Vidim da si jedan od rijetkih koji ovdje pisu kvalitetne i istinite stvari. Mi nemamo kvaliteta i to je realnost, prije svega u ofanzivnom dijelu koji je najbitniji. Leotar ubacen u ligu i ljudi za 10 dana sklopise ekipu (koja je mnogo slabija od nase) i dobise nas na Kosevu. Mislim da je 4. pozicija ove sezone nasa, ali eto; Zrinjski, TC, Borac vidim 99% ispred nas.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑28 sep 2021, 14:44Bezveze se zavaravate da nam fali samo fizička sprema. Kvalitet nam itekako fali, smiješna su mi ova poređenja sa Tuzlom i Zrinjskim i uvijek zaključak da smo u pet deka. A zapravo ni blizu nismo individualnim kvalitetom njihovim ekipama, a jači je od nas čak i Borac.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
- Shategabri
- Kontakt:
Tu utakmicu nismo imali ni sreće, pogodili smo i stativu, doduše i naši igrači su traljavo reagovali u gol prilikama, čini mi se od Bagarića se u prvom odbila lopta ko o direk kad je trebao u prazan gol ubaciti, onda je i u drugom neko moguće Cmiljanić isto tako reagovao na odbijenu loptu, bilo je prilika, a oni su iz tog jednog nesretnog prekida na spustanu loptu došli do gola i to je to.vedinjo98 je napisao/la: ↑28 sep 2021, 14:54Vidim da si jedan od rijetkih koji ovdje pisu kvalitetne i istinite stvari. Mi nemamo kvaliteta i to je realnost, prije svega u ofanzivnom dijelu koji je najbitniji. Leotar ubacen u ligu i ljudi za 10 dana sklopise ekipu (koja je mnogo slabija od nase) i dobise nas na Kosevu. Mislim da je 4. pozicija ove sezone nasa, ali eto; Zrinjski, TC, Borac vidim 99% ispred nas.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑28 sep 2021, 14:44Bezveze se zavaravate da nam fali samo fizička sprema. Kvalitet nam itekako fali, smiješna su mi ova poređenja sa Tuzlom i Zrinjskim i uvijek zaključak da smo u pet deka. A zapravo ni blizu nismo individualnim kvalitetom njihovim ekipama, a jači je od nas čak i Borac.
Realan cilj ove ekipe je Evropa. Da li će biti nekih pojačanja na zimu, pa da se proba nešto više...dotad pokušati održati priključak sa nekim razumnim zaostatkom.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Taman tako, u pravu ste obojica. I možemo raspravljati o tome koliko dobar posao radi Sablić, ali kad ljudi tvrde da imamo jaku ekipu i da smo u pet deka sa najjačim ekipama lige, neugodno je čitati jer nismo.
Naravno da imamo ekipu u 5 deka. Problem je sto se zakasnilo sa svim, problem je sto se bilo u dugovima do unazad par dana, sto do proslog kola nisi imao sve igrace u rosteru itd itd.
I igraci vjeruju u titulu i bore se i borit ce se do kraja, bas kao i Sablic s pomocnicima.
I igraci vjeruju u titulu i bore se i borit ce se do kraja, bas kao i Sablic s pomocnicima.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
- Kontakt:
E hajde sad dokaži da imamo ekipu u pet deka pošto to tvrdiš.
Mislim da je bezobrazno govorit da nemas kvalitet a igraju ti Bagaric, Bodul, Fanimo, Kapic, Djokanovic, Lazic, Dupovac.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Pare od kove uplacene poreznoj, uredu.
Pare od proslogodisnje evrope, kao i transfera rahmana i tatara smo dobili ove godine, to je preko 2 miliona eura.
Neka je sve otislo u (ne)izmirivanje obaveza prema igracima i osoblju, kao i u privatne letove funjare i celavog prevaranta, pitam vas odakle se stvorio dug od milion eura obzirom da igraci 5 mjeseci nisu primili marke u tom periodu, kao sto je potvrdjeno licno od strane vecine igraca?
Pare od proslogodisnje evrope, kao i transfera rahmana i tatara smo dobili ove godine, to je preko 2 miliona eura.
Neka je sve otislo u (ne)izmirivanje obaveza prema igracima i osoblju, kao i u privatne letove funjare i celavog prevaranta, pitam vas odakle se stvorio dug od milion eura obzirom da igraci 5 mjeseci nisu primili marke u tom periodu, kao sto je potvrdjeno licno od strane vecine igraca?
NEMA NAZAD
Bilbija je sam korisniji od bagarica i bodula skupa (kazem korisniji), krpic individualno bolji u napadu od bagarica, od fanima imas kvalitet al evo cekamo ga 11 kola, djokanovic u trenutno goroj formi i od Basica i Savica iz zrinjskog, Lazica moramo sacekat nema 3 utakmice u zadnje 2 godine, a dupovac trenutno nas najgori defanzivac uz pidru, ne igraju imena nego trenutna forma i spremnost
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
Ma brate imamo ekipu sigurno dobru kao zrinjski, ako ne i bolju individualno... bilbija, jakovljevic i corluka su dobri, ticinovic i juranovic takodjer, ostatak popunjen anonimusima iz druge hrvatske lige i sad mi trebamo se divit tome... uostalom izmijenjano more igraca..izdzezveubrazil je napisao/la: ↑28 sep 2021, 15:10E hajde sad dokaži da imamo ekipu u pet deka pošto to tvrdiš.
Tuzla je dobra fakat, dosta dosta kvalitetnih igraca, dobro placeni, zadovoljni uslovima sigurno, i dobro igraju.
Ostatak lige realno smijesan, u borcu su zakaric i vranjes dobri, ali ovaj prvi je toliko van forme i fizicke spreme da je to povremeno bolno gledati.
Kasnile pripreme, sfuserene u kampu u Butmiru. Nije bilo plata mjesecima. Tenzija oko kluba jako velika. Nezadovoljstvo.
Igraci dolazili parcijalno, postepeno...mahom bez dozvole da igraju. Isto i sa strucnim stabom, nisu mogli sjediti na klupi, telefonom javljali Orucu sta da radi tokom utakmica.
Sada je sve ok. Ima se dovoljno novca. Sve isplaceno. Svi registrovani. Malo duze su sada zajedno. Atmosfera oko kluba puno bolja i zdravija. Tek sada mozemo, i trebamo, ocekivati i traziti da vidimo koji su dometi ove ekipe, strucnog staba.
Ocajan splet okolnosti, gresaka, koji su sada iza nas.
Ja licno tek sada ocekujem da ekipa proigra pravo. Da se iz kola u kola dize i sa formom i sa igrom.
Podrzimi ih!
Igraci dolazili parcijalno, postepeno...mahom bez dozvole da igraju. Isto i sa strucnim stabom, nisu mogli sjediti na klupi, telefonom javljali Orucu sta da radi tokom utakmica.
Sada je sve ok. Ima se dovoljno novca. Sve isplaceno. Svi registrovani. Malo duze su sada zajedno. Atmosfera oko kluba puno bolja i zdravija. Tek sada mozemo, i trebamo, ocekivati i traziti da vidimo koji su dometi ove ekipe, strucnog staba.
Ja licno tek sada ocekujem da ekipa proigra pravo. Da se iz kola u kola dize i sa formom i sa igrom.
Podrzimi ih!
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 28 sep 2021, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -
Al jbga to se desi kad odigras po 45min sa Slobodom, uz to poznato je da su sva pojacanja dosla u toku prvenstva dok su zrinjski i tuzla odigrali po 10 tekmi na pripremama i spremali se, a mi nismo imali ni kesha da odemo ni u Hercegovinu. Kvalitet ekipe nam je za vrh ali problem je idalje sprema i uigranost, koja ce naravno dolazit postepeno.keli je napisao/la: ↑28 sep 2021, 15:25Bilbija je sam korisniji od bagarica i bodula skupa (kazem korisniji), krpic individualno bolji u napadu od bagarica, od fanima imas kvalitet al evo cekamo ga 11 kola, djokanovic u trenutno goroj formi i od Basica i Savica iz zrinjskog, Lazica moramo sacekat nema 3 utakmice u zadnje 2 godine, a dupovac trenutno nas najgori defanzivac uz pidru, ne igraju imena nego trenutna forma i spremnost
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- Shategabri
- Kontakt:
Nadam se.Hajdeee je napisao/la: ↑28 sep 2021, 15:32Kasnile pripreme, sfuserene u kqmpu u Butmiru. Nije bilo plata mjesecima. Tenzija oko kluba jako velika. Nezadovoljstvo.
Igraci dolazili parcijalno, postepeno...mahom bez dozvole da igraju. Isto i sa strucnim stabom, nisu mogli sjediti ma klupi, telefonom javljali Orucu sta da radi tokom utakmica.
Sada je sve ok. Ima se dovoljno novca. Sve isplaceno. Svi registrovani. Malo duze su sada zajedno. Atmosfera oko kliba puno bolja i zdravija. Tek sada mozemo, i trebamo, ocekivati i traziti da vidimo koji su dometi ove ekipe, strucnog staba.
Podrzimi ih!
Ima materijala, međutim još su tu neki upitnici.
Fanimo je upitnik i od njega puno zavisi.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
E cuj Borac ima puno bolju ekipu od nas
Pa sta sve neces procitati ovdje
Nasa ekipa je uz Tuzla City najbolja u ligi,ostalo sve level ispod.Zrinjski bez Bilbije ne bi bio u top 5 ekipa nikada,Borac bez Vranjesa i Zakarica borio bi se za opstanak.Tuzla ima stvarno na svakoj poziciji par kvalitetni igraca.Pa kad Ubiparip i Brkic griju klupu skoro svaku utakmicu onda znas kakva je ekipa u pitanju.
Mi isto imamo jako kvalitetnu ekipu
Na golu imamo vrlo mladog golmana koji je vec sad top 3 u ligi,osim njega jos jednog golmana koji dosta obecava.
Odbrana:Dupovac(kad je u formi,najbolji stoper lige),Lazic(isto kao i Dupovac),Kurdic koji je skroz solidan,Trako koji je fantastican do sada(greska u BL jedina koju sam primjetio,sve ostalo odlicno,SAMO 18 GODINA!)
Imas Sabanovica koji je fenomenalan ovo do sada i Oremusa koji se znatno popravio.
Imas Andreja koji je trenutno katastrofa i nije nista bolji od Gavrica iz TC ali sjecamo se svi kakav je bio do pada forme.
Kapic,ovo do sada nije nesto ali sigurno dok se spremi bit ce to bolje dosta
Ramic koji dosta obecava.
Eh onda imas igrace koji nose ekipu:Bodul,Bagaric,Kobiljar,Fanimo...Fanimo sam do prije par mjeseci bio daleko najbolji igrac lige.Ova ostala trojica dosli bez priprema bez bilo cega i opet odlicni kad ih stavis na svoje prirodne pozicije.
Imas i na klupi par dzokera kao:Ahmetovic,Cmiljanic,Velkoski,Hebibovic,Palic,Varesanovic itd.
Svi ovi bi u svakoj drugoj ekipi u PL bili zacementirani u prvi 11.
Ima tu i Sevelj koji tek sada treba da pocne ulaziti u formu.
Govoriti da nemamo kvalitetnu ekipu je bas glupo i retardirano...

Nasa ekipa je uz Tuzla City najbolja u ligi,ostalo sve level ispod.Zrinjski bez Bilbije ne bi bio u top 5 ekipa nikada,Borac bez Vranjesa i Zakarica borio bi se za opstanak.Tuzla ima stvarno na svakoj poziciji par kvalitetni igraca.Pa kad Ubiparip i Brkic griju klupu skoro svaku utakmicu onda znas kakva je ekipa u pitanju.
Na golu imamo vrlo mladog golmana koji je vec sad top 3 u ligi,osim njega jos jednog golmana koji dosta obecava.
Odbrana:Dupovac(kad je u formi,najbolji stoper lige),Lazic(isto kao i Dupovac),Kurdic koji je skroz solidan,Trako koji je fantastican do sada(greska u BL jedina koju sam primjetio,sve ostalo odlicno,SAMO 18 GODINA!)
Imas Sabanovica koji je fenomenalan ovo do sada i Oremusa koji se znatno popravio.
Imas Andreja koji je trenutno katastrofa i nije nista bolji od Gavrica iz TC ali sjecamo se svi kakav je bio do pada forme.
Eh onda imas igrace koji nose ekipu:Bodul,Bagaric,Kobiljar,Fanimo...Fanimo sam do prije par mjeseci bio daleko najbolji igrac lige.Ova ostala trojica dosli bez priprema bez bilo cega i opet odlicni kad ih stavis na svoje prirodne pozicije.
Imas i na klupi par dzokera kao:Ahmetovic,Cmiljanic,Velkoski,Hebibovic,Palic,Varesanovic itd.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 28 sep 2021, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- Shategabri
- Kontakt:
Pa ja, Dupovac van forme, Fanimo isto tako, Đokanović nikakav, Lazić ne igra pa i ne znamo kakav je, Kapić koji nije nešto...puno je to upitnika da bi se reklo da smo mi u utrci za nešto.
Jel ono još jedno kolo pa pauza? Idemo TC i dobro bi bilo da to ne izgubimo bar.
Na pauzi riješiti ove neke dileme i ovi što ne igraju da konačno počnu igrati.
I pokušati dići formu koliko se može, pogotovo ovi koji su bitniji da počnemo nešto igrati.
Jel ono još jedno kolo pa pauza? Idemo TC i dobro bi bilo da to ne izgubimo bar.
I pokušati dići formu koliko se može, pogotovo ovi koji su bitniji da počnemo nešto igrati.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Tako je,jos Tuzla i ide opet pauze 2 sedmice.U te 2 sedmice MORAMO organizovati bar 2 prijateljske utakmice.Shategabri je napisao/la: ↑28 sep 2021, 15:54Pa ja, Dupovac van forme, Fanimo isto tako, Đokanović nikakav, Lazić ne igra pa i ne znamo kakav je, Kapić koji nije nešto...puno je to upitnika da bi se reklo da smo mi u utrci za nešto.
Sutra treba ocekivati neki kombinovani sastav od igraca sa manjom minutazom(Varesanovic,Cmiljanic,Imamovic itd.)i igraca kao Lazic,Sevelj,Fanimo koji trebaju da se uigravaju i lagano ulaze u formu
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Po fizičkoj spremi smo među lošijima u ligi, što se tiče imena na papiru tu smo realno najjači. Ali šta nam to vrijedi kad nemamo igru.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Ma ja nakon Tuzle idu 2 sed odmora, i tu moraju naci nekog barem jednu prijateljsku da odigraju, dobro ce nam doci ova tekma sa Alfom Romeo.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Koji su to nasi igraci najjaci. Nemamo ni jednog dobrog igraca. Sve sami prosjek i otpad. Cast nasim omladincima iz Akademije. Ovo sve ostalo bi nabio nogom u zicugu osim mozda sevelja jer jos uvijek ne znamo kakav je. I mozda bi jos ostavio bodula ali samo za klupe.
-
- Kontakt:
Po čemu je naša ekipa uz Tuzlu najjača? Hajde da poredimo prvih 11, evo samo ova četiri tima o kojima pričamo.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑28 sep 2021, 15:50E cuj Borac ima puno bolju ekipu od nas![]()
![]()
![]()
Pa sta sve neces procitati ovdje
![]()
Pavlović, Fejzić, Dizdarević, Kukić. Pavlović je najbolji golman među njima, Dizdarević je drugi recimo, iako je još rano pozicionirati ga baš visoko, ali recimo da je bolji od ove dvojice, naročito od Kukića. Btw, Zrinjski je već doveo novog golmana jer su Kukićem nezadovoljni, pa će i tu kvalitet realno podići.
Desni bekovi Ćorluka, Nukić, Dino Ćorić, Šabanović. Je li stvarno neko pokušava da nas ubijedi da je Šabanović i blizu ovih igrača? Mislim meni djeluje kao da bi mogao postati solidan igrač, ali radi se o dvojici igrača koji su ubjedljivo najbolji bekovi lige i trećem koji je to godinama bio.
Štoperski parovi. Dupovac/Lazić, Jakovljević/Barišić, Morris/Šukilović, Jovanović/Vojnović. Lazić nije bolji igrač od Jovanovića iz Borca, ali hajde da kažemo da su isti. To je dvojac koji odskače, ali tu treba dodati i ove iz Zrinjskog koji su jako iskusni i kvalitetni, jedino bih rekao da je Tuzla tu malo slabija od ostalih.
Lijevi bekovi, mislim da je suvišno i porediti. Almir Bekić i Aleksandar Subić su neuporedivo bolji igrači od Pidre i ovog Mehidića iz Tuzla Cityja, toliko bolji da je nerealno porediti.
Đokanović je kao zadnji vezni lošiji od svih opcija naših konkurenata. Amar Begić je trenutno za klasu bolji igrač od njega, meni je žao Andreja, ali on u igri ni najmanje ne napreduje. Ipak, Igor Savić je na toj poziciji trenutno najbolji igrač lige, ovaj dečko iz Zrinjskog koji je nevjerovatno osvježenje.
Centralni vezni, tu bih se složio da je Kapić najbolji igrač lige na svojoj poziciji, iako još nije uhvatio formu, ali vjerujem da će to uskoro i pokazati. Niko na toj playmakerskoj poziciji ne pršti od kvaliteta, samo je Kapić stvarno ozbiljan igrač.
Fanimo je malo lošiji igrač od Zakarića, ali Fanimo trenutno ne postoji kao igrač i pitanje je hoće li postojati do polusezone. Jednostavno je totalno van forme i ritma i trebat će mu vremena da oživi. Ovaj je u top formi.
Lijevo krilo bi nama trebao igrati Kobiljar kad su svi spremni. Ljudi dragi, taj čovjek nema nikakvog učinka u devet kola. Njegova cijela karijera je pokazatelj da on nije klasa od igrača. Polusezona standardnog igranja u Olimpiku, polusezona standardnog igranja u GOŠK-u, te standardno igranje u Rudaru iz Velenja, koje je tad bilo nivo Zvijezde 09 kad je ispadala iz Premijer lige BiH. I ljudi njega porede sa Tičinovićem, Juranovićem i sličnima. Pa nije im jednostavno ni do koljena, to mu pokazuje i kompletna karijera i učinak. Postoji razlog što je sa 25 godina prošao to što je prošao, nije sigurno u pitanju nekakva zavjera protiv njega.
Što se napadača tiče, nisam siguran koliko je Bagarić bolji od Moraitisa, ali uzet ćemo da jeste. Najbolji igrač tu je ipak Krpić, valjda o tome nema dileme. Zrinjski nema napadača, njihove opcije su smiješne.
Još je ostala desetka, slatke muke, ali Bodul sigurno nije bolji igrač od Bilbije, koliko god bismo mi voljeli da jeste. Sve i da je u posjedu lopte bolji, bez lopte ne postoji.
Ako na sve ovo dodamo klupu, razlika samo raste, jer je nama jedna od prvih opcija Hebibović.
Dakle u najboljem timu lige nalazila bi se možda 2 ili tri naša prvotimca, a nijedan od njih apsolutno nije u formi. To su Lazić, Kapić i Fanimo.
Spustite očekivanja i nerealno hajcanje da smo najbolja ekipa lige jer nismo, osjetno smo slabiji i od Zrinjskog i od Tuzle.
-
- Kontakt:
Ovaj gore iznad je prijavljen za Husrivoje četnički. Ovo je forum navijača Sarajeva, takve stvari se valjda ne bi smjele ovdje pisati.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot], Kyle88, relativizam i 24 gosta.