Kako je tužno čitati ovakve komentare na temi Bundesliga.
Iskreno svaki utorak srijeda četvrtak i svaka pobjeda nekog kluba iz Bundeslige čini me srećnim jer diže Bundesligu,isto kao što porazi čine da budesliga pada u očima drugih.
Zbog tih poraza sam mrzio te slučajne ulaske bundesligaša u Evropu,od Mainza,Hoffenhaima,Freiburga i svih onih koji ne shvate ozbiljno takmičenje i ispadaju i gube od realno slabijih od sebe.
Slično je sa Wolfsburgom koji po meni nema kvalitet za ligu prvaka,iako su mi dragi i rade solidan posao,draži bi mi tu bili Gladbach ili Leverkusen.
Šta želim reći.
Ovdje se dok se cijela evropa divi Bayernu,i priča o najboljem klubu Evrope trenutno,o prvom favoritu LP,ovdje se nalaze ljudi koji ipak imaju šta loše reći za njih.
Šta da kaže jedan prosječan navijač bilo kojeg kluba u Bundesligi Bayernu,da im Bayern uzima igrače jeli.
Kome???Leipzigu Sabitzera????ili Nagelsmana???
I jedna i drugi bi završili u Engleskoj da nisu došli u Minhen.
Zar bi to bilo bolje.Da od engleza prave bolje klubove jeli.Kao što je Klop otišao u Liverpool,ili neznam more drugih igrača Dortmunda,Leverkusena i drugih.
Ja bi da je kojim slučajem Dortmund pobjedio Ajax bio sretan,isto bi bilo i sa Wolfsburgom,i Leipzigm,pa kad su poveli protiv PSG skakao sma kao lud.
E sad da se vratim na tu kao mržnju prema Bayernu,ja bih prije rekao ljubomoru.
Jer Bayern hladno **** i Real,i Utd i Cityu bilo koga kada dodje da uzme nekoga ko je bitan za tim.
Za razliku od drugih klubova.
A niste primorani baš svakoga prodati da ne počne patetika preživljavanje i slično.
Jeli Bayern kriv što Dortmund nije ni pokušao dovesti Alegrija ili Contea,svaka čast Roseu ali nije ni blizu ovoj dvojici
Ko je kriv što Dortmund dovede Malena koji izgledao kao Zirkze na ljeto u Bayernu.
Zar su to pojačanja.
Zar nije moglo da se uloži u dva **** beka,u jednog veznjaka koji ima muda da povede tim,da nemira rose da pominje Kimicha i kako Dortmund to nema.
Za toje kriv mentalitet kluba,ako **** Napoli i Lacio mogu zadržati Kulibalija i Savića pet godina može i Dortmund i Sancha i Hallanda i bilo koga ali može ako mu napravi tim a ne da vas Ajax bruka i pravi Drugorazrednom ekipom.
I opet se ovdje nadju neki pričama Ajax bi i Bayerna pobjedio ili Liverpool ili ko god.
Brate neznam da li bi ili nebi ali da bi na 4-0 u Minhenu bio vulkan,sastanci i belaj i analize od omladinskog pogona do prvog tima to ti garantujem pa ko god da bi pobjedio tako,a ako ćemo iskreno garantujem da u ovom trenutku niko ne bi pobjedio Bayern bilo kako a ne 4-0.
Zar je moguće da se Dortmund niti jedan prelazni rok ni ne povezuje sa nekim ozbiljnim igračima,zar je moguće da Ase samo gledaju igrači do 20 godina.
Brate Milin igrača bi Dortmund unaprijedilo znčajno ali nemaju 20 već 25-28 30 i to im i treba ljudi a ne djeca da se ne brukaju.
Možda navijati za koga hoćeš ali da kudiš klub koji trenutno nema konkurenta nemaš argument,samo tužne priče o tim uzimanjima igrača,a i tu se može polemisati do sutra ko je kome i koliko igrača uzeo.
Brate živim za ljeto kad će Borusija pljunuti 200 miliona i kupiti igrače i potući se sa svima,kao sa Klopom.
Mislite da pare od Sancha i Hallanda i svih prije nisu tu.
Što meni pokušali dovesti Vlahovića bez klauzule o odlasku,štopera koji će da lomi noge i bude štoper,veznjaka koji će trčati i nositi tim.
A ne **** igrače iz Cityevog drugog tima razigravati za prodaju.
Nije kriv Bayern,nije kriv niko do vaših šefova koji se ne usudjuju ući u ozbiljniji posao,pa evo Ginter otići će u Inter,slobodan bolji je od svakog vašeg štopera,Zakaria isto ode kao slobodan,šta je sa Odegardom vi niste imali 50 miliona za njega jeli.
Haverz,Werner pa ja bi više volio da su u Dortmundu nego u Čelziju,ali to se plaća,tim ljudima treba projekat,titule ne obećati prodajemo vas za dvije sezone