Sport i TV

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Sport i TV

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 okt 2021, 13:19

jos samo da su u HD
Don't believe the hype.

Hare1902
Kontakt:

Post Postao/la Hare1902 » 24 okt 2021, 13:19

akisarajevo92 je napisao/la:
24 okt 2021, 13:19
jos samo da su u HD
Na Moja TV 2-4 BiH idu u HD-u, naravno ko ima HD paket aktiviran.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 okt 2021, 13:22

RekoSam je napisao/la:
24 okt 2021, 13:18
To da se razlikuju od ostalih :D
Ma ružno izgleda. Ali eto to će se i nekako istrpiti ako konačno vrate oznake uživo.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Hare1902
Kontakt:

Post Postao/la Hare1902 » 24 okt 2021, 13:23

Sada je sve uredno na AS sajtu sto se tice programske sheme. Nema vise duplanja i poklapanja utakmica.
https://www.tvarenasport.com/ba/tv
Edit: pade im sajt :rol: valjda previse korisnika uslo na sajt. Opet su poremetili EPG...
Zadnja izmjena: Hare1902, dana/u 24 okt 2021, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.

RekoSam
Kontakt:

Post Postao/la RekoSam » 24 okt 2021, 13:26

messilla je napisao/la:
24 okt 2021, 13:22
RekoSam je napisao/la:
24 okt 2021, 13:18
To da se razlikuju od ostalih :D
Ma ružno izgleda. Ali eto to će se i nekako istrpiti ako konačno vrate oznake uživo.
Kao da su malo popravili na AS2, a na AS3 vratili logo al izgubi se uživo :rol:
Prokleti da su Dragan Šolak, njegova fašistička "Junajted medija", kao i njihovi produkti sport klub, telemach, total tv, n1, nova bh/s/m i ostali❗

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 okt 2021, 13:29

odlican tajming da uvode nove kanale, subota na nedjelju kada ima najvise sporta :mrgreen:
Don't believe the hype.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 okt 2021, 13:30

Trebali su barem sačekati reprezentativnu pauzu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 24 okt 2021, 13:31

Kod mene pomalo dolaze kanali. Prvo Premium 1, evo sada Premium 2, hajde još i 3 :D Inače, sad sam na EON-u upalio SK, koja tuga od sportskog sadrzaja, baš su ih pocijepali Arenovci.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Hare1902
Kontakt:

Post Postao/la Hare1902 » 24 okt 2021, 13:31

Ma sto kaze @messilla istrpili bi los placement logo-a samo da rijese nedostatak uzivo oznake...

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 24 okt 2021, 13:38

Meni je ovo daleko od korektnosti, iz prostog razloga sto cemo mi na MojaTV biti uskraceni mnogih utakmica koje nisu 'premium'. Evo npr. sad nema Mega - FMP, sutra nece biti neke druge koju bih gledao zbog nekog naseg reprezentativca. Nigdje veze, ali eto ARENA :bih:

Sta cemo kad budemo mogli gledati Milan - Juventus, a ne Inter - Verona jer to nije premium utakmica?

Btw, je li to msat dobio sve moguce Arene koje postoje?

Hare1902
Kontakt:

Post Postao/la Hare1902 » 24 okt 2021, 13:42

Federer17 je napisao/la:
24 okt 2021, 13:38
Meni je ovo daleko od korektnosti, iz prostog razloga sto cemo mi na MojaTV biti uskraceni mnogih utakmica koje nisu 'premium'. Evo npr. sad nema Mega - FMP, sutra nece biti neke druge koju bih gledao zbog nekog naseg reprezentativca. Nigdje veze, ali eto ARENA :bih:

Sta cemo kad budemo mogli gledati Milan - Juventus, a ne Inter - Verona jer to nije premium utakmica?

Mislim da nisu 6-8, ostalo sve. Vidjecemo je li ovo samo prelazna faza i hoce li vratiti AS 2-4 Srb, makar nismo uskraceni za top sadrzaj sto je SK pokusao prosle godine.
Zadnja izmjena: Hare1902, dana/u 24 okt 2021, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 okt 2021, 13:42

Mislim da nikada neces biti zakinut za gledanje Intera,Milana,Juvea,Reala,Barce... protiv koga god da igraju
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

RekoSam
Kontakt:

Post Postao/la RekoSam » 24 okt 2021, 13:48

Federer17 je napisao/la:

Na Areni možeš gledati El Clasico ali ne i Sevilja-Levante. Sa kanalima iz Šolakove fašističke kompanije je bila totalno druga priča. El Clasico je išao na kanalima koje imaju samo oni koji direktno njemu plaćaju (Nova Sport), a npr. Sevilja-Levante bogdu šire (tipa SK HD). Ostali su mogli gledati Elche-Osasuna.

To je činjenica koju ne možeš promijeniti, Arena je daleko korektnija prema svim operaterima i korisnicima istih.
Prokleti da su Dragan Šolak, njegova fašistička "Junajted medija", kao i njihovi produkti sport klub, telemach, total tv, n1, nova bh/s/m i ostali❗

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 24 okt 2021, 13:50

Federer17 je napisao/la:

Zasto bi bio uskracen za te utakmice, kada nisi bio ni do sad. Atalanta-Udinese nije premium utakmica, pa gledas, ostaje ovo sve kao i do sad za nas u BiH.

Naravno da sad zbog Spanske lige nece biti neki utakmica tipa Bologna-Torino, ali sta ces. Vec za narednu godinu ce morati nesto drugo smisliti jer sa EPL je ovo premalo kanala.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 24 okt 2021, 13:53

Federer17 je napisao/la:

Kod mene na mset imaju ove nove 3 premium arene, nase i srpske arene, jedino sto ne mogu da gledamsu ove arena 6, 7 i 8 iako ih imam, ali jednostavno je samo crna slika. tu su i one standardno arenasport1x2, arena fight, arena esport, ali to ne koristim uopste.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 24 okt 2021, 13:55

RekoSam je napisao/la:
24 okt 2021, 13:48
Na Areni možeš gledati El Clasico ali ne i Sevilja-Levante. Sa kanalima iz Šolakove fašističke kompanije je bila totalno druga priča. El Clasico je išao na kanalima koje imaju samo oni koji direktno njemu plaćaju (Nova Sport), a npr. Sevilja-Levante bogdu šire (tipa SK HD). Ostali su mogli gledati Elche-Osasuna.

To je činjenica koju ne možeš promijeniti, Arena je daleko korektnija prema svim operaterima i korisnicima istih.
Nigdje ih nisam uporedjivao sa SK, ali je ovo meni daleko od korektnosti. Omoguciti svima da gledaju sve moguce sto su otkupili od prava prenosa, napraviti dodatni paket za Arene 2-8 SRB i placa ko zeli, ovi ostali neka idu u osnovni paket.

Kao sto gledam, bit cu uskracen za vecinu utakmica ABA lige, a to je (zbog dosta nasih reprezentativaca tamo) gotovo i jedino sto gledam od sporta. LP i utakmice Intera ne racunam, ali i neka 'manje zanimljiva' (primjer Inter - Tiraspol) bi mogla izvisiti, koju bih zbog Edina gledao i gledam radije nego Liverpul - Atletiko.

@Padovan, ocigledno me ili ne razumijes ili ne znas sta Arena sve prenosi.

RekoSam
Kontakt:

Post Postao/la RekoSam » 24 okt 2021, 13:59

Federer17 je napisao/la:
24 okt 2021, 13:55
RekoSam je napisao/la:

Nigdje ih nisam uporedjivao sa SK, ali je ovo meni daleko od korektnosti. Omoguciti svima da gledaju sve moguce sto su otkupili od prava prenosa, napraviti dodatni paket za Arene 2-8 SRB i placa ko zeli, ovi ostali neka idu u osnovni paket.

Kao sto gledam, bit cu uskracen za vecinu utakmica ABA lige, a to je (zbog dosta nasih reprezentativaca tamo) gotovo i jedino sto gledam od sporta. LP i utakmice Intera ne racunam, ali i neka 'manje zanimljiva' (primjer Inter - Tiraspol) bi mogla izvisiti.

Bitna je većina, ono što si dosad mogao gledati na 1-4 sad ćeš uglavnom isto tako (to u Srbiji ide na Premium). Neke manje zanimljive stvari su se ponekad gurale u glavne kanale ali su uglavnom išle na novim 6-8 kanalima gdje će ostati i sada ili će biti na srpskim 1-4 (kec je ostao u ponudi).

Hare1902
Kontakt:

Post Postao/la Hare1902 » 24 okt 2021, 14:00

Federer17 je napisao/la:
24 okt 2021, 13:55
RekoSam je napisao/la:

Kao sto gledam, bit cu uskracen za vecinu utakmica ABA lige, a to je (zbog dosta nasih reprezentativaca tamo) gotovo i jedino sto gledam od sporta. LP i utakmice Intera ne racunam, ali i neka 'manje zanimljiva' (primjer Inter - Tiraspol) bi mogla izvisiti, koju bih zbog Edina gledao i gledam radije nego Liverpul - Atletiko.

Danas nije bilo prenosa Mega-FMP kod nas.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 24 okt 2021, 14:08

RekoSam je napisao/la:
24 okt 2021, 13:59
Bitna je većina, ono što si dosad mogao gledati na 1-4 sad ćeš uglavnom isto tako (to u Srbiji ide na Premium). Neke manje zanimljive stvari su se ponekad gurale u glavne kanale ali su uglavnom išle na novim 6-8 kanalima gdje će ostati i sada ili će biti na srpskim 1-4 (kec je ostao u ponudi).
A to opet nije korektno, jer nemamo svi iste preferencije. Dosad su to trpali na onih nekoliko kanala koliko su imali, ali oni sad imaju 10+ kanala u Srbiji. Na koji god da postave, njihovi korisnici ce moci gledati.

Ovo sto je pusteno na msat mi je otprilike ok, ne znam zasto ne bi isto bilo za MojaTV. Mislim, znam, ali su mogli zbog dugogodisnje korektne saradnje, i nama ubaciti sve kao i njima.

RekoSam
Kontakt:

Post Postao/la RekoSam » 24 okt 2021, 14:11

Federer17 je napisao/la:
24 okt 2021, 14:08
RekoSam je napisao/la:
24 okt 2021, 13:59
A to opet nije korektno, jer nemamo svi iste preferencije. Dosad su to trpali na onih nekoliko kanala koliko su imali, ali oni sad imaju 10+ kanala u Srbiji. Na koji god da postave, njihovi korisnici ce moci gledati.

Ovo sto je pusteno na msat mi je otprilike ok, ne znam zasto ne bi isto bilo za MojaTV. Mislim, znam, ali su mogli zbog dugogodisnje korektne saradnje, i nama ubaciti sve kao i njima.
Ovo je prijelazno rješenje iz brojnih razloga. Svi CATV i IPTV operateri u BiH (koji imaju Arene) su dobili bh. verzije AS 2-4. Jedino je mtel prvi dobio i Premium kanale što je ok jer je direktni vlasnik isti, ok, jeste i Logosoftu ali ne tako izravno.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.