FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
51
20%
2. Borbu za Evropu
117
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
41
16%

Ukupno glasova: 257

StrikeWarzone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la StrikeWarzone » 23 sep 2021, 18:23

farrys je napisao/la:
23 sep 2021, 17:35
Samo cu napisati ovdje, da materijala za Zelju trenutno imaju Juricic, Malic, Bojo i donekle Bender. Na ostale ne zelim trositi rijeci, pogotovo na "robu" kako nas predsjednik zove Subasica, Drinu, Blazevica.... Ne ocekujte od tih igraca "eksploziju". Svi se sjecamo Hadziahmetovica. Decko cim je debitovao bio je jedan od nosecih faktora za ekipu. Ovi iznad pomenutih ne da nisu nositelji, nego su realno u nekom optimalnom Zelji igraci za klupe.
I Omar Beća. Odavno lakšeg igrača nisam vidio.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 sep 2021, 18:31

U nedjelju da istrcimo u onim zutim dresovims ako moze

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 23 sep 2021, 18:32

samoposmatram je napisao/la:
23 sep 2021, 18:22
WOLF20 je napisao/la:
23 sep 2021, 18:04
Ma **** sudije kad su nas **** iz sedmice u sedmicu svi su sutili... Titulu nam uzeli i svima je bilo smijesno.

Protiv Leotar svi na Grbavicu maksimalna podrska.
Ipak smo u savezu sa Velezom. Trebamo izjasniti svoj stav. Ako oni propadnu, sta mislis ko ce biti sljedeci?
Ma nikakav savez sa njima, za ono bit ce Zeljo k.... Sampion.

Mi vodimo svoje bitke
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 23 sep 2021, 18:35

WOLF20 je napisao/la:
23 sep 2021, 18:32
WOLF20 je napisao/la:
23 sep 2021, 18:04
Ma **** sudije kad su nas **** iz sedmice u sedmicu svi su sutili... Titulu nam uzeli i svima je bilo smijesno.

Protiv Leotar svi na Grbavicu maksimalna podrska.
Ipak smo u savezu sa Velezom. Trebamo izjasniti svoj stav. Ako oni propadnu, sta mislis ko ce biti sljedeci?

Mi vodimo svoje bitke
Koliko su nas krali od linija u Sirokom do danas, mi bi trebali biti lideri u buntu.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 23 sep 2021, 18:37

imekorisnicko je napisao/la:
23 sep 2021, 18:35
WOLF20 je napisao/la:
23 sep 2021, 18:32

Mi vodimo svoje bitke
Koliko su nas krali od linija u Sirokom do danas, mi bi trebali biti lideri u buntu.
Nadam se da cemo biti. Naravno u granicama zakona.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 23 sep 2021, 18:39

Alipasino, daj prognozu za Leotar da znam šta će biti. Brat lud 100%, dva ciklusa od po 3 utakmice, uzeli smo bodova koliko je i rekao :salut:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2021, 19:47

...Željo se iz drugih razloga prati. Za ime, grb, boje - volim te Željo! 🔵⚪

FK Željezničar - FK Leotar
Nedjelja, 17:00 sati

Prodaja ulaznica u subotu i nedjelju, ulaz za djecu besplatan.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 23 sep 2021, 19:47

Bersaga je napisao/la:
23 sep 2021, 18:39
Alipasino, daj prognozu za Leotar da znam šta će biti. Brat lud 100%, dva ciklusa od po 3 utakmice, uzeli smo bodova koliko je i rekao :salut:
Nerijeseno. Dal 0:0 il 1:1, manje je bitno.

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 23 sep 2021, 19:55

Zamislite da smo mi na slican nacin dobili Sarajevo, pa sve bi gorilo od portala, saveza, prepucavanja. A mi sutimo.
U nasim upravama, uvijek ali uvijek budu neke picke.

1921blue
Kontakt:

Post Postao/la 1921blue » 23 sep 2021, 19:56

Grobar kluba iz Trebinja sa svojom artiljerijom Adilovićem,krmkom Bekrićem,portalima ss i sportske pokušava porušiti stabilizaciju kluba kada smo počeli ići dobro na tom putu!

Dođi investitore pa da sva vrata debelom gmazu budu zatvorena!

Podrška velikom gospodinu i velikom treneru gospodinu Tomislavu Ivkoviću!

Rudar i Leotar trebaju pasti!!!

Nazife i skupštinari samo nastavite sa dobrim radom kao i u protekla dva mjeseca,redovno plaćajte reprograme i oporavljajte klub!!

SVAKA TI PRISJELA GMAZU BRKATI,RUŽNI,LJIGAVI......

VOLIM TE ŽELJO!
FC Juventus 🖤🤍
FK Željezničar 🔵⚪

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 23 sep 2021, 20:12

timpramosavePla je napisao/la:
23 sep 2021, 19:55
Zamislite da smo mi na slican nacin dobili Sarajevo, pa sve bi gorilo od portala, saveza, prepucavanja. A mi sutimo.
100%, nikom sporan nije ofsajd od metar protiv Zelje :oops: a sto je najgore nema sanse da sudija nije vidio ( tacno ispred njega )

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 23 sep 2021, 20:50

timpramosavePla je napisao/la:
23 sep 2021, 19:55
Ma sta vrijedi dizati hajku, samo ćemo dobijati kazne od Saveza a finansijka situacija nam je za regionalne lige trenutno. Ovaj period pripada pitarima i stalno će nas mlatiti na derbijima dok se neke promjene ne dese iz korijena. Kancer iz kluba smo riješili (bivšu upravu), sada nam ostaje da polako i sigurno dižemo ekipu. Treba prihvatiti isto tako da u utakmicama protiv Sarajeva, Zrinjskog, Veleža, Borca, Tuzle svaki bod nam je kao tri vrijedan. Mislim da se sada u ovom periodu vidi koliko navijači znače ovom klubu. U bezizlaznoj situaciji, onakvu priredbu prirediti za 100 godina, može samo klub s tradicijom.
Nadam se i da će Ivković prestati govoriti da je sve ovo okej i da nije iznenađujuće. Okej, situacija je loša, ali sam renome kluba ne dozvoljava da se u 10 odigranih utakmica zabije samo 6 golova, od toga 3 ekipama koje su na samom začelju tabele.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 23 sep 2021, 20:54

@farrys, Ivković se ne bi složio sa tobom, on bi ti rekao da smo upravo zabili konkurentima golove i uzeli bodove... Nažalost što je istina
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 23 sep 2021, 20:59

Mamba21 je napisao/la:
23 sep 2021, 20:54
@farrys, Ivković se ne bi složio sa tobom, on bi ti rekao da smo upravo zabili konkurentima golove i uzeli bodove... Nažalost što je istina
Nismo u vrhu lige... ali sa Bojom, Kosketom koji ima u nogama mnoge Evropske utakmice, Lukom u spicu... malo je "pichkasto" reci da su nama konkurenti Posusje i Rudar.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 23 sep 2021, 21:04

farrys je napisao/la:
23 sep 2021, 20:59
Mamba21 je napisao/la:
23 sep 2021, 20:54
Nismo u vrhu lige... ali sa Bojom, Kosketom koji ima u nogama mnoge Evropske utakmice, Lukom u spicu... malo je "pichkasto" reci da su nama konkurenti Posusje i Rudar.
**** ili ne, to je istina, neko je baš danas izvukao statistiku našeg napada (Juricic, Bojo, Mujezinović, Subašić) i to Bojo kao vezni najbolji strijelac u timu po karijeri.. P.S Juricic 10 golova i to sve u našem dresu, 8 prošle sezone i 2 ove sezone
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 23 sep 2021, 21:29

Golmani: Bender, Muftic, Milicevic
Stoperi: Kosoric, Vrhovac, Drina, Jahic
Bekovi: Blazevic, Kovacevic, Malic, Vistica
Zadnji vezni: Mekic, Crncevic, Durakovic, Hajdarevic
Centralni vezni: Bojo, Beca
Ofanzivbi vezni: Subasic, Mujezinovic, Stilic, Bekric
Krila: Zdunic, Gasal, Hrelja, Stjepanovic, Zec
Napadaci: Juricic, Jaganjac

Ovo su otprilike igraci kojim nas strucni (ne)raspolaze.
Oko pozicija ima te polivalentnosti, ali mislim da su im ovo prirodne pozicije.
Poceo bih u nedjelju Bender- Malic Drina Vrhovac Kovacevic - Mekic Beca Bekric- Gasal Juricic Zdunic
Da li je trener bas primoran da zavaljuje igrace, tipa Subasica, da ignorise postojanje Zeca, Stilica (licno, ne bih ni ja zvao, ali ne bih doveo Hajdarevica) kao najplacenijih igraca, zapostavljanje U21 tima (Beca, Drina, Gasal, Durakovic), mozda bi nam farukov slobodnjak donio vise od silnih mekinih pokusaja, sto se tice gresaka Meka proda 3,4 lopte u opasnoj zoni tokom utakmice.
Ekipa uzasno balansirana, imamo 3-4 igraca koji igraju zadnjeg u veznoj liniji, a pocnemo utakmicu bez prave desetke, igraci koji su desetke zavrse na krilima. Ubije u startu potencijal za bilo kakvo trcanje kontri. Bekovi upitnog kvaliteta iako je strucni stav odobrio dovodjenje istih, krila Stjepanovic i Zec bez nastupa. Gasal je usao pa izasao u jednoj utakmici, mislim da se Subasic ne ponasa nista bolje od njega ali njega niko ne bruka..
Strucni stab itekako mora odgovarati za rezultate, kakav god Zeljo bio nece niko prihvatiti da nas Posusje maltretira na sred Grbavice, da se bojis bilo koje ekipe iz pl na nasem stadionu. Na gostovanju svakako ostavimo bilo kakve ambicije jos na putu prema busu.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 23 sep 2021, 21:55

Ama svi na Grbavicu
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 sep 2021, 22:01

farrys je napisao/la:
23 sep 2021, 17:35
Samo cu napisati ovdje, da materijala za Zelju trenutno imaju Juricic, Malic, Bojo i donekle Bender. Na ostale ne zelim trositi rijeci, pogotovo na "robu" kako nas predsjednik zove Subasica, Drinu, Blazevica.... Ne ocekujte od tih igraca "eksploziju". Svi se sjecamo Hadziahmetovica. Decko cim je debitovao bio je jedan od nosecih faktora za ekipu. Ovi iznad pomenutih ne da nisu nositelji, nego su realno u nekom optimalnom Zelji igraci za klupe.
Zaboravio si Vrhovca.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2021, 22:04

Na Grbavici teško, u gostima nikako: Željo je predvidiv jer svi znaju koje poteze će povući Ivković

Dvije pobjede, pet remija i tri poraza, uz šest postignutih i devet primljenih pogodaka, učinak je Željezničara u prvih 10 kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jedina dva ovosezonska trijumfa stogodišnjak s Grbavice uknjižio je protiv Rudara i Posušja, timova koji će se, izvjesno je, do kraja boriti za opstanak. S Borcem, Slobodom i Veležom Željo je podijelio bodove pred svojim navijačima.

Plavi su među najgorim gostujućim ekipama prvenstva sa samo dva osvojena boda u pet mečeva, sa jednim postignutim i sedam primljenih golova.

Osim skromnog bodovnog učinka, navijače Željezničara brine i igra njihovog tima.

Tomislav Ivković, stručnjak koji je u Sarajevo došao iz Hrvatske, nije uspio ukomponovati "plavi orkestar". Barem ne u dosadašnjih 900 i nešto minuta borbe.

Iz stručnog štaba Željezničara često su prije i poslije utakmica naglašavali da se radi o potpuno novoj ekipi. Jedina istina je da su na Grbavici "novajlije" samo ljudi sa klupe.

Željo uglavnom utakmice počinje sa istim timom i minimalnim promjenama. U startnih 11 na vječitom derbiju našlo se osam igrača koji su plavi dres nosili i prošle sezone. To su: Josip Bender, Aleksandar Kosorić, Sedad Subašić, Mustafa Mujezinović, Luka Juričić, Vedran Vrhovac, Ante Blažević i Petar Bojo. Novajlije su Luka Malić, Mate Crnčević i Nedim Mekić.

Jasno se iz ove, ali i prethodnih utakmica vidi da tu baš i nema previše mladih, pogotovo igrača iz Željine škole koji su trebali biti promovirani ove sezone. Ivković je "prekrižio" većinu domaćih, mladih igrača, kako bi osigurao mjesto neprovjerenim fudbalerima sumnjivih kvaliteta koje je doveo iz Hrvatske.

Hamze Gasala i Faruka Durakovića nema ni na mapi, Beću i Drinu hrvatski trener preselio je na klupu, a od njih se mnogo očekivalo.

Željo pod Ivkovićevom komandom igra predvidivo, bez mnogo rješenja u ofanzivi što govori i broj postignutih golova. I bivši čuvar mreže s klupe povlači šablonske poteze. Tako i najmlađi zaljubljenici u Željezničar znaju da je Ivkovićeva prva reakcija uvođenje u igru Brune Zdunića, bilo da se radi o pozitivnom ili negativnom rezultatu.

Plavi su ove sezone pokazali još jednu negativnu osobinu u svojoj igri, a to je da se teško vraćaju u ritam poslije primljenog pogotka.

Vrijedi dodati da Željo ima i skroman roster, što će se itekako osjetiti u slučaju povreda i suspenzija.

Očito je da će navijači sarajevskog premijerligaša poslije užasne prošle imati još jednu tegobnu sezonu.
Faktor
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 23 sep 2021, 22:16

Treba ponuditi finu cijenu Velezu da odigraju na Grbavici ovih 6 tekmi kazne od Vice.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11, Paromlinac, Skojevska i 22 gosta.