FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
87
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
33
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 231

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 18 sep 2021, 22:45

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
18 sep 2021, 21:47
Ako ne dovedemo Santosa iz Rudara, možemo odmah dati otkaz svim skautovima. Koliko god da ih imamo.
Osim njega bila bi grehota ne dovesti ovog Acimovica.Pratim momka duze vremena,izmislio fudbal za Cmiljanica,Hebu i kompaniju.24 godine,ima nase papire,pozicija koja nam treba itd.Ugovor istice sljedece ljeto ali moze se to zavrsiti na zimu odma.Inace decko imao tezu saobracajnu nesrecu prije 2 god sto ga je unazadilo dosta.

Ima tu jos par igraca

Bojan Markovic iz Radnika
21 godina,domaci igrac,jeftin
Do sada u ovoj sezoni ima 4 gola,kada pogledamo da igra za ekipu koja jos uvijek nema pobjede,to je odlicno za sada.Ugovor istice na zimu

Kenan Saric iz Radnika,23 godine,domaci igrac,jeftin
Lijevo krilo,pozicija zbog koje ne mozemo da dodjemo do izrazaja godinu dana.
Meni se cini kao dobar igrac,samo da ima da igra s kim

Ima onaj Slavisa Radovic iz Veleza,lijevi bek
Ja bi Velezu dao i Pidru i Salcina za njega bez razmisljanja

Ferreyra iz Veleza isto bio jako solidan dok je igrao,nez sto ne igra sad.Ugovor istice na zimu

Prije ove utakmice sa Leotarom imao sam priliku da pricam sa Dejanom Maksimovicem,kaze boba falila da predje kod nas sad.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 18 sep 2021, 22:51, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 18 sep 2021, 22:47

Koševo je problem, zašto?

Sve ekipe koje dolaze, velika većina sanja bod na Koševu i postave se ultra defanzivno. Svaki minut valjanje, svaki prekršaj izležavanje, svaki aut odugovlačenje, svako ispucavanje krađa vremena. Dodajmo tome naše prigovore i razgovor sa sudijom (koji jedva čeka) i još više se razvuče neigranje i mrtvilo. Dodajmo tome sjeckanje igre od sudije, dodajmo namjerno prebacivanje težišta izmišljenim faulovima od strane sudija. Dodaj tome našu nevjerovatnu glupost glumljenja fer pleja izbacivanjem lopte i čak pred očitim simuliranjem i glumom protivnika, dobiješ mrtvilo i nikakav ritam, dobiješ šamar od amatera na Koševu i veliku blamažu.

To je problem koji smo pod Husrefom riješavali tako što su igrači uvijek letili da izvedu aut/korner kao da je nadoknada a treba nam gol. Kovačević je svaki put odmah bacao loptu kada je uhvati u polje i po cijenu bacanja lopte protivniku ali mu ne dopuštaš da se postavi i da se svi na vrijeme vrate u svoj šesneasterac.

Problem je i težak teren kao i nedovoljno treniranje ekipe na istom. Igrači moraju dan pred domaću utakmicu osjetiti teren, dodatno se naviknuti na mane/prednosti istog.

Nikad ja ne bi izbacivao više loptu zbog fer pleja protiv ekipa koje od početka počnu sa antifudbalom i destrukcijom. Sa takvim amaterima moraš tražit igru na silu jer oni neće igrat. Mater li im yebem.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 18 sep 2021, 22:48

NajvecaRadosti je napisao/la:
18 sep 2021, 22:45
Ako ne dovedemo Santosa iz Rudara, možemo odmah dati otkaz svim skautovima. Koliko god da ih imamo.
Osim njega bila bi grehota ne dovesti ovog Acimovica.Pratim momka duze vremena,izmislio fudbal za Cmiljanica,Hebu i kompaniju.24 godine,ima nase papire,pozicija koja nam treba itd.Ugovor istice sljedece ljeto ali moze se to zavrsiti na zimu odma.Inace decko imao tezu saobracajnu nesrecu prije 2 god sto ga je unazadilo dosta.

Ima tu jos par igraca

Do sada u ovoj sezoni ima 4 gola,kada pogledamo da igra za ekipu koja jos uvijek nema pobjede,to je odlicno za sada.Ugovor istice na zimu

Ferreyra iz Veleza isto bio jako solidan dok je igrao,nez sto ns igra sad.Ugovor istice na zimu

Prije ove utakmice sa Leotarom imao sam priliku da pricam sa Dejanom Maksimovicem,kaze bas malo falilo da predje kod nas sad.
Tu prvu dvojicu ce pokupit Borac ko da gledam

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 18 sep 2021, 22:51

BordoSarajevo je napisao/la:
18 sep 2021, 22:47
Koševo je problem, zašto?

Sve ekipe koje dolaze, velika većina sanja bod na Koševu i postave se ultra defanzivno. Svaki minut valjanje, svaki prekršaj izležavanje, svaki aut odugovlačenje, svako ispucavanje krađa vremena. Dodajmo tome naše prigovore i razgovor sa sudijom (koji jedva čeka) i još više se razvuče neigranje i mrtvilo. Dodajmo tome sjeckanje igre od sudije, dodajmo namjerno prebacivanje težišta izmišljenim faulovima od strane sudija. Dodaj tome našu nevjerovatnu glupost glumljenja fer pleja izbacivanjem lopte i čak pred očitim simuliranjem i glumom protivnika, dobiješ mrtvilo i nikakav ritam, dobiješ šamar od amatera na Koševu i veliku blamažu.

To je problem koji smo pod Husrefom riješavali tako što su igrači uvijek letili da izvedu aut/korner kao da je nadoknada a treba nam gol. Kovačević je svaki put odmah bacao loptu kada je uhvati u polje i po cijenu bacanja lopte protivniku ali mu ne dopuštaš da se postavi i da se svi na vrijeme vrate u svoj šesneasterac.

Problem je i težak teren kao i nedovoljno treniranje ekipe na istom. Igrači moraju dan pred domaću utakmicu osjetiti teren, dodatno se naviknuti na mane/prednosti istog.

Nikad ja ne bi izbacivao više loptu zbog fer pleja protiv ekipa koje od početka počnu sa antifudbalom i destrukcijom. Sa takvim amaterima moraš tražit igru na silu jer oni neće igrat. Mater li im yebem.
Slazem se s ovim zadnjim ali u 90% tih situacija sudija prekine igru

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 18 sep 2021, 22:54

Ima tu jos par igraca

Ferreyra iz Veleza isto bio jako solidan dok je igrao,nez sto ne igra sad.Ugovor istice na zimu

Prije ove utakmice sa Leotarom imao sam priliku da pricam sa Dejanom Maksimovicem,kaze boba falila da predje kod nas sad.
Jesi ti neki agent ili sta to pricas? kakav mrtvi Acimovic, Saric i dalje.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 sep 2021, 22:56

Kamara nekih poluigrača gorih od ovih što ih već imamo.
Tako smo pričali za Milanovića i kompaniju, pa kad dođu kod nas qrc od ovce budu.
Koševo Zapad

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 18 sep 2021, 23:00

Zukanovic je napisao/la:
18 sep 2021, 22:54

Ima tu jos par igraca

Jesi ti neki agent ili sta to pricas? kakav mrtvi Acimovic, Saric i dalje.
Ma ja,ali zato su Cmiljanic,Krle,Oremus,Heba,Palic....Igracine
Nemoj zamjerit,skauting nam je za 10.Treba gledati igrace koji griju klupu u Serie D :thumbup:
Moja Zuka,Borac i Zrinjski uzimaju ove igrace i prave igracine od njih
Naveo sam samo neke igrace,ako imas nekog na umu ko bi nam dobro dosao a da nije skup,izvoli
A to sto neko konta bit ce sad mega giga Sarajevo zvucna pojacanja,zvijezde za Evrope ovo ono,zaboravite na to trenutno
A ne mora ni svaki igrac kojeg dovedes odma upasti u prvi 11
Ima klubova placaju obestecenje za igraca po 50 mil€ da bi ga poslali na posudbu

Ovo za izbacivanje lopte slazem se,ja bi sad potpisao da niko nama nikad ne mora izbaciti,a i da mi nikome ne izbacujemo.Jedino sudija ima pravo prekinuti igru a ovo nakve fair play-gospoda ne donosi ti nista.Sje.be ti akciju i uzme bar 2 min na vremenu.On se valja po podu 2 min sudija tu vidi 20-30 sek nadoknade
Ti prekines akciju na 25 m od gola,on ti vrati od golmana.Ma hajde je.bi se
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 18 sep 2021, 23:58, ukupno mijenjano 8 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 18 sep 2021, 23:00

Od Velidovog no comment do 3 asistencije. Bgm ove naše hanume istresaju puno mrva sa balkona.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 18 sep 2021, 23:05

Niko od tih pobrojanih igrača nema mjesta u Sarajevu, i to ovom užasnom. Miloš Aćimović je imao saobraćajnu nesreću prije osam i po godina, kakvih crnih dvije godine.

Sa 24 godine, Miloš Aćimović tek igra prvu sezonu u prvih 11 nekog tima u Premijer ligi BiH. Prošle sezone je bio rezerva u Krupi i općenito nikad ništa u karijeri nije pokazao. Nije ostvario ni mrvu potencijala koji je imao, za njega je već kasno.

Kenan Šarić isto tako, on je bio rezerva u Mladosti i Radniku, ekipama koje su užasne. Tu nije bio dovoljno dobar za prvih 11.

Slaviša Radović je totalni promašaj u Veležu i ne bismo se usrećili njegovim dovođenjem sigurno.

Jedini ovdje navedeni igrač koji bi mogao nešto napraviti je Bojan Marković, ali treba vidjeti i šta će sa njim biti i hoće li ostvariti neki kontinuitet.

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 18 sep 2021, 23:11

https://vm.tiktok.com/ZMR4Nj96E/
Evo ekipe protiv kona :rol:
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 18 sep 2021, 23:15

izdzezveubrazil je napisao/la:
18 sep 2021, 23:05
Niko od tih pobrojanih igrača nema mjesta u Sarajevu, i to ovom užasnom. Miloš Aćimović je imao saobraćajnu nesreću prije osam i po godina, kakvih crnih dvije godine.

Sa 24 godine, Miloš Aćimović tek igra prvu sezonu u prvih 11 nekog tima u Premijer ligi BiH. Prošle sezone je bio rezerva u Krupi i općenito nikad ništa u karijeri nije pokazao. Nije ostvario ni mrvu potencijala koji je imao, za njega je već kasno.

Kenan Šarić isto tako, on je bio rezerva u Mladosti i Radniku, ekipama koje su užasne. Tu nije bio dovoljno dobar za prvih 11.

Slaviša Radović je totalni promašaj u Veležu i ne bismo se usrećili njegovim dovođenjem sigurno.

Jedini ovdje navedeni igrač koji bi mogao nešto napraviti je Bojan Marković, ali treba vidjeti i šta će sa njim biti i hoće li ostvariti neki kontinuitet.
Jbg onda ja nisam fino cuo za ovo prvo,halali

Ovo drugo ne mora nista da znaci,i Sabanovic bio katastrofa u Mladosti,neke utakmice i na klupi cak a sad kod nas jedan od bolji igraca.
Radovic je za Pidru Roberto Carlos.

Slazem se za ovo zadnje

Ovo je neka bas skromna lista sto sam napravio,ne mozes ti sad ocekivati da mi dovodimo igrace npr.Zakaric ili Bilbija
Nismo ni mi sad Bayern da od prvog konkurenta dovedemo 4 najbolja igraca.

A na kraju krajeva bezveze i ja i ti i svi pisemo ovdje oko toga,nase je da gledamo i da se nerviramo/radujemo.A ima ko je placen da radi ovo sto mi pisemo.Beze pisemo kad se niko ovdje ne pita za dolazak/odlazak igraca.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 19 sep 2021, 00:15, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 18 sep 2021, 23:15

Protiv kona sljedeci sastav (birao sam igrace po najboljoj formi):

Kanuric
Oremus - Dupovac - Kurdic - Pidro
Djokanovic - Palic
Bagaric - Velkoski - Hebibovic
Ahmetovic
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 18 sep 2021, 23:19

vedinjo98 je napisao/la:
18 sep 2021, 23:15

Kanuric
Djokanovic - Palic
Ahmetovic
Svidja mi se bagaric na desnom krilu, malo da se zakuha cisto.

Mozda pomjeriti oremusa umjesto kurdica na stopera, halida umjesto pidre ostaviti na lijevom beku (sto da ne), i fanima na desnog beka.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 sep 2021, 23:34

spezial je napisao/la:
18 sep 2021, 23:19
vedinjo98 je napisao/la:

Kanuric
Djokanovic - Palic
Ahmetovic
Svidja mi se bagaric na desnom krilu, malo da se zakuha cisto.

Mozda pomjeriti oremusa umjesto kurdica na stopera, halida umjesto pidre ostaviti na lijevom beku (sto da ne), i fanima na desnog beka.
Poslije Sablica ubaciti @vedinja ima sve predispozicije :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 18 sep 2021, 23:48

izdzezveubrazil je napisao/la:
18 sep 2021, 23:05

Jbg onda ja nisam fino cuo za ovo prvo,halali

Ovo drugo ne mora nista da znaci,i Sabanovic bio katastrofa u Mladosti,neke utakmice i na klupi cak a sad kod nas jedan od bolji igraca.
Radovic je za Pidru Roberto Carlos.

Slazem se za ovo zadnje

Ovo je neka bas skromna lista sto sam napravio,ne mozes ti sad ocekivati da mi dovodimo igrace npr.Zakaric ili Bilbija
Nismo ni mi sad Bayern da od prvog konkurenta dovedemo 4 najbolja igraca.

A na kraju krajeva bezveze i ja i ti i svi pisemo ovdje oko toga,nase je da gledamo i da se nerviramo/radujemo.A ima ko je placen da radi ovo sto mi pisemo.Beze pisemo kad se niko ovdje ne pita za dolazak/igraca igraca.
Nemam ti ja šta halaliti, neka ti Aćimović halali :D :D

Ma nije, mora postojati neki kriterij kod dovođenja igrača iz domaćeg prvenstva, nekakav sistem po kojem se radi. "Očima" se više ne skautira, gleda se puno šira slika uz ovu najpovršniju statistiku kojoj svi imamo pristup do pozadinskih brojki o broju tačnih pasova, dobijenih duela i slično. Evo kako bih ja recimo organizovao nekakav osnovni sistem dovođenja igrača iz domaćeg prvenstva.

U19 igrači koji se dovode iz drugih klubova mogu biti i rezerve, najbitniji je potencijal.

U21 igrači koji se dovode već bi trebalo da budu standardni prvotimci i prilično iskusni u svojim klubovima.

Igrači od 22 i više godina morali bi da budu među najboljim igračima u ligi na svojoj poziciji.

Dakle poenta je da igrač mora nešto pokazati prije dolaska u Sarajevo, mora postojati neki donji kriterij kvaliteta ispod kojeg se ne ide. Ovi koje si ti naveo nisu nikad pokazali da mogu izrasti u igrače koji mogu igrati za klubove u kojima trenutno igraju, a ne nešto više. Bojan Marković je izuzetak, ali i njemu fali još kontinuiteta.

Ne bi bio problem dovesti Aćimovića na ljeto ako strpa 10 golova za Leotar ove sezone, ali ako će se vrtiti kao i dosad na 2-3 gola, nije to nivo Sarajeva jednostavno. Pa Asim Zec je u Leotaru alfa i omega, ubjedljivo najbolji igrač. To je isti onaj Zec koji je otjeran i iz Željezničara i još brže iz Zrinjskog, a nijedna ta ekipa nije bila kvalitetnija od nas u tim sezonama u kojima je on bio kod njih. E sad zamisli koji je nivo Aćimović u odnosu na njega u ovom trenutku.

Meni ne smeta dovođenje Milanovića, jer je on bio jedan od najboljih igrača lige u vrijeme kad je kupljen, druga je stvar što se nije uklopio kako je trebalo. Nekad prođeš kao sa njim, a nekad upecaš i Fanima, ne možeš nikad sa sigurnošću tvrditi kako će se nešto odigrati. Ali takvi transferi općenito imaju smisla.

U21 igrači dovedeni iz drugih klubova su top rješenja, kad znaš šta dovodiš. Doveli smo na ljeto 2013. i 2014. Gojka Cimirota, Adnana Kovačevića i Harisa Duljevića, svi su kasnije dobacili do reprezentacije. Nismo uzeli pare na svima, ali takvi igrači se uglavnom trebaju dovoditi iz drugih klubova. Dakle igrač koji ima sezonu-dvije iskustva standardnog igranja i spreman je da odmah uskoči u prvih 11. I tu bih ja bazirao kompletan sistem dovođenja premijerligaških igrača.

BIlo bi lijepo dovoditi i U19 igrače koji tek počinju igrati za seniore drugih klubova, ali tu sigurno nećeš ukrasti najvećim konkurentima igrače tek tako, a najbolje iz manjih klubova trebao si već primijetiti i prije nego dođu do seniorskog tima.

Sa ovom teorijskom postavkom, ne bi ti se smjelo desiti da dovedeš Kerima Palića. Sve i da nekim čudom uspije, a trenutno svi pokazatelji upućuju na to da neće uspjeti u Sarajevu, dovođenje takvog igrača apsolutno nema smisla.

A proširimo li na igrače koje smo dovodili iz inostranstva, nema nikakve logike ni u dovođenju Cmiljanića, čak ni u dovođenju Kobiljara. Sve i da neko od njih opravda povjerenje. Jednostavno se igrači tako ne dovode.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 sep 2021, 00:22

Ado_77 je napisao/la:
18 sep 2021, 19:43
Kako nasim curicama probuditi moral za srijedu,izgledaju ko mrtvi konj nema u njima nimalo zivosti. :(
Vinko kriv ba, napravi frizuru i suti, ne zna motivisat igrace, vidjet cete kako ce kod Sablje grist zemlju :rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 19 sep 2021, 00:23

klub se raspao vi i dalje pišete šta je vama

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 19 sep 2021, 00:38

Za Acimovica se sjecam, da je uticao da kone ostanu bez vec viđene titule 2018 godine, kad je zabio gol za Zrinjski u 91 min. u onom remiju njihovom 3:3 :rol: :rol:

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 19 sep 2021, 00:43

Rade skauti punom parom.
Ima igraca zapisanih u tekama ko kamenja ispod mostova, medjutim to prolazi rigoronze provjere kod Nase Direktorice. Nije isto 5% 7% 10% ili mašala 15% u dzep ako se čvakne od narednog transfera.
Tako da ne moze bas ni svako igrati za velikana sa Koseva :opaopa:

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 19 sep 2021, 00:49

Kasum "svojevoljno" odstupio sa pozicije.
Denis Zukic, odustao od kandidature.

Ups... :kafa:
- FKS -

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, bordobijeli, keli, Napapijri, r3m1, Tarapi, Vanja8 i 69 gostiju.