Da, baš tako

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Da, baš tako
GOSPODIN I POMOZI.BA U HUMANOJ MISIJI
FK Željezničar i Udruženje Pomozi.ba, za 100 godina „Gospodina“, zajedno će organizovati „foundraising“ događaj na stadionu Grbavica i to 10. 10. 2021.
Zapravo je to ujedno i moj prvi projekat, kao projekt menadžera u Pomozi.ba, gdje mi je zadatak da organizujem sportsko-humanitarne događaje, a može li krenuti bolje, nego sa jednim velikim humanitarnim događajem za 100 godina plavog tima.
Ideja glasi ovako: 10. 10. 2021. (10x10=100), 100 dječaka, za 100 godina, rođenih 2010. godine iz sarajevskih Škola fudbala, igrat će revijalnu utakmicu protiv prvotimaca Željezničara.
100 dječaka protiv 11 Željinih, za 100 godina plavog tima i sav prihod od ulaznica, koje će biti puštene u prodaju po cijeni od 5 KM, ići će u fond za liječenje naših građana.
Uz to, generalni sponzor ovog događaja (svi zainteresovani mogu se javiti direktno meni), svaki gol prvotimaca će plaćati duplo više, nego gol dječaka, a na Grbavici će biti promovisan i humanitarni broj za liječenje.
Naši građani vole pomagati, pozivom, uplatama, odjećom, hranom, na razne načine, a na Grbavici ćemo im pokušati prirediti istinski spektakl u kojem će uživati i to tako što će gledati trk stotinu dječaka, koji će dati sve od sebe da postignu gol Željezničaru, a s svi zajedno ćemo pomoći potrebitima.
Pozivam sve svoje prijatelje da budu dio ovog događaja, bez obzira za koga navijaju, jer cilj je pomoći, a znam da su mnogi moji prijatelji baš dobri ljudi...
#PomoziBa #100GodinaGospodina #GospodinUHumanojMisiji #100protiv11
Poznate cijene ulaznica za navijače Željezničara na gradskom derbiju
Zahvaljujući dogovoru oba kluba, derbiju će prisustvovati i Manijaci koji će dobiti 1.500 ulaznica za južnu tribinu.
Cijena ulaznica za navijače Željezničara bit će 10 KM.
Cijene karata:
SJEVER, VEDRAN PULJIĆ: besplatan ulaz
ISTOK: 10KM, 8 KM za članove FK Sarajevo
ZAPAD: 12 KM, 10 KM za članove FK Sarajevo
JUNIOR: 2 KM
JUG: 10 KM
Poznata imena sudija koje će dijeliti pravdu na derbiju između Sarajeva i Željezničara?
Prema nezvaničnim informacijama glavni sudac bit će Irfan Peljto iz Sarajeva, dok će mu pomoćnici biti Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Davor Beljo iz Mostara.
Ivković priča jedno, radi drugo: Najavio šansu mladima, pa ih otpisao zbog “polovnjaka”
Željezničar je večeras, na proslavi 100. rođendana kluba, remizirao sa Veležom (0:0).
Na Grbavici mogu žaliti za pobjedom posebno jer su imali i penal, ali je Luka Juričić poslao loptu visoko preko gola.
Mnogi su svjesni da je ova ekipa Željezničara limitirana, ali neki potezi trenera Tomislava Ivkovića mnogima nisu jasni. Na pressicama priča jedno, na terenu je to nešto sasvim drugo.
Ono što posebno boli navijače Želje jeste činjenica da je Ivković olako otpisao neke mlade, talentovane igrače, ali i one starije, a doveo igrače sumnjivog kvaliteta iz Hrvatske. Po mnogima jedan od najboljih u prvih oar kola Omar Beća je “žrtvovan” kako bi u veznom redu zaigrao Mate Crnčević koji za sada nije pokazao ništa. Dovedeni su Zdunić, Vištica… A otpisani Gasal, Duraković, Beća, Željina djeca koja su zaslužila da dobiju šansu prije “polovnjaka” iz Hrvatske.
Posebnu nepravdu je doživio večeras Samir Bekrić. Zagrijavao se 40-ak minuta, a onda je Ivković u 93.minuti odlučio pozvati Bekrića da uđe u igru. Bekrić se spremio, čekao da uđe, ali nije dočekao. Frano Jelić je odsvirao kraj utakmice, koja je možda bila i najvažnija za Bekrića na privatnom nivou.
Autor ovog teksta je na press konferenciji poslije utakmice pitao Ivkovića šta je planirao sa Bekrićem u 95.minuti, a trener Plavih je rekao:
“Planirao sam da zaigra za rođendan kluba, da igra u jednoj ovakvoj utakmici” ispalio je Ivković kao iz topa, a svi u sali ostali su u čudu. Mogao je i pet minuta ranije pozvati Bekrića da se spremi za ulazak. Ovako se čini da je želio da ponizi ljubimca Manijaka. Odavno je javna tajna da je Ivković otpisao i Ermina Zeca, bez nekog objašnjenja.
Postavlja se pitanje šta će Ivković napraviti na klupi Željezničara, da li će i dalje pričati jedno, a raditi drugo. Eventualni protiv Sarajeva u srijedu, mogao bi značiti i kraj Ivkovićeve ere na klupi Plavih jer navijači gube strpljenje.
Da je Ivković radio jedno, a pričao drugo najbolje pokazuje i primjer golmana Irfana Fejzića kojeg je otpisao iznenađujuće i bez objašnjenja. Fejzić je večeras na svom facebook profilu žestoko prozvao Ivkovića:
“Zbog tebe sam doživio najveću nepravdu u životu!
Riješio si se mene na jedan hinjav i podmukao način!
I ovo što radiš igračima je najblaže rečeno “nekorektno”!!! napisao je Irfan Fejzić.
(Adnan PLOČO/Sportske,ba)
Ma ja nešto kontam da će se možda zahvaliti navijačima, prijateljima i simpatizerima kluba za ovih par dana vezano za proslavu, nešto mi je to najrealnije da će se desiti.
Ili mozda najva ulaska investitora u klub
Otprilike to i ja ocekujem plus da odgovori novinarima na pitanja vezana za aktuelnu situaciju i sto tice igrackog kadra, tacnije Stilica i financija. On je i u zadnjem intervju za s.1., a i ovdje u podcastu rekao da zeli napraviti dobru komunikaciju sa javnoscu, da znaju da u Plavi salon trebaju doci da dobiju zvanicnu informaciju, da navijacima zele ponuditi transparentnost i otvorenost. Nadam se da ce novinari biti sto konkretniji sa pitanjima. Ivkovica mogu pitati da li ima neko povrijedjen i dosta da ne oduzima vrijeme na press-u jer, svakako, jedno prica na press-u, a situacija na terenu ili praksi je drugacija.
zasto da se paze, zar ovi sto ih trebaju zamijeniti nisu bolji od njih?LjoZee je napisao/la: ↑20 sep 2021, 15:52Otprilike to i ja ocekujem plus da odgovori novinarima na pitanja vezana za aktuelnu situaciju i sto tice igrackog kadra, tacnije Stilica i financija. On je i u zadnjem intervju za s.1., a i ovdje u podcastu rekao da zeli napraviti dobru komunikaciju sa javnoscu, da znaju da u Plavi salon trebaju doci da dobiju zvanicnu informaciju, da navijacima zele ponuditi transparentnost i otvorenost. Nadam se da ce novinari biti sto konkretniji sa pitanjima. Ivkovica mogu pitati da li ima neko povrijedjen i dosta da ne oduzima vrijeme na press-u jer, svakako, jedno prica na press-u, a situacija na terenu ili praksi je drugacija.
Inace imamo 5 igraca koji imaju dva zuta kartona: Malic, Blazevic, Vrhovac, Beca i Juricic. Neka malo skontaju kako da izbjegnu suspenziju jer nam slijedi Leotar gdje moramo uzeti tri boda.
bacaju koske da se opet zakrvimo između sebe. to je ona priča Tomini igrači, a osim Crnčevića nijedan nije blizu prvih 11 (Zdunić, Vištica)timpramosavePla je napisao/la: ↑20 sep 2021, 15:56Vala Crncevic nas najbolji igrac. Ne znam sta je gledao ovaj novinaar, ali ne sjecam se da je sudio Amaru zbog slicnih stvari.
Vala ko je god dosao, svaka mu cast. Upitno je od stanarine do plate sve. Tako da dzaba pokusavaju, Memija nije ni pomislio doci nego postavljao uslove.lijevapolutka je napisao/la: ↑20 sep 2021, 16:00bacaju koske da se opet zakrvimo između sebe. to je ona priča Tomini igrači, a osim Crnčevića nijedan nije blizu prvih 11 (Zdunić, Vištica)timpramosavePla je napisao/la: ↑20 sep 2021, 15:56Vala Crncevic nas najbolji igrac. Ne znam sta je gledao ovaj novinaar, ali ne sjecam se da je sudio Amaru zbog slicnih stvari.
Nije to novinar, to je samo jedan u nizu obican amarov pushiqurac.timpramosavePla je napisao/la: ↑20 sep 2021, 15:56Vala Crncevic nas najbolji igrac. Ne znam sta je gledao ovaj novinaar, ali ne sjecam se da je sudio Amaru zbog slicnih stvari.
Mate je jedan od nasih najboljih igraca zadnje 2 utakmice, ima mirnocu i siguran pasReX je napisao/la: ↑20 sep 2021, 16:07Nije to novinar, to je samo jedan u nizu obican amarov pushiqurac.timpramosavePla je napisao/la: ↑20 sep 2021, 15:56Vala Crncevic nas najbolji igrac. Ne znam sta je gledao ovaj novinaar, ali ne sjecam se da je sudio Amaru zbog slicnih stvari.
Na posljednjem press-u trener je rekao: "Malo nas je, ali se drzimo.", aludirajuci na 13 igraca koje koristi. Ne znam bas kako bi izgedalo kad bi 3 ili 4 "otpisana" ubacio u tim nakon ovih javnih otpisivanja i rijeci. Jedna, dvije suspenzije ok i to ne budu Vrhovac i Blazevic u isto vrijeme jer nemamo desnog beka. Ovako bi to i Vrhovac mogao pokriti ako nema Ante.lijevapolutka je napisao/la: ↑20 sep 2021, 15:56zasto da se paze, zar ovi sto ih trebaju zamijeniti nisu bolji od njih?
Mislis na ovaj tekst na Raportu?timpramosavePla je napisao/la: ↑20 sep 2021, 15:56Vala Crncevic nas najbolji igrac. Ne znam sta je gledao ovaj novinaar, ali ne sjecam se da je sudio Amaru zbog slicnih stvari.