Majstore,uzmi lovu kad si tako veliki poznavalac fudbala i procjene igrača.Čitam nebuloze koje pišeš i pošto poznajem te momke moram ti ovo napisati.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑23 sep 2021, 00:50I svaki put kada podigne glavu uspori, pravi neki međukorak i onda griješi ili gubi loptu. Šteta zbog toga jer ima strašnu motoriku. Čak ni ovaj poluamaterski nivo ne trpi samo destruktivce jer je to premalo doprinosa u odnosu na neke lijene genijalce poput Bodula (jer ti on može riješiti utakmicu i kad je najgori na terenu) koje ne trpi malo veći nivo. Zato pod hitno neki pojedinci ovdje trebaju prestati laprdati o nekim milionskim obeštećenjima za Andreja.keli je napisao/la: ↑23 sep 2021, 00:42Ramic i Andrej su svakako dva razlicita tipa veznjaka, ali se slazem da Andrej mora dosta raditi u igri prema naprijed. Ne znam da li je iko primijetio da kad vodi loptu u kontru ne sklanja pogled sa nje, dosta los prema naprijed al defanzivno je top. Po meni nasi najbolji igraci veceras: Trako, Oremus, Kobiljar. Dal me iskreno nimalo nije zadivio otkako je dosao kod nas. Dupovac me pocinje nervirat prebacivanjem krivice na puno mladje momke u odbrani, i to u zadnje vrijeme radi jako cesto, a po meni trenutno najslabija nasa karika u zadnjoj liniji uz Pidru kojem ocigledno samopouzdanje se tesko vraca.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑23 sep 2021, 00:16Večerašnje izdanje Ramića je kao da gledaš Kantea umjesto Andreja. Ovu pas igru Andrej ne može imati nikad do kraja karijere. Tarik se oslobodio i baš dobio na samopouzdanju, barem je tako izgledalo večeras. Šteta što je Bodul najgori igrač na terenu ako izuzmemo golčinu, za ovaj nivo relativno dovoljno, ali malo ozbiljniji fudbal ne trpi onu tromost i nepokretljivost uz puno izgubljenih duela.
Za malog Ramića sam pisao možda prije 2 godine kad ti nisi imao pojma ni da igra fudbal,vjerovatno.Ovdje su mnogi govorili o Faruku Hodžiću kao top potencijalu a ja sam tada navodio malog Ramića kao nekog ko ima fudbalskog šlifa. E sad ono što ti izgleda teško možeš dokučiti.
Andrej Đokanović igra već 3 godinu seniroskog fudbala i što je najbitnije izuzetno je konstantan za mladog igrača i pored raznih trzavica oko kluba.Možda je zadnjih nekoliko mjeseci u blagoj krizi ali momak sa tim profesionalizmom će izaći iz toga još jači.Pričaš o Kanteu?Ramić nema ni jednu karakteristiku tog igrača a Andrej mnogo naznaka.Mali Ramić je po vokaciji centralni čak i ofanzivni vezni dok je Andrej čisti zadnji vezni igrač.Ramić je mnogo tehnički prefinjeniji ali nikad neće imati defanzivnu moć i motoriku Đokanovića što traži moderan fudbal.
Nadam se da će obojica donjeti mnogo kluba i pred njima je vrijeme ali mislim da su različit tip igrača i više bih volio gledati njih u tandemu nego bilo koju drugu kombinaciju.Ramića tek treba vidjeti u kontinuitetu i ne treba mu stavljati dodatni pritisak pričama fudbalskih laika kao što si ti.