FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
51
20%
2. Borbu za Evropu
117
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
41
16%

Ukupno glasova: 257

Bajramovic1999
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bajramovic1999 » 23 sep 2021, 22:28

Treba od Vrapcicana uzet kes za koristenje stadiona... svaka marka nam je dobra.

Bez navijaca naravno, ne treba nam malogradjansko divljastvo na Grbavici.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2021, 23:21

Gasal lajkovao onaj komentar Adilovica koji sam postavio jutros.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 23 sep 2021, 23:30

Ma Gasal nije ništa bolji od Subašića, preslikani na terenu.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 23 sep 2021, 23:31

farrys je napisao/la:
23 sep 2021, 20:50
timpramosavePla je napisao/la:
23 sep 2021, 19:55
Zamislite da smo mi na slican nacin dobili Sarajevo, pa sve bi gorilo od portala, saveza, prepucavanja. A mi sutimo.
U nasim upravama, uvijek ali uvijek budu neke picke.
Ma sta vrijedi dizati hajku, samo ćemo dobijati kazne od Saveza a finansijka situacija nam je za regionalne lige trenutno. Ovaj period pripada pitarima i stalno će nas mlatiti na derbijima dok se neke promjene ne dese iz korijena. Kancer iz kluba smo riješili (bivšu upravu), sada nam ostaje da polako i sigurno dižemo ekipu. Treba prihvatiti isto tako da u utakmicama protiv Sarajeva, Zrinjskog, Veleža, Borca, Tuzle svaki bod nam je kao tri vrijedan. Mislim da se sada u ovom periodu vidi koliko navijači znače ovom klubu. U bezizlaznoj situaciji, onakvu priredbu prirediti za 100 godina, može samo klub s tradicijom.
Nadam se i da će Ivković prestati govoriti da je sve ovo okej i da nije iznenađujuće. Okej, situacija je loša, ali sam renome kluba ne dozvoljava da se u 10 odigranih utakmica zabije samo 6 golova, od toga 3 ekipama koje su na samom začelju tabele.
Prica da se borimo za opstanak je bila ok da se skine pritisak al je to Ivkovic izgleda preozb shvatio. Ova ekipa je kvalitetom neka sredina ,a uz dobro vodjenje,na ime,na navijace bi mogla zakuhati u borbi za Evropu. Odabir prvih XI je takav da nam otupi svaki napadački potencijal. Postavimo se nisko i defanzivno, a nijedno krilo nam nema naviku niti pokusava trcati u prostor u kontri. Zbog toga je Zdunic par puta dobro izgledao jer on to radi. Sinoc smo pokusavali iznosit loptu pod pritiskom kroz pas igru, umjesto da trazimo duel igru i nabijamo kad vec imamo 3 zadnja vezna na terenu. Sinoc komentator rece da je Ivkovic izjavio da nam je Mujezinovic najbolji igrač i to nije cudno jer bi ovaj način igre mogao upaliti samo uz ogroman individualni kvalitet u napadu,a Mujezin je jedini igrac na terenu sposoban ponekad napraviti visak.

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 24 sep 2021, 00:14

imekorisnicko je napisao/la:
23 sep 2021, 23:31
farrys je napisao/la:
23 sep 2021, 20:50
timpramosavePla je napisao/la:
23 sep 2021, 19:55
Zamislite da smo mi na slican nacin dobili Sarajevo, pa sve bi gorilo od portala, saveza, prepucavanja. A mi sutimo.
U nasim upravama, uvijek ali uvijek budu neke picke.
Ma sta vrijedi dizati hajku, samo ćemo dobijati kazne od Saveza a finansijka situacija nam je za regionalne lige trenutno. Ovaj period pripada pitarima i stalno će nas mlatiti na derbijima dok se neke promjene ne dese iz korijena. Kancer iz kluba smo riješili (bivšu upravu), sada nam ostaje da polako i sigurno dižemo ekipu. Treba prihvatiti isto tako da u utakmicama protiv Sarajeva, Zrinjskog, Veleža, Borca, Tuzle svaki bod nam je kao tri vrijedan. Mislim da se sada u ovom periodu vidi koliko navijači znače ovom klubu. U bezizlaznoj situaciji, onakvu priredbu prirediti za 100 godina, može samo klub s tradicijom.
Nadam se i da će Ivković prestati govoriti da je sve ovo okej i da nije iznenađujuće. Okej, situacija je loša, ali sam renome kluba ne dozvoljava da se u 10 odigranih utakmica zabije samo 6 golova, od toga 3 ekipama koje su na samom začelju tabele.
Prica da se borimo za opstanak je bila ok da se skine pritisak al je to Ivkovic izgleda preozb shvatio. Ova ekipa je kvalitetom neka sredina ,a uz dobro vodjenje,na ime,na navijace bi mogla zakuhati u borbi za Evropu. Odabir prvih XI je takav da nam otupi svaki napadački potencijal. Postavimo se nisko i defanzivno, a nijedno krilo nam nema naviku niti pokusava trcati u prostor u kontri. Zbog toga je Zdunic par puta dobro izgledao jer on to radi. Sinoc smo pokusavali iznosit loptu pod pritiskom kroz pas igru, umjesto da trazimo duel igru i nabijamo kad vec imamo 3 zadnja vezna na terenu. Sinoc komentator rece da je Ivkovic izjavio da nam je Mujezinovic najbolji igrač i to nije cudno jer bi ovaj način igre mogao upaliti samo uz ogroman individualni kvalitet u napadu,a Mujezin je jedini igrac na terenu sposoban ponekad napraviti visak.
Mujezin zna napraviti razliku, ali isto tako u vise navrata radi viska poteze i gubi lopte. Misljenja sam da promjenom dva nasa krila se moze dosta toga dobrog dobiti. Probati mozda sa Zdunicem i Gasalom. A povremeno bi i Durakovic trebao dobivati sansu. Ne vjerujem da je Beca neko otkrovljenje u odnosu na Faruka.

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 24 sep 2021, 00:15

Mamba21 je napisao/la:
23 sep 2021, 23:30
Ma Gasal nije ništa bolji od Subašića, preslikani na terenu.
Ma nije, al Suba igra stalno, dok ovaj slabo da i minute dobije.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 24 sep 2021, 00:19

Bender
Vrhovac Drina Kosorić Malić
Crnčević Mekić
Zdunić Beća Mujezinović
Juricic

Otprilike ovakav sastav očekujem
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 24 sep 2021, 00:20

Gdje je onaj Kovacevic il kako vec sto su podpisali ugovor?

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 24 sep 2021, 00:42

Bender
Vrhovac, Drina, Kosoric, Malic,
Hajdarevic
Bojo, Mekic
Zdunic, Mujezinovic, Juricic

1921blue
Kontakt:

Post Postao/la 1921blue » 24 sep 2021, 03:40

Gasal isti kao Bekrić,ruši trenera,E NEĆE VAM USPJETI,DOSTA TE NAS TRI GODINE MALTRETIRALI SAD HOĆETE DA NAS UNIŠTITE ZA SVA VREMENA KAD SMO NAPOKON KRENULI DIBRIM PUTEM

VRATA ZA MULALIĆA,KAMATARA AMAWA I OSTALE BOTOVA SU ŠIROM ZATVORENA!!
FC Juventus 🖤🤍
FK Željezničar 🔵⚪

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 sep 2021, 10:59

Hajd ti nama gosp.Ivkovicu
Ovoga
Danas objasni nam
Ovoga
Kako mi u nedjelju pera necemo moc odbit Leo-u

Nego ako citas ovaj forum dogovorite 3 za 3

Dok jos ima vremena

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 24 sep 2021, 11:02

Zeljo21 je napisao/la:
24 sep 2021, 00:20
Gdje je onaj Kovacevic il kako vec sto su podpisali ugovor?
Pridruzio se Jahicu, Drini, Musicu, Jaganjcu, Vistici, Grubesicu, Gasalu... u najdonjoj ladici Tominog zamrzivaca.
@igrajlopte 🐦

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 sep 2021, 11:16

Joldić u novom intervjuu
U Željezničaru se lično susrećem sa možda najslabijom infrastrukturom od svih omladinskih pogona u Premijer ligi. Nije me sramota ni strah reći da treniramo na najnekvalitetnijem terenu sa vještačkom travom. U Lukavici je osvanuo novi teren, dobili su ga još Famos, pa Radnik iz Hadžića…

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 24 sep 2021, 11:25

braco je napisao/la:
24 sep 2021, 11:16
Joldić u novom intervjuu
U Željezničaru se lično susrećem sa možda najslabijom infrastrukturom od svih omladinskih pogona u Premijer ligi. Nije me sramota ni strah reći da treniramo na najnekvalitetnijem terenu sa vještačkom travom. U Lukavici je osvanuo novi teren, dobili su ga još Famos, pa Radnik iz Hadžića…
Kada je bio Djildin turnir prvi put sam prošetao malo tim terenom. Koliko na oko izgleda loše, e kad se udje na njega i direktno nogom zagazi, to je još tri puta gore. Ono je minsko polje na kojem se može ozbiljno i povrijediti. Katastrofa. Nije ni čudo što svi bježe iz omladinskog ko god iole vrijedi.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 24 sep 2021, 11:49

Dejan1921 je napisao/la:
24 sep 2021, 11:25
braco je napisao/la:
24 sep 2021, 11:16
Joldić u novom intervjuu
Kada je bio Djildin turnir prvi put sam prošetao malo tim terenom. Koliko na oko izgleda loše, e kad se udje na njega i direktno nogom zagazi, to je još tri puta gore. Ono je minsko polje na kojem se može ozbiljno i povrijediti. Katastrofa. Nije ni čudo što svi bježe iz omladinskog ko god iole vrijedi.
Da bi ti proizveo kvalitetne mlade igrace moras imat talenat,kvalitetne uslove za rad,kvalitetnu ishranu i sprotski nacin zivota,i naravno trenera. Neizbjezan je svakako i mentalitet ali sve se to da srediti.
Eh sad treba djeci obezbijediti sve ovo. Slazem se i zelio bih da im sve ovo obezbjede .
Ali sta ce ti dobar teren,ako nemas sve ovo drugo.
A to kod nas jeste malo problem sto nama fali sve ovo drugo.
Pa se malo vadimo na los teren,jer aman to je sad presudno.
Ja sam na slicnu polemiku prije par mjeseci napisao,kada su govorili da se djeca i roditelji zale,na kakvim smo mi terenima trenirali i oni godinama prije nas,ovi bi se razbjezali ko muhe bez glave.
Pa dovoljno da padnes jednom na onoj sljaci,narednih 5mgodina ti dlaka ne naraste.
Ja i dan danas imas ruke ko kakva treba nidje dlake nemam.
Kontrolisat loptu na sljaci i na ovoj travi je nebo i zemlja.
Nemoj me pogresno shvatiti,ja zelim da imaju sve ove uslove za rad.
Nije danas ni lako finansirati djetetu treniranje,opremu,svakodnevne potrebe djeteta,plus da jos se trose pare na suplemente,teretane,da natjeras djete da pored skole,treninga i jos zivi sportski.
90 posto djece koja udje u selekciju,su obicno u skoli losi,zive u uvjerenju da ce biti fudbaleri,a nista ne rade vise od neke rutine,da bi zaista i bili uspjesni fudbaleri.
I onda na kraju propali su jer nije bilo uslova.
Ovo je sve sto se tice sportakog segmenta. O furanjima ininstagram zivotu necu ni da pricam.

1921blue
Kontakt:

Post Postao/la 1921blue » 24 sep 2021, 11:52

Prije nego sto pocnete psovati, prozivati i tjerati, nemojte zaboraviti gdje smo i sta smo. Od skupstine koja je izabrana od novih momaka koji zele raditi, UO koji je kakav je, takav je, ali su tu i nisu digli ruke od Zeljeznicara, NO koji se zele uhvatiti u kostac sa problemom ko je i kako doveo Zeljeznicara u tesku finansijisku situaciju, do igraca koji su tu, koji igraju za minimalan novac, a neke i placaju maticni klubovi, do sefa strucnog staba.

Ko je zapravo Tomislav Ivkovic?
Da, upravu ste, to je svakako trener koji nije najbolji trener na svijetu, nije najbolji trener ni u premijer ligi, ali je covjek koji je dosao u nas klub kad su svi digli ruke od njega. Covjek koji trenira rezervni sastav tima iz prosleg godine koji je postavio najgori niz u historiji Zeljeznicara(da dobro ste culi), i par igraca koje je uz svoje veze uspio dovesti u Zeljeznicar da igraju za dzaba i da ih placaju maticni klubovi. Covjek kojem je preminula majka, ali je osto uz Zeljeznicar da ga vodi na utakmici. Covjek koji trenira igrace za mizernu platu kakve su imale ostale "legende" najveceg kluba u drzavi. Covjek koji trenira ekipu gdje polovina budzeta odlazi na ljude koji nemaju nikakve veze sa ekipom (poznati trojac), i na kraju covjek koji vodi vecu borbu sa ljudima koji "navijaju" za Zeljeznicar, umjesto da vodi najvecu borbu na terenu.

Mahala, mahala, mahala, mahala..."

Jedan od statusa na FB..

:salut: :thumbup: :clap: :clap: :bow:

Zamisli trener kaže,uprava kaže i sam igrači kažu da klub ideu period stabilzacije i to prije svega financijske i dobro nam ide.... reprogrami se reodvno plaćaju,divota za čuti !!

Ali ne....,to tamo neki prosječan navijač sa dva zuba u glavi sve kritikuje jer smo izgubili očekivanu utakmicu,treba se pomirit sa tim da je svaki bod iz duela sa Borcem,Zrinjskim,Tuzlo Cityem,Velezom,sarajevom dobar i ogroman,ali brate dragi ako ljudi misle sve dobro sto se uradilo u protekla dva mjeseca kritikovati zbog jedne očekivano izgubljene utakmice onda taj/ti nisu pravi navijači

PODRŠKA TOMO I EKIPO,LEOTAR I RUDAR TREBAJU PASTI!
FC Juventus 🖤🤍
FK Željezničar 🔵⚪

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 24 sep 2021, 12:06

1921blue je napisao/la:
24 sep 2021, 11:52
Prije nego sto pocnete psovati, prozivati i tjerati, nemojte zaboraviti gdje smo i sta smo. Od skupstine koja je izabrana od novih momaka koji zele raditi, UO koji je kakav je, takav je, ali su tu i nisu digli ruke od Zeljeznicara, NO koji se zele uhvatiti u kostac sa problemom ko je i kako doveo Zeljeznicara u tesku finansijisku situaciju, do igraca koji su tu, koji igraju za minimalan novac, a neke i placaju maticni klubovi, do sefa strucnog staba.

Da, upravu ste, to je svakako trener koji nije najbolji trener na svijetu, nije najbolji trener ni u premijer ligi, ali je covjek koji je dosao u nas klub kad su svi digli ruke od njega. Covjek koji trenira rezervni sastav tima iz prosleg godine koji je postavio najgori niz u historiji Zeljeznicara(da dobro ste culi), i par igraca koje je uz svoje veze uspio dovesti u Zeljeznicar da igraju za dzaba i da ih placaju maticni klubovi. Covjek kojem je preminula majka, ali je osto uz Zeljeznicar da ga vodi na utakmici. Covjek koji trenira igrace za mizernu platu kakve su imale ostale "legende" najveceg kluba u drzavi. Covjek koji trenira ekipu gdje polovina budzeta odlazi na ljude koji nemaju nikakve veze sa ekipom (poznati trojac), i na kraju covjek koji vodi vecu borbu sa ljudima koji "navijaju" za Zeljeznicar, umjesto da vodi najvecu borbu na terenu.

Jedan od statusa na FB..

Zamisli trener kaže,uprava kaže i sam igrači kažu da klub ideu period stabilzacije i to prije svega financijske i dobro nam ide.... reprogrami se reodvno plaćaju,divota za čuti !!

Ali ne....,to tamo neki prosječan navijač sa dva zuba u glavi sve kritikuje jer smo izgubili očekivanu utakmicu,treba se pomirit sa tim da je svaki bod iz duela sa Borcem,Zrinjskim,Tuzlo Cityem,Velezom,sarajevom dobar i ogroman,ali brate dragi ako ljudi misle sve dobro sto se uradilo u protekla dva mjeseca kritikovati zbog jedne očekivano izgubljene utakmice onda taj/ti nisu pravi navijači

Muki prvo na utakmicu trebas otici da bi mogao srati o navijacima koji su svaku utakmicu tu, drugo ti pises kao da si upoznat sa svime a nemas nijednu utakmicu, trece glupane Rudar je za 6 kola to nam je cilj samo dvije ekipe od 11 pobjediti?
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

1921blue
Kontakt:

Post Postao/la 1921blue » 24 sep 2021, 12:07

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
24 sep 2021, 12:06
1921blue je napisao/la:

Jedan od statusa na FB..

Muki prvo na utakmicu trebas otici da bi mogao srati o navijacima koji su svaku utakmicu tu, drugo ti pises kao da si upoznat sa svime a nemas nijednu utakmicu, trece glupane Rudar je za 6 kola to nam je cilj samo dvije ekipe od 11 pobjediti?
Rudar Han Bila kup :rol:
FC Juventus 🖤🤍
FK Željezničar 🔵⚪

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 24 sep 2021, 12:07

1921blue je napisao/la:
24 sep 2021, 03:40
Gasal isti kao Bekrić,ruši trenera,E NEĆE VAM USPJETI,DOSTA TE NAS TRI GODINE MALTRETIRALI SAD HOĆETE DA NAS UNIŠTITE ZA SVA VREMENA KAD SMO NAPOKON KRENULI DIBRIM PUTEM

VRATA ZA MULALIĆA,KAMATARA AMAWA I OSTALE BOTOVA SU ŠIROM ZATVORENA!!
Ne brukaj se jarane,bar ovde ima koliko toliko normalnih likova.
Imaš te po FB pa njima to pričaj.
Najlakše je staviti nick i uletiti i rušiti atmosferu a Bog zna čiji si.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 24 sep 2021, 12:15

1921blue je napisao/la:

Jedan od statusa na FB..

Brate.... uljepsao si mi dan ovim tekstom... Allah da te nagradi :tokralju:
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, NazorUso i 16 gostiju.