Slijedio je meč između Karoline i Frančeske, tu sam navijao za Italijanku. Frančeska je dominirala skoro set i po, dobila je prvi set 6:3 i vodila u drugom setu 3:1. Tada kao da ju je izdala snaga, Dankinja osvaja 5 gemova zaredom i dobija set 6:3. Tokom drugog seta prikazali su statistiku winner-a: 20:2 za Italijanku!!!

Tad sam legao da malo odspavam i navio telefon da me budi kad počne Đoković, ali telefon nisam čuo, pa sam se probudio pri kraju drugog seta. Žao mi je što sam propustio valjda najzanimljiviji dio meča, ono što sam gledao bih ukratko ovako opisao: Čeha nije išao prvi servis, a on se ne može mjeriti s Noletom kad se prebacuju lopte s osnovne linije. Novak mu se punom mjerom revanširao za poraz u polufinalu Wimbledon-a. Federer je favorit u polufinalu, ali Novak nije bez šansi, ako ubaci u jednu brzinu više sve je moguće.
Vjerovatno ću i sljedeću noć raditi treću smjenu, ne bih da propustim meč Murray - Dolgopolov. Navijaću za Škota i onda svim srcem za njega i u polufinalu.