Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Pogba
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Pogba » 21 sep 2021, 23:07

Inter bez ozbiljnih rivala sto bi trebalo biti jasnije do decembra. Sampionsko rutiniranje koje usput i prati sreca koju treba tražiti, obicno to dvoje idu pod ruku.

Cak je ispalo i bolje sto su doveli na papiru slabijeg trenera, ali trenera koji je progresivan, ofanzivan, a ne reaktivan.
Suprotnost Conteu i Allegriu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 21 sep 2021, 23:08

Mago je napisao/la:
21 sep 2021, 22:55
Loš Hakan u drugom. Previše je plaćen. Oh, wait :?
Nemoj tako on je prošle sezone bio najbolji vezni lige, top tri europe, volio je Milan, sad je vec propao :rol: sad je sve to neki Diaz :rol:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 sep 2021, 00:01

Huska je napisao/la:
21 sep 2021, 23:08
Mago je napisao/la:
21 sep 2021, 22:55
Loš Hakan u drugom. Previše je plaćen. Oh, wait :?
Nemoj tako on je prošle sezone bio najbolji vezni lige, top tri europe, volio je Milan, sad je vec propao :rol: sad je sve to neki Diaz :rol:
Napisao sam da je top 5 u Europi po kreiranim sansama mozda sam napisao i da je tad bio najbolji vezni u ligi po nekim parametrima ali ne mogu se sjetiti. :kafa:
Ne znam ko je napisao da je volio Milan, ja nisam. :kafa:
Nisam napisao da je propao :kafa:

Diaz je perspektivan :kafa: Nekome se sviđa vise od Hakana , neko misli da je bolji od Hakana, ali niko nije napisao da je najbolji vezni lige niti u top chart-u po nekim parametrima :kafa:

Provjeri cinjenice prije nego sto krenes pisati gluposti :kafa:

PS: Ljudi koji pisu da je propao igrač nisu ga mogli ni svariti dok je igrao u Milanu. :kafa: Eto toliko od mene. Ugodno veče :kafa:

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 22 sep 2021, 01:14

Biscione je napisao/la:
21 sep 2021, 22:58
Ovime smo i Fiorentinu izbacili iz utrke za titulu, ostali još Napoli, Milan i Juventus
Mi 18 a vama se tresu gace... :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 22 sep 2021, 01:35

Italia je napisao/la:
21 sep 2021, 22:25

Kod tebe mi je najjace sto ti u postovima nadrobis i babe i zabe, ma sve metnes. Pa svaki put odgovoris i spomenes nesto na neki drugaciji nacin, odnosno sve generaliziras na svoj nacin. Evo sad npr pricas da je "mana" sto su Vidal i Pogba prodani. Nedavno kritikuješ upravu kako nije sposobna prodati igrače. Msm brate de zauzmi stav, il je dobro sto prodajes ili je lose sto prodajes. Ali samo nemoj napisati nesto u fazonu da se ne trebaju oni prodavati, vec da treba prodavati Matiju de Silja ili Padoina.. Preciziraj se malo.

Msm evo i sad, porediš fudbal sa pocetka stoljeca (Trezegueta), sa danasnjim fudbalom gdje niko vise tako i ne razmislja. A tog Arturita kojeg spominjes popisam i poserem gdje god igro. Da bogdom takva gnjida nikad ne zaigra za Juventus.
Cinjenice su cinjenice, a ti kako god..ali evo, da te usrecim.

Najbolje poteze je Beppe radio, pogotovo sto je ove prodao...

Hvala Bogu da su ostavili Dybalu, i nisu uzeli 100m ili igraca kako treba..od kako je dosao, citam iste price, kako je on taj... :geek:

I najvaznije, da su se rijesili Ronalda a ostavili Bernardeschija.... :ljepota: :thumbup:

Boldano, nidje veze.. :crazy: To ni djete od 5 godina tako ne skonta...aferim...samo da odbranis neodbranjivo... :tokralju:

I onda na temi Juve postas ovo:
Italia je napisao/la:
21 sep 2021, 22:43

Tacno. Samo je pitanje da li je to do letargicnog veznog reda, zarad kojeg moraju raditi troduplo vise, ili imaju taj problem. Kijeza nema problem, on ima onaj Runijevski workrate gdje trci ko konj, a za Dybalu je pitanje da li ga troši ostatak ekipe. Pjanic je to nedavno spominjao, da ovaj misli da mora sve raditi (a uz Bentancura, Rabiota, Remzija, Mekenija i ostalih fudbalski operisanih veznjaka ocito da mora).
:tokralju: Ronaldo ih kocio.. :mrgreen:

Moram se ispraviti..Beppini potezi nisu najbolji, nego epski.. :thumbup:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 22 sep 2021, 01:54

Brate dragi, ako ti imas pojma sta pises i na sta poentiras. Opet zdrobi 7 nepovezanih recenica, nadovezujuci se na apsolutno nista.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Javier4
Kontakt:

Post Postao/la Javier4 » 22 sep 2021, 08:09

Pogba je napisao/la:
21 sep 2021, 23:07
Inter bez ozbiljnih rivala sto bi trebalo biti jasnije do decembra. Sampionsko rutiniranje koje usput i prati sreca koju treba tražiti, obicno to dvoje idu pod ruku.

Cak je ispalo i bolje sto su doveli na papiru slabijeg trenera, ali trenera koji je progresivan, ofanzivan, a ne reaktivan.
Suprotnost Conteu i Allegriu.
Eh da ste bili pametni pa ostavili Tudora sad bi imali 3 boda. :mrgreen:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 sep 2021, 08:41

Koga je to Rona kočio? Dybalu?
Koševo Zapad

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 22 sep 2021, 09:17

Shategabri je napisao/la:
22 sep 2021, 08:41
Kočio kolektiv, kad njega nema moraće se iznjedrit neko drugi da povuče pa makar u ovim malim utakmicama.
Chiesa je najbolji igrac lige na svojoj poziciji i on bi trebao bit vodja novog Juventusa.
A da je Juve unazadio ekipu u ovom prelaznom roku to je valjda svima jasno, ali ce biti konkurentniji u sl prelaznim rokovima jer su oslobodili 50 i nesto miliona CRove plate.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 sep 2021, 09:22

Bobadilla je napisao/la:
22 sep 2021, 09:17
Shategabri je napisao/la:
22 sep 2021, 08:41
Kočio kolektiv, kad njega nema moraće se iznjedrit neko drugi da povuče pa makar u ovim malim utakmicama.
Chiesa je najbolji igrac lige na svojoj poziciji i on bi trebao bit vodja novog Juventusa.
A da je Juve unazadio ekipu u ovom prelaznom roku to je valjda svima jasno, ali ce biti konkurentniji u sl prelaznim rokovima jer su oslobodili 50 i nesto miliona CRove plate.
Zar nije Jeep plaćao većinu te love za platu kao sponzor?
Oslobodili su, ali su se smanjili i mnogi prihodi koje je CR generisao.

Nešto mi taj kolektiv i nije baš pobjedničkog duha. Ko je vođa ove ekipe Juventusa? Chiesa bi mogao biti u budućnosti, ali ko je sad?
Pazi, kad ispadneš sa vrha, a navikao si na titule, da ne pričam o LP, povratak u vrh je bolan i treba puno raditi. Koliko je Milanu trebalo da se vrati, pa Inter se dugo tražio, dobro i Juventus je imao svoje vraćanje nakon onog izbacivanja u Seriju B, ali ovo su novi momenti kad bi Juventus mogao sastaviti dvije sezone bez titule i to je već problem.
Koševo Zapad

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 22 sep 2021, 09:26

Ma Juventus je dosta stabilniji i jači sa finansijama od Milanskih klubova. Uzmi visinu njihovih plata i plata Milana, ili Intera i vidjeces razliku.

Oni se mogu isprsit za razliku od Milana i Intera koji se evo pate sa produzenjima ugovora nekima od ključnih igrača, a budimo realni nisu to neke plate basnoslovne.
El Fenomeno <3

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 sep 2021, 09:59

Bobadilla je napisao/la:
Kočio kolektiv.
Baš je kočio kolektiv :)

Bobadilla je napisao/la:
22 sep 2021, 09:26
Ma Juventus je dosta stabilniji i jači sa finansijama od Milanskih klubova. Uzmi visinu njihovih plata i plata Milana, ili Intera i vidjeces razliku.
Lupaš gluposti. Visina plate ne znaci da si financijski stabilniji ili jači. Juventus je igračima koji su došli kao FA dao velike plate da bi ih privukao kod sebe Ramsey, Rabiot i sl.

Juventus je možda trenutno stabilniji i jači kad su u pitanju finansije od intera ali ne i Milana. Juventusa su plate zaklale tokom Covid perioda. Ti mislis da bi Juve doveo samo jednog igrača tokom prelaznog roka da nije tako ?

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 sep 2021, 10:13

Bas tako, nigdje veze. Imala je i Barsa igrace sa ogromnim platama pa vidimo kako se guse sad. Tako izgleda i Juve pocinje. Uglavnom u finansijskom deficitu su, i ne vidim onda tu neki prostor za WC transfere.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 sep 2021, 10:20

Paradox99
Kontakt:

Post Postao/la Paradox99 » 22 sep 2021, 10:21

Idemo Juve vcrs kao fenix kreni sa dna tabele pa do top4 najmanje. Forza Juve.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 22 sep 2021, 10:49

meepo je napisao/la:
22 sep 2021, 09:59
Bobadilla je napisao/la:
Kočio kolektiv.
Baš je kočio kolektiv :)

Bobadilla je napisao/la:
Lupaš gluposti. Visina plate ne znaci da si financijski stabilniji ili jači. Juventus je igračima koji su došli kao FA dao velike plate da bi ih privukao kod sebe Ramsey, Rabiot i sl.

Juventus je možda trenutno stabilniji i jači kad su u pitanju finansije od intera ali ne i Milana. Juventusa su plate zaklale tokom Covid perioda. Ti mislis da bi Juve doveo samo jednog igrača tokom prelaznog roka da nije tako ?
Nije moje mišljenje da je kočio kolektiv nego su vjerovatno pod tim ubjeđenjem ga se riješili.
Ja msm da bi on dogurao do 20ak golova u sezoni i da takav igrac ne moze bit minus igrač nikako ali eto.

A sto se tiče visine plata tvoj zakljucak mi ne pije vode, jel finansijski jača Genoa lupam od Juventusa zato jer nema duga? I zašto ne dovedu oni igrača od 40m ako su stabilniji i nemaju dugova? Juventus je gigant za Italijanske prilike i mislim da ce u sledecem transfer roku to i pokazati (iako se potajno nadam da neće i da se varam 😁).

2 standardna prvotimca vam otisla za dzaba zato jer ste ciganjali oko plate, a jedan od njih je jedinica Italijanske repke i golman za sledecih 10-15. Hakan manje više, al i on je igrao skoro pa sve tekme.
A sličan scenario vam se priprema i sa Kessiem koji ce vjerovatno napustiti ekipu i ponovno za dzabe, a razlog je sto niste htjeli pristati na traženu platu.

Ne znam koga je to Milan doveo da vrijedi nešto previše na svjetskom tržištu i da su se neki drugi velikani otimali za njega. Svaka čast Giroudu, Diazu i ostalim igračima ali nije to kvalitet za Milana, barem ne onog Milana kojeg se ja sjećam.
Pa West Ham ili ko je već istrese 40m za Vlašića a vi se premišljali 3 mjeseca da li da ponudite 20m za njega, ali nije to problem samo Milana nego komplet lige.
El Fenomeno <3

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 sep 2021, 11:10

Bobadilla je napisao/la:

Oni se mogu isprsit za razliku od Milana i Intera koji se evo pate sa produzenjima ugovora nekima od ključnih igrača, a budimo realni nisu to neke plate basnoslovne.
Tako je, zato ko od sale produzavate ugovor Dybali evo ima i godinu dana, samo cekate da rekne koliko hoce. 😂

A i ove free agent dovodite jer vam ih bude zao .

U biti, vjerovatno jeste finansijski jaci od Milanskih klubova, ali se podobro istopila razlika u tom segmentu, kako dugovanja klubova, tako i samih primanja, jednim dijelim zahvaljujuci koroni, a drugim dijelom bas zbog visine plata igracima a da ih ne mozes prodati vec godinama.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 sep 2021, 11:11

Pa manje razloga imamo za žaljenjem Dollarume nego Hakana
Il Club più titolato al mondo!

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 22 sep 2021, 11:24

Beduin je napisao/la:
22 sep 2021, 11:10
Bobadilla je napisao/la:

Tako je, zato ko od sale produzavate ugovor Dybali evo ima i godinu dana, samo cekate da rekne koliko hoce. 😂

A i ove free agent dovodite jer vam ih bude zao .

U biti, vjerovatno jeste finansijski jaci od Milanskih klubova, ali se podobro istopila razlika u tom segmentu, kako dugovanja klubova, tako i samih primanja, jednim dijelim zahvaljujuci koroni, a drugim dijelom bas zbog visine plata igracima a da ih ne mozes prodati vec godinama.

Ma buraz, ja sam fan Intera a ne Juventusa. Dybala je trazio oko 15m godišnje a i generalno je pao kur.cu za uši,a Inter ne moze Brozoviću dat 5, 5 m a jedan je od najboljih i najkonstatnijih igrača, a čini mi se i da je Kessie trazio tako nesto oko 5,6 netto.
muxa je napisao/la:
22 sep 2021, 11:11
Pa manje razloga imamo za žaljenjem Dollarume nego Hakana
I to isto nije nikakva logika ybg. Izgubili ste na ta 2 transfera, Donarumin out i Magninov ulazni.
A tek sad vidim da i Romagnoliju ugovor ističe na ljeto a i to produzenje je u zraku.
Znači to je 4 standardna prvotimca da odu za dz i pričamo o nekoj stabilnosti i finanssijkoj moći.
El Fenomeno <3

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 sep 2021, 11:32

Ma to stoji da su greške uprave sto se to ranije ne rješava. Ili potpisi ili transfer lista.
Sto se tice golmana ljudi su izračunali da će nas Mike za 5 godina manje koštati cca 70 mil eura računajući i transfer.
Da su se mogle ranije uzeti pare za njega mogle su, al opet kažem nemamo mi navijači tu nekog razloga za žaljenjem jer Mike nije ništa lošiji golman.
Il Club più titolato al mondo!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.