Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Semper
Kontakt:

Re: Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)

Post Postao/la Semper » 07 okt 2021, 09:52

Ne smijes imati krivotvorene pasose kod sebe. A imati dvojno drzavljanstvo je sasvim normalna stvar u svijetu pa samim tim i posjedovanje dva pasosa.

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 07 okt 2021, 09:52

šta se brinete ba,igraće pirić zadnjeg veznog 😃
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 okt 2021, 10:03

Cuj Nukic da igra 😂 koja smo mi sprdacina od reprezentacije kad ovakve igrace pozivamo, a jos se kao i pslanjamo na njih u ovako bitnim utakmicama.

Sa druge strane, ovo sto nam rade sa vizama je cisti bezobrazluk, ciljano da se unese nemir u ekipu, da se skrene fokus sa same utakmice i napravi nekakav disbalans, da igraci kasne sa okupljanjem i u miru se psihicki pripreme za borbu na terenu.
Na kraju ce vjerovatno i stici svi igraci, ili vecina, ali oni su uradili sto su naumili, i ovo je za svaku osudu i tuzbu ukoliko postoji bilo kakva osnova. Narocito jer nisu zelili objasniti u cemu je problem i da se znaju naredni koraci i pravovremeno djeluje. Ne smije se na ovome stati, a hoce, jer je ovo BiH. Sto neko napisa, da se ovo desilo Hrvatskoj gorilo bi sve od medija, bivsih i sadasnjih sportskih radnika, politicara, samog Saveza i sirih instanci izvan HR.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 07 okt 2021, 12:31

Sami smo krivi, sto jih nismo satrali kod kuce, sad se ljudi umislili da mogu raditi sta hoče. Kazna mora biti u vidu pobjede i prcanja na terenu, pa jih posle ebat jos preko Uefe.

HasicuVratiSe
Kontakt:

Post Postao/la HasicuVratiSe » 07 okt 2021, 12:35

Dabogda satrali prčiju ko Armenci onomad !

Hajmo Khazari !
Džemil Šošon: ako radite na nekom projektu i želite da propadne, samo se meni obratite da to sredim

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 07 okt 2021, 15:28

Da li je osveta Kazahstanaca razlog uskraćivanja viza Zmajevima

Klix
Mogući razlog za uskraćivanje viza šestorici reprezentativaca Bosne i Hercegovine i trojici članova stručnog štaba je moguća osveta Kazahstanaca za sličan slučaj koji se dogodio prije posljednjeg međusobnog duela ove dvije selekcije.

Probleme u vezi s uskraćivanjem viza imala je, kako saznajemo, i reprezentacija Kazahstana prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu na kvalifikacionu utakmicu koja se 7. septembra igrala na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Kazahstanci su tada nakon odbijanja vize za nekoliko njihovih reprezentativaca navodno tražili i pomoć Nogometnog saveza BiH. Međutim, slučaj na kraju navodno nije bio riješen pa se to sada navodi kao jedan od potencijalnih razloga zbog čega je prvobitno čak šestorici reprezentativaca BiH uskraćena viza za Kazahstan.

Naknadno su vize dobili Nalić i Gazibegović, dok Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić te Dario Đumić izvjesno neće biti dio naše delegacije u Kazahstanu.

Podsjetimo, iz NS BiH su ranije saopštili kako su poduzeli sve potrebne aktivnosti za putovanje našeg tima.

"Zaista je neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć, a naše osoblje je do kasno sinoć pokušavalo da nađe rješenje", saopštili su.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković je kasnije u razgovoru za portal Klix.ba otkrio kako nisu dobili zvanično objašnjenje situacije.

"Ambasada Kazahstana je u Zagrebu. Svi su aplicirali na isti način. Do nekog je sistema ili pravila, nisam siguran. Ne mogu ući u ambasadu i saznati razlog. Zvanično nismo dobili odgovor od ambasade. Rekli su nam da je njihovo pravilo i da oni određuju ko će dobiti vizu ili ne", rekao je Zeljković te potvrdio da je o svemu obaviještena UEFA i da postoji mogućnost da se slučaj čak danas i riješi te da se šestorica reprezentativaca naknadno priključi ostatku ekipe.

Desetkovana ekspedicija nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine sinoć kasno stigla je u Kazahstan nakon višesatnog leta iz Sarajeva.
Sarajevo ljubavi moja.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 okt 2021, 16:17

Bezobrazlu u reziji Kazahstanaca koji mora izazvati gnjev u svim nasim igracima a znamo da smo mnogo puta kada smo bili nepravedno osteceni u svim sportovima davali 120% svojih mogucnosti te tako uzvracali na nepravdu.

Parken stadion mi ne izlazi iz glave i ludnica protiv Danaca te noci.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 07 okt 2021, 17:57

Adi Nalić i Jusuf Gazibegović, dva reprezentativca Bosne i Hercegovine koja su naknadno dobila vizu za Kazahstan, jutros su otputovali u Nur Sultan kako bi se priključili ostatku Zmajeva, koje u subotu očekuje utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Nalić i Gazibegović su jutros preko Zagreba otputovali u Nur Sultan, a tu informaciju potvrdio je Adnan Džemidžić, generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

“U rješavanje situacije uključila se i UEFA sa svim svojim nivoima sa kojima su mogli komunicirati i sa Fudbalskim savezom Kazahstana. Nažalost, nismo imali nikakav direktan kontakt sa kolegama iz FS Kazahstana, što nas je iznenadilo. Mi smo u njima sve vrijeme bili na dispoziciji. To je sada nešto što je manje bitno. Važno je da smo uspjeli riješiti vize za naša dva igrača”, rekao je Džemidžić, dodavši:

“Oni su već jutros bili u Zagrebu. Oni trebaju da dobiju vizu i iz Zagreba će preko Moskve doći do Nur Sultana. Nadamo se da će doći nekada iza ponoći, tako da bismo imali dva igrača više. Ostala četiri igrača uz sav naš trud teško da će dobiti vizu. Imat ćemo ih sigurno na dispoziciji protiv Ukrajine”.

scsp..ort

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 07 okt 2021, 20:09

hurem je napisao/la:
07 okt 2021, 06:31
99%:

Sehic
Ahmedhodzic, Kovačević, Kolasinac
Stevanovic, Hadziahmetovic, Cimirot, Civic
Nalic
Dzeko, Demirovic

U slučaju prelaska na 442 Kolasinac ide na lijevog beka a Gazibegovic desno (Civic napolje)...ostalo ostaje sve isto.
Čisto sumnjam da ce Prevljak početi bez obzira na formu jer je dosta sličniji Dzeki I statičan za razliku od Demirovica čiji presing nam je itekako potreban.

Volio bih da to bude sastav, sa Kolasincem i Civicem.
Uz nadu da tih 11 mogu i dobit utakmicu, jer na klupi nemamo maltene nista.

Dal je tacno da Hadzikadunic nebi mogao igrati ni da je otputovao (zbog kartona)?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 okt 2021, 20:46

emir012 je napisao/la:
07 okt 2021, 20:09

Dal je tacno da Hadzikadunic nebi mogao igrati ni da je otputovao (zbog kartona)?
Da
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

mrakNL
Kontakt:

Post Postao/la mrakNL » 07 okt 2021, 21:19

Semper je napisao/la:
07 okt 2021, 09:52
Ne smijes imati krivotvorene pasose kod sebe. A imati dvojno drzavljanstvo je sasvim normalna stvar u svijetu pa samim tim i posjedovanje dva pasosa.
Posjedovati dvojno drzavljanstvo i putovati sa dva pasosa nije jedno te isto.
Cisto jedan primjer:
Putujes iz Holandije za BiH, poneses dva pasosa i pokazujes pasose kako tebi odgovara.
Tako nesto "normalna" osoba nikad nece uraditi i svako ko te uhvati smatrat ce te kriminalcem. Dakle, robija te ne gine.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 okt 2021, 21:42

mrakNL je napisao/la:
07 okt 2021, 21:19
Semper je napisao/la:
07 okt 2021, 09:52
Posjedovati dvojno drzavljanstvo i putovati sa dva pasosa nije jedno te isto.
Cisto jedan primjer:
Putujes iz Holandije za BiH, poneses dva pasosa i pokazujes pasose kako tebi odgovara.
Tako nesto "normalna" osoba nikad nece uraditi i svako ko te uhvati smatrat ce te kriminalcem. Dakle, robija te ne gine.
Koliko ja znam zakonski nije zabranjeno da putujes sa dva pasosa. Ja imam americki pasos, kad izlazim ili ulazim u SAD onda moram sa americkim a ostalo oni kazu da mozemo koristi onaj sa kojim nam je lakse uci u neku drzavu.
Jedino kazu ako udjes u neku drzavu i skeniraju ti taj pasos onda trebas da koristis taj kad izadjes jer ti ga opet skeniraju i znaju da si napustio drzavu.

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 07 okt 2021, 22:51

yebite im nanu naninu, pokažite da niste tovari

Hilton30
Kontakt:

Post Postao/la Hilton30 » 07 okt 2021, 23:26

jolicnikola je napisao/la:
07 okt 2021, 22:51
yebite im nanu naninu, pokažite da niste tovari
Kad je tu Džeka i indisponirani Mića Pjanić nema nafake.

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 07 okt 2021, 23:43

Momci, ja sam da zato da se ruši savez, al to pred onom skupom zgradom, navijači repke, želje, sarajeva, veleža,...opasna je to brojka!
Al sam i zato da sad podržimo našu repku i da razvalimo ove žvaljave Kazastance.
Šehić
Gazibegović-Anel-Kolašinac-Čivić
Hadziahmetović-Cimirot
Stevanović-Nalić
Dzeko-Demirović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 okt 2021, 00:10

Bilo je odmah jasno da savez nije kriv za ovaj cirkus sa vizama, to je rutinska procedura koju i da hoćeš - vrlo teško možeš zajebati.

Kazahstanci su se malo zapetljali, a ne pije im vode ova priča da su neki zahtjevi predati kasno jer su odbijenice dobili i oni koji se nisu kasnije priključili. Samo su u donekle pravu za ovaj pasoš što je bio vlažan, ali ni to ne bi trebalo da predstavlja problem jer se svi biometrijski podaci bez problema skeniraju i učitavaju.

Baš sad gledam taj njihov vizni režim, jbt, baš malo država ima bezvizni režim sa njima, čak i za većinu diplomatskih pasoša je potrebna viza, a recimo za naš nije potrebna.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 okt 2021, 00:15

Gledam malo ove ekipe koje će u baraž... u suštini ne bi trebala niti jedna od ovih jačih ako Portugal i Holandija odrade posao.

E sad me zanima ako neko zna, na koji način će se formirati šeširi za izvlačenje grupa 3X4 za baraž, i u kojem ćemo mi biti kad bi se kojim slučajem kvalifikovali za baraž?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 okt 2021, 00:29

bodi123 je napisao/la:
08 okt 2021, 00:15
E sad me zanima ako neko zna, na koji način će se formirati šeširi za izvlačenje grupa 3X4 za baraž, i u kojem ćemo mi biti kad bi se kojim slučajem kvalifikovali za baraž?
Šest najboljih drugoplasiranih će biti nosioci, a preostale četiri plus dvije iz lige nacija će biti nenosioci.

Od njih će se žrijebom formirati tri putanje 1-2 3-4 i 4-5, to će biti polufinale, gdje će pobjednici mečeva 1 i 2 igrati finale putanje A, pobjednici mečeva 3 i 4 će igrati finale putanje B, isto važi i za 5 i 6.

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_FIFA ... cond_Round
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 okt 2021, 01:07

Virtu4l je napisao/la:
08 okt 2021, 00:29
bodi123 je napisao/la:
08 okt 2021, 00:15
Šest najboljih drugoplasiranih će biti nosioci, a preostale četiri plus dvije iz lige nacija će biti nenosioci.

Od njih će se žrijebom formirati tri putanje 1-2 3-4 i 4-5, to će biti polufinale, gdje će pobjednici mečeva 1 i 2 igrati finale putanje A, pobjednici mečeva 3 i 4 će igrati finale putanje B, isto važi i za 5 i 6.

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_FIFA ... cond_Round
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Fudbalbr1, invincible1921, kakarut, Vaya, Zglavkar i 48 gostiju.