Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Monolog » 26 jan 2011, 09:45

Idemo Nadal, dobij ga sa hendikepom(+7.5). Nisam gled'o Murraya i Dolgopolova, al' vidim da je bilo gusto(u prvom setu 7-5), tako da se može s pravom reći da su velika očekivanja kada je Dolgopolov u pitanju.

Što se tiče ovog posljednjeg para četvrtfinala, mišljenja sam da će Nadal pomesti svog sunarodnika. Ferrer je samo 3x dobio Nadala, a izgubio u 11 mečeva, dakle u potpunosti se može reći da je to protivnik koji odgovara Rafi(uostalom, ko to Rafi ne odgovara? :mrgreen: ).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 26 jan 2011, 09:48

Murray kako se i očekivalo, možda malo teže nego li se pretpostavljalo ali pobjeda nije dolazila u pitanje.

Još se čeka Rafael i onda fantastična polufinala.

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 26 jan 2011, 11:00

Steroidu se smiješi pakovanje kofera danas. Prvi set 6:4 za Ferera. Vamossssssssssssss Davideeeeeeeeee, gazi ga. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 jan 2011, 11:37

@Willy,

Dobro ti sinoć nasluti da bi Ferrer mog'o izbaciti Nadala sa AO. Evo, gledam i drugi set, apsolutna dominacija Davida; Nadal neprepoznatljiv, al' je u 1. setu uzeo dva(ako se ne varam) medical time-outa. Pomirio sam se s činjenicom da sam pao na kladionici, a da se radi o bilo kojem drugom teniseru, već bih rek'o da je prežaljen, no kako se radi o Nadalu, onda i dalje mislim da se može vratiti(no mora dobrano popraviti svoju igru, ili da se Ferrer prepadne mogućem polufinalnog sraza sa Andy-jem, što je ipak nešto teže za povjerovati).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 26 jan 2011, 11:40

Bravo Ferrer, 2:0 u setovima, mislim da je ovo prakticki gotovo, i trebalo bi ovo biti prvo polufinale Grand Slama jos od 2007. godine, i US Opena.

Bravo Davide, samo dovrsi sto si zapoceo, i bice dobrih bodova na tabeli.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 26 jan 2011, 11:41

Roze ce Novaka pregaziti ko plitak potok... a, Nadal je dobar (odlican) samo na zemljanoj podlozi, na travi i betonu sasvim vrlodobar (prosecan) igrac. Volio bi da Ferer ode u 1/2 finale.
Zadnja izmjena: cole-ch, dana/u 26 jan 2011, 11:45, ukupno mijenjano 1 put.

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 26 jan 2011, 11:45

Može se vratiti (sad je već 2:0 u setovima) samo ako se Ferer povrijedi, a šanse za to su u promilima. Prika, žao mi je za dobitak, moje radovanje je zato što nimalo ne volim Nadala, drago mi je što neće osvojiti 4 GS zaredom, što ovako rano ispada. Ispao bi on i ranije da je igrao sa nekim jakim, usudio bih se reći da bi ovakvog Rafu možda i Berdych dobio.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 26 jan 2011, 11:52

cole-ch je napisao/la:Roze ce Novaka pregaziti ko plitak potok... a, Nadal je dobar (odlican) samo na zemljanoj podlozi, na travi i betonu sasvim vrlodobar (prosecan) igrac. Volio bi da Ferer ode u 1/2 finale.
Prosječan igrač na travi , a igrao 4 finala Wimbledona ( 2 dobio 2 izgubio ), osvojio Queens, tvrdu podlogu neću ni nabrajati.Prosječan igrač to ne može osvojiti vjeruj.

Jasno mi je da neko voli nekog tenisera više od drugog, ali nipodoštavanje onoga koga ne voliš a osvojio pritom 9 GS i hrpu ostalih turnira na svim podlogama , ne kontam.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 26 jan 2011, 11:59

Ipak će Ferrer poremetiti pretpostavke o polufinalu velike četvorke.
Pošto ne gledam meč neka neko baci mali komentar, iz statistike sam vidio da je Rafael kriminalno servirao ( pogotovo 2 servis )i da je David iimao puno više vinera

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 jan 2011, 12:01

Ma ne može prebaciti mrežu ni iz forehanda, a Ferrer ga ubi njegovim najjačim oružjem(ubojitim forehandima). Ukratko, to je opis cjelokupnog meča, osim jednog game-a, kada je Nadal uzeo break bez izgubljenog poena(a to je bilo na kraju 1. seta). Nadal ne želi predati meč, al' je vidljivo i golim okom da ne može igrati najbolje što može(ton mi sje*an, pa ne'am pojma šta je u pitanju).

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2011, 12:14

Murray u finalu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 26 jan 2011, 12:15

Virtu4l je napisao/la:Murray u finalu.
Definitivno.

Još da sredi glavu ( za finale ) i pošalje pravoga Murraya u nedjelju eto i GS u CV....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2011, 12:22

Mister No je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Murray u finalu.
Definitivno.

Još da sredi glavu ( za finale ) i pošalje pravoga Murraya u nedjelju eto i GS u CV....
Nadam se, predugo to čekamo 8-)
Voli te tvoje Sarajevo.

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 26 jan 2011, 12:27

Bravo za Ferrera, bez obzira na povredu Nadala.

Sada ce me najvise nervirati sto ce svi hvaliti Nadala, jer je on kao veliki borac, i on je uspio da odigra kompletan mec, dok ce se zapostaviti Ferrer, koji je odigrao dobro, i da je umjesto njega bio neki drugi igrac, voema moguce je da bi ga Nadal pobijedio.

Ne moze se reci da Ferrer nema sansu protiv Murraya. Obojica su dosada odigrali rutinski sve meceve (bar rezultatski). Ferrer vodi u medusobnim susretima sa 3:2, no sva tri meca je dobio na sljaci, dok je Murray oba dobio na tvrdoj podlozi, i to ce biti Andyeva prednost.

U svakom slucaju, bice zanimljiv mec.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 jan 2011, 12:32

Murray je zasluženo u polufinalu, no moje simpatije u tom polufinalnom duelu će biti na strani Ferrera(Murray mi je antipatičan, no daleko od toga da je nekvalitetan teniser). Mislim da će ovo biti meč koji se neće riješiti u 3 seta, već će za pobjedu biti potrebno pustiti puno znoja. Murray je nevjerovatno dobro fizički pripremljen, no i Ferrer je također u odličnoj fizičkoj spremi. Dakle, mogli bismo gledati neki maratonski meč između ova dva tenisera.

Kada je drugi polufinalni par u pitanju, volio bih da Novak prođe Federera, al' s obzirom na neke probleme koji ga konstatno pogađaju(umor, sočiva, bronhitis ili šta već), mislim da će Roger ovo riješiti u svoju korist. No, ne mislim da će biti lako, vidjeli smo kako je Simon namučio Rogera, a Novak će sigurno iskoristiti i najmanju šansu koju mu protivnik dozvoli. Moja prognoza je da će meč otići u pet setova, iz kojeg će na kraju Fedex izaći kao pobjednik.

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 26 jan 2011, 12:34

Steroid je fasovao maksimalnim rezultatom, vamossssssss Davide. :mrgreen: Rafi treba odati priznanje što je sportski odigrao do kraja, mada je povrijeđen. Ovo mu nije prvi put da tako postupi. Moje je mišljenje da bi David dobio ovaj meč i da nije bilo Nadalove povrede, Rafa je čitav turnir odigrao neprepoznatljivo.
Mladiću, možda ti se nekad opet ukaže šansa za osvajanje 4 sukcesivna GS. A možda i ne, nadiru neki novi klinci, uz sadašnju elitu.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 26 jan 2011, 12:42

To je taj strasni Nadal, koji ce uskoro prestici NAJBOLJEG SVIH VREMENA, po broju GS titula... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2011, 12:59

Madafaka je napisao/la:To je taj strasni Nadal, koji ce uskoro prestici NAJBOLJEG SVIH VREMENA, po broju GS titula... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nevjerovatno je kako zaspamuju svaku moguću temu na ovom forumu. Šta je pisac htio reći? Zamisli kad bi se javljali nakon svakog poraza Federera.

Nema razloga za provokacije, ili reci nešto pametno ili ušuti. Naravno da će ga prestići, neka osvaja dva GS po sezoni u narednih pet godina i eto ga, ima 'zagarantovanih' pet narednih Roland Garrosa... Sad neka mi neko kaže da je to nemoguće...?
Voli te tvoje Sarajevo.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 26 jan 2011, 13:15

Mister No je napisao/la:
cole-ch je napisao/la:Roze ce Novaka pregaziti ko plitak potok... a, Nadal je dobar (odlican) samo na zemljanoj podlozi, na travi i betonu sasvim vrlodobar (prosecan) igrac. Volio bi da Ferer ode u 1/2 finale.
Prosječan igrač na travi , a igrao 4 finala Wimbledona ( 2 dobio 2 izgubio ), osvojio Queens, tvrdu podlogu neću ni nabrajati.Prosječan igrač to ne može osvojiti vjeruj.

Jasno mi je da neko voli nekog tenisera više od drugog, ali nipodoštavanje onoga koga ne voliš a osvojio pritom 9 GS i hrpu ostalih turnira na svim podlogama , ne kontam.
prosecan (vrlodobar) ne znaci da ga ja necenim ili da je on los, naprotiv... on po meni neigra ni priblizno isto na travi i betonu kao na sljaci.

recimo sampras i federer (i jos poneki) su za mene kompletni igraci, ono odlicni.

nadal ima jako dobre sanse da po trofejima bude i najbolji, ali kao igrac ne, ili bar ne dok je na sceni roze. cak sta vise, meni se licno marijeva igra vise svidja od nadalove.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 26 jan 2011, 13:30

@cole-ch
Meni je jasno da neko preferira više nekog igrača odnosno njegov stil, iz raznih razloga, ali opet ponavljam samo odličan i kompletan igrač može osvojiti Wimbledon. a to Rafa u svakom slučaju jeste.

E sada naravno da on nije Roger , Novak ili Andy odnosno ne igraju istim stilom i to su stvari zbog kojih njih neko voli a neko ne voli no jedno je fakat da su sva četvorica vrhunski teniseri.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.