FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 okt 2021, 17:40

Protiv Posusja sudi nam Josip Martinovic iz Capljine
Nov sudija u PL,nije nam nikad prije u ligi sudio,veoma nepoznat.Sudio nam je samo jednom,2019/2020 u Ljubuskom kad smo dobili 2:4 i dobro je odradio posao.Posusju sudio 2 puta ove sezone(4:1 poraz protiv Tuzla City,1:1 protiv Slobode)

Bez obzira ko sudi,protiv ovi ekipa ne smijemo imati problema kuci
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 13 okt 2021, 17:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

RekoSam
Kontakt:

Post Postao/la RekoSam » 13 okt 2021, 17:41

vedinjo98 je napisao/la:
13 okt 2021, 17:38
17:00 Sarajevo – Posušje (Moja TV) Sudija: Josip Martinović (Čapljina)
E čuj sudija iz Čapljine, mogao je frajer iz Posušja sudit. :rol:
Sudio nam u Kupu prije 2 godine protiv Ljubuškog :mrgreen:
To je ona, "laknulo je i sucima, Sarajevo vodi..." :rol:

:urnebes:
https://www.dnevnik.ba/dogadaji/video-s ... -za-prolaz
Prokleti da su Dragan Šolak, njegova fašistička "Junajted medija", kao i njihovi produkti sport klub, telemach, total tv, n1, nova bh/s/m i ostali❗

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 13 okt 2021, 17:54

RekoSam je napisao/la:
13 okt 2021, 17:41
vedinjo98 je napisao/la:

Hahaha naravno da se sjecam. Dere se neki mali citavu utakmicu sa tribina, a vrhunac je bilo kad se dreknu "sudija popusis mi k****"
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 okt 2021, 18:09

U Prijedoru rasulo, treba nešto probrati.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 13 okt 2021, 18:12

fks74 je napisao/la:
13 okt 2021, 18:09
Sta se desava ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

husmusemic
Kontakt:

Post Postao/la husmusemic » 13 okt 2021, 18:37

RekoSam je napisao/la:
vedinjo98 je napisao/la:

volim Rahmana ali je seljak prve klase

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 13 okt 2021, 18:57

vedinjo98 je napisao/la:
13 okt 2021, 17:54
RekoSam je napisao/la:
vedinjo98 je napisao/la:

Hahaha naravno da se sjecam. Dere se neki mali citavu utakmicu sa tribina, a vrhunac je bilo kad se dreknu "sudija popusis mi k****"
Hahaha je li to ona utakmica kad je neki klinac sa nekim ljudima sjedio blizu mikrofona pa stalno zvao nekog Dragana (ili kako već) što je sjedio pored njih. :rol:
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 13 okt 2021, 18:59

Foux87 je napisao/la:
13 okt 2021, 18:57
vedinjo98 je napisao/la:
13 okt 2021, 17:54
RekoSam je napisao/la:

Hahaha je li to ona utakmica kad je neki klinac sa nekim ljudima sjedio blizu mikrofona pa stalno zvao nekog Dragana (ili kako već) što je sjedio pored njih. :rol:
Jeste hahha
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 okt 2021, 20:20

Aduka87 je napisao/la:
13 okt 2021, 18:12
fks74 je napisao/la:
13 okt 2021, 18:09
Sta se desava ?
Plata neeema, na pauzi opšta rasprodaja. Duguju igračima plate.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 okt 2021, 20:43

ElCartel11 je napisao/la:
13 okt 2021, 14:54
I tako prodje polako reprezentativna pauza, a mi nismo ni jednu prijateljsku odigrali. Bilo ko da mi jos zine, da nisu uigrani, nisu prosli pripreme ovo ono, yebacu mu mater.
Ma to su samo jeftini izgovori za blitvara. Najgluplji alibi ikad je "nije ekipa prosla pripreme". Okej, fizicka sprema se naabija na pripremama i to je jasno. Al kakve veze uigranost ima? Vinko je imao dvije prijateljske vise od Blitvara, pa smo lose stajali prva 4 kola, tu se i upucali i poceli gazit sve. Cala dosao na neuigranu i raspadnutu ekipu od Hurtica, za 2 kola ih poslozio i napravio onaj niz od 8 pobjeda. Husref dosao u 7. kolu sezone 17/18 protiv Viteza, i do onog blata Grbavice 26.11. upisao sve pobjede i jedan poraz protiv Krupe kuci. A dosao na ekipu koja je fasovala od GOSKa, Zrinjskog i Zelje kuci, remizirala kod Borca i Mladosti, dobili samo pionire Celika u Zenici. Kad si dobar trener ne treba ti 45 utakmica da kristalises prvih 11 i uspostavis neku taktiku. Ni Blitvar pojma nema ko ce mu zaigrat u nedjelju i na kojoj poziciji. Alibi trener kojeg pod hitno treba nogirat
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 13 okt 2021, 20:58

Ma ne moze se ova taktika uspostaviti na ovoj ekipi, 3-5-2 pociva na wing backovima koji moraju biti najspremniji igraci i najbrzi igraci na terenu, vidjeli smo sinoc sta je stevanovic uradio s te pozicije, bio igrac utakmice... kod nas to igra pidro

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 okt 2021, 21:05

spezial je napisao/la:
13 okt 2021, 20:58
Ma ne moze se ova taktika uspostaviti na ovoj ekipi, 3-5-2 pociva na wing backovima koji moraju biti najspremniji igraci i najbrzi igraci na terenu, vidjeli smo sinoc sta je stevanovic uradio s te pozicije, bio igrac utakmice... kod nas to igra pidro
Ne igra Pidro. Igra ko stigne. Izmislja se .

Pidro igra lijevog stopera. To je problem. Najveci.
Šabanović koji je u najboljoj formi se ubija na lijevoj
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 okt 2021, 21:08

spezial je napisao/la:
Mi imamo SDIa a zelimo da vozimo ulicne utrke. Ne moze to nikako.
GRMI SA SJEVERA!
1946

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 okt 2021, 21:12

spezial je napisao/la:
Fanimo se treba probati na toj poziciji ako nista zbog te brzine i dobre ofanzive sto je jako potrebno za tu poziciju.Kad se vec Šabanovic troši lijevo nepotrebno,desno pod obavezno bi probao Fanima kao wing backa. Kad spomenu Stevanovica upravo je on krilo po vokaciji koji je odlicno se uklopio u taj sistem ja mislim da i Fanimo to moze iznjeti u ovoj našoj kukuruz ligi.I naravno težiti tome da mi imamo kontrolu lopte i samim time da on bude cesce na polovici protivnika,ne da ga stalno ubacujemo iz tranzicije .
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 13 okt 2021, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 13 okt 2021, 21:14

Pa eto, sad skontah da je to na nesto cak i licilo kad je igro pidro, ali definitivno ne lici ni na sta kad to igra neko deseti.. ova formacija je moderna, progresivna ali i jako zahtjevna, i trebaju igraci bit na vrhuncu fizicke spreme kako bi ispunili sve sto trebaju. Mi je igramo bez priprema

Probao bih i ja fanima, ali onog fanima zeljnog igre i u top formi, a ovog koji igra preko neke stvari i izgleda presporo za svoje standarde i nezainteresovano te nepozrtvovano, ne bih iskreno.

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 13 okt 2021, 21:36

spezial je napisao/la:
13 okt 2021, 21:14
Pa eto, sad skontah da je to na nesto cak i licilo kad je igro pidro, ali definitivno ne lici ni na sta kad to igra neko deseti.. ova formacija je moderna, progresivna ali i jako zahtjevna, i trebaju igraci bit na vrhuncu fizicke spreme kako bi ispunili sve sto trebaju. Mi je igramo bez priprema

Probao bih i ja fanima, ali onog fanima zeljnog igre i u top formi, a ovog koji igra preko neke stvari i izgleda presporo za svoje standarde i nezainteresovano te nepozrtvovano, ne bih iskreno.
Ja bih volio vidjeti Šabana na desnom wing backu, a Fanima gore u špicu da ganja i ubacuje se u prostor.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 13 okt 2021, 22:36

Godinama se prizivalo ovdje da neko prilagođava i mijenja formaciju i da proba 3-5-2 i dobili smo to ove godine. Na momente je izgledalo da znamo šta hoćemo u toj formaciji i šta ko treba da radi, neka ideja u tome ima što je nama poprilično novo. Možda se protiv kona najbolje vidjelo i protiv Borca u momentima kad smo imali onih 2 x 10 min u kojima smo bili bolji. Drži loptu, posjed, pozicioni napad i onda dva tri načina da napadnes protivnika koji jesu polovni i sporadično uspijevaju, al to je manje više realnost sa ovim igračkim kadrom i nivoom uigranosti čemu svi znamo razloge. Druga ideja je ovo što je upalilo u gostima protiv Slobode, Posusja i što nije upalilo protiv Veleža. Protivniku pustit posjed i fokus je na tranziciji. Po meni ovdje ima najviše prostora za napredak. Fali nam lijevo taj kvalitetan igrač i krpi se kako može.

Iza ove pauze bi moralo bit bolje i sve ovo dignuto za jedan nivo gore. Ako ne bude, to je već loš pokazatelj.
Samo naprijed Saraj'vo!

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 13 okt 2021, 23:21

Kakav li ce buckuris izvesti Goran u nedjelju na teren Koseva, to ni on sam ne zna.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 14 okt 2021, 07:36

Tele33 je napisao/la:
13 okt 2021, 22:36
Godinama se prizivalo ovdje da neko prilagođava i mijenja formaciju i da proba 3-5-2 i dobili smo to ove godine. Na momente je izgledalo da znamo šta hoćemo u toj formaciji i šta ko treba da radi, neka ideja u tome ima što je nama poprilično novo. Možda se protiv kona najbolje vidjelo i protiv Borca u momentima kad smo imali onih 2 x 10 min u kojima smo bili bolji. Drži loptu, posjed, pozicioni napad i onda dva tri načina da napadnes protivnika koji jesu polovni i sporadično uspijevaju, al to je manje više realnost sa ovim igračkim kadrom i nivoom uigranosti čemu svi znamo razloge. Druga ideja je ovo što je upalilo u gostima protiv Slobode, Posusja i što nije upalilo protiv Veleža. Protivniku pustit posjed i fokus je na tranziciji. Po meni ovdje ima najviše prostora za napredak. Fali nam lijevo taj kvalitetan igrač i krpi se kako može.

Iza ove pauze bi moralo bit bolje i sve ovo dignuto za jedan nivo gore. Ako ne bude, to je već loš pokazatelj.
I protiv kona smo slabije stajali na terenu sve do tog sumnjivog gola, a drugi gol je magija Bodula, prekid. U polju su oni imali vise sansi. I jesmo trazili promjenu formacije al onda kad smo imali igrace za to. Vinko je nazor gurao 4231 i izmisljao AMFa i lijevo krilo, na AMFa gurao i Pejovica i Susica i Mesanovica, na lijevo krilo Milanovica, Velkoskog, Mesanovica... Sablic sad izmislja 3-4 pozicije da bi istjerao svoje. I sto je najgore, ne igra 352 sto bi bilo logicnije u ovom trenutku, nego 343. Petev je nekunoc objasnio kako se igra 352, sa dva klasicna spica, tri pokretljiva veznjaka i ofanzivnim wing backovima. Kod nas 352 znaci spic i AMF u napadu, jedan pokretljiv veznjak i to Kobiljar, jedan dobar bek. Ako igramo 343 jos gore, na krilu nam sidras, vezu drze kreativni dizelas i motoricni Djokanovic koji je van svake forme i apsolutno nikako ne doprinosi igri. Igraci koje sad imamo su idealni za 442 romb, ili klasicnu 4231, a nikako za ovo sto sad igramo.

Na kraju krajeva, formacija je manje vazna, mozes ti iskopirat Cityjevu formaciju, ako neces igrat presing, izlazit visoko, punit sesnaesterac igracima, stvarat prilike... dzaba ti sve. Bitnija je strategija i pristup utakmicama, a mi smo i tu tanki. Kad vidim kakav presing Zrinjski igra place mi se. Igracki su mozda i slabiji od nas, al stoje na terenu ko Real, izlaze visoko, krecu se. Zato i melju.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Akta
Kontakt:

Post Postao/la Akta » 14 okt 2021, 07:57

napoleon72 je napisao/la:
14 okt 2021, 07:36
Tele33 je napisao/la:
13 okt 2021, 22:36

I protiv kona smo slabije stajali na terenu sve do tog sumnjivog gola, a drugi gol je magija Bodula, prekid. U polju su oni imali vise sansi. I jesmo trazili promjenu formacije al onda kad smo imali igrace za to. Vinko je nazor gurao 4231 i izmisljao AMFa i lijevo krilo, na AMFa gurao i Pejovica i Susica i Mesanovica, na lijevo krilo Milanovica, Velkoskog, Mesanovica... Sablic sad izmislja 3-4 pozicije da bi istjerao svoje. I sto je najgore, ne igra 352 sto bi bilo logicnije u ovom trenutku, nego 343. Petev je nekunoc objasnio kako se igra 352, sa dva klasicna spica, tri pokretljiva veznjaka i ofanzivnim wing backovima. Kod nas 352 znaci spic i AMF u napadu, jedan pokretljiv veznjak i to Kobiljar, jedan dobar bek. Ako igramo 343 jos gore, na krilu nam sidras, vezu drze kreativni dizelas i motoricni Djokanovic koji je van svake forme i apsolutno nikako ne doprinosi igri. Igraci koje sad imamo su idealni za 442 romb, ili klasicnu 4231, a nikako za ovo sto sad igramo.

Na kraju krajeva, formacija je manje vazna, mozes ti iskopirat Cityjevu formaciju, ako neces igrat presing, izlazit visoko, punit sesnaesterac igracima, stvarat prilike... dzaba ti sve. Bitnija je strategija i pristup utakmicama, a mi smo i tu tanki. Kad vidim kakav presing Zrinjski igra place mi se. Igracki su mozda i slabiji od nas, al stoje na terenu ko Real, izlaze visoko, krecu se. Zato i melju.

:rol: :tokralju:

Jesmo li gledali istu utakmicu?

Pa drugo poluvrijeme smo ih unistili, kakvi god da su. Oni nista uradili nisu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], boki86, Zeko87 i 16 gostiju.