Postao/la izdzezveubrazil » 28 sep 2021, 19:42
Zrinjski je trebao 2-3 razlike dobiti, puno lakše nego što smo mi dobili u tom Posušju.
I ne uzdižem ja nikoga niti ikoga spuštam, gledam utakmice ne samo naše, nego svih timova i onda na osnovu toga izvlačim zaključke. Igramo loše, stojimo na tabeli taman prema zaslugama i ne bih rekao da je za to krivica isključivo trenera, nego i igračkog kadra koji nije adekvatan ili nije adekvatno pripremljen. Na isto se svodi.
Sarajevo treba da se bori za titulu, to je naravno tačno, ali treba prije svega biti objektivan, a ova naša ekipa, sa svim faktorima koji je prate, objektivno nije dorasla borbi za naslov i tačno je na tabeli tamo gdje zaslužuje biti, uz koji bod gore-dole.
Kad nismo realni i objektivni, isporučit ćemo krivicu pogrešnim ljudima.
Moje mišljenje je da ovaj tim treba izboriti Evropu i ako to postane ugroženo, Goran Sablić treba biti smijenjen. Ono što mu je plus je promocija mladih igrača svakako, a minus su zasad neadekvatne igre, neovisno o broju bodova. Ali posmatrati i njega i ekipu kroz prizmu borbe za naslov mi je nerealno.
Kad ja kažem da Kobiljar nije klasa, ne kažem to da bih ga pljuvao. Svaka mu čast, i njemu i svakom drugom igraču, jer evidentno daju maksimum i zasluže aplauz na svakoj utakmici, pobijedili je ili ne pobijedili.