Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

alfarouqaminu
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la alfarouqaminu » 24 jan 2011, 20:34

Virtu4l je napisao/la:
alfarouqaminu je napisao/la:Nadal lagano protiv Cilica sa 3-0
Odbranio je bodove od prošle godine, tako da je Federeru umanjio šanse da ga u skorije vrijeme prestigne na prvom mjestu ATP liste. Federer brani naslov, a Rafa je svoje odradio, svaka naredna pobjeda mu je dodatni bonus.
ma odbranice titulu federer,haha,pa lik retko propusta sanse na grem slemovima :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2011, 20:39

alfarouqaminu je napisao/la:ma odbranice titulu federer,haha,pa lik retko propusta sanse na grem slemovima :)
Vjerovatno hoće, većina njegovih poraza na Grand Slam turnirima (osim RG) su antologijski, znači neko mora odigrati sa 150% svojih mogućnosti da ga pobijedi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 24 jan 2011, 20:43

Virtu4l je napisao/la:
alfarouqaminu je napisao/la:ma odbranice titulu federer,haha,pa lik retko propusta sanse na grem slemovima :)
Vjerovatno hoće, većina njegovih poraza na Grand Slam turnirima (osim RG) su antologijski, znači neko mora odigrati sa 150% svojih mogućnosti da ga pobijedi.
pobedio on ili ne,federer je jedan neponovljivi...kakva elegeancija tokkom igre...pravi gospodin :D

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 24 jan 2011, 20:56

I ako vecina vas smatra da je Federer prvi favoriti za osvajanje AO ,sto je i donekle logicno ,ja mislim da bi ove godine Murray to mogao uzeti .Za sada igra perfektno ,ako ovako nastavi sigurno ima velike sanše za to .Takodjer mislim da ima igru sa kojom moze pobijediti Federera ,sto je pokazao dosta puta ,tako da u ovoj formi ima velike sanse za pobjedom .E sada ,Federer je dosta iskusniji tako da je to za njega veliki plus ,kako ce se Murray snaci u finalu ( naravno ako dodje obojca do finala ) to je veliko pitanje .Ne treba zaboraviti ni Nadala naravno ,koji tek sada ima tezak ispit ,Ferrera ,tako da ako to prodje onda on moze igrati sa tih 150 % snage i pobijediti svakoga .Vidjet cemo u narednih par dana ,al Murray je po meni igrac koji osvaja AO.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 24 jan 2011, 21:12

Papilon20 je napisao/la:I ako vecina vas smatra da je Federer prvi favoriti za osvajanje AO ,sto je i donekle logicno ,ja mislim da bi ove godine Murray to mogao uzeti .Za sada igra perfektno ,ako ovako nastavi sigurno ima velike sanše za to .Takodjer mislim da ima igru sa kojom moze pobijediti Federera ,sto je pokazao dosta puta ,tako da u ovoj formi ima velike sanse za pobjedom .E sada ,Federer je dosta iskusniji tako da je to za njega veliki plus ,kako ce se Murray snaci u finalu ( naravno ako dodje obojca do finala ) to je veliko pitanje .Ne treba zaboraviti ni Nadala naravno ,koji tek sada ima tezak ispit ,Ferrera ,tako da ako to prodje onda on moze igrati sa tih 150 % snage i pobijediti svakoga .Vidjet cemo u narednih par dana ,al Murray je po meni igrac koji osvaja AO.
da marry igra perfektno,ali lik nije za velike meceve,kao ni onaj sljam Djokovic...likovi se izgube protiv federera i protiv nadala

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 24 jan 2011, 21:31

alfarouqaminu je napisao/la: da marry igra perfektno,ali lik nije za velike meceve,kao ni onaj sljam Djokovic...likovi se izgube protiv federera i protiv nadala
Ma nije Murray za Federera, samo sto protiv njega ima skor 8-6 :lol:

Malo procitaj i informiraj se, prije nego sto poletis da zgrabis sto je vise postova.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 24 jan 2011, 21:33

polga je napisao/la:
alfarouqaminu je napisao/la: da marry igra perfektno,ali lik nije za velike meceve,kao ni onaj sljam Djokovic...likovi se izgube protiv federera i protiv nadala
Ma nije Murray za Federera, samo sto protiv njega ima skor 8-6 :lol:

Malo procitaj i informiraj se, prije nego sto poletis da zgrabis sto je vise postova.
ali grem slem je druga prica :lol:

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 24 jan 2011, 21:46

alfarouqaminu je napisao/la: ali grem slem je druga prica :lol:
Znaci ako Federer i Murray igraju finale, bubam ATP Mastersa u Shanghaiju, i Murray pobijedi, to se ne pika, ali ako ga Federer pobijedi na Grand Slamu, to se pika?

Murray je pobijedio Federera u finalu Mastersa u Shanghaiju, Torontu, polufinalu Indian Wellsa, Madrida, i jos nekim manjim turnirima...

Federer je njega pobijedio u finalu Australian Opena, US Opena, i polufinalu Cincinnatija od vecih turnira. US Open shvatam, Federer je bio u formi, na vrhuncu prakticno, dok je Murrayu to bilo prvo finale Grand Slama, i tada je poceo njegov uspon u vrh tenisa.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 24 jan 2011, 21:52

polga je napisao/la:
alfarouqaminu je napisao/la: ali grem slem je druga prica :lol:
Znaci ako Federer i Murray igraju finale, bubam ATP Mastersa u Shanghaiju, i Murray pobijedi, to se ne pika, ali ako ga Federer pobijedi na Grand Slamu, to se pika?

Murray je pobijedio Federera u finalu Mastersa u Shanghaiju, Torontu, polufinalu Indian Wellsa, Madrida, i jos nekim manjim turnirima...

Federer je njega pobijedio u finalu Australian Opena, US Opena, i polufinalu Cincinnatija od vecih turnira. US Open shvatam, Federer je bio u formi, na vrhuncu prakticno, dok je Murrayu to bilo prvo finale Grand Slama, i tada je poceo njegov uspon u vrh tenisa.
veruj mi ali federer igra ozbiljno i daje vise na terenu kada je grem slem, na manjim turnirima tu se zajebava.... lik juri sto vise grem slem titula ;)

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 24 jan 2011, 21:53

Dolgopolev osvaja,sta sad 8-)

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 24 jan 2011, 21:58

NYKnicks Fan je napisao/la:Dolgopolev osvaja,sta sad 8-)
Tako treba. Ima da mali osvoji i postane najbolji na svijetu :lol:

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 24 jan 2011, 23:03

polga je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:Dolgopolev osvaja,sta sad 8-)
Tako treba. Ima da mali osvoji i postane najbolji na svijetu :lol:
Ha ya,vidjet cete vi svi :mrgreen:

nanake
Kontakt:

Post Postao/la nanake » 25 jan 2011, 03:36

Kao što sam prije par dana napisao, Nadal može ovo osvojiti jedino ako Andy počne igrati lijevom rukom, a Federer reketom za stoni tenis. Pa gledate li vi ovu dominaciju Rogera, a Murray mi izgleda nikad spremniji. Bit će fantastično finale Murray - Roger. Navijat ću da Andy osvoji, Ivanišević je osvojio u četvrtom pokušaju, može i Kraljičin sin.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 25 jan 2011, 03:56

nanake je napisao/la:Kao što sam prije par dana napisao, Nadal može ovo osvojiti jedino ako Andy počne igrati lijevom rukom, a Federer reketom za stoni tenis. Pa gledate li vi ovu dominaciju Rogera, a Murray mi izgleda nikad spremniji. Bit će fantastično finale Murray - Roger. Navijat ću da Andy osvoji, Ivanišević je osvojio u četvrtom pokušaju, može i Kraljičin sin.
ma kakav murray....nema leba od njega...federer i rafa vladaju

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 jan 2011, 07:10

Federer pomeo Wawrinku s terena rezultatom 3:0(6:1, 6:3, 6:3). Moram priznati da sam očekivao jači otpor Wawrinke, al' je na kraju isprašen od strane Fedexa.

Trenutno je na rasporedu ženski četvrtfinalni dvoboj između Wozniacki i Schiavone, a Dankinja je nakon izgubljenog prvog seta imala i zaostatak od jednog break-a u drugom, no vratila se na velika vrata, te osvojila drugi set sa 6:3(istim rezultatom je izgubila prvi). U trećem setu se priča promijenila, Wozniacki ima 4:2, na servisu je Schiavone(Camoranesi :mrgreen: ).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 25 jan 2011, 08:08

Roger je prvi polufinalist , iako se ništa drugo nije ni očekivalo u duelu sa "bratom" Wawrinkom.

Na teren za 90-ak minuta izlaze Đoković i Berdych i iako Čeh igra dobro turnir i ovaj četvrtfinalni dvoboj predstavlja najbolji duel mislim da ima malu šansu protiv Đokovića koju ne sumnjam da će iskoristiti ako Đoković bude opušteno ušao u meč.No opet prednost dajem Đokoviću.

Sutra očekujem sigurne prolaze Nadala i Murraya i onda paklena polufinala..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2011, 08:45

Stan se ukakio, kao bezbroj puta do sada.

Nadam se da će četvorica veličanstvenih doći do polufinala. Mislim da im samo Berdych može pokvariti planove.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 25 jan 2011, 10:36

Vidim da je Đoković preslušao Čeha u prvom setu sa 6:1 ( a na poslu se ne može gledati ) pa molba Virtualu ili Monologu ili već nekom ko gleda meč da napiše koji komentar igre..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 jan 2011, 10:47

Đoković je fenomenalno odigr'o prvi set. Returnirao je najbolje što je mogao, a Berdych-a i nije služio prvi servis, a kod drugog je im'o svega 28% osvojenih poena. Dakle, sve je išlo na mlin Đokoviću.

Početak drugog seta, Novak je skoro u šaci im'o Berdycha, malo je falilo da odmah bude 2:0 za Novaka, no kako nije iskoristio 2 vezane break lopte, Berdo je uzeo svoj servis. Od trenutka kada je bilo 1:1, Đoković se ne vidi na terenu, puno griješi, dok s druge strane Berdychovi servisi i forehandi ulaze kao ludi.

Eh, komentator govori da Đoković ima problema sa kontaktnim sočivima, a vidilo se kod jednog poena(još dok je Nole vodio) da je brisao oči.

Edit: Đoković fenomenalnim udarcima vratio break, pa je sada 4:3 za Berdycha u 2. setu. Još sam pod dojmom briljantnog Novakovog loba. Nakon što je Berdychov volej završio na liniji(pitanje je da li je uopće bila dobra lopta), Nole je majstorski odreagov'o i lobov'o visokog Berdycha. Poslije toga još jedan passing shot i breakovao je Berdu.

Inače, kiša je počela, pa je zbog toga zatvoren krov. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 jan 2011, 11:45

Sto ne mogu vise ovih igracica sto gube meceve i prije samog pocetka...Wavrinka kao da mu je prvi turnir u karijeri pa se izgubio...
Sad vec izvjestan duel Federera i Djokovica gdje Federer uzima 3-0/1 ...Nole ne igra nista specijalno protiv Berdycha,bar u drugom setu koji sam gledao...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.