Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Ne sumnjam da je Dacia pouzdana, ali kvalitet izrade je nikakav, jeftini materijali i kao takav vjerujem da je jedino dobar za rent a car bransu i kao sluzbeno vozilo za firme.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
-
- Kontakt:
Hvala brate . Ja Hondu vozim privatno , a imao sam prije isto mišljenje o Dacia isto kao i ti , dok nisam provozao par modela ...
Tako su ljudi prije Škodu ismijavali , a gledaj šta sad pišu ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dacia Sandero je jedna od jeftinijh u klasi pa upravo zbog toga i jeste medju prodavanijim. Pogotov kada dodamo i downsizing V3 benzinske motore koji su u zelenom glede emisije gasova te ovu hajku na dizelase.
Ova Dacia nema mnogo toga da se moze nazvati kvalitetnim jer opcepoznato da trocilindasi nemaju slican vijek trajanja kao motorizacija vece klase (opet i tu zavisi od proizvodjaca). Dalje, Sandero III je navikan i bilo je govora kako ce se raditi o vozilu odlicne sigurnosti, dok je u stvarnosti dobila dvije zvijezdice (70 % zastita vozaca te oskudan Safety Assist). Licno sam nasjeo na ove medijske podvale misleci da je skoro pa best buy ali nakon validnih rezultata jasno kako je rijec o supljaku.
Stos je sto ljudi kupe novu, voze je npr. 6 godina, izbiju na nekih 80k, ide zamjena na foru polovno za novo, nadoplate i naravno tu imas odlicne recenzije. Sve ok, razumijem takve vlasnike ali pomenuta cijena je glavi adut ove Dacije. Nema govora o nekom top vozilu vec koliko para toliko mjuze. Msm cak da je 2021. bila najeftiniji novi automobil Svabije.
Pricati o nekakvoj pouzdanosti na kilometrazi od 70 - 100k je smijesno, pogotov sto se podrazumijeva da vecina novih vozila prevali istu bez vanrednih/vecih intervencija plus garancija otprilike pokriva nevedenu kilometrazu. Istina veci problem se moze destiti i kod ozbiljne marke cak i prije pomenute km, ali takvi slucajevi su rijetki a hronice boljke proizvodjaci rjesavaju opozivima.
Ova Dacia nema mnogo toga da se moze nazvati kvalitetnim jer opcepoznato da trocilindasi nemaju slican vijek trajanja kao motorizacija vece klase (opet i tu zavisi od proizvodjaca). Dalje, Sandero III je navikan i bilo je govora kako ce se raditi o vozilu odlicne sigurnosti, dok je u stvarnosti dobila dvije zvijezdice (70 % zastita vozaca te oskudan Safety Assist). Licno sam nasjeo na ove medijske podvale misleci da je skoro pa best buy ali nakon validnih rezultata jasno kako je rijec o supljaku.
Stos je sto ljudi kupe novu, voze je npr. 6 godina, izbiju na nekih 80k, ide zamjena na foru polovno za novo, nadoplate i naravno tu imas odlicne recenzije. Sve ok, razumijem takve vlasnike ali pomenuta cijena je glavi adut ove Dacije. Nema govora o nekom top vozilu vec koliko para toliko mjuze. Msm cak da je 2021. bila najeftiniji novi automobil Svabije.
Pricati o nekakvoj pouzdanosti na kilometrazi od 70 - 100k je smijesno, pogotov sto se podrazumijeva da vecina novih vozila prevali istu bez vanrednih/vecih intervencija plus garancija otprilike pokriva nevedenu kilometrazu. Istina veci problem se moze destiti i kod ozbiljne marke cak i prije pomenute km, ali takvi slucajevi su rijetki a hronice boljke proizvodjaci rjesavaju opozivima.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Škoda Superb.bombaysaphire je napisao/la: ↑20 sep 2021, 09:40Hvala brate . Ja Hondu vozim privatno , a imao sam prije isto mišljenje o Dacia isto kao i ti , dok nisam provozao par modela ...
Tako su ljudi prije Škodu ismijavali , a gledaj šta sad pišu ...

Samo i cijena joj paprena.

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
I Octavia je dobra, nista joj ne fali, osim znaka VWa na haubijasmin10 je napisao/la: ↑20 sep 2021, 15:19Škoda Superb.bombaysaphire je napisao/la: ↑20 sep 2021, 09:40Hvala brate . Ja Hondu vozim privatno , a imao sam prije isto mišljenje o Dacia isto kao i ti , dok nisam provozao par modela ...
Tako su ljudi prije Škodu ismijavali , a gledaj šta sad pišu ...![]()
Samo i cijena joj paprena.![]()

Posebno RS verzija

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ta Rs je meni predobra. Ja sam se bio zaljubio u Superb. Tako sam se super osjecao kad sam se vozio, komforna je do bola.
Ali sad samo gledam Audija A5. Sta @asteriks kaze za njih ?
Ali sad samo gledam Audija A5. Sta @asteriks kaze za njih ?
-
- Kontakt:
Uzmi Superba i to je to . Mada na koji model misliš , onaj prošli ili ovaj aktuelni ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Ovaj aktuelni. Cijena joj je tu negdje sa audijem A5. Malo je Audi skuplji.bombaysaphire je napisao/la: ↑20 sep 2021, 18:11Uzmi Superba i to je to . Mada na koji model misliš , onaj prošli ili ovaj aktuelni ?
Za nekih mjesec i pol, dva bih da uzmem aBd.
Mada sam gledao i ovaj 508 i 5008, na slikama je top, Al uzivo mi i nije nesto lijepo. Unutrasnjost je perverzija meni, ali spolja i nisam odusevljen.
-
- Kontakt:
Drug mi je imao A5 2013 godina, bilo je dobrih problema , nazad prostor katastrofalan , jedino mala djeca mogu ...jasmin10 je napisao/la: ↑20 sep 2021, 18:19Ovaj aktuelni. Cijena joj je tu negdje sa audijem A5. Malo je Audi skuplji.bombaysaphire je napisao/la: ↑20 sep 2021, 18:11Uzmi Superba i to je to . Mada na koji model misliš , onaj prošli ili ovaj aktuelni ?
Za nekih mjesec i pol, dva bih da uzmem aBd.
Mada sam gledao i ovaj 508 i 5008, na slikama je top, Al uzivo mi i nije nesto lijepo. Unutrasnjost je perverzija meni, ali spolja i nisam odusevljen.
Meni je iz nekog razloga bolji prošli Superb , yebena mašina , prostora bože

Ovaj novi je kao A6 po meni , dobro su napravili , ali onaj prošli je nekako unikatan , ovaj nekako jednostavan ...
Peugeot 5008 porodičan , 508 novi je top izgled , ali prostor nazad sličan Audiju A7 , zbog te zadnje kupeovske linije ..
Onaj prošli smo imali u mojoj kompaniji , omiljeni bio za putovanja preudoban i odlično ležao na cesti ...
Ne znam kakav je novi Superb za putovanja , ali znam da Octavija dobro napati na duža putovanja ...
Između Superba i A5 , ubjedljivo Superb .
Meni majstor jedan rece, kaze Superb je jeftinije verzija Audija A6.
Kod mene je superb onaj 2014, ljepota se voziti u njemu, namjestis sebi sjediste kako ti odgovara i ne sekiras se da li ovaj iza moze da legne 

- feniksptica
- Kontakt:
Skoda RS najgore felge ikad od prvog Forda.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Test zimskih guma za 2021.
R15
R17
R15
-
- Kontakt:
Sava Eskimo hp 2 ili Sava Eskimo S3+ ? Da li valjaju i koje bi bilo bolje izabrati? Velicina je 16.
- Centre forward
- Kontakt:
Poručio Continental WinterContact TS 870. Zadnja riječ tehnike. Bumo vidjeli kakva će bit'.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Sava s3+ je od R13 do velicine R16 dok je hp2 od R15 - R18. Dvije vrste zimskih guma gdje je izmedju ostalog i drugaciji oblik sare.InatSilanBosanski je napisao/la: ↑24 sep 2021, 18:24Sava Eskimo hp 2 ili Sava Eskimo S3+ ? Da li valjaju i koje bi bilo bolje izabrati? Velicina je 16.
Zadnji test za s3+ R15 bio je 2019., a ove godine u tim dimenzijama nije bilo Save. Ipak zapazeniji rezultat je postigla ova hp2 u dimenziji R17.
Kako god, neces pogrijesiti ako uzmes s3+ jer Sava vec odavno radi vise nego solidne gume a propisi testiranja su tik stroziji. Kada sve sumiramo pomenuta je dobila prolaznu ocjenu.
Naravno Sava svih oznaka i dimenzija nije sjajna na mokroj/kisnoj podlozi te ne moze parirati premijum brendovima (dok je na snijegu top) ali svakako nije taj cjenovni rang, tako da...
Zdravo.
Jedno pitanje za raju koja se razumije, pa kome nije mrsko neka pomogne.
Planiram uzeti auto do nekih 6.500 KM pa imate li neki prijedlog izuzev
Astre 1.9 cdti
Škode Fabije 1.9 tdi
Forda Fokusa
Pozdrav.
Jedno pitanje za raju koja se razumije, pa kome nije mrsko neka pomogne.

Astre 1.9 cdti
Škode Fabije 1.9 tdi
Forda Fokusa
Pozdrav.

FK Pjetlovi
-
- Kontakt:
Koliko otprilike godišnje misliš prelaziti kilometara ?
Auto se neće koristiti svakodnevno, a i dominantno će se koristiti na kratkim relacijama. Ispod 10.000 km sigurno, a vrlo vjerovatno oko petice.bombaysaphire je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:57Koliko otprilike godišnje misliš prelaziti kilometara ?

FK Pjetlovi
-
- Kontakt:
Onda ti ne treba dizel buraz , ide benzinac .reds je napisao/la: ↑29 sep 2021, 10:58Auto se neće koristiti svakodnevno, a i dominantno će se koristiti na kratkim relacijama. Ispod 10.000 km sigurno, a vrlo vjerovatno oko petice.bombaysaphire je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:57Koliko otprilike godišnje misliš prelaziti kilometara ?![]()
ŠKODA FABIA 1.2 HTP, 2011 GODINA., KLIMA, REGISTROVANA (7.300 KM)
https://www.olx.ba/r/44549423/2190553
Ovako nešto je idealno za tebe , za te relacije .
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.