi po pitanju Handzica, kad si lika mogao svaki dan u mrvici vidjeti kako jede.
Evo neko iznad rece da je onaj pokusaj od igraca vidjen kako jede maslenicu prije treninga
Znaci Krste, Bodul, Palic, Hebibovic, sve te igrace treba otjerati jer ne trce.
Džaba nama i 30 kondicionih trenera, gdje bi svaki trener zasebno sa svakim igracem radio, ako oni izvan treninga vode nezdrav život.
Evo npr, šta je mogao Jeleskovic da uradi po pitanju Handzica, kad si lika mogao svaki dan u mrvici vidjeti kako jede.
Evo neko iznad rece da je onaj pokusaj od igraca vidjen kako jede maslenicu prije treninga

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Pa upravo iz tog razloga kod dovodjenja igraca striktno zabraniti igraca koji nema ambicija za dalje i kome je Sarajevo vrh karijere a trenutno je 80% naseg rostera takav da ce tesko bolje od Sarajeva .Evo imamo Bodula koji je super igrac ali on je htio da zavrsi karijeru i onda smo se mi javili i covjek pristao.Dakle iz njega ces teško neki extra motiv moci izvuci kad mu se igra igrat ce.Isto igrace iz PL sa 26+ godina koje dovodis iz nizih ekipa u ligi,kojima je Sarajevo vrh karijere(tipa Palic) koji poslije Sarajeva ce otici u neki klub sa dna tabele,itd da ne uzimam primjere.
Dakle gledati nahvatati igraca kojem ce Sarajevo biti odskocna daska i koji ce igranje ovdje vidjeti kao striktno nešto sto ce mu pomoci da ode u ligu jace od naše.Tu cu za primjer uzeti ove strance iz Prijedora npr koji imaju po 19/20 godina koji ce dobro guzicu oznojiti i imati motiva da ovdje razvale i cim prije odu dalje.Tako ce pomoci i nama i sebi,sebi sto ce naci bolji klub nama sto ce donijeti zaradu.
Ovo tipa Lazic,Hebib, Krste,Palic itd itd mislim i budala je jasno da ti igraci poslije nas nemaju nikakav prostor za dalje.Zato se pojedini i jesu uhljebili toliko godina jel jednostavno to je vrh za njihove karijere i nažalost mi trpimo zbog toga.
Dakle gledati nahvatati igraca kojem ce Sarajevo biti odskocna daska i koji ce igranje ovdje vidjeti kao striktno nešto sto ce mu pomoci da ode u ligu jace od naše.Tu cu za primjer uzeti ove strance iz Prijedora npr koji imaju po 19/20 godina koji ce dobro guzicu oznojiti i imati motiva da ovdje razvale i cim prije odu dalje.Tako ce pomoci i nama i sebi,sebi sto ce naci bolji klub nama sto ce donijeti zaradu.
Ovo tipa Lazic,Hebib, Krste,Palic itd itd mislim i budala je jasno da ti igraci poslije nas nemaju nikakav prostor za dalje.Zato se pojedini i jesu uhljebili toliko godina jel jednostavno to je vrh za njihove karijere i nažalost mi trpimo zbog toga.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Za mene je Vinko bio i ostaće jako dobar trener, prije svega jedan veliki gospodin i ljudina i primjer kako se treba ponašati jedan sportski radnik. Čovjek dok je imao dobro stanje u i oko kluba, satrao je ligu. Kasnije, čim je došla besparica, problemi u ekipi, loša atmosfera i sve ostalo, tu je i kraj bio. U svakoj jačoj ekipi na svijetu bi tako bilo, a kamoli kod nas. Previše mu se desilo loših stvari, tako da je onaj scenario za otkaz i bio očekivan.feniksptica je napisao/la: ↑28 okt 2021, 23:24Drago mi je sto polahko na vidjelo izlaze stvari u vezi Vinka i zalosno je da to raja olahko preskkoci. Sto ba ne stadosmo uz covjeka dok su mu prijetili. Nas je klub vodio.
Sve u svemu, i dalje ga jako cijenim i dalje mislim da je jako dobar stručnjak, pogotovo po pitanju taktike.
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 29 okt 2021, 00:07, ukupno mijenjano 1 put.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Doduše, i to je jako teško kod dovođenja jer opet ide priča oko loše infrastrukture, slabog kvaliteta lige, neatraktivnosti lige itd.miky_hz je napisao/la: ↑28 okt 2021, 23:44Pa upravo iz tog razloga kod dovodjenja igraca striktno zabraniti igraca koji nema ambicija za dalje i kome je Sarajevo vrh karijere a trenutno je 80% naseg rostera takav da ce tesko bolje od Sarajeva .Evo imamo Bodula koji je super igrac ali on je htio da zavrsi karijeru i onda smo se mi javili i covjek pristao.Dakle iz njega ces teško neki extra motiv moci izvuci kad mu se igra igrat ce.Isto igrace iz PL sa 26+ godina koje dovodis iz nizih ekipa u ligi,kojima je Sarajevo vrh karijere(tipa Palic) koji poslije Sarajeva ce otici u neki klub sa dna tabele,itd da ne uzimam primjere.
Nama je Bodul recimo strašan, a realnost je da taj lik nije mogao u drugoj ligi Turske da igra. Normalno da će nam biti strašan, kad ima perverzan CV za naše uslove i kriterije.
Opet se vraćamo na ono da mi ne plaćamo obeštećenja i da imamo jadnu ligu, s svim ovim gore pobrojanim manama, tako da i nismo u nekoj poziciji za dovođenje nekih aman zaman profesionalaca. Dovedeš Bodula, kojem ne bi ni napamet pali da nije pri zalasku karijere. Dovedeš Palića, kojem je ovo možda i najveći domet u karijeri, tako da ne znam. Neki balans ako je moguće, mada ima tu dosta faktora koje utiču i koji se vazda ponavljaju iznova i iznova.
-
- Kontakt:
Jest ga uprava smijenila al ni njemu se nije ostajalo u klubu gdje 6 mjeseci nema plate, otišli najbolji igrači, ostali najavili odlazak, loša atmosfera, izgubiš 13 bodova prednosti, čudo bi bilo da je ostao. A slazem se dok je imao normalne uslove bio vise nego ok.feniksptica je napisao/la: ↑28 okt 2021, 23:24Drago mi je sto polahko na vidjelo izlaze stvari u vezi Vinka i zalosno je da to raja olahko preskkoci. Sto ba ne stadosmo uz covjeka dok su mu prijetili. Nas je klub vodio.
-
- Kontakt:
Sa parama te dobrim i sposobnim sportskim direktorom, mogu se dovesti fina imena.Infrastruktura je bila gora nego danas, kada je Ibraković doveo Jajala iz Kolna, Delaca iz Chelsea, Stojčeva, Bilbiju.....a nedavno je sam Ibraković izjavio, da je sa Manchester Unitedom bio dogovorio dolazak Vanje Milinkovića Savića na posudbu, ali je sve propalo jer mu nismo mogli garantovati punu minutažu na svim utakmicama.
Zadnja izmjena: Historicar, dana/u 29 okt 2021, 02:11, ukupno mijenjano 1 put.
Da nas Bog hoce pogledati pa da u subotu rutinski pobjedimo ali onda kad skontas kako igramo u zadnje vrijeme.. Po svemu sudeci sve ce biti osim toga.. 1:0 na jedvite jade.
Svi na sjever u subotu!
Svi na sjever u subotu!
1946-1987
čuj vinka prizivaju hahahahaha, nikakvi alibiji za njegovu ziherašku igru nema
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
-
- Kontakt:
E cuj ziherasku igru

Nek je ovo sad prava igra
Covjek hladno vise od godinu dana bez poraza.Doveo te do play offa i nije te obrukao protiv 20x skupljeg protivnika(da je igrao Rahmanovic bilo bi svega),od 3 derbija nije nijedan izgubio.Na kraju sezone imao najbolju gol razliku i najmanje poraza u ligi.Pa ovaj Sablic vec ima vise poraza do sada nego on za citavu proslu sezonu...Prodali mu 2 najbolja igraca,zamjene nisu doveli,plate po 5 mjeseci kasnile,i svaku ali bas svaku utakmicu imao kriminalno sudjenje protiv sebe.
To je za ne povjerovati sto su covjeku dali otkaz...Eh sad jedino ako je on mozda sam trazio jer vidio je s kim radi...
Vinko je veliki gospodin i za mene ostat ce najbolji poslijeratni trener odma poslije Husrefa.Ko god misli suprotno samo neka prilozi argumente zasto tako misli,ali ovo sve napisano gore je cinjenica.

Nek je ovo sad prava igra

Covjek hladno vise od godinu dana bez poraza.Doveo te do play offa i nije te obrukao protiv 20x skupljeg protivnika(da je igrao Rahmanovic bilo bi svega),od 3 derbija nije nijedan izgubio.Na kraju sezone imao najbolju gol razliku i najmanje poraza u ligi.Pa ovaj Sablic vec ima vise poraza do sada nego on za citavu proslu sezonu...Prodali mu 2 najbolja igraca,zamjene nisu doveli,plate po 5 mjeseci kasnile,i svaku ali bas svaku utakmicu imao kriminalno sudjenje protiv sebe.
To je za ne povjerovati sto su covjeku dali otkaz...Eh sad jedino ako je on mozda sam trazio jer vidio je s kim radi...
Vinko je veliki gospodin i za mene ostat ce najbolji poslijeratni trener odma poslije Husrefa.Ko god misli suprotno samo neka prilozi argumente zasto tako misli,ali ovo sve napisano gore je cinjenica.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Vinko je bog za ovog
Ista vnago obojica
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Ma kakav crni Vinko,treneri sa defanzivnim pogledom na igru nisu za Sarajevo.Hvala mu ali to nije to,isto kao sto ni ovaj nije jel isto ima defazivan pogled na fudbal s tim sto je bar kod Vinka defanziva imala smisla jel je tvrdo baš bilo,Sablic fura defanzivu a neznas odakle smo više suplji u primjeni iste.
Sarajevo nesmije biti u podrednjenoj ulozi u ovoj ligi,svaki trener koji se odluci stajati u bloku i cekati treba odmah nogiran biti.
Sarajevo nesmije biti u podrednjenoj ulozi u ovoj ligi,svaki trener koji se odluci stajati u bloku i cekati treba odmah nogiran biti.
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 29 okt 2021, 08:59, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- robertkosar
- Kontakt:
Najveci profesionalci za vrijeme Vinka kod nas su bili Benjo, Rahman a i Dzokanovic i Fanimo dok se nisu uklopiliu ove ostale leziljebovice. Ovo tvrdim jer sam pratio kilometraze igraca poslije utakmice. 

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
- PeakyBlinders
- Kontakt:
Svi na sjever. Šeširi su u modi. Ko nema pare dovoljno je da se javi momcima u udruženju.
ORIGINAL 1987
- napoleon72
- Kontakt:
Ma brate, znas koliko mi je Sablic mrzak i da ga smatram ublehom, al sa ovakvim dizelasima mi ne mozemo ni igrat pritisak. Mozes ti visoko izac na svakog al ako ti pukne jednom linija, gotov si. Igraci koje mi imamo su dusu dali za romba, da se fizicki inferioran vezni red stisne i uvijek pravi visak u fazi napada, a u fazi odbrane imas dva bloka po 4 igraca. Nas je u ovoj formaciji Osim razmontirao na Kosevu 1:3 sa veznim redom Sadikovic - Alispahic - Veselinovic - Stilic, a isto nam je uradio Baka u martu 2019. sa vezom Cirjak - Pezer - Rustemovic - Curjuric. Idealna formacija kad imas trkacki inferiorne igrace. Zadnji vezni Djokanovic, centar Kapic i Kobiljar, ispred Bodul. Ili cak centri Kapic i Ramic, ispred Kobiljar, Bodul uz Bagarica naprijed. Ili Sevelj DMF, Djokanovic i Kapic centralni, Kobiljar/Bodul ispred. Milion kombinacija a svi na svojoj poziciji.miky_hz je napisao/la: ↑29 okt 2021, 08:58Ma kakav crni Vinko,treneri sa defanzivnim pogledom na igru nisu za Sarajevo.Hvala mu ali to nije to,isto kao sto ni ovaj nije jel isto ima defazivan pogled na fudbal s tim sto je bar kod Vinka defanziva imala smisla jel je tvrdo baš bilo,Sablic fura defanzivu a neznas odakle smo više suplji u primjeni iste.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Danas zvanicno izgleda za Kepciju,dogovor postignut navodno.
Trenutno korisnika/ca: bordobijelisampion, hase73, N3R3D, napoleon72 i 47 gostiju.