FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 sep 2021, 12:24

Foux87 je napisao/la:
19 sep 2021, 11:41
Raja hajmo sad iskreno koja su vaša očekivanja od derbija? Koliko navijača će biti, rezultat i kakvu igru očekujete?
Moja neko pretpostavka da će biti 0:0 oko 8K navijača i da ćemo gledati antifudbal sa mnogo kornera od kojih neće biti ništa. Niti smo mi a ni oni u nekoj formi možda oni imaju neki motiv zbog stotog rođendana kluba, a mi zbog domaćeg terena. Sve u svemu očekujem tvrdu utakmicu bez golova, sa nekoliko finih šansi na obe strane.
Ne bi smjelo biti ispod 7000,to bi vec bilo sramno.Termin dobar,ako ne bude kise+ i ako njihove smradove nekako puste bit ce sigurno 10.000+

Sto se igre tice,oni lagano poceli dizati formu.Mogli komotno bez problema dobiti i Siroki i Velez jucer.

I njima i nama ove godine zadnja linija i odbrana opcenito katastrofa tako da treba ih napasti od prve sekunde.Inace uvijek kad ih napadnemo od pocetka dođemo do dobrog rezultata.Njima ekipa dno dna,imaju mozda 3 igraca od koji ti prijeti opasnost,mislim na Juricica koji je najopasniji,tu su i Bojo i Mujezinovic,ostalo sve mrtvi prosjek.

Nadam se da ce kod nas trio Bagaric-Bodul-Kobiljar biti raspolozeni,aBd i Fanimo da proba stisnuti zube jedno poluvrijeme :pray:

Samo pametno postaviti igru bez neki divlji formacija i izmisljanja pozicija igracima kao Sabanovic lijevi bek,Bagaric krilo itd.
Da smo dobili Siroki i Leotar donekle mogao bi biti zadoboljan bodom na derbiju,ovako sve osim pobjede katastrofa. 2:1 aBd (Kobiljar,Bodul)

Nadam se da ce Peljto suditi,Kaljanac isto ne bi bio los

SVI NA KOSEVO!!
Hajde internet navijaci dođite i pruzite podrsku bar u srijedu
Nemojte ovdje u toku utakmice 30 stranica po poluvremenu.To navijaci nijednog kluba na ovom forumu ne rade.Ostavite telefon bar 90 min jeb.emu
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 19 sep 2021, 12:30, ukupno mijenjano 4 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 sep 2021, 12:27

Arnelv52 je napisao/la:
19 sep 2021, 12:18
Što se tiče generalno kluba da bacim još jedan komentar prije nego se odjavim ovo se treba rasplesti na način da ulica prestane razmišljati kako sve zna. Ponižavanje je misliti da znaš sve o nečemu za šta je neko trošio godine i godine fakulteta da to i nauči. Ne govorim o sebi nego generalno o situaciji. Ljudi se petljaju tamo gdje im nije mjesto.

Mi kao navijači moramo odustati od fix ideje da će Tan ili bilo ko drugi nama kupovati poklone i paketiće. Toga nema. Investirati znači kupiti da ti pravi prinos. Investiranje nije ono što često čujem od ljudi "kupio sam auto, sad investiram u njega". To neko može zvati investicijom ali to nije investicija. Očekivati da ćeš Tana praviti budalom na način da mu se objašnjava kako "mora sad uložiti da bi mu se kasnije isplatilo" je promašena strategija. Tako ne funkcioniše svijet. Tako funkcionišu laici koji ne znaju kako sa parama.

Naša jedina strategija mora da bude proizvodnja akademskih igrača ali da ti igrači budu odredjenog kvaliteta. Nihad Mujakić nije kvalitativni standard koji želimo. Ako se i takav desi - dobar, može igrati kod nas ali nama iz akademije moraju da dolaze bolji igrači.

Pošto mi bolje igrače nikad poslije rata nismo ni proizveli sa tim treba imati strpljenja. Mi o tome ne znamo ništa i nije sramota sebi priznati da nešto ne znaš jer će ti to priznanje dati čvrste temelje da ideš naprijed. Sve dok nešto ne uspiješ raditi u ponavljanju znači da to još ne znaš.

Nama pod hitno treba i dobar teren jer i taj dobar teren utiče na svašta nešta u klubu. To dvoje u nekom obimu bi bilo fino da finansira investitor ili da se isfinansira nekim oblikom vanrednog priliva jer mi kroz naš budžet nismo u stanju da to završimo. Sve mimo toga je bojim se samo san.

Sve ostalo treba finansirati iz vlastitih sredstava koji su opet iz nekoliko razloga "budi bog s nama". To znači da se u startu mora prestati sa računanjem na neke bajne pare od investitora i prihvatiti da imamo malu ekipu koja ima rep i glavu jer toliko para mi možemo što znači slikovito da se izrazim da smo mi klub za oko 5 miliona maraka u vrh glave.

Ekipa koja ima rep i glavu mora da bude na okupu duži niz godina i da ima kontinuitet - da jedna odredjena grupa igrača uvijek bude tu dovoljno dugo, mora da se vodi računa o tome da ne dodjemo u situaciju kako moramo pola ekipe mijenjati u jednom prelaznom roku jer to ne vodi ničem dobrom.
Pa zasto ne izadju na pres i kazu to su planovi i ciljevi i idemo korak po korak. Puno manje negative bi bilo nego sto je sad. Oni rade drugacije uglavnom šute ili krišom obecavaju i to ne ispune. Obecali su stadion, promjene trenera su pravdali da zele iskorak i bolje rezultate, stalno pricaju o toj akademiji i reorganizaciji a nikad da krenu i kad krenu nakon 3 mjeseca mjenjaju strategiju i ljude.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 19 sep 2021, 12:33, ukupno mijenjano 4 puta.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 sep 2021, 12:28

15 hiljada ne moze bit kad bi karta marka.bila, za sve tribine :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 19 sep 2021, 12:29

Na utakmici protiv Leotara prisustvovalo je 1500 K ljudi.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

FirstDown
Kontakt:

Post Postao/la FirstDown » 19 sep 2021, 12:30

NajvecaRadosti je napisao/la:
19 sep 2021, 12:24
Nadam se da ce Peljto suditi,Kaljanac isto ne bi bio los
Kaljanac je smrt za ovakvu tekmu, pogotovo na Koševu i to se već pokazalo. Ima strašan pritisak kao naš navijač i bivši igrač i ne zna se nositi s tim.

Iako nisu iz Sa, Bandić i Bilbija bi bili puno bolji izbor od njega. Mada ja se opet nadam da će to biti Peljto uz svoje mahače.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 sep 2021, 12:37

Foux87 je napisao/la:
19 sep 2021, 12:29
Jes, 1500 ociju bilo :rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 19 sep 2021, 12:39

Arnelv52 je napisao/la:
19 sep 2021, 12:20
izdzezveubrazil je napisao/la:
19 sep 2021, 12:14

Kakve ti šupljake već danima pišeš :rol:

Ponašaš se kao pravi bot, a još što je najtužnije prodaješ nekakvo knjiško "znanje", koje ovdje apsolutno vodu ne pije.
Još je tužnije što vidim da ne pije.
Ja bih vas iz SFK pod prioritet sutnuo, u startu. Ova kretenka i jeste vas reciklirani produkt.
- FKS -

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 19 sep 2021, 12:40

Bandic se ove sezone pokazao kao najbolji sudija. Peljto takodjer bi bio dobar za ovu tekmu, ali strah me da savez kao i sinoc ne delegira nekoga da namjerno pravi sranje i namjesta.

Ne bi me cudilo da Mujic sudi, ili ovaj smrad iz Listice od sinoc.

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 19 sep 2021, 12:42

napoleon72 je napisao/la:
19 sep 2021, 12:37
Foux87 je napisao/la:
19 sep 2021, 12:29
Jes, 1500 ociju bilo :rol: :rol:
Tako sam pročitao na fb :rol: :urnebes:
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

FirstDown
Kontakt:

Post Postao/la FirstDown » 19 sep 2021, 12:45

spezial je napisao/la:
19 sep 2021, 12:40
Bandic se ove sezone pokazao kao najbolji sudija. Peljto takodjer bi bio dobar za ovu tekmu, ali strah me da savez kao i sinoc ne delegira nekoga da namjerno pravi sranje i namjesta.

Ne bi me cudilo da Mujic sudi, ili ovaj smrad iz Listice od sinoc.
Ako ne bude niko od onih koje sam naveo, onda smrad mujić, Petrović ili ne daj Bože Šehović. Ako stave to gov.no iz Banovića e tad smo nayebali.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 19 sep 2021, 12:49

Ne bi im ja dao karte, a ne 1500.. Fuj
Sarajevo ljubavi moja.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 19 sep 2021, 12:59

:shh: slika

U ovom trenutku nas jedino moze spasiti crnacnka khurcina...
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 sep 2021, 13:01

Ma lakse im je organizovat utakmicu tako. Manje ce MUP posla imat, smjestit ces gov.na u jedan sektor a ne razbacat ih po preostale dvije tribine, neces svoje navijace ostavit bez sanse da kupe kartu, plus inkasiras 15000 KM samo od njih, toliko ukupno nismo zaradili od zadnje dvije domace utakmice.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 19 sep 2021, 13:16

19 sep 2021, 13:01
Ma lakse im je organizovat utakmicu tako. Manje ce MUP posla imat, smjestit ces gov.na u jedan sektor a ne razbacat ih po preostale dvije tribine, neces svoje navijace ostavit bez sanse da kupe kartu, plus inkasiras 15000 KM samo od njih, toliko ukupno nismo zaradili od zadnje dvije domace utakmice.
Ma to je realnost, ne mozes ih sprijeciti da dolaze na utakmicu, onda ih je bolje negdje ogradit u tor nego da se mijesaju s nama na tribini i prave probleme...

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 19 sep 2021, 13:17

Jel danas skupstina

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 sep 2021, 13:23

spezial je napisao/la:
19 sep 2021, 13:16
19 sep 2021, 13:01
Ma to je realnost, ne mozes ih sprijeciti da dolaze na utakmicu, onda ih je bolje negdje ogradit u tor nego da se mijesaju s nama na tribini i prave probleme...
To je to drug, nikom na celu ne pise za koga navija, a bagra nece doci da mirno gleda nego da bacaju topovske medju djecu i starce, kao sto s juga rade svaku utakmicu. Ko god ima zelju da gleda mirno utakmicu i bez provokacija gleda svoj klub, bujrum, nek pored mene sjede ako hoce. Al znamo kakva tu "mrznja" vlada. Ovako zaradis, popravis posjetu i izbjegnes ikakve nerede.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 sep 2021, 13:24

U19
Sarajevo -mladost 3-3
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 sep 2021, 13:26

bordobijeli je napisao/la:
19 sep 2021, 11:26
Mi smo se izdigli u mnogim stvarima kako je tu investitor, osvajali se i trofeji. I sad se ocekuje vise, a obecali su stabilnost, iskorak, stadion. I umjesto da se to i desi mi smo u kanalu kao prije 10 godina. Mi sad imamo kontra efekat sto imamo investitora ljudima pun kufer lazni obecanja i dosta ljudi je u fazonu eto vam Sabrina i investitor nek vode klub, nema povezanosti kluba i ljudi. I ovdje cesto se moze procitati klub je Tanov koga briga sta misle navijaci, bivsi igraci, obicni ljudi, a onda se pitamo sto je malo ljudi na Koševu. Ključna stvar je da uprava nadje model da vrati osjecaj navijačima da su bitni i da je ovo njihov klub u suprotnom Sarajevo ce imati sve manje i manje navijaca.
+1

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 sep 2021, 13:28

Vicko Ševelj vise rodjendana proslavio, nego sto ima nastupa za Sarajevo :urnebes:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 sep 2021, 13:30

Arnelv52 je napisao/la:
19 sep 2021, 11:34
samoSA je napisao/la:
19 sep 2021, 10:24
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
19 sep 2021, 10:20

Kad nema nikoga uz sebe kao podrsku, odmah je i ona puno vise ograničena, npr Kasum je podržavao nju, a od danas ga vise nema. Sto znaci ako se zeli, vrlo lako se može nogirati
Ko ce sad uci ako je Zukic odustao ?
Pa najbolje da Mirvic i Tan postave nekoga ko je sposoban ali ne podoban nego neko ko ce da zna raditi i da postavi cilj gdje vidi FKS npr za 5 godina
Ovo sto gledamo po meni vratili smo se negdje u 2015 god a sve zbog nesposobnog kadra

Kasum, Lemeš, Kapetanović i ne znam ko je još tu bio su Sabrinini šefovi a ne obrnuto
. Ona njima polaže račune. Ti ljudi su kad god su htjeli, u pola noći/u pola dana, mogli istu tu Sabrinu da smijene. Nisu. Nisu nikad ni pomislili.

Po svjedočenju Sabrine, što je potvrdio i Kasum, a Kapetanović koji je tu bio prisutan nije opovrgao, je Sabrina podnijela njima (ona podnosi njima) ostavku. Ostavka je ako sam dobro zapamtio jednoglasno odbijena - što znači Sabrininu ostavku je odbio Kasum, odbio Lemeš i odbio Kapetanović, što opet znači da je za njen ostanak nakon prošle sezone odnosno sve do prije konferencije bio Kasum, bio Lemeš i bio Kapetanović.
Aha,isto kao sto je Bakir šef Sebiji :mrgreen:
Sabrina je desna ruka investitora i ona ima prostora sustinski da se za sve pita,takva joj je i formalno pozicija,ovi ostali su u praksi samo klimaci glavom,ako kazu ili pomisle drugacije nego sto misli investitor/Sabrina odmah im je noga.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Fouzi1, riki46, svabonja i 80 gostiju.