FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

michplatini
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la michplatini » 23 sep 2021, 10:31

SarajevoJeBordo je napisao/la:
23 sep 2021, 00:50
keli je napisao/la:
23 sep 2021, 00:42
23 sep 2021, 00:16
Večerašnje izdanje Ramića je kao da gledaš Kantea umjesto Andreja. Ovu pas igru Andrej ne može imati nikad do kraja karijere. Tarik se oslobodio i baš dobio na samopouzdanju, barem je tako izgledalo večeras. Šteta što je Bodul najgori igrač na terenu ako izuzmemo golčinu, za ovaj nivo relativno dovoljno, ali malo ozbiljniji fudbal ne trpi onu tromost i nepokretljivost uz puno izgubljenih duela.
Ramic i Andrej su svakako dva razlicita tipa veznjaka, ali se slazem da Andrej mora dosta raditi u igri prema naprijed. Ne znam da li je iko primijetio da kad vodi loptu u kontru ne sklanja pogled sa nje, dosta los prema naprijed al defanzivno je top. Po meni nasi najbolji igraci veceras: Trako, Oremus, Kobiljar. Dal me iskreno nimalo nije zadivio otkako je dosao kod nas. Dupovac me pocinje nervirat prebacivanjem krivice na puno mladje momke u odbrani, i to u zadnje vrijeme radi jako cesto, a po meni trenutno najslabija nasa karika u zadnjoj liniji uz Pidru kojem ocigledno samopouzdanje se tesko vraca.
I svaki put kada podigne glavu uspori, pravi neki međukorak i onda griješi ili gubi loptu. Šteta zbog toga jer ima strašnu motoriku. Čak ni ovaj poluamaterski nivo ne trpi samo destruktivce jer je to premalo doprinosa u odnosu na neke lijene genijalce poput Bodula (jer ti on može riješiti utakmicu i kad je najgori na terenu) koje ne trpi malo veći nivo. Zato pod hitno neki pojedinci ovdje trebaju prestati laprdati o nekim milionskim obeštećenjima za Andreja.
Majstore,uzmi lovu kad si tako veliki poznavalac fudbala i procjene igrača.Čitam nebuloze koje pišeš i pošto poznajem te momke moram ti ovo napisati.
Za malog Ramića sam pisao možda prije 2 godine kad ti nisi imao pojma ni da igra fudbal,vjerovatno.Ovdje su mnogi govorili o Faruku Hodžiću kao top potencijalu a ja sam tada navodio malog Ramića kao nekog ko ima fudbalskog šlifa. E sad ono što ti izgleda teško možeš dokučiti.
Andrej Đokanović igra već 3 godinu seniroskog fudbala i što je najbitnije izuzetno je konstantan za mladog igrača i pored raznih trzavica oko kluba.Možda je zadnjih nekoliko mjeseci u blagoj krizi ali momak sa tim profesionalizmom će izaći iz toga još jači.Pričaš o Kanteu?Ramić nema ni jednu karakteristiku tog igrača a Andrej mnogo naznaka.Mali Ramić je po vokaciji centralni čak i ofanzivni vezni dok je Andrej čisti zadnji vezni igrač.Ramić je mnogo tehnički prefinjeniji ali nikad neće imati defanzivnu moć i motoriku Đokanovića što traži moderan fudbal.
Nadam se da će obojica donjeti mnogo kluba i pred njima je vrijeme ali mislim da su različit tip igrača i više bih volio gledati njih u tandemu nego bilo koju drugu kombinaciju.Ramića tek treba vidjeti u kontinuitetu i ne treba mu stavljati dodatni pritisak pričama fudbalskih laika kao što si ti.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 sep 2021, 10:39

Djokanovic uz Halida je fizicki i motorički najbolji naš igrac. Ono sto mora popraviti je mirnoća kod pas igre on uopšte ne mora biti kreativac, dribler i tako nesto al mora popraviti pas igru, ako popravi prijem i pas igru moze dobacit bar ko cimi. Ako ostane krut i samo razbijač nece dalje od HNL

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 23 sep 2021, 10:42

napoleon72 je napisao/la:
23 sep 2021, 10:16
collector je napisao/la:
23 sep 2021, 10:11
Jesu li picke sa sa.ba poskidale i sklonile sve clanke sa derbija ??? Jel vam muka klosari ???

Ima li akademaca na tekmi, ima li statistika, da li su uhljupi sa druge strane to bi svaki sat izlazio clanak.

Volim te Sarajevo !!!
Sta si drugo ocekivao od ovih gov.nara?

Gdje je @Samozdravlje? Nadam se da je sve okej, ovo su njegovi trenuci, protiv Zelje 8 prvotimaca djeca kluba.
Zanimljiva cinjenica je da su jedina tri "stranca" bili glavni akteri golova (Oremus asistencija, Merso i Bodul strijelci) :mrgreen:
Ma nisam ni ocekivao nista drugo, nego hocu da im se nasmijem u facu i da ih prozovem **** li ih zeljeznicar...

Nek crknu od muke... Hvala momcima na pobjedi od sinoc, kad se uzme derbi ne treba nista ni analizirati...

A ne znam je li neko sinoc primjetio, na poluvremenu je pustena pjesma Nedjelja kad je otisao Hase, a u par navrata je sa njihove strane odjeknulo u nedjelju u nedjelju i ovom vam se prilikom najebem svega usta sto imate klosari jedni plavi, da dozivite i 300 godina vazda ce te biti prigradske seljacine...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 sep 2021, 10:58

Naredne 4 utakmice gosti Borac, Tuzla city, Zrinjski i kuci Posušje.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 sep 2021, 11:06

collector je napisao/la:
23 sep 2021, 10:42

Ma nisam ni ocekivao nista drugo, nego hocu da im se nasmijem u facu i da ih prozovem **** li ih zeljeznicar...

Nek crknu od muke... Hvala momcima na pobjedi od sinoc, kad se uzme derbi ne treba nista ni analizirati...

A ne znam je li neko sinoc primjetio, na poluvremenu je pustena pjesma Nedjelja kad je otisao Hase, a u par navrata je sa njihove strane odjeknulo u nedjelju u nedjelju i ovom vam se prilikom najebem svega usta sto imate klosari jedni plavi, da dozivite i 300 godina vazda ce te biti prigradske seljacine...
Buraz, to je grupa kojoj je vrhunac navijacke provokacije "yebemo vam mater u pichku". Kako su dobili sarkasticne aplauze zapada i istoka sinoc kad su poceli to skandirat u 90toj minuti... Isto kad se djeca pobiju, i onaj koji fasuje krene kuci placuci, i usput psuje mater ovom sto ga je razbio. Tako je izgledalo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 23 sep 2021, 11:13

bordobijeli je napisao/la:
23 sep 2021, 10:58
Naredne 4 utakmice gosti Borac, Tuzla city, Zrinjski i kuci Posušje.
Posusje je prije Zrinjskog,sve u svemu zeznut raspored.Da je jednu tricu ufatit sa strane dobro bi bilo,bolje bi bilo ovim sto su ispred nas npr Tuzlu dobiti. 7 bodova iz te 4 bi bilo premija,a realno nekih 4/5

A ima i kup taj sad poslije Borca.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 23 sep 2021, 11:14

slika
12. igrač kluba iz Titove 38b

Feridaga
Kontakt:

Post Postao/la Feridaga » 23 sep 2021, 11:17

Ono sto sam primjetio sinoc i što me odusevilo su igre mladih Ramica,Trake,Sabanovica.Zalog za buducnost prve dvojice svakako.Halidu fali jos malo inteligencije fudbalske itekako se osjeti njegov napredak. Ono što me nervira je uz duzno postovanje jer je majstor ona kur..bolja po izgubljenoj lopti ili pogresnom pasu Bodula.Ozbiljnije ekipe ono kaznjavaju surovo,al hajde valjda nadodje i taj segment.Ako moze neko postaviti cijelu utakmicu ili golove uz komentar sa arene.hvala

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 sep 2021, 11:19

Ja ovo moram još jednom postaviti

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 23 sep 2021, 11:23

slika
12. igrač kluba iz Titove 38b

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 sep 2021, 11:29

Feridaga je napisao/la:
23 sep 2021, 11:17
Ono sto sam primjetio sinoc i što me odusevilo su igre mladih Ramica,Trake,Sabanovica.Zalog za buducnost prve dvojice svakako.Halidu fali jos malo inteligencije fudbalske itekako se osjeti njegov napredak. Ono što me nervira je uz duzno postovanje jer je majstor ona kur..bolja po izgubljenoj lopti ili pogresnom pasu Bodula.Ozbiljnije ekipe ono kaznjavaju surovo,al hajde valjda nadodje i taj segment.Ako moze neko postaviti cijelu utakmicu ili golove uz komentar sa arene.hvala
Bodul je preslikan tip igraca kao Stilic ili Stojcev. On do gola nije uradio apsolutno nista, milion pogresnih odluka i pasova, al onda jednim slobodnjakom zavrsi posao.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 23 sep 2021, 11:32

MortemHz je napisao/la:
23 sep 2021, 11:19
Ja ovo moram još jednom postaviti

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 23 sep 2021, 11:39

Svaka cast Sjeveru,svaka cast igracima koji su vidjelo se htjeli i trudili se,svaka cast za atmosferu i rezultat.Ovo je Sarajevo koje zelimo da gledamo,nije problem ni izgubiti kada das sve od sebe niko im nece zamjeriti.
Kobiljar po meni i Sabanovic odlicno igrali
Bodul silovatelj plavih djecaka
Mersi svaka cast na golu i kad je izdrzao da odigra onoliko

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 23 sep 2021, 11:44

michplatini je napisao/la:
23 sep 2021, 10:31
23 sep 2021, 00:50
keli je napisao/la:
23 sep 2021, 00:42

Ramic i Andrej su svakako dva razlicita tipa veznjaka, ali se slazem da Andrej mora dosta raditi u igri prema naprijed. Ne znam da li je iko primijetio da kad vodi loptu u kontru ne sklanja pogled sa nje, dosta los prema naprijed al defanzivno je top. Po meni nasi najbolji igraci veceras: Trako, Oremus, Kobiljar. Dal me iskreno nimalo nije zadivio otkako je dosao kod nas. Dupovac me pocinje nervirat prebacivanjem krivice na puno mladje momke u odbrani, i to u zadnje vrijeme radi jako cesto, a po meni trenutno najslabija nasa karika u zadnjoj liniji uz Pidru kojem ocigledno samopouzdanje se tesko vraca.
I svaki put kada podigne glavu uspori, pravi neki međukorak i onda griješi ili gubi loptu. Šteta zbog toga jer ima strašnu motoriku. Čak ni ovaj poluamaterski nivo ne trpi samo destruktivce jer je to premalo doprinosa u odnosu na neke lijene genijalce poput Bodula (jer ti on može riješiti utakmicu i kad je najgori na terenu) koje ne trpi malo veći nivo. Zato pod hitno neki pojedinci ovdje trebaju prestati laprdati o nekim milionskim obeštećenjima za Andreja.
Majstore,uzmi lovu kad si tako veliki poznavalac fudbala i procjene igrača.Čitam nebuloze koje pišeš i pošto poznajem te momke moram ti ovo napisati.
Za malog Ramića sam pisao možda prije 2 godine kad ti nisi imao pojma ni da igra fudbal,vjerovatno.Ovdje su mnogi govorili o Faruku Hodžiću kao top potencijalu a ja sam tada navodio malog Ramića kao nekog ko ima fudbalskog šlifa. E sad ono što ti izgleda teško možeš dokučiti.
Andrej Đokanović igra već 3 godinu seniroskog fudbala i što je najbitnije izuzetno je konstantan za mladog igrača i pored raznih trzavica oko kluba.Možda je zadnjih nekoliko mjeseci u blagoj krizi ali momak sa tim profesionalizmom će izaći iz toga još jači.Pričaš o Kanteu?Ramić nema ni jednu karakteristiku tog igrača a Andrej mnogo naznaka.Mali Ramić je po vokaciji centralni čak i ofanzivni vezni dok je Andrej čisti zadnji vezni igrač.Ramić je mnogo tehnički prefinjeniji ali nikad neće imati defanzivnu moć i motoriku Đokanovića što traži moderan fudbal.
Nadam se da će obojica donjeti mnogo kluba i pred njima je vrijeme ali mislim da su različit tip igrača i više bih volio gledati njih u tandemu nego bilo koju drugu kombinaciju.Ramića tek treba vidjeti u kontinuitetu i ne treba mu stavljati dodatni pritisak pričama fudbalskih laika kao što si ti.
Pričao sam konkretno o jednoj, sinoćnoj, utakmici. Čuj Platini...
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Feridaga
Kontakt:

Post Postao/la Feridaga » 23 sep 2021, 11:47

23 sep 2021, 11:29
Feridaga je napisao/la:
23 sep 2021, 11:17
Bodul je preslikan tip igraca kao Stilic ili Stojcev. On do gola nije uradio apsolutno nista, milion pogresnih odluka i pasova, al onda jednim slobodnjakom zavrsi posao.
Svakako igrac poteza i jos nesto ako si primjetio drug kod njega ima onu dozu drskosti i "bezobrazluka"sto je nama falilo odlaskom Rahmana.Zalaganjem i htjenjem idemo se revansirati ovim vodecim na tabeli.

iliyaa8
Kontakt:

Post Postao/la iliyaa8 » 23 sep 2021, 11:55

Joj rikija na Instagramu, stvarno se vidi da voli klub, a i na terenu koliko gine i koliko se trudo, trenutno mi je najdraži igrač u ekipi
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO

⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 23 sep 2021, 12:27

23 sep 2021, 10:16
collector je napisao/la:
23 sep 2021, 10:11
Jesu li picke sa sa.ba poskidale i sklonile sve clanke sa derbija ??? Jel vam muka klosari ???

Ima li akademaca na tekmi, ima li statistika, da li su uhljupi sa druge strane to bi svaki sat izlazio clanak.

Volim te Sarajevo !!!
Sta si drugo ocekivao od ovih gov.nara?

Gdje je @Samozdravlje? Nadam se da je sve okej, ovo su njegovi trenuci, protiv Zelje 8 prvotimaca djeca kluba.
Zanimljiva cinjenica je da su jedina tri "stranca" bili glavni akteri golova (Oremus asistencija, Merso i Bodul strijelci) :mrgreen:
Mala ispravka, 7 prvotimaca je naša škola. Oremuš, Bodul, Kobiljar i Ahmo su jedini sa strane.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 sep 2021, 12:39

Posebno me raduje sto su u klubu shvatili da moraju imati bolju suradnju s navijacima, bivsim igracima. Besplatan sjever, dolazak Mirvic pred sjever, pozivi bivsi igraca na zvanicnoj da se dodje na utakmicu su pokazatelj da zele pozitivniju atmosferu i bolju suradnju. Ja se ubio ovdje pisajuci koliko je to bitno. Vamos Rajvosa

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 23 sep 2021, 12:52

valja sad ici cetnicima. Dobro se igraci moraju spremiti psihicki jer ce svega biti. Treba svaku priliku iskorititi i postici pogodak. velez je sada imao bas prilika i nisu postigli pogodak. Mislim da se ova utakmica moze pobjediti ali za mene ovo nije ta formacija
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 23 sep 2021, 12:58

Đikanistan će biti dole nabrijan, očekuje nas guslanje i vjerovatno divljanje neokupanog plemena, ali nešto mislim da ih možemo tradicionalo dole natamburati. :bih:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa i 38 gostiju.