FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
94
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
40
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
67
25%

Ukupno glasova: 267

HeraklitMracni
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la HeraklitMracni » 27 sep 2021, 13:53

Zato su pisali da smo vratili i dugove za stadion

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 27 sep 2021, 13:59

U suštini ima jedna caka u svemu ovome,

mi kao imamo "vlasnike", međutim ti "vlasnici" od nas traže da mi budemo samoodrživ klub. Bilo bi to super da se nalazimo u Hrv, Slo,Srb,Mađ, Slo, Češ itd., to su države koje ulažu mnogo više u klubove i sport općenito, preko tv prava, generalnih sponzora lige, uefe.. znači imaju prihode da budu samoodrživi, ostalo im je sve bonus za priliv novca.

Kako mi na osnovu šićara koji dobijemo od saveza, šićara od tv prava i sponzorskih ugovora da budemo samoodrživi? Uslovi u akademiji za pravljenje igrača su nam u rangu Kosova (možda i oni imaju bolje uslove, tj. klub iz Kosova), a svi znate šta klubovi posjeduju u regionu od opreme, ishrane, kompleksa za treninge, teretana bazena.

Mi kao navijači, prosjek po utakmici nam 1.500, dresova za godinu daBogda i 1.000 da prodamo, sve je to mizerno za jedan samoodrživ klub, koji ima sijaset ljudi u klubu, koji želi da prefira na trofeje svake godine pa to iziskuje i dobre igrač (dobre plate), da ima dobar omladinski pogon.

Da ne govorim o ulaganju u neki stadion, gdje ti treba 40-50 mil. da liči na nešto.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 sep 2021, 14:16

ledesma je napisao/la:
27 sep 2021, 13:59

mi kao imamo "vlasnike", međutim ti "vlasnici" od nas traže da mi budemo samoodrživ klub. Bilo bi to super da se nalazimo u Hrv, Slo,Srb,Mađ, Slo, Češ itd., to su države koje ulažu mnogo više u klubove i sport općenito, preko tv prava, generalnih sponzora lige, uefe.. znači imaju prihode da budu samoodrživi, ostalo im je sve bonus za priliv novca.

Kako mi na osnovu šićara koji dobijemo od saveza, šićara od tv prava i sponzorskih ugovora da budemo samoodrživi? Uslovi u akademiji za pravljenje igrača su nam u rangu Kosova (možda i oni imaju bolje uslove, tj. klub iz Kosova), a svi znate šta klubovi posjeduju u regionu od opreme, ishrane, kompleksa za treninge, teretana bazena.

Mi kao navijači, prosjek po utakmici nam 1.500, dresova za godinu daBogda i 1.000 da prodamo, sve je to mizerno za jedan samoodrživ klub, koji ima sijaset ljudi u klubu, koji želi da prefira na trofeje svake godine pa to iziskuje i dobre igrač (dobre plate), da ima dobar omladinski pogon.

Da ne govorim o ulaganju u neki stadion, gdje ti treba 40-50 mil. da liči na nešto.
Ma ne treba toliko, eno u Vrapcicima stadion ko bombona, nije ulozeno vise od 10 miliona sigurno. Za jos 10 ga mogu sredit do CAT3 ili cak 4. Pa Opcina Ilijas pravi natkrivenu tribinu za svog treceligasa, sa poslovnim prostorima itd. Kone je trava dosla malo vise od milion ako se ne varam, i to se pricalo da ih je neko lopatom uzeo. Nama je samo lokacija problem, kad bi imao zemljiste stadion nikne za 20 miliona. Eno gledaj stadion TSCa u Srbiji, za 13 miliona eura dobili stadion kao u Engleskoj. Samo nas yebe IMT, imal mene tu, tih 13 miliona eura bi kod nas otislo na 50 miliona KM svakako.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 27 sep 2021, 14:25

ledesma je napisao/la:

Tuzno i depresivno ovo zvuci, ali ne moze blize istini...

Ovi vlasnici/ulagaci nam povremeno bace kosku od milion-dva eura da pokrijemo dugove, dovedemo koje pojacanje i to ti je to, nema tu nista da padnes na guzicu.

Zarada kluba nepostojeca bukvalno, prodas povremeno pokojeg igraca za neku, po normalnim standardima, mizernu cifru, navijaci ne doprinose nista posebno, od prodaje karata i dresova se ne moze zivjeti, tu je grupa zaludjenika koja je na svakoj tekmi i to je to.

Sve u svemu, ne nazire se svijetla buducnost da ces ovdje gledati neki evropski fudbal ili znacajan iskorak (ruzna rijec, al jbg) u odnosu na ostatak lige.

Ne gine nam i dalje tavorenje i borba sa borcima, zrinjskim ili ko vec bude u narucju drzavnih struktura pa se bude mogao fajtati, ali sve vec poznato, ko je dosad pratio i odsad ce dok mu eventualno ne dosadi i ne odustane...

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 27 sep 2021, 14:29

napoleon72 je napisao/la:
27 sep 2021, 14:16
ledesma je napisao/la:

Ma ne treba toliko, eno u Vrapcicima stadion ko bombona, nije ulozeno vise od 10 miliona sigurno. Za jos 10 ga mogu sredit do CAT3 ili cak 4. Pa Opcina Ilijas pravi natkrivenu tribinu za svog treceligasa, sa poslovnim prostorima itd. Kone je trava dosla malo vise od milion ako se ne varam, i to se pricalo da ih je neko lopatom uzeo. Nama je samo lokacija problem, kad bi imao zemljiste stadion nikne za 20 miliona. Eno gledaj stadion TSCa u Srbiji, za 13 miliona eura dobili stadion kao u Engleskoj. Samo nas yebe IMT, imal mene tu, tih 13 miliona eura bi kod nas otislo na 50 miliona KM svakako.
Ok, možeš za te pare da napraviš. Ali evo UEFA-ina kategorizacija svakim danom je sve oštrija, a ova cifra je okvirna za Koševo, bukvalno sve jovo-na novo.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 sep 2021, 14:33

13 miliona eura za tako mali stadiončić nije baš dobro, on ne ispunjava uslove. Daleko će bolje Velež proći samo što će ovaj srbijanski biti ljepši.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 27 sep 2021, 14:34

spezial je napisao/la:
27 sep 2021, 14:25
ledesma je napisao/la:

Tuzno i depresivno ovo zvuci, ali ne moze blize istini...

Ovi vlasnici/ulagaci nam povremeno bace kosku od milion-dva eura da pokrijemo dugove, dovedemo koje pojacanje i to ti je to, nema tu nista da padnes na guzicu.

Zarada kluba nepostojeca bukvalno, prodas povremeno pokojeg igraca za neku, po normalnim standardima, mizernu cifru, navijaci ne doprinose nista posebno, od prodaje karata i dresova se ne moze zivjeti, tu je grupa zaludjenika koja je na svakoj tekmi i to je to.

Sve u svemu, ne nazire se svijetla buducnost da ces ovdje gledati neki evropski fudbal ili znacajan iskorak (ruzna rijec, al jbg) u odnosu na ostatak lige.

Ne gine nam i dalje tavorenje i borba sa borcima, zrinjskim ili ko vec bude u narucju drzavnih struktura pa se bude mogao fajtati, ali sve vec poznato, ko je dosad pratio i odsad ce dok mu eventualno ne dosadi i ne odustane...

Nažalost, kakvo stanje u državi, takvo stanje i u sportu, što bi rekao Rambo Amadeus: „Nacionalizam je tema za one do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi“, a mi bi uživali u ljubavi prema klubu i nogometu. Sport dobar poligon za politiku i kriminal u ovoj bijednoj ali ponosnoj državi.

Trenutno imamo to što imamo, ni ljudima u savezu nije stalo da naprave bolju fudbalsku priču, trenutno je politka zagrizla do kosti u savezu.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 27 sep 2021, 14:40

Srbija je po podacima za nogometne i košarkaške klubove Zvezde i Partizana uložila 100 miliona eura za 4 ili 5 sezona od 2016. Zvezda dobija po sezoni za fudbal oko 5 miliona eura iz budžeta, i firmi koje su bliske vlastima (Gazprom).

Naši klubovi dobijaju cca 150k eura po sezoni. Evo nas je i Općina pripazila da odigramo prijateljsku protiv Novog Pazara na svom stadionu i to besplatno...

Investitore treba privoljavati pričom o Akademiji i plasmanima u Konferencijsku ligu. Sve ostalo je sića i neprivlčno bilo kome.

Malo smo tržište, slabe platežne moći i ne baš talentovana nacija u sportu.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 sep 2021, 14:54

Mirvic i Tan bi trebali i vjerovatno bi mogli dovesti investitora za stadion. Da se zove njegovim imenom. I to ne mora biti jedan investitor, moze ih biti vise pa onaj, ko najvise ponudi stadion ce se zvati njegovim imenom, ovi ostali mogu recimo birati, da stoji njihov logo na nekoj tribini (Turkish, Errea) vidjeti sa njima kad su vec u klubu jesu li zainteresovani. Errea mislim, da bi bila jer zele da se prebiju nazad na vrh top proizvodjaca opreme, a to bi im bila top reklama.

Mogao bi niknuti stadion dok kazes keks. Mirvic se cini kao ozbiljan lik. Koji je to nas investitor isao na gostujuce tekme? Ako me sjecanje služi Nam je bio u Širokom ono jednom i to je to.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Kerovodja
Kontakt:

Post Postao/la Kerovodja » 27 sep 2021, 14:58

Safet Susic Pape

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 sep 2021, 15:13

ElCartel11 je napisao/la:
27 sep 2021, 14:54
Mirvic i Tan bi trebali i vjerovatno bi mogli dovesti investitora za stadion. Da se zove njegovim imenom. I to ne mora biti jedan investitor, moze ih biti vise pa onaj, ko najvise ponudi stadion ce se zvati njegovim imenom, ovi ostali mogu recimo birati, da stoji njihov logo na nekoj tribini (Turkish, Errea) vidjeti sa njima kad su vec u klubu jesu li zainteresovani. Errea mislim, da bi bila jer zele da se prebiju nazad na vrh top proizvodjaca opreme, a to bi im bila top reklama.

Mogao bi niknuti stadion dok kazes keks. Mirvic se cini kao ozbiljan lik. Koji je to nas investitor isao na gostujuce tekme? Ako me sjecanje služi Nam je bio u Širokom ono jednom i to je to.
Ma Ismir bi to mogao izganjati, zna sve ljude iz LAFC, kad bi jednog onog bogataša nafatao da nam stadion od 15 milja izgradi, njima je to sića. Znam da je Sabra ganjala nedavno da ono u Butmiru na nas predje, to kad bi preslo to je pola posla, kasnije samo treba da se rijesi oko papirologije da nije poljoprivredno, i onda polako krenuti graditi, pa nek traje i 50 godina, bar cemo jednog dana biti mirni, ako ne mi, onda nasa djeca ce to docekati
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 sep 2021, 15:49

Prva utakmica U evropi pobjedio 0:1
Druga utakmica izgubio 0:1 ispo na penale 50% krivica golmana za primljen go iz igre
(Trenerova pogresna procjena da je najgori golman nasvijetu bolji od Dizdarevica koji je nakon prve sanse na golu pokazao da je 20 stepenica iznad) OVO JE GRESKA TRENERA KOJI NAS JE KOSTAO 300 k €

Sisa city ista greska gdje nas je ponovo kosta golman ne jednog boda vec 3 boda, jer sa tim bodom city bi ima za 3 boda manju prednost danas. GORAN ORIZNO GRESKU

ZRINJSKI **** NADIGRALI NAS BOLJI TIM IGRAJU OK, nema se sta prigovorit osim da smo bas izgledali koda seniori igraju protiv juniora

Sb sreca pa nismo izgubili ljudi nas pocjepali a u vecij bjedi od nas i u zadnjih 5 godina svaki prelazni rok odu im najbolji igraci

Leotar pobjedio te na kosevu gdje su ako nista bili bara bara po igri i to na kosevu, ljudi nisu ni u federalnoj (ra liga) izborili pravi ucesca u pl vec radi vica kao 2 plasirani usli u ligu sklopili igrace zbrda dola i uzmu ti sva 3 boda na kosevu gdje su bili ravnopravan protivnik i fulili penal.

Borac ok poraz bili smo tu negdje desavaju se ovakvi porazi to mogu razumit malo sudija siljijo al haj

Posusje radnik sloboda zeljo jedva ni ujednoj ovoj utakmici nismo bili dominatni (mozda protiv radnicke klase malo)

Uz to sve imali smo mnogo laksi raspored u prvih 11 utakmica od bilo koje ekipe iz prvih 5 na tabeli..

Kondicija 0 bodova
Uigranost 0 bodova
Automatizam 0 bodova

Jedino ramic trako dizdarevic saban bodul i bagaric donekle rijad sto su pokazali nesto

A 3 mjeseca treniras i konstantno igras 1-2 utakmice sedmicno

Nemoze za ovo bit izgovor virsle nam itd, jer i tad smo imali kvalitet da izbacimo One ribare i da pobjedimo leotar i da uzmemo bod sisa cityju sto bi sad znacilo -4 boda za sisom a ne -9 iki -10

Goranu dat jos 3 utakmice da pokaze sta zna ako izgubi sve 3 naj postenije razlaz..

Jer razlog nema da se brani krizim od prije 4 mjeseca koja je fala bogu prosla..

I mislim nedaj boze ako bi izgubili 3 sledece da cemo bit na -18 bodova i 8 mjesto u tom slucaju

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 27 sep 2021, 15:49

slika
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

sancho21
Kontakt:

Post Postao/la sancho21 » 27 sep 2021, 15:53

DARKO BODUL!

sancho21
Kontakt:

Post Postao/la sancho21 » 27 sep 2021, 15:55

Šuti, samo šuti...

FirstDown
Kontakt:

Post Postao/la FirstDown » 27 sep 2021, 16:09

Pitar6785 je napisao/la:
27 sep 2021, 15:49
Druga utakmica izgubio 0:1 ispo na penale 50% krivica golmana za primljen go iz igre
(Trenerova pogresna procjena da je najgori golman nasvijetu bolji od Dizdarevica koji je nakon prve sanse na golu pokazao da je 20 stepenica iznad) OVO JE GRESKA TRENERA KOJI NAS JE KOSTAO 300 k €
Nadam se da ne misliš na Milsami :urnebes: :rol:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 sep 2021, 16:11

Aduka87 je napisao/la:
slika
Znaci do kraja oktobra bi trebali znati možemo li se potuci za titulu ili ce nam Evropa visiti.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 sep 2021, 16:16

FirstDown je napisao/la:
27 sep 2021, 16:09
Pitar6785 je napisao/la:
Prekuco Pitar,neka imaginarna utamica odigrana :urnebes:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 27 sep 2021, 16:21

FirstDown je napisao/la:
27 sep 2021, 16:09
Pitar6785 je napisao/la:
:rol: :rol: :rol: :rol:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 sep 2021, 16:27

Pitar6785 to ja zovem kvalitetnom robom!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 9 gostiju.