Uh nije me bilo dugo, ja šta se postova nakuca

... Prvo da se momcima čestita na ovjerenom mjestu u NLB, no posao nije završen. Daj da se prvo uzme titula, zatvori plan za ovu sezonu, pa da se onda za narednu počnu kockice slagati. Naravno, kao i dobar dio ljudi ovdje, i ja sam zato da se VV zadrži i napravi neki dobar radni plan - recimo na 4 godine, i da se krene krojiti ekipa onako kako trener želi. Volio bih i ja da se sa njim već postigao dogovor, ali donekle je razumljivo i da frajer vaga - familija mu je u BG (važan faktor), koliko će love (i igračkog kadra) biti na raspolaganju za narednu sezonu, ili ako izleti ponuda poput Zvezde ili Partizana (što Neno reče, koja se ne odbija)... Sve i da donese odluku koju većina nas ne želi, treba je poštovati i biti zahvalan na dobrom poslu koji je za svog mandata obavio. Naravno, ako ostane super, ako ne, opet se možemo pokriti - iskreno meni je super alternativa da dođe Mutapčić. Čovjek se pokazao, ima onu pozitivnu inteligenciju i motivaciju igrača, respekt, i što je najvažnije, čovjek zna košarku. Od domaćih, o Šehovcu sam čuo sve najbolje,. Još je imao godinu dana da sjedi iza Vlade i da uči, što nije malo. Samo nek ne dovode ove iz "reciklaže" tipa Mense, Sabeta zvanog "tri specijal" ili da (ne do bog) opet ispod nekog kamena iskopaju Draška Prodanovića.
S druge strane, treba malo i poraditi na politici kluba. Obećava ova nova politika ugovora, ali se također mora raditi bolje na biznis planu, pogotovo u doba finansijske krize, gdje se potencijalni sponzori sada pate kako da namaknu pare za plate radnicima, dok im sponzorski ugovori nisu ni na kraju pameti. Samim tim, logično je da će se klub morati okrenuti mlađim igračima i zbog toga je veoma važno da trener ne bude neki nesposobni krampuz koji će srozati rezultate i ubiti djecu u pojam. Drugo, neko spomenu posjetu. Sarajevo je inače jedan čudan grad, kada je nešto "inn", nema šanse da se dobaci do karte. Kada raju malo prođe, ili dođe neka nova "inn" stvar, ne možeš skupiti ni 1.500 gledalaca na derbiju sezone. Nažalost, tako je bilo i prije rata, u vrijeme ex-Yu lige pa sam znao neke jako dobre utakmice gledati u "kecu" sa 500 paćenika. Stoga i ideja da recimo na svakoj utakmici ugoste bar jednu školu (osnovnu ili srednju). Bolje imati djecu za džaba na tribinama (ionako i ovako ćeš platiti zakup sale), a usput tako se i stvara baza ljudi koji će ti biti redovni posjetioci utakmica.
Ne znam, ima na ovom forumu dosta dobrih ideja, koje bi mogle unaprijediti klub. Bilo bi fino kada bi neko iz uprave s vremena na vrijeme bacio pogled na ovaj forum, ali mislim da već previše tražim...