Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Virtu4l
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Virtu4l » 23 jan 2011, 23:42

Ja sam otišao na Rafu.

Što se Wawrinke tiče, u zadnje vrijeme sve je zastupljenije mišljenje da je Wawrinka igrač sa najubojitijim jednoručnim bekendom svih vremena. Prošle sezone je to pokazao u više navrata, a sudeći prema prvom Grand Slamu sezone, njegov bekend je sve bolji i bolji... Vidjeli smo to danas protiv Roddicka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 23 jan 2011, 23:49

ma znam, gledao sam, stvarno ga je uništio....ali po meni nema najbolji bekhend i tačka :D

biće jako zanimljiv meč fedex-vavrnika :roll:
FORZA MARŠAL !!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jan 2011, 23:50

Federer je dosta puta gubio upravo zbog bekenda, Marej ga je redovno smarao forsirajući bekend. Wawrinka nema konstantu (prije je nije imao), tako da je sve to ponekad kilavo, ali svakako su najbolji u svom poslu.
Voli te tvoje Sarajevo.

nanake
Kontakt:

Post Postao/la nanake » 24 jan 2011, 00:03

Zapanjujuće je da je Roger godinama jedini u TOP 10 koji igra jednoručni backhand. Mislim da je upRavo problem konstanta.

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 24 jan 2011, 00:24

Dakle, danas na repertoaru, od muskih meceva, zenske rijetko pratim, cetiri meca.

Soderling vs Dolgopolov - Svedanin apsolutni favorit, ali Dolgopolov ovdje kao autsajder sigurno moze iznenaditi. Tokom prosle sezone, njegov napredak je bio konstantan, i vidi se da se radi o velikom talentu, sto dokazuje i njegova trenutno pozicija, a to je 46-ta, sto ce sigurno biti jos vise nakon ovo odlicnog rezultata, i njegov ranking karijere. Ali opet, Soderling zasad melje sve pred sobom, ovo je njegova podloga, i tako ne sumnjam u njegovu pobjedu, ali i ne sumnjam i u solidan otpor Dolgopolova.

Melzer vs Murray - Melzer, odlicni Austrijanac, uvijek solidan (uvijek je prisutan do 3-4 kola) na Grand Slamovima, protiv Murraya, mog favorita, i opcenito najdrazeg tenisera. Murray zasada sve rutinski, kao i Melzer, koji je imao malih problema protiv Baghdatisa. Ocekujem pobjedu Murraya.

Raonic vs Ferrer - Veliko iznenadenje Raonic, Kanadanin, za kojeg moram priznati nikada nisam cuo do prije ovog turnira, protiv Davida Ferrera, uvijek nezgodnog, ali i covjeka koji nikada da napravi jedan veliki rezultat, uvijek ispadne u cetvrtfinalu od ovih najvecih, a upravo mu takva pobjeda i treba kako bi se vratio na staze stare slave, koju je imao ne tako davno, prije dvije godine, kada je bio 4. igrac svijeta. Bez obzira na ovaj rezultat, Ferrer jednostavno mora dobiti ovaj mec, i favorit je po meni, ali me ne bi iznenadilo da nesto ne pode po planu, pa se Ferrer iznervira, i eto ga, Raonic je u cetvrtfinalu.

Nadal vs Cilic - Nadal, prvi igrac svijeta, sve vec o njemu znamo, protiv Hrvata Cilica. Nadal, kao i uobicajeno, rane faze je bez ikakvih problema presao, dok je Cilic u trecem kolu imao tezak posao protiv Isnera, te ga na kraju u petom setu, sa 9-7 pobijedio. Nadal ce ovo dobiti, moguc je eventualno dobar otpor Marina, ali s obzirom na umor i taj mec sa Isnerom, i to dolazi u pitanje.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

nanake
Kontakt:

Post Postao/la nanake » 24 jan 2011, 00:34

polga je napisao/la:Dakle, danas na repertoaru, od muskih meceva, zenske rijetko pratim, cetiri meca.

Soderling vs Dolgopolov - Svedanin apsolutni favorit, ali Dolgopolov ovdje kao autsajder sigurno moze iznenaditi. Tokom prosle sezone, njegov napredak je bio konstantan, i vidi se da se radi o velikom talentu, sto dokazuje i njegova trenutno pozicija, a to je 46-ta, sto ce sigurno biti jos vise nakon ovo odlicnog rezultata, i njegov ranking karijere. Ali opet, Soderling zasad melje sve pred sobom, ovo je njegova podloga, i tako ne sumnjam u njegovu pobjedu, ali i ne sumnjam i u solidan otpor Dolgopolova.

Melzer vs Murray - Melzer, odlicni Austrijanac, uvijek solidan (uvijek je prisutan do 3-4 kola) na Grand Slamovima, protiv Murraya, mog favorita, i opcenito najdrazeg tenisera. Murray zasada sve rutinski, kao i Melzer, koji je imao malih problema protiv Baghdatisa. Ocekujem pobjedu Murraya.

Raonic vs Ferrer - Veliko iznenadenje Raonic, Kanadanin, za kojeg moram priznati nikada nisam cuo do prije ovog turnira, protiv Davida Ferrera, uvijek nezgodnog, ali i covjeka koji nikada da napravi jedan veliki rezultat, uvijek ispadne u cetvrtfinalu od ovih najvecih, a upravo mu takva pobjeda i treba kako bi se vratio na staze stare slave, koju je imao ne tako davno, prije dvije godine, kada je bio 4. igrac svijeta. Bez obzira na ovaj rezultat, Ferrer jednostavno mora dobiti ovaj mec, i favorit je po meni, ali me ne bi iznenadilo da nesto ne pode po planu, pa se Ferrer iznervira, i eto ga, Raonic je u cetvrtfinalu.

Nadal vs Cilic - Nadal, prvi igrac svijeta, sve vec o njemu znamo, protiv Hrvata Cilica. Nadal, kao i uobicajeno, rane faze je bez ikakvih problema presao, dok je Cilic u trecem kolu imao tezak posao protiv Isnera, te ga na kraju u petom setu, sa 9-7 pobijedio. Nadal ce ovo dobiti, moguc je eventualno dobar otpor Marina, ali s obzirom na umor i taj mec sa Isnerom, i to dolazi u pitanje.
Daleko od toga da je Dolgopolov napredak konstantan. 3:0

Melzerova igra u potpunosti odgovara Andy-iju. 3:0

Raonić ako ponovi prošli meč u četvrtfinalu.

Čilić se nije pretjerano umorio, porazom pada na 20. mjesto. Nadal bolestan!

nanake
Kontakt:

Post Postao/la nanake » 24 jan 2011, 01:06

edin_tm87 je napisao/la:Haj ba suvisno je pricat, vec se ponovilo milion puta zbog cega Nadal ima bolji skor od Rozera, vecina meceva je igrana na sljaci, no necemo o tom, vidjet cemo k'o ce imat bolji kad Rozer zavrsi, razvaljuje ga na tvrdoj podlozi i tacka! Steta sto nije prosao u finale Dohe u polufinale Cinncinatija, da igra sa Rozerom, zalim naravno sto Rozer nije prosao u finale US Opena, ali eto, malo je falilo da se sastanu na nekom od ta tri turnira, nadam se da ce imat jos puno meceva da Rozer ispravi skor...
E ovo si upravu. Federer je na šljaci stalno dolazio Nadalu do finala, a Nadal kao da se namjerno zadovoljavao polufinalima.

nanake
Kontakt:

Post Postao/la nanake » 24 jan 2011, 03:34

Bravo za Dolgopolova. Kad hoće može!

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 24 jan 2011, 08:11

Koliko god sam ocekivao dobar otpor Dolgopolova, ovakvu pobjedu sigurno nisam. Usao je stegnuto u mec, imao je veliku tremu, i cinilo se da ce ga Soderling samljeti.

A onda se probudio, poceo je pogadati winnere, i eto ga, covjek je u svojem prvom cetvrtfinalu jednog Grand Slama, i ocekuje ga veliki pomak na tabeli.

Murray je deklasirao Melzera, kao i sto se ocekivalo. Ferrer je pobijedio Raonica, sto je bilo i ocekivano. Mali problemi u prvom setu, slabo otvaranje Ferrera, sto mu se cesto i desava, no kasnije sva tri seta osvaja za cetvrtfinale.

Ostaje jos mec Nadal - Cilic.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2011, 10:42

edin_tm87 je napisao/la:To je to, a @Virtual i @Valencia, mozete vi do sutra ;)
Nemoj mene u to. Nigdje ja nisam omalovažio Federerov bekend.
Voli te tvoje Sarajevo.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 jan 2011, 12:03

Rozerov najveci hendikep je upravo njegov bekend. Nemojte mi tih klipova, zahvaljujuci njima sam pomislio da su neki igraci fantasticni, ali kada sam ih vidio na djelu, pokazalo se da to nije ni blizu onog sto su mi klipovi kreirali kao misljenje. Federer ima mnostvo senzacionalnih bekenda i bilo bi nemoguce da ih nema,.. Ako cemo ici u krajnost, onda na 'jutub' mozemo naci i neke senazcionalne bekende Ive Karlovica, sto ne znaci da Ivo ima dobar bekend :mrgreen: . Federer svakako ima dobar bekend, ali je daleko slabiji od njegovog forhenda. Njegovi udarci iz bekenda su uglavnom kratki i slabi i NIKAKO se ne mogu suprostaviti Nadalovim forhendima. Zbog toga Nadal forsira njegov bekend, sto mu uglavnom donosi dobre rezultate. Naravno, Rozer nekad odigra fantastican 'viner' iz bekenda, ali vecinu poena dobija Nadal. Zbog toga Rozer igra agresivono protiv Rafe, bas zato da ne dozvoli da Rafa optereti njegov bekend.

Svaka cast Rozeru sto igra jednorucni bekend, zaista izgleda elegantnije od ostalih. Njegov bekend ofanzivno se moze okarakterisati kao relativno dobar, ali njegov bekend dafanzivno je sasvim sigurno najgori u top 10, pa mozda i u top 20.

Sta Nadal radi od Cilica,.. Kao da u lopticama ima magnete koji loptice vuku u polje. Da bi ga neko izvan prva cetri mjesta mog'o pobjediti na GS turniru, mor'o bi odigrati najbolji mec u zivotu. Covjek je masina, nevjerovatno tesko pravi neiznudjenu gresku :roll: . Sada ce sasvim sigurno proci i Ferera i onda mislim ide na Mareja (!?). Tu Marej svakako ima sanse, jer je jedini teniser koji fizicki moze parirati Nadalu. Federer bi mog'o imati velikih problema sa Vavrinkom,.. Djokovicu dajem minimalnu prednost u odnosu na Berdiha,.. Tu bi moglo biti svasta,.. Ako Berdih ponovi partiju iz Vimbldona, Novaku se crno pise. U eventualnom polufinalu Federer - Djokovic (do cega nece nimalo lako doci), Federeru 51% sanse za prolaz. U Eventualnom finalu Nadal - Federer (izvjesno je da ce Nadal tu biti, a za Rozera nisam bas siguran, iako je favorit), Nadalu dajem 80% sanse za titulu. Moje zelje su drugacije, ali jedno su zelje, a drugo realnost.

Do kraja AO se necu osvrati na pojedine djecije komentara, pa cu onda iznjeti zavrsnu rijec :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 24 jan 2011, 12:09

Interesantno je da u silnim analizama niko ne spominje Bosanku iz Tuzle koja igra za Njemacku a koja se plasirala u cetvrtfinale. Da popravi servis 25% (sto nebi trebao biti problem u blizoj buducnosti), mogla bi jos dalje dogurati.

Kod muskih, Berdich moze ispasti u prvom kolu ili doci do finala. Wawrinka je takodje jako opasan pogotovo sto ima bivseg Federerovog trenera Lundgrena.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 jan 2011, 14:00

Nadal lagano protiv Cilica sa 3-0...sad na Ferrera koji je uvijek tezak protivnik ali u nekim normlanim okolnostima tesko da on moze pored Rafe...Murray sa druge strane je po meni siguran ucesnik polufinala i misljenja sam da pobjednik eventualnog polufinala Nadal-Murray je i pobjednik turnira osim u slucaju da odigraju neki maratonski mec...
Djokovic bi trebao pored Berdycha iako treba ocekivati zanimljiv mec...Wavrinka ako bude igrao kao protiv Roddicka ima velike sanse da izbaci Federera ali opet ne vjerujem...ne bi me iznenadila ni neka lagan pobjeda Rogera.U eventualnom polufinalu Djokovic-Federer dajem prednost Rogeru jer Djokovic je previse puta pokazao da ima psihickih problema kad igra sa svajcarcem...

Eventualno finale Nadal-Federer bi bilo nesto slicno kao i 2009.-e ...dok Rogeru rastu sanse ako bi to bio Murray

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2011, 14:22

edin_tm87 je napisao/la:Poslije Rozera, najbolji jednorucni bekend ima Ljubicic, a Wawrinka nije ni blizu, mozda sa Gasqueom dijeli 3. mjesto,
Ne mogu da vjerujem da si ovo rekao. Ivan ima 2-3 winnera po meču iz bekenda, veoma često igra slice jer ne stiže da se namjesti na udarac. Toliko je boljih jednoručnih bekenda od njega, Kohlschreiber, Almagro, Robredo... a Gasquet ili Wawrinka ne idu sa njima u isti koš, možeš ih samo upoređivati sa Federerom, jer su najbolji.
Voli te tvoje Sarajevo.

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 24 jan 2011, 15:07

Kao sto sam i pretpostavljao, ova trojica (Ferrer, Murray i Nadal) su manje-vise rutinski prosli, dok me je Dolgopolov, iako znam da je talentovan i dobar, ipak iznenadio i svaka mu cast na pobjedi.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 24 jan 2011, 17:00

MARIN ČILIĆ ispao je u osmini finala Australian Opena porazom od prvog igrača svijeta Rafaela Nadala 2:6, 4:6, 3:6. Težak meč uvjerljivo je dobio Španjolac nakon dva i pol sata igre, ali najviše zahvaljujući brojnim pogreškama hrvatskog tenisača koji je na trenutke pružao jak otpor.

Iako je Nadal u meč ušao oprezno pribojavajući se reprize finala iz Pekinga 2009. kada ga je Čilić dobio 6:1, 6:3, pokazalo se da je hrvatski broj 1 ipak bio malo nervozniji i nesigurniji. Maske su pale nakon prvog Marinovog servisa na kojemu je Nadal uzeo prvi gem i povećao prednost na 4:1, a iskoristivši protivnikove pogreške lako je osvojio prvi set sa 6:2.

Čilić se opustio u drugom setu i činilo se kako bi mogao Nadalu zadati probleme, poveo je sa 3:2, no opet je počeo griješiti, a Nadal je novim breakom preokrenuo na 5:3. Čilić je otezao dobrim servisima, nedostajao mu je gem za "break", ali nije iskoristio priliku i nakon manje od dva sata igre Španjolac je vodio 2:0.

Istim tempom nastavljena je borba u trećem setu. Čilić je poveo, a nakon što je Nadal izjednačio na 1:1, osvojio je nekoliko lijepih poena uz odličnu igru, ali je nastavio raditi previše pogrešaka zbog čega je umalo izgubio treći gem, ali se uspio izvući. Još jednom je Čilić gotovo poklonio Nadalu novi "break", ali se vratio nakon zaostatka 15:40 i poveo sa 3:2. U tom je trenutku imao čak 40 neprisiljenih pogrešaka, dvostruko više od svog protivnika, i u tome je glavni razlog njegovog konačnog poraza. Nadal je izjednačio i pobjegao na 5:3 s time da mu je posljednja dva gema donio naš tenisač pogodivši mrežu. Isto se dogodilo i u nastavku kada je Nadal još jednim "breakom" odnio konačnu pobjedu.

Meč je Čilić, koji je skupio 48 neprisiljenih pogrešaka naspram 21 Nadalove, završio dvostrukom servis-pogreškom, četvrtom u meču. Nije uspio obraniti lanjski polufinale

Čilić: Uvjeti na terenu su usporili igru, a to je odgovaralo Nadalu

"Bio je ovo potpuno drugačiji meč od onoga prije godinu i pol u Pekingu. Krenuo sam vjerujući kako mogu napraviti dobar rezultat, ali nisu mi odgovarali uvjeti na terenu. Bilo je hladnije nego ovih dana i podloga je bila sporija, što je Nadalu više odgovaralo", rekao je Čilić za službene stranice turnira.

"Nisam osjećao nikakav umor, fizički sam bio u redu, ali nisam uspio igrati agresivnije kad su uvjeti usporili igru. Bilo je hladno i loptica se nije odbijala dovoljno jako kao u posljednjim mečevima.

Novinare je zanimalo kako se na Čilićevu karijeru odrazilo hrvatsko osvajanje Davis Cupa 2005. godine.

"Prvih nekoliko godina puno pažnje dobivao je Savez, ali i mladi tenisači, pa sam u tom smislu imao koristim, ali sada više to nije tako velika stvar", dodao je najbolji hrvatski tenisač i otkrio planove za 2011. godinu:

"Nadam se da ću se približiti Top 10. Zbog ovog ću poraza pasti na ljestvici jer sam branio polufinale, ali nadam se da ću se uskoro vratiti u prijašnju formu. Ovo mi je bio prvi turnir nakon dugo vremena na kojem sam ostvario 2-3 vezane pobjede, pa s time mogu biti zadovoljan. Te pozitivne stvari trebam iskoristiti kao motivaciju za sljedeće turnire".

Nadal: Kada igrate protiv najboljih igrača svijeta, morate imati dobar servis

"Bio sam nervozan na početku meča jer sam znao kako dobro Čilić može igrati i koliko opasan može biti. Nedvojbeno sam odigrao svoj najbolji meč dosad u turniru. Došao sam u Melbourne s virozom, izgubio nešto na tjelesnoj masi. Mučio sam se u prijašnjim mečevima tijekom kojih sam se dosta znojio i prelagano umarao. Pokušao sam cijelo vrijeme održati malo jači tempo, napokon sam se fizički osjećao odlično", rekao je Nadal nakon pobjede. Prvi tenisač svijeta popravio je svoj servis u odnosu na prošle mečeve, a protiv Marina je imao jako dobrih 73 posto.

"Radio sam na tome. Kada igrate protiv najboljih igrača svijeta, morate imati dobar servis jer inače nemate šanse pobijediti", dodao je Španjolac koji će se za polufinale boriti protiv sunarodnjaka Ferrera: "David igra fantastično, ove godine nije izgubio niti jednom i sretan sam zbog njega. Ali, dat ću sve od sebe da ga pobijedim".

Wilander: Čilić je previše na terenu, a premalo u teretani

Matsu Wilanderu, nekad najboljemu svjetskom tenisaču, a danas Eurosportovu stručnom komentatoru, učinilo se tijekom meča da Marinu nedostaje fizičke snage.

"Čilić me pomalo podsjeća na Tomaša Berdycha: ima sve što tenisač mora imati osim rezultata!"

Nakon meča, upitan od suvoditeljice Annabel Croft što može reći od Čilićevoj igri, Wilander je komentirao:

"Vrlo je dobro igrao tijekom prva dva seta, premda ih je izgubio 6:2, 6:4. Imao je nesreću da je Nadal baš protiv njega zaigrao u staroj formi. Mislim da, kad je u pitanju udaranje loptice i razmišljanje u igri, Čilić spada u red najboljih tenisača današnjice. Zabrinjava njegovo današnje fizičko izdanje. Ne možeš protiv Nadala očekivati rezultat ako nisi vrhunski pripremljen. Vidjelo se da je u trećem setu ostao bez snage. Ne znam kako zamišlja da može doći na najveći turnir, kao što je Australian Open, ako ne može izdržati više od dva seta.

"Ne znam u čemu je problem. Znam da radi puno. Znam da u Bobu Brettu ima trenera koji voli jako puno raditi. Možda je previše na terenu, a premalo u teretani", zaključio je Wilander.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jan 2011, 17:25

Nisam neki zagrizeni ljubitelj tenisa,mogu pogledati ali nisam neki poznavatelj,no Murray me zaista odusevljava na AO,nisam ga u boljem izdanju odavno gledao.Sinoc devastirao i Melzera,dopustivsi mu samo 5 gemova. :lol:

Llodra/Ziki i Boppana/Quershi su odigrali sjajan dubl mec u kome se moglo uzivati gde je na kraju srpsko/francuski dubl odneo pobedu.

p.s.Nastupa li Dzumhur na juniorskom delu AO?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 24 jan 2011, 18:50

Nadal lagano protiv Cilica sa 3-0

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2011, 20:14

Devil je napisao/la:p.s.Nastupa li Dzumhur na juniorskom delu AO?
Ne. Damir više nije junior.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2011, 20:20

alfarouqaminu je napisao/la:Nadal lagano protiv Cilica sa 3-0
Odbranio je bodove od prošle godine, tako da je Federeru umanjio šanse da ga u skorije vrijeme prestigne na prvom mjestu ATP liste. Federer brani naslov, a Rafa je svoje odradio, svaka naredna pobjeda mu je dodatni bonus.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.