Hahahaha radi čo'ik
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Re: NK Čelik Zenica
Posebno saopštenje će klub izdati u vezi Mittala i zašto se sve ovo oteglo i zašto nisu već podržali ovu priču.avenija je napisao/la: ↑07 okt 2021, 11:04Nisam mislio ovo pisati ali evo.limvolikce1945 je napisao/la: ↑07 okt 2021, 10:24Da je pravde, Mittal bi otkupio pravo na naziv stadiona, Mittal Arena. Da je bilo neke političke mudrosti, trebalo ih je usloviti da uz investiranje u željezaru od koje imaju ogroman profit moraju finansirati i klub koji nosi ime njihovog glavnog proizvoda. Jednostavno, klub i željezara su nerazdvojiv dio priče, uvijek bili, i treba na sponzorstvu uvijek insistirati dok god firma radi i zagađuje grad, a da se može, to pokazuje primjer Prijedora.
Nikhil mi je bio komsija u ulazu dosta godina i zna me.
Prije 10 tak dana sretnem ga na Kamberovicu i odlucim ga pozdraviti i pitati zasto Čeliku nisu sponzor zasto ne pomognu a pomazu Rudar Prijedoru.
Njegov odgovor je da su se sastajali sa predstavnicima Čelika i da Čelik zna koje uslove treba ispuniti da bi Mittal prihvatio saradnju jer ima jos nečega negativnog na sto su skrenuli pažnju oko Čelika (jel blokiran racun ili nesto pojma nemam) pa dok se to riješi vrlo rado cemo podrzati klub. Ovo su rijeci iz usta prvog covjeka grupacije AM. Jel se izvlaci petlja ili istinu govori nisam uspio zakljuciti.
Život nema smisla ako teče bez tebe, mi smo ponos Zenice, Čelik ti si nama sve!
Ali ovu ideju za 12 igrac

"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Aj jbse, taman usao na fb i kopirao link

Trebam im reci tek iza 4 nek ovo objavljuju.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
“Jaki ljudi” mogu biti pozitivan aspekt za poslovanje kluba. Medjutim to nikad vise ne smije biti pod istom uslovima kao do nedavno. Za one koji su citali finansijske izvjestaje, mi dugujemo para i para “jakim privrednicima”. Ti ljudi su pozajmivali pare klubu a to je pogubna praksa. Niko nema nista od pozajmnica, ni klub ni oni.
- firefirefirely
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Ja sam ZA, nisam uspio naci par ljudi, jedan prijatelj je vec sa svojim Ug.O. 12.igrac, a ja k'o fizicko lice ne mogu sam toliko izdvajati mjesecno jbg. Ako nas bude i manje od 10 nike problem sto se mene ticemacak_ je napisao/la: ↑07 okt 2021, 12:20Koliko vas s foruma ucestvuje 12.igracu. Hajde da se organizujemo i skupimo za jednog. Napomimjem da je to 100 km mjesecno, a ako nas bude 10 to je 10km.
Hajde da mi uradimo koliko mozemo, pa da bude laksa odluka o 1FBiH, jakom covjeku, mitalu, igracima i slicno.
Jaki ljudi su i vise nego dobrodosli u klub ako prihvataju viziju kluba, ciljeve i postuju deklaraciju, te nacin poslovanja. Vjerujem da kombinacija momaka u klubu sa odredjenim privrednicima u UO moze biti jako dobra. Medjutim, problem je sto kod nas ti jaki ljudi znaju plitko gledati, skacu da nadju sebe cim prije, ne gledaju dugorocno, te bi i zaduzivali klub, letili za samopromocijom u visem rangu iako to sve treba postepeno. Ta prica o jakim ljudima je trenutno nepotrebna, jer vjerujem kad ekipa u klubu prepozna dobru priliku da kooptiraju kvalitetne ljude u UO onda ce to i predloziti Skupstini kluba. Inace to davanje kluba nekom da radi sta hoce je iluzorno nakon borbe za klub i skole koju smo prosli na osnovu ruzne proslosti, jer tako vise niko ne moze dobiti klub. Nas spas je u onima koji iskreno vole klub i u sistemu koji se trenutno gradi. Clanski model kad se primjenjuje dosljedno je vrhunska prica. Skupstina kluba je ta koja odlucuje, a nece to biti vise neko mudo kao Fudo na osnovu raznih ucjena kad je ucjenjivao reprogramom. Ko ga je.be, pi.cka bagava, grobarcina kluba, gubar, smrdo i da izbacim jos koji lijepi kompliment na njegov racun, a da zasluzuje.
Treba ostati na zemlji i shvatiti da je i dalje rizik srljati u vise rangove, jer greske mogu biti kobne za opstanak kluba i da se klub mora pokriti koliko je jorgan dugacak, te dizati postepeno u skladu sa finansijskom slikom kluba. Znaju se prioriteti, racionalno poslovati, ocistiti dugove, odblokirati racun, raditi na omladinskom pogonu, dizati organizaciju itd. Toga svi moramo biti svjesni i to nam mora biti pravi motiv za podrsku ako iskreno volimo klub, a ne rezultat protiv Batona. Jednom kad klub bude u mogucnosti cilj ce biti napadati trofeje, a ne razmisljati da li mozemo pobijediti Stupcanicu, ali moramo se strpiti odredjen period, jer kad imas nakaradnu vlast koja te zeli ugasiti onda moramo biti mudri. Ne dati na sebe, ali i ne dozvoliti slabosti, jer svaka slabost predstavlja rizik. Kad se radi pametno onda smo prijetnja za svakog onog ko zeli unistiti klub. I zato je Fudi Čelik problem, jer ne moze s Čelikom kao sa Zenica transom, ne moze kao sa svojim poltronima nego se sad moze samo nasukati. Čelik se sad opet kali da bi bio nekad ono sto Zenica zasluzuje, da bude snazan reprezent grada i da zauzme mjesto u drzavi koje zasluzuje. Čelik je vise od politike raznih kokosara, Čelik je Zenica i to ce mnogi shvatati sve vise kako vrijeme bude prolazilo...
Treba ostati na zemlji i shvatiti da je i dalje rizik srljati u vise rangove, jer greske mogu biti kobne za opstanak kluba i da se klub mora pokriti koliko je jorgan dugacak, te dizati postepeno u skladu sa finansijskom slikom kluba. Znaju se prioriteti, racionalno poslovati, ocistiti dugove, odblokirati racun, raditi na omladinskom pogonu, dizati organizaciju itd. Toga svi moramo biti svjesni i to nam mora biti pravi motiv za podrsku ako iskreno volimo klub, a ne rezultat protiv Batona. Jednom kad klub bude u mogucnosti cilj ce biti napadati trofeje, a ne razmisljati da li mozemo pobijediti Stupcanicu, ali moramo se strpiti odredjen period, jer kad imas nakaradnu vlast koja te zeli ugasiti onda moramo biti mudri. Ne dati na sebe, ali i ne dozvoliti slabosti, jer svaka slabost predstavlja rizik. Kad se radi pametno onda smo prijetnja za svakog onog ko zeli unistiti klub. I zato je Fudi Čelik problem, jer ne moze s Čelikom kao sa Zenica transom, ne moze kao sa svojim poltronima nego se sad moze samo nasukati. Čelik se sad opet kali da bi bio nekad ono sto Zenica zasluzuje, da bude snazan reprezent grada i da zauzme mjesto u drzavi koje zasluzuje. Čelik je vise od politike raznih kokosara, Čelik je Zenica i to ce mnogi shvatati sve vise kako vrijeme bude prolazilo...
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
"Vjerni navijač" nađite neko iz te ekipe, njih je u grupi 15tak, vrlo lako se moze doći do kontakta. Vjerujem da ih dosta iz te grupe čita forum i temu Čelik pa možete se tamo ubaciti, pozdrav.firefirefirely je napisao/la: ↑07 okt 2021, 14:17Ja sam ZA, nisam uspio naci par ljudi, jedan prijatelj je vec sa svojim Ug.O. 12.igrac, a ja k'o fizicko lice ne mogu sam toliko izdvajati mjesecno jbg. Ako nas bude i manje od 10 nike problem sto se mene ticemacak_ je napisao/la: ↑07 okt 2021, 12:20Koliko vas s foruma ucestvuje 12.igracu. Hajde da se organizujemo i skupimo za jednog. Napomimjem da je to 100 km mjesecno, a ako nas bude 10 to je 10km.
Hajde da mi uradimo koliko mozemo, pa da bude laksa odluka o 1FBiH, jakom covjeku, mitalu, igracima i slicno.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Bio je predstavnik kluba 2 puta u firmi. Prvi put na vlastitu inicijativu, odnosno inicijativu kluba, drugi put na inicijativu firme. Oba puta je bio isti problem. Objasnili su mu sta je problem i sta klub moze uraditi po tom pitanju. Nakon toga bi se otvorio put ka nekoj saradnji. Da li bi ta saradnja bila sponzorstvo ili donacija ili nesto trece, ne znam, uglavnom ArcelorMittal nije protiv neke pomoci Celiku, kada se rijesi ovaj problem.
Sad, da ne budu prevelika ocekivanja nakon rjesavanja problema, ta pomoc Mitala moze biti nesto simbolicno, ali i ne mora. Tako da ne treba letiti pred rudu.
A situacija sa Prijedorom je drugacija jer su oni duzni pomagati njima zbog nekih ugovora koji su potpisani davno. U Zenici nije takva situacija, i sve u sustini zavisi od dobre volje generalnog direktora.
Celik!3,2,2.
SLUŽBENA LICA IX KOLA DLC
FK BATON - FK MOŠĆANICA
Glavni sudija: Balić Semir (Tešanj)
1. pomoćni sudija: Mamela Semin (Breza)
2. pomoćni sudija: Fetić Mirza (Zenica)
Delegat: Smailović Nermin (Zenica)
FK RUDAR - NK ČELIK
Glavni sudija: Bekrić Kenan (Tešanj)
1. pomoćni sudija: Radmilović Aldin (Vitkovići)
2. pomoćni sudija: Krupalija Emsel (Sarajevo)
Delegat: Husanović Meris (Zavidovići)
NK USORA - FK BORAC
Glavni sudija: Sofić Aldin (Zenica)
1. pomoćni sudija: Pehadžić Mirza (Zenica)
2. pomoćni sudija: Bajrambašić Zerin (Zenica)
Delegat: Pejić Boris (Sarajevo)
NK AZOT - FK FAMOS
Glavni sudija: Karović Alden (Sarajevo)
1. pomoćni sudija: Sikira Edib (Kakanj)
2. pomoćni sudija: Beganović Alen (Ilijaš)
Delegat: Omanović Mustafa (Visoko)
NK NATRON - NK MOŠEVAC
Glavni sudija: Džulić Almin (Zenica)
1. pomoćni sudija: Šabić Mirza (Zenica)
2. pomoćni sudija: Dedić Anes (Zenica)
Delegat: Alić Benjamin (Tešanj)
NK KOLINA - FK UNIS
Glavni sudija: Kapo Samir (Kakanj)
1. pomoćni sudija: Baručija Ajdin (Zenica)
2. pomoćni sudija: Alihodžić Sanel (Zenica)
Delegat: Jašarspahić Mahir (Kakanj)
NK BOSNA - NK KRIVAJA
Glavni sudija: Hibović Eldin (Žepče)
1. pomoćni sudija: Efendić Amin (Sarajevo)
2. pomoćni sudija: Isaković Zahid (Goražde)
Delegat: Hodžić Jasmin (Zenica)
FK JAHORINA - NK STUPČANICA
Glavni sudija: Fazlagić Ermin (Sarajevo)
1. pomoćni sudija: Heljić Senad (Sarajevo)
2. pomoćni sudija: Zukić Anis (Sarajevo)
Delegat: Šehović Nail (Sarajevo)
FK BATON - FK MOŠĆANICA
Glavni sudija: Balić Semir (Tešanj)
1. pomoćni sudija: Mamela Semin (Breza)
2. pomoćni sudija: Fetić Mirza (Zenica)
Delegat: Smailović Nermin (Zenica)
FK RUDAR - NK ČELIK
Glavni sudija: Bekrić Kenan (Tešanj)
1. pomoćni sudija: Radmilović Aldin (Vitkovići)
2. pomoćni sudija: Krupalija Emsel (Sarajevo)
Delegat: Husanović Meris (Zavidovići)
NK USORA - FK BORAC
Glavni sudija: Sofić Aldin (Zenica)
1. pomoćni sudija: Pehadžić Mirza (Zenica)
2. pomoćni sudija: Bajrambašić Zerin (Zenica)
Delegat: Pejić Boris (Sarajevo)
NK AZOT - FK FAMOS
Glavni sudija: Karović Alden (Sarajevo)
1. pomoćni sudija: Sikira Edib (Kakanj)
2. pomoćni sudija: Beganović Alen (Ilijaš)
Delegat: Omanović Mustafa (Visoko)
NK NATRON - NK MOŠEVAC
Glavni sudija: Džulić Almin (Zenica)
1. pomoćni sudija: Šabić Mirza (Zenica)
2. pomoćni sudija: Dedić Anes (Zenica)
Delegat: Alić Benjamin (Tešanj)
NK KOLINA - FK UNIS
Glavni sudija: Kapo Samir (Kakanj)
1. pomoćni sudija: Baručija Ajdin (Zenica)
2. pomoćni sudija: Alihodžić Sanel (Zenica)
Delegat: Jašarspahić Mahir (Kakanj)
NK BOSNA - NK KRIVAJA
Glavni sudija: Hibović Eldin (Žepče)
1. pomoćni sudija: Efendić Amin (Sarajevo)
2. pomoćni sudija: Isaković Zahid (Goražde)
Delegat: Hodžić Jasmin (Zenica)
FK JAHORINA - NK STUPČANICA
Glavni sudija: Fazlagić Ermin (Sarajevo)
1. pomoćni sudija: Heljić Senad (Sarajevo)
2. pomoćni sudija: Zukić Anis (Sarajevo)
Delegat: Šehović Nail (Sarajevo)
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.
O tom problemu kojem pricate je problem morbidan i nevezan za klub nego indijski izrabljivaci izmisljaju. Klub ce se o tom morati ocitovati uskoro. Je.bes tu njihovu dobru volju, treba im dici grad na noge i istjerat ih iz grada ako nastave ignorisati zajednicu koju zagadjuju, eksploatisu i iskoristavaju zarad 10 puta manje radnika nego prije rata. Nekad se znalo zasto se zrtvuje zdravlje gradjana, sad se to ne zna. Sa filterima zaje.bavaju, ulaganje u lokalnu zajednicu ispod minimalnog, broj radnika tanak, prosjecna plata vecine radnika koji rade je u stvari plata za prezivljavanje. Nekad je zeljezara ulagala u Čelik, sad izmisljaju probleme da se ograde. Smrde na ono sto ispustaju iz dimnjaka i ako nastave tako trebaju osjetiti negativan publicitet kako i zasluzuju vec godinama.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑07 okt 2021, 15:49Bio je predstavnik kluba 2 puta u firmi. Prvi put na vlastitu inicijativu, odnosno inicijativu kluba, drugi put na inicijativu firme. Oba puta je bio isti problem. Objasnili su mu sta je problem i sta klub moze uraditi po tom pitanju. Nakon toga bi se otvorio put ka nekoj saradnji. Da li bi ta saradnja bila sponzorstvo ili donacija ili nesto trece, ne znam, uglavnom ArcelorMittal nije protiv neke pomoci Celiku, kada se rijesi ovaj problem.
Sad, da ne budu prevelika ocekivanja nakon rjesavanja problema, ta pomoc Mitala moze biti nesto simbolicno, ali i ne mora. Tako da ne treba letiti pred rudu.
A situacija sa Prijedorom je drugacija jer su oni duzni pomagati njima zbog nekih ugovora koji su potpisani davno. U Zenici nije takva situacija, i sve u sustini zavisi od dobre volje generalnog direktora.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
- celik1945tv
- Kontakt:
Ma njima je Zenica 0,0001% njihove proizvodnje. Odlaskom Mittala iz Zenice ćemo naštetiti samo sami sebi, a ne njima. Govorim sa etičke i moralne strane ne gledajući na sport.
Da ih treba nekim ugovorom obavezati da moraju pomagati Nogometni klub Čelik, DA! Ali to je trenutno nemoguće zato što je tu potrebna relacija Grad - Mittal, a ne Čelik - Mittal. Otkucat će i njegovo na stolici gradonačelnika...
Da ih treba nekim ugovorom obavezati da moraju pomagati Nogometni klub Čelik, DA! Ali to je trenutno nemoguće zato što je tu potrebna relacija Grad - Mittal, a ne Čelik - Mittal. Otkucat će i njegovo na stolici gradonačelnika...
45-ta vrijeme je heroja, rodila se ljubav- Čelik Zenica.
Drug ovaj grad ce samo procvjetat kad ovi gurbeti odu, ovo je zlocin sta ovi ljudi rade i to uz pomoc nasih supaka koji su im omogucili da rade ovo sto rade. Zatvorit je jednom za sva vremena i napravit park prirode ako je moguce.celik1945tv je napisao/la: ↑07 okt 2021, 16:55Ma njima je Zenica 0,0001% njihove proizvodnje. Odlaskom Mittala iz Zenice ćemo naštetiti samo sami sebi, a ne njima. Govorim sa etičke i moralne strane ne gledajući na sport.
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Zenica je njima odlican strateski polozaj za evropsko trziste i ne treba se potcjenjivati, jer oni imaju dobru racunicu sto su ovdje zastupljeni, posebno kad se uzme u obzir da je cijena čelika nikad veća tako da nece bjezati glavom bez obzira. Njihov profit na osnovu rada u Zenici je enorman, dok u lokalnu zajednicu ulazu ispod svakog minimuma i drustvene odgovornosti. Ne kazem da ih treba tjerati pod svaku cijenu, ali treba im dobro pokazati zube da bi naucili postovati ovu sredinu, jer za zrtvu koju grad podnosi moraju vise ulagati u lokalnu zajednicu. Ako ne postuju onda ih sigurno treba tjerati i proganjati sve one na federalnom nivou koje drze u svom dzepu zarad raznih dozvola. Treba im nabiti negativan publicitet po zaslugama ako ne budu postovali i ubuduce. Slazem se da dok je ovo mudo na celu Grada, koje se gradi vec godinama na prici o grijanju, oni eksploatisu kao robovlasnici, ali i tome ce nekad doci kraj. Moje licno misljenje je da i klub treba blisko saradjivati sa Eko forumom zarad dobrobiti svoje zajednice, jer sve sto je u interesu grada klub treba podrzati. Mittal definitivno mora vise paziti na zdravlje gradjana, jer njihovo zagadjivanje sredine i sva ta polucija se osjeti na svim ljudima, sportasima, mladim narastajima i svima kao navijacima i simpatizerima, te moraju vise ekoloski brinuti, ulagati u okolis i lokalnu zajednicu, a naravno s tim i u Čelik!
Nekad je u zeljezari bilo 27.000 radnika, danas oko 2.300. Nekad su ulagali u grad, klub, stadion, danas ulazu u mala udruzenja sicu. Znaci mora im se dati do znanja da tako vise ne mogu. Ovakav njihov nacin postupanja zasluzuje ljude na ulici. Ako postupaju normalno i postuju grad u kojem uzimaju bogatstvo onda bi zasluzili drugaciji tretman. Ipak, trenutno vec godinama im se dopusta i previse. Klasicni indijski izrabljivaci koji su naucili na kaste i kako da nekog drze pod nogama.
Nekad je u zeljezari bilo 27.000 radnika, danas oko 2.300. Nekad su ulagali u grad, klub, stadion, danas ulazu u mala udruzenja sicu. Znaci mora im se dati do znanja da tako vise ne mogu. Ovakav njihov nacin postupanja zasluzuje ljude na ulici. Ako postupaju normalno i postuju grad u kojem uzimaju bogatstvo onda bi zasluzili drugaciji tretman. Ipak, trenutno vec godinama im se dopusta i previse. Klasicni indijski izrabljivaci koji su naucili na kaste i kako da nekog drze pod nogama.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Njih iz Zenice ne otjera niko sve da ih napadnu Oruzane snage i Nato jer nigdje u Evropi nemaju ovakvu produktivnost za 500 eura plate. Oni iz Zenice iznose mjesečno za London i Luksemburg čiste dobiti desetine miliona eura.celik1945tv je napisao/la: ↑07 okt 2021, 16:55Ma njima je Zenica 0,0001% njihove proizvodnje. Odlaskom Mittala iz Zenice ćemo naštetiti samo sami sebi, a ne njima. Govorim sa etičke i moralne strane ne gledajući na sport.
- Kompanija je u martu prodala 103.000 tona gotove robe što je ubjedljivo najbolji rezultat u zadnjih 16 godina i to po cijeni koja je po našim informacijama bila 80 posto veća nego u istom periodu prošle godine. Kompanija je samo u martu ostvarila prihod 160 do 180 miliona maraka, a godišnja bruto plata radnika AMZ je 48 miliona KM. Znači prihod za jedan mjesec je bio dovoljan za isplatu plata za četiri godine. Ovo što Sindikat traži bi ukupne troškove poslovanja kompanije uvećalo možda za jedan posto. To je nekih osam do devet miliona KM - istakao je Kenan Mujkanović, predsjednik Sindikata metalaca Zeničko-dobojskog kantona.
I ciganči se na Čeliku, pljuni trovaču 100 000 KM godisnje.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Evo ja sam spreman mjesečno izdvajati 10KM,pošto ne živim u Zenici spreman sam nekome uplatiti dopunu 10KM ili na račun upaltiti. Naravno da je to sigurno da me neko ne nalevati. Ako ima 9 ljudi ja ću biti 10i.
Dovoljno sam rekao. U saopštenju će se sve reći, i ne čeka se samo klub u ovome.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑07 okt 2021, 15:49Bio je predstavnik kluba 2 puta u firmi. Prvi put na vlastitu inicijativu, odnosno inicijativu kluba, drugi put na inicijativu firme. Oba puta je bio isti problem. Objasnili su mu sta je problem i sta klub moze uraditi po tom pitanju. Nakon toga bi se otvorio put ka nekoj saradnji. Da li bi ta saradnja bila sponzorstvo ili donacija ili nesto trece, ne znam, uglavnom ArcelorMittal nije protiv neke pomoci Celiku, kada se rijesi ovaj problem.
Život nema smisla ako teče bez tebe, mi smo ponos Zenice, Čelik ti si nama sve!
- prisonbreak
- Kontakt:
Ma njemu je milion nista dati za Celik, da ga ima ko pritisnuti. Njemu je Zenica trenutno zlatna koka u svijetu..
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Ma bez obzira na sve treba uvijek imati u vidu da ti ljudi daju svoje pare. Ne daju ni nase, ni drzavne, vec svoje. Niko nije prislio nase papke da im prodaju firmu za marku, niti nekog radnika da radi, a niti nekog iz nadleznih inspekcija da im da okolinsku dozvolu. Ma koliko se to cinilo nekorektno to je jednostavno tako u kapitalistickom svijetu.
Mislim da se i klub treba tako postaviti. Tj. ne u smislu da se pravi slika da nam je Mittal nesto duzan, vec u smislu da se u Mittalu vidi partner za uspjesnu i obostrano korisnu saradnju. A to ne znaci da se nekim neformalnim kanalima ne treba nastaviti vrsiti pritisak na Mittal da podrze klub, pa da se i neformalno stupi u organizaciju i ucestvovanje u strajku sindikata itd. Sve to ne iskljucuje jedno drugo a moze da dovede zeljenog rezultata.
Mislim da se i klub treba tako postaviti. Tj. ne u smislu da se pravi slika da nam je Mittal nesto duzan, vec u smislu da se u Mittalu vidi partner za uspjesnu i obostrano korisnu saradnju. A to ne znaci da se nekim neformalnim kanalima ne treba nastaviti vrsiti pritisak na Mittal da podrze klub, pa da se i neformalno stupi u organizaciju i ucestvovanje u strajku sindikata itd. Sve to ne iskljucuje jedno drugo a moze da dovede zeljenog rezultata.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Morbidan i nevazan, ali je "prepreka" toj pomoci. Klub se ocituje, ukloni tu prepreku i onda nema izgovora. Ili ce biti kao Kasumovic ili ce pomoci.
Celik!3,2,2.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 12 gostiju.