Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Willy
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Willy » 25 jan 2011, 12:53

Navio sam sat da gledam Feda i Stana u nadi da ću gledati meč za pamćenje. Prevario sam se. Praktično je igrao samo jedan čovjek, Stan je pogodio nekoliko njegovih prepoznatljivih bh i to je sve što je pokazao u ovom meču, bio je to praktično jači trening za Rodžera.

Slijedio je meč između Karoline i Frančeske, tu sam navijao za Italijanku. Frančeska je dominirala skoro set i po, dobila je prvi set 6:3 i vodila u drugom setu 3:1. Tada kao da ju je izdala snaga, Dankinja osvaja 5 gemova zaredom i dobija set 6:3. Tokom drugog seta prikazali su statistiku winner-a: 20:2 za Italijanku!!! :o :shock: Frančeska je cijelo vrijeme igrala agresivnije, dok je njena protivnica većinom nastojala da drži lopticu u terenu. U trećem setu Italijanka je na početku zaigrala malo bolje, ali umor je učinio svoje, uz blag otpor Karolina dobija meč.

Tad sam legao da malo odspavam i navio telefon da me budi kad počne Đoković, ali telefon nisam čuo, pa sam se probudio pri kraju drugog seta. Žao mi je što sam propustio valjda najzanimljiviji dio meča, ono što sam gledao bih ukratko ovako opisao: Čeha nije išao prvi servis, a on se ne može mjeriti s Noletom kad se prebacuju lopte s osnovne linije. Novak mu se punom mjerom revanširao za poraz u polufinalu Wimbledon-a. Federer je favorit u polufinalu, ali Novak nije bez šansi, ako ubaci u jednu brzinu više sve je moguće.

Vjerovatno ću i sljedeću noć raditi treću smjenu, ne bih da propustim meč Murray - Dolgopolov. Navijaću za Škota i onda svim srcem za njega i u polufinalu.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 25 jan 2011, 13:05

Kume znaci Federer se zajebaje , pa samo na Grfen Slemovima daje sve od sebe ???? I Nadal ga dobija samo na Sljaci jel ?????
Medjusobni omjer na GS nadala i Federera je : 6:2 za Nadala , 3 puta finale RG pobjeda nadala , 1 polufinale RG, 1 finale wimbledona i finale AO , Federer : 2 finala Wimbledona ... Ko je bolji '????
Federer tuce Nadala na betonu ??? Igrali su finale AO - posto ti tvrdis da Federer samo tad daje svoj maximum... i ko je pobjedio ???Nebudi smjesan , ne dizi ga u nebesa , Strasan je , za sad je najveci , al omalovazavas Nadala , Murraya , Novaka, To su igraci koji ga redovno tuku , posebno mislim na Nadala , i s vreena na vrijeme Andya !
A do tad Enjoy !

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 25 jan 2011, 13:25

Kako neko i sada moze govoriti da je Nadal samo favorit na sljaci. Pa tada je bio dijete kada je sve razvaljivao na sljaci, a vec 2-3 zadnje godine je najjaci na svim terenima. Kada je Nadal u formi nemoze ga niko pobijediti, bez obzira na podlogu na kojoj se igra.

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 25 jan 2011, 13:47

Bilal je napisao/la:Kako neko i sada moze govoriti da je Nadal samo favorit na sljaci. Pa tada je bio dijete kada je sve razvaljivao na sljaci, a vec 2-3 zadnje godine je najjaci na svim terenima. Kada je Nadal u formi nemoze ga niko pobijediti, bez obzira na podlogu na kojoj se igra.
Imam utisak da Rafa igra 60% dobro koliko je igrao na USO, a to nije dovoljno za GS. Navodno ima neke zdravstvene probleme, neću u to da ulazim. Ne sumnjam da će dobiti Ferrer-a, ali sa ovakvom igrom neće osvojiti turnir.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2011, 14:00

Bilal je napisao/la:Kako neko i sada moze govoriti da je Nadal samo favorit na sljaci. Pa tada je bio dijete kada je sve razvaljivao na sljaci, a vec 2-3 zadnje godine je najjaci na svim terenima. Kada je Nadal u formi nemoze ga niko pobijediti, bez obzira na podlogu na kojoj se igra.
Nadal je jedan od najboljih svih vremena, njegovo ime će se pamtiti za 500 godina isto kao i Federerovo. Naosvajat će se on još Grand Slam turnira, sigurno je da će Federerov rekord biti ugrožen za 3-4 godine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 25 jan 2011, 14:52

I ja pokusavam naci opravdanje za neke komentare na ovoj temi,.. Nadam se da ih pisu djeca, jer za odraslog (zrelog) momka nije normalno da podcjenjuje Rafaela Nadala. Covjek je osvojio 3 zadnja GS i ima priliku da nakon AO bude branilac 4 najveca turnira na svijetu. I kako onda neko pri zdravom razumu moze podcjenjivati jednog takvog igraca :o :shock: !? Za djecu je to manje vise normalno ponasanje (kontriranje, zelja da isprovocira zescu raspravu, privuce paznju na sebe,..), a za odraslu osobu je tragicno.

Neocekivano lagane pobjede Federera i Djokovica, iako su bili veliki favoriti. Nema sumnje da ce isto uraditi Nadal i Marej, ako se ne desi nesto nepredvidjeno. Ostajem pri tvrdnji da Nadal ima 51% sanse da osvoji titulu u Melburnu, Federer 29%, a Djokovic i Marej po 10%. Iako su Nadal i Federer veliki favoriti, to ne znaci da Marej i Djokovic ne mogu do titule, naprotiv,... Ako jedan od njih dvojice odigra dva najbolja meca u zivotu, ima velike sanse da osvoji turnir. Ako ne budu na vrhuncu, onda su im sanse za titulu znacajno umanjene, mada ni tada nije nemoguce, jer su i njih dvojica vrhunski igraci. Ipak ocekujem finale Federer - Nadal, u kojem Nadalu dajem 70% sanse da osvoji titulu i udje u istoriju tako sto ce kompletirati sva cetri velika turnira u nizu. Volio bih da to bude Federer, sto svakako ne bi bilo tako veliko iznenadjenje, ali da ce mu biti jako tesko, hoce.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 25 jan 2011, 17:08

Mislim da će večeras Murray isprašiti Dolgopolova.Naigrao se ovaj drugi,mislim da je vrijeme da pakuje kofere.
Što se tiče meča Nadal-Ferrer,mislim da će pobijediti Nadal,ali navijaću za Ferrera,čisto jer sam fan Rogera Federera.

Federer se poigrao sa Wawrinkom sinoć,kao i Na Li sa Petkovićevom.
You'll never walk alone.

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 25 jan 2011, 18:41

Nakon sutrašnjeg meča protiv Davida Ferera biće mnogo jasnije kolike su Rafine šanse za osvajanje AO. Dosadašnji dio turnira Rafa je odigrao prosječno, pružio je mnogo lošiju igru nego na USO. Ferer Nadalu tradicionalno leži i ne očekujem nikakvo iznenađenje. Pravi ispit Rafinih trenutnih mogućnosti biće u polufinalu sa Marejem, osim ako Dolgopolov ne napravi senzaciju, u šta čisto sumnjam. Moje je mišljenje da turnir osvaja pobjednik polufinala Federer - Đoković. Obojica su na ovom turniru pokazala bolju formu i bolju igru od Nadala.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 jan 2011, 19:46

Willy je napisao/la:Nakon sutrašnjeg meča protiv Davida Ferera biće mnogo jasnije kolike su Rafine šanse za osvajanje AO. Dosadašnji dio turnira Rafa je odigrao prosječno, pružio je mnogo lošiju igru nego na USO. Ferer Nadalu tradicionalno leži i ne očekujem nikakvo iznenađenje. Pravi ispit Rafinih trenutnih mogućnosti biće u polufinalu sa Marejem, osim ako Dolgopolov ne napravi senzaciju, u šta čisto sumnjam. Moje je mišljenje da turnir osvaja pobjednik polufinala Federer - Đoković. Obojica su na ovom turniru pokazala bolju formu i bolju igru od Nadala.

Istina da Nadal ne igra nesto spektakularno dosad ali dobija meceve bez problema...takodje izvjesno je da mu forma raste jer je protiv Cilica odigrao svoj najbolji mec na turniru.
Sa druge strane Federer je odigrao nekoliko odlicnih meceva ali isto tako odigraoje veoma los protiv Simona koji je mogao lako izgubiti da je sa druge strane bio neki ozbiljniji protivnik...Nadal nije imao ni blizu takvih problema...
Djokovic igra ekstra turnir ali ja ne vjerujem da moze protiv Federera jer je u posljednjih nekoliko meceva gubio od njega iako je igrao bolji tenis...sad su tu negdje...
Murray mozda igra i najbolji turnir u karijeri tako da ja mislim bas suprotno...tj. da ce drugo eventualno polufinale Nadal-Murray dati i pobjednika turnira...

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 25 jan 2011, 20:55

adnane samo mala korekcija: Đoković je dobio Federera u polufinalu US Opena prošle godine.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 jan 2011, 21:19

Willy je napisao/la:adnane samo mala korekcija: Đoković je dobio Federera u polufinalu US Opena prošle godine.

Istina,to sam i zaboravio...meni najvise u glavi onaj mec iz Kanade prosle godine kada je u trecem setu Djokovic imao 0-40 na servis federera kod 5-5 da bi izgubio taj set sa 7-5 iako je igrao bolji tenis u tom mecu...
Ja se nadam da ce njega Novak izbaciti ali nekako imam osjecaj da nece...iako jos jednom kazem,zaboravio sam da je u tom mecu na US Openu napokon razbio taj "kompleks" Federera...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2011, 23:31

Već sam pisao da priželjkujem polufinala sa četvoricom veličanstvenih, nadam se kao i svi vi. Samo da Rafa i Andy odrade svoj dio posla večeras.

Teško je bilo šta prognozirati. Kako turnir odmiče sve su bolji i bolji i samo se treba nadati sjajnim mečevima.
Voli te tvoje Sarajevo.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 25 jan 2011, 23:49

Ja očekujem finale Federer-Murray.
You'll never walk alone.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 25 jan 2011, 23:51

Kad počinju mečevi muške konkurencije večeras?
Edit: Hvala na odgovoru
Zadnja izmjena: Fk_zeljo_1921, dana/u 25 jan 2011, 23:54, ukupno mijenjano 2 puta.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2011, 23:53

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Kad pocinju mečevi muške konkurencije večeras?
Murray i Dolgopolov su prvi na rasporedu. Igraju na Rod Laver areni, nakon mečeva Kvitova - Zvonareva i Radwanska - Clijsters. Mislim da neće početi prije 4 sata.
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 25 jan 2011, 23:55

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Kad pocinju mečevi muške konkurencije večeras?
Negdje oko 5 - 5:30
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 25 jan 2011, 23:56

Upravo gledam reprizu meca F&V i ne mogu vjerovati da je Vavrinka odigr'o ovako los mec. Sta se desilo sa igracem koji je demonstrir'o onako superioran tenis protiv Monfilsa i Rodika :o :shock: !?? Izgleda mi kao da je popio par tableta za spavanje. Nema agresivnosti, eksplozivnosti, igr'o je prilicno nonsalatno i usporeno,.. Ona lomljavina reketa je bila jedini dokaz da je 'ziv'. Federer je bio u potpunosti opusten, kao da igr'o sa igracem koji je dos'o iz pretkola. Uopste nije im'o potrebe igrati ni priblizno dobro kao sto moze, jer je Vavrinka bio ocajan. Mislim da mu je ovo ubjedljivo najlaksa pobjeda na turniru, sto samo po sebi pokazuje koliko je Vavrinka bio los. Da me neko ne shvati pogresno, Federerova pobjeda je apsolutno ocekivana, ali je apsolutno neocekivano da mu je Vavrinka do sada bio najlaksa prepreka. Ne znam u cemu je kvaka, vjerovatno neka mentalna barijera,..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 26 jan 2011, 00:01

Kvaka je u tome da Roger najbolje odigra onda kada se to od njega najmanje očekuje. Bilo je čak onih koji su vjerovali da Wawrinka može pobijediti što je i logično s obzirom na prethodne rezultate, međutim, protiv onakog Rogera teško je pobijediti. Vidjelo se da je uživao na terenu što nije bio slučaj u prethodnim mečevima a i rezultat sam za sebe govori !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 jan 2011, 09:37

Dolgopolov pobjedio sam sebe. Kakve zicere je fulao, pogotovo u prvom setu. :( Jako zanimljiv igrač, usudio bih se reći da njegova igra nanosi na Fedexov stil. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2011, 09:41

Teško je igrati protiv Murraya, posebno igračima kao Dolgopolov koji nisu navikli na ovako bitne mečeve.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.