FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
38
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
24
10%
Samo stranac
60
24%

Ukupno glasova: 252

Nirton
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Nirton » 04 okt 2021, 09:09

ElCartel11 je napisao/la:
04 okt 2021, 01:27
f0rest1946 je napisao/la:
04 okt 2021, 00:44
GalileoGalilei je napisao/la:
04 okt 2021, 00:26
Nikakvog napretka i pomaka nema, pa ni za korak. Nemamo igre i to je to, fakt čisti. Ja nakon derbija odmah napisah da nemamo ništa i da bi bila bruka da onakve jadove nismo uzeli, dok se ovdje pravila neka smiješna euforija, odmah napadi neki idu. E to vam je to, čista realnost.

I prestanite već jednom srrati da nema Sablićeve krivice, ima itekako. Svaka mu čast, dugo mu je ekipa bila krnjava, dugo je čekao da se sve poklopi, dugo je čekao da on bude pored klupe, ali evo sad ima sve, pa je li se šta značajno promijenilo? Nije.
Kad mi krenu baljezgati kako niko drugi nije kriv osim Sabrine, od čijeg mi se spominjanja diže kosa na glavi više. Dan ga ebo više, ima li neke mjere?

Postavi te igrače na prirodne pozicije, postavi one koje misliš da su zaslužili da budu u prvoj postavi, po zalaganju, kvalitetu i prema protivniku. Postavi i pošalji ih, kakvo više miješanje igrača, kakve više rokade, formacije i slično.
+1
+ 5 - (2x5) + 6 : 1 :kafa:
:hmmmmm:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 okt 2021, 09:11

Zagrada na pogrešnom mjestu :mrgreen:
Koševo Zapad

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 04 okt 2021, 09:16

Shategabri je napisao/la:
04 okt 2021, 08:18
Nikakvog napretka i pomaka nema, pa ni za korak. Nemamo igre i to je to, fakt čisti. Ja nakon derbija odmah napisah da nemamo ništa i da bi bila bruka da onakve jadove nismo uzeli, dok se ovdje pravila neka smiješna euforija, odmah napadi neki idu. E to vam je to, čista realnost.

I prestanite već jednom srrati da nema Sablićeve krivice, ima itekako. Svaka mu čast, dugo mu je ekipa bila krnjava, dugo je čekao da se sve poklopi, dugo je čekao da on bude pored klupe, ali evo sad ima sve, pa je li se šta značajno promijenilo? Nije.
Kad mi krenu baljezgati kako niko drugi nije kriv osim Sabrine, od čijeg mi se spominjanja diže kosa na glavi više. Dan ga ebo više, ima li neke mjere?

Postavi te igrače na prirodne pozicije, postavi one koje misliš da su zaslužili da budu u prvoj postavi, po zalaganju, kvalitetu i prema protivniku. Postavi i pošalji ih, kakvo više miješanje igrača, kakve više rokade, formacije i slično.
Čekaj, sad ima sve i odmah to sve bi trebalo da bude kao ok?
Sad ima, nakon trećine sezone? Pa valjda majku mu treba vremena da se to sve složi :roll:
Nismo prošli pripreme, čovjek duboko u sezoni viri odnekud iz tunela i sad bi trebalo odmah da ga prosere i da gazi sve redom?!
Niste ljudi realni, ove sezone je uprava postavila cilj Evropu (bez obzira šta mi navijači željeli), ako to ne ostvari onda jeste neuspjeh.
Njemu treba suditi kako bude ekipa igrala naredne sezone, da prođe kompletne pripreme, da mu se dovedu adekvatna pojačanja u ekipu (još na zimu ako je moguće) i naravno da se na kraju ove sezone ne rasturi ekipa.
uz 3,4 pojacanja nam Sablic i ne treba
ako njemu treba 50 igraca da bi bio konkurentan za vrh tabele **** ga onda
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 okt 2021, 09:27

donDondon je napisao/la:
04 okt 2021, 09:16

Sad ima, nakon trećine sezone? Pa valjda majku mu treba vremena da se to sve složi :roll:
Nismo prošli pripreme, čovjek duboko u sezoni viri odnekud iz tunela i sad bi trebalo odmah da ga prosere i da gazi sve redom?!
Niste ljudi realni, ove sezone je uprava postavila cilj Evropu (bez obzira šta mi navijači željeli), ako to ne ostvari onda jeste neuspjeh.
Njemu treba suditi kako bude ekipa igrala naredne sezone, da prođe kompletne pripreme, da mu se dovedu adekvatna pojačanja u ekipu (još na zimu ako je moguće) i naravno da se na kraju ove sezone ne rasturi ekipa.
uz 3,4 pojacanja nam Sablic i ne treba
ako njemu treba 50 igraca da bi bio konkurentan za vrh tabele **** ga onda
To ona priča ko za Papeta u repci birvaktile, igraju uprkos treneru/selektoru?
Halo bolan u odbrani ti igraju Dupovac, Trako i Kurdić. Svaka čast ovom malom, al Dupovac i Kurdić ti nisu japija za titulu.
Na bekovima/wing kako hoćeš, Šaban se dobro drži, ali Pidro nikako.
Vezni red imamo svašta, kad nema Bodula, nemamo ništa. Napad šta da kažem, Merso je i dalje najbolji od svega što imamo, a nije ni on više što je bio, Bagarić ne pokazuje ništa, Cmiljanić neke znake života.
Fanimo ne znam šta da kažem, možda bude bolji poslije pauze.
Koševo Zapad

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 04 okt 2021, 09:37

VEDRAN PULJIĆ!
A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 04 okt 2021, 09:51

samoSA je napisao/la:
04 okt 2021, 08:06

Ovo da nema pomaka se slazem,a jel fakat mislis da mi imamo igracine nego eto ne igra prirodnu piziciju pa je los?
Nista se mi ne razlikujemo od ostatka lige samo imamo napuhane i pretplacene igrace od kojih nekad neko odskoci koju tekmu pa ga mi dignemo pa onda narednih 2-3 ne zna pasa dat.
Fudbaler ako zna igrat na koju god poziciju da ga stavis on ce odigrat mozda ne 100% al ce odigrat solidno dok mi od pocetka nismo jos vidjeli neku smislenu akciju
Nemamo neke klase, ali sad imamo sasvim dobru ekipu za bolje stvari.

To da igrač može odigrati svaku poziciju je smiješno, to ne mogu ni klasni igrači. Dobro kažeš, nismo vidjeli smislenu akciju, a do koga je to? Igrači se sami uigravaju?

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 04 okt 2021, 09:56

Eto ja sam mišljenja da će ovako biti i za pet kola, ništa se neće poboljšati. Kasnije kad bude kasno, ići će priča kako se ranije trebalo reagovati.
Evo vrijeme će pokazati, sačekajmo, ja sam za.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 okt 2021, 10:04

Moje je mišljenje da treba ostaviti Sablića, jedino sto mi smeta je to sto forsira 352 a trenutno nemamo igraca za to. Generalno jako teska formacija za nase igrace, za vecinu to je nevidjena formacija.
Treba Sablicu bar jos jedan rok, i da ekipa pripreme prodje, pa onda suditi. I Jakirović npr je u Zrinjskom odradio full zimske pripreme, doveo i igrace neke, ali yebiga, na kraju ljudi ni Europe ne izborise. Pustili covjeka da odradi ljetni rok u miru, kao i pripreme, i evo sad se vide rezultati.
Mijenjanje trenera samo da se mijenja nam nece nista novo donijeti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 04 okt 2021, 10:21

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
04 okt 2021, 10:04
Moje je mišljenje da treba ostaviti Sablića, jedino sto mi smeta je to sto forsira 352 a trenutno nemamo igraca za to. Generalno jako teska formacija za nase igrace, za vecinu to je nevidjena formacija.
Treba Sablicu bar jos jedan rok, i da ekipa pripreme prodje, pa onda suditi. I Jakirović npr je u Zrinjskom odradio full zimske pripreme, doveo i igrace neke, ali yebiga, na kraju ljudi ni Europe ne izborise. Pustili covjeka da odradi ljetni rok u miru, kao i pripreme, i evo sad se vide rezultati.
A realno, Jakairović je tokom ljeta iskristalisao prvih 11 i i formaciju 4-2-3-1.Ne tumba, ne eksperimentiše, ne mijenja puno, ne cirkusa sa formacijama i izmišljanjem pozicija.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 04 okt 2021, 10:27

Ma nema nista od promjene trenera, koga ces sad dovesti, Dzenu opet da preuzme? Trener se ne smije mijenjati dok nema jasan plan ko ce preuzeti klupu, i to da je sigurno da ce ta osoba promijeniti stvari nabolje, a ne mijenjati cisto radi promjene.

Slazem se da Sablic ima dosad nekoliko minusa, po meni od formacije do nekih nonsalantnosti koje su nas kostale bodova, ali sta je tu je, zasad ga treba pustiti nek radi u miru

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 04 okt 2021, 10:29

Mislim da mu neće trebati toliko vremena,treba mu samo 2-3 kola da spoji sa zdravom ekipom i doći će mnogo toga na svoje.Poslije jučerašnje utakmice ,siguran sam da Cmiljanić uz Bodula iza(sa kvalitetnim rješenjima) može donjeti ozbiljan kvalitet prema naprijed.
Istrpio bih ofanzivni dio sa Bodulom,Fanimom,Kobiljarom i Cmiljanićem poslije pauze i mislim da bi sve došlo na svoje.Dole,Lazić i Dupovac bez razmišljanja a ostalo popuniti.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 04 okt 2021, 10:41

michplatini je napisao/la:
04 okt 2021, 10:29
Mislim da mu neće trebati toliko vremena,treba mu samo 2-3 kola da spoji sa zdravom ekipom i doći će mnogo toga na svoje.Poslije jučerašnje utakmice ,siguran sam da Cmiljanić uz Bodula iza(sa kvalitetnim rješenjima) može donjeti ozbiljan kvalitet prema naprijed.
Istrpio bih ofanzivni dio sa Bodulom,Fanimom,Kobiljarom i Cmiljanićem poslije pauze i mislim da bi sve došlo na svoje.Dole,Lazić i Dupovac bez razmišljanja a ostalo popuniti.

Neka od Posušja krene sa ovom formacijom i neka sa otprilike ovim timom završi jesen.Nama će u narednih 5 kola, svakako biti imperativ minimum 13 bodova, da bi mogli uopše pričati o tituli.Čekamo Posušje, Rudar i Slobodu, a idemo Zrinjskom i Radniku.

slika
Zadnja izmjena: Historicar, dana/u 04 okt 2021, 10:50, ukupno mijenjano 1 put.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 04 okt 2021, 10:48

Cmiljanic se realno pokazao kao opasnije rjesenje u napadu od Bagarica. Bagaric ima gol vise, al Cmilja je zivlji 100 puta. Jedino sto je primjetan strah od povreda jer bas bjezi od duela. To vise govori o Bagaricu, msm i Merso sa 37 je pokretljiviji i opasniji od njega.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 04 okt 2021, 10:58

ISTINA ZA VEDRANA

Još jednom napominjemo i obavezujemo sve navijače FK Sarajevo i članove UNFKS - Horde zla da danas u periodu od 17:30h do 18:00h zajedno dođemo u što većem broju na groblje Bare, te na taj način odamo počast našem ubijenom bratu.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 okt 2021, 11:04

Historicar je napisao/la:
04 okt 2021, 10:21
A realno, Jakairović je tokom ljeta iskristalisao prvih 11 i i formaciju 4-2-3-1.Ne tumba, ne eksperimentiše, ne mijenja puno, ne cirkusa sa formacijama i izmišljanjem pozicija.
Pa dobro, Sablic hoce 352, vec se i jedan igrac spominje koji bi nam unaprijedio igru.
I Sablic ekspermentise, jer nije ni sam siguran kojih prvih 11 je najboljih, jer nije imao pripremne utakmice da to radi.
ISTINA ZA VEDRANA !
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 04 okt 2021, 11:11

Mi samo trebamo prihvatiti cinjenicu da ove godine ganjamo evropu,to nam se desilo zbog x stvari znamo svi koje su.
Sablica treba ostaviti i na zimskom dovesti par pojacanja da covjek poslozi po svom,ako i tada ne bude pomaka zahvaliti se covjeku,ovo do sada je odron za FKS sto gledamo.
ISTINA ZA VEDRANA!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 04 okt 2021, 11:17

Kvalitet Bagarica uopste nije upitan ali zadnji par kola katastrofa.Mora malo vise zivnuti,nisam nesto prezadovoljan ovo do sada sa njim ali mislim da ce se on vrlo brzo vratiti u formu.Trenutno i Cmiljanic i Ametovic bolji od njega.Cmiljanic me bas pozitivno iznenadio ove sezone,da ima bar malo vecu minutazu siguran sam da bi bio jos bolji,ima neke koristi od njega.Merso i sa skoro 37 godina pokazao da je skroz ok za ove lige,jucer dosta nam pomogao od kad je usao po meni.Sablic mora vratiti ovo na 4-2-3-1 formaciju jer mi igraca spremni za 3-5-2/3-4-3 nemamo u ovom trenutku.

Sljedeci 5 kola ne smije se uzeti ispod 12 bodova.Posusje,Rudar i Slobodu kuci moramo dobiti.Radnik na strani takodjer,protiv Zrinjskog probati bod otkinuti,vise od toga ne mozemo.Slijedi nam sad malo laksi raspored koji moramo iskoristiti i nakupiti bodova.

Jos jednom
ISTINA ZA VEDRANA!!
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 04 okt 2021, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 okt 2021, 11:20

ISTINA ZA VEDRANA!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 04 okt 2021, 11:24

Miljacka je napisao/la:
04 okt 2021, 09:06
Vedrana Puljića je ubila policija MUPa ZHŽ i ranila još šest momaka iz službenog pištolja! Policija!

Istina za Vedrana!
:!:
- FKS -

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 okt 2021, 11:45

Ja nemam obraza bolan spomenuti nase napadace pa jestel svjesni da mi igramo tranziciju a pri tome pocinjemo sa 2 igraca od po 1.93. Pa sta ti tu imas pricati i uigravati,dakle od pocetka sezone se zna da mi imamo manje vise ta neka tri "extra" visoka igraca u spicu napada i igra naseg kluba se zasniva upravo na suprotnostima onoga sto oni kao takvi mogu uraditi.I znas kad ce to pokazati neki napredak,mozes 3434 pripreme uraditi ti od Ahmetovica,Bagarica neces napraviti trkace koji su spremni da igraju na kontre i smjesno ce izgledati u tom sistemu.

I kažu sto stagnira Andrej sto je u losoj formi,sto stagnira onaj,sto stangira onaj,kako to da ni jedan nije u formi,pa nama Halid Šabanovic najbolji igrac ljudi dragi,uz sav respekt momku dali je normalno da Šabanovic kao bek bude najbolji igrac Sarajeva? Veliko nije. Ali da je sada najbolji jeste sigurno.

Fudbal je jednostavna stvar,imas igraca ima poziciju svoju,ti kao trener moras od tog igraca izvuci maximum na njegovoj poziciji.

Ne izvlaci 50% igrackog maximuma ni od jednog igraca tacka kraj! Ubija i ono trunku sto znaju ovim sto radi.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.