Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Devil » 20 jan 2011, 22:48

Ma nista od toga nema,igra se kako i do sada. :)
Pa Rusi od sledece sezone prelaze na ovaj sistem i to ce da ih kosta oko 150.mil eura,oni imaju novce u ligi i klubovima,a sta ce ovi sirotani koji nemaju.Ovde ili moraju svi da predju na taj sistem(sto nece),a ovi koji predju oni ce retko sta znacajno moci da naprave u evropskim takmicenjima bez velikog ulaganja.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jan 2011, 23:06

Platini i Blatter su izgleda poceli ljubiteljima fudbala na svijetu ici na neku stvar s svojim reformama i svojim glupostima. Ova ideja je toliko GLUPA i ja mislim da je nece ni staviti u proceduru jer znaju da bi na glasanju dozivjeli blamazu. Evo dva razloga zbog kojih mislim da nece uspjeti, a ako neko zeli mogu jos dosta razloga postaviti:

1. Organizatore lige i klubove bi puno kostalo kada bi morali prelaziti na novi sistem, i mislim da bi na trzistu nastao haos prvenstveno zbog ugovora igraca, zatim ugovora sponzora koji se sklapaju po zvanicnoj "fudbalskoj" godini koja pocinje 01.07, a zavrsava 30.06 naredne godine.

2. Po novom planu i programu velika takmicenja bi se trebala igrati od polovine Februara do polovine Marta, no poznato je da i u tim Febrauru ponekad moze doci do oluje, pa otkazivanja letova, izostanak navijaca i ako su kupili kartu, pa izostanak sponzora koji ne zele da uzalud izdvajaju novac itd itd. Takodjer u zemlji ogranizaotra bi mogao nastati haos ukoliko bi se desilo da na milione navijaca ne mogu biti prebaceni do svog konacnog cilja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 jan 2011, 11:19

- hamburg - frankfurt, u prvoj utakmici hsv je nakon primljenog gola okrenuo utakmicu i pobjedio sa 3:1.
hsv je 6 utakmica bez poraza protiv eintrachta, dok su "hessen" zadnji put pobjedili u hamburgu prije 13 godina.
nedostaju:jarolim i schwegler.

- freiburg - nurnberg, prva utakmica zavrsena pobjedom freiburga od 2:1 (2 gola cissea, koji nece igrati zbog povrede). sportclub ima 3 nizane pobjede protiv clubera, koji ima samo 1 pobjedu u freiburgu. vrijeme za drugu?

- bayern - k´lautern, djavoli su dobili prvu utakmicu sa 2:0 (golovima ilicevica i lakica). lakica nece biti u ovoj utakmici (sperre). bayern kod kuce ima 6 nizanih pobjeda protiv ovog protivnika. ili, lautern ima samo 1 pobjedu u münchenu u prethodnih 22 utakmice.
ocekujem kanonadu domacih i sve osim uvjerljive pobjede ce biti iznenadjenje ili razocarenje. kako god hocete. :mrgreen:

- köln - bremen, prvu utakmicu dobio bremen (2x arnautovic). jarcevi imaju samo 1 pobjedu protiv zelenih u zadnjih 14 utakmica.

- dortmund - stuttgart, zutari su slavili u svaben-landu sa 3:1 (götze postigao svoj prvi gol). svabe imaju najvise pobjeda u BuLi upravo protiv bvb-a (38). domacini su protiv vfb-a najcesce zavrsavali utakmicu bez postignutog gola (od svih preostalih protivnika). garavi cacau jos nikad nije postigao gol protiv borussije (igrao 8x).

- hannover - schalke, h96 dobio prvu utakmicu (2:1), koji inace imaju 3 pobjede u zadnja 4 susreta protiv s04.
ex-trener schalkea slomka je i u prosloj sezoni zadao tezak udarac svom bivsem klubu. medjusobni skor u hannoveru je ujednacen 10-2-9. ocekujem da ce schalke ovaj put pobjediti, jer ne mogu vise da gledam ovaj slomkin tim u vrhu. :D

- mainz - wolfsburg, istorijska prva utakmica, kada je wolfsburg ispustio prednost od 3:0 (na kraju 4:3 za goste).
medjusobni omjer u mainzu je na strani wolfova (1-0-3).

- m´gladbach - l´kusen, takodjer neponovljiva utakmica iz minule polusezone, kada je gladbach pobjedio apotekare sa rezultatom 6:3 (ujedno prvi put da je bayer primio toliko golova na svom stadionu).
dalje, farmaceuti ne znaju za poraz u gladbachu vec 18 utakmica. borussija nikad nije izgubila protiv bayera ako je imala vodstvo od 1:0. napadac "fohlena" hanke je svoja 2 prva pogotka postigao upravo protiv bayera.
suspendovani su bobadilla i friedrich, kao i povrijedjeni barnetta.

- hoffenheim - st. pauli, vorsah strijelac pobjedonosnog gola hoffe protiv pirata (1:0). to je bila ujedno i prva utakmica ove dvije ekipe u bundesligi.
Vom Jäger zum Gejagten

Edvin_Mg
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la Edvin_Mg » 21 jan 2011, 14:52

evo Stoke doveo Carewa sumljam sad da ce i Dembu htjeti.... ali kazu da je i West Ham za njega zainteresovan.. ostat ce u Engleskoj do 31. trazim tim,ako ne nadje vraca se u Hoffenheim... vrlo vjerovatno da ce Babel ipak doci.... :D

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 21 jan 2011, 19:20

moustapha je napisao/la:Najveca je prednost sto bi prvaka Bundeslige dobijali u Oktobru. Ne moram ni spominjat koliko bi se prodalo pive u Minhenu svaki put ka bi Bayern bio prvak. 8-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
roy_makaay je napisao/la:Glupa ideja totalno,pa kome pada napamet u Španiji,na jugu Italije,u Turskoj igrat lopte na 40stepeni u hladu,plus sto milioni navijaca za vrijeme ljeta idu na godisnje odmore.To bi ubilo fudbal.
dobra poenta,samo jesu li oni klocevi razmisljali o tome :?:

I meni je glupo sto hoce da pomijeraju datume i slazem se da bi nastao haos kad bi se pomjerili i zbog ugovora s igracima i ugovora sa sponzorima.
#miasanmia

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 jan 2011, 02:58

Mozel mi neko reci jel ovo jedan te isti igrac, ovaj iz Borusije Getze nekakav, a ima i Groskrojc neki. Jel ovog drugog zovu skraceno Getze ili su to dva igraca

skoro nikad ne gledma utakmice iz ove lige pa fakat ne znam, a kad odem da nesh ovde procitam uvijek zaboravim pitat :roll:
nema potpisa

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2011, 03:08

Admir_Sa je napisao/la:Mozel mi neko reci jel ovo jedan te isti igrac, ovaj iz Borusije Getze nekakav, a ima i Groskrojc neki. Jel ovog drugog zovu skraceno Getze ili su to dva igraca

skoro nikad ne gledma utakmice iz ove lige pa fakat ne znam, a kad odem da nesh ovde procitam uvijek zaboravim pitat :roll:
Dva razlicita igraca Kevin Grosskreutz i Mario Goetze, s tim sto je Grosskreutz stariji od Goetzea koji ima tek 18 godina. I jedan i drugi su svestrani igraci, mogu igrati na poziciji kreatora igre, mogu igrati na lijevom ili desnom krilu. Klopp inace preferira da jedan igra lijevo, a drugi desno krilo, pretezno Grosskreutz igra lijevo, a Goetze desno. I jedan i drugi su vec debitirali za A selekciju Njemacke. Po meni je veci talenat Goetze.

Dortmunđani :D :D ako sam sta covjeku pogresno reako slobodno me ispravite. ;) ;)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 jan 2011, 03:26

Zahvaljujem na brzom odgovoru
nema potpisa

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 22 jan 2011, 13:04

amerosm je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Mozel mi neko reci jel ovo jedan te isti igrac, ovaj iz Borusije Getze nekakav, a ima i Groskrojc neki. Jel ovog drugog zovu skraceno Getze ili su to dva igraca

Dva razlicita igraca Kevin Grosskreutz i Mario Goetze, s tim sto je Grosskreutz stariji od Goetzea koji ima tek 18 godina. I jedan i drugi su svestrani igraci, mogu igrati na poziciji kreatora igre, mogu igrati na lijevom ili desnom krilu. Klopp inace preferira da jedan igra lijevo, a drugi desno krilo, pretezno Grosskreutz igra lijevo, a Goetze desno. I jedan i drugi su vec debitirali za A selekciju Njemacke. Po meni je veci talenat Goetze.

Dortmunđani :D :D ako sam sta covjeku pogresno reako slobodno me ispravite. ;) ;)
Sve si dobro rekao al Kevin ni pod razno ne bi mogao igrati kreatora. Kad bi on igrao kreatora to ti je odmah igrac manje na terenu.

@Admir kako bolan ne gledas Bundesligu, ne znas sta propustas, al ima vremena da pocnes, nikad nije kasno :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 22 jan 2011, 17:58

amerosm je napisao/la:

kreator je kagawa, a kevin je po meni bolji igrac sad za sad, a bit' ce svijetla buducnost za maria ;)
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 22 jan 2011, 20:49

Vrijeme je da se u Bremenu posteno pogledaju u oci i priznaju da Schaaf treba ici.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 jan 2011, 21:11

bistrikboy je napisao/la:Vrijeme je da se u Bremenu posteno pogledaju u oci i priznaju da Schaaf treba ici.
Neka, sacekaj do sljedeceg kola, pa neka mu onda daju otpusnicu. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jan 2011, 22:47

dobro se sve stislo gore u vrhu tabele...osim sto dortmund jos ima znacajnu prednost, a zestoka ce se borba vodit za pozicije od 2.-5......
inace mnogo se prasine diglo tokom prosle sezone oko sammera i njegovog prelaska u hsv , na kraju sve propalo a sammer danas okrivio nadzorni odbor Hsv-a zato sto su prerano objavili informacije da je sve gotovo oko njegovog postavljanja na mjesto sportskog direktora ovog kluba i tako mu stvorili bespotrebno pritisak...sammer je mogao okrenut Hsv na pravi put zato steta...cijela mi je ova stvar bila skroz cudna jer sammer je bio blizu Hsv-a....a et hsv je i onako malo bolje krenulo u nastavku sezone i mislim da bi oni mogli najmanje do pozicije 5. Kad smo vec kod Hsv-a moram se dotac i van nistelrooya....taj mi covjek nikako nije jasan, odreknu ga se u realu i sad ga nakon nekog vremena pozovu opet, pokazu interes i on bi da im odleti u zagrljaj....pa taj covjek ima stvarno malo ljudski kvaliteta i sam se predstavlja covjekom bez i malo ponosa, napadac je veliki, ali kao covjek ponovo pokazuje da je mali....demba ba je slican slucaj, isto tip igraca koji trci za parama ko lud, malo mu prvo west ham zamazao oci i on vec poletio...a et poslije je trebao u stoke...al od west hama je sva frka nastala, a vjerujte mi siguran sam da Ba ne zna na kojoj je poziciji ni west ham ni stoke...to je jos jedan igrac iz ove garde supljoglavih , koji misle da su pametni a ne znaju koliko ispadnu jeftini i koliko malo ponosa imaju
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 jan 2011, 22:52

bistrikboy je napisao/la:Vrijeme je da se u Bremenu posteno pogledaju u oci i priznaju da Schaaf treba ici.
Sad ce doc amerosm i napisat da ce prije zamjeniti komplet ekipu nego otpustit Schaafa :D
Nego,sto se tice toga,nas narod kaze "cemu je vrijeme tome je i vakat"tako da..
Ja sam i za vrijeme prvoga dijela sezone pisao da je vrijeme da se Werder okrene nekome novome strucnjaku.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 jan 2011, 23:36

Dylan Dog je napisao/la:
Sad ce doc amerosm i napisat da ce prije zamjeniti komplet ekipu nego otpustit Schaafa :D
Prije nego on dodje, evo mene :lol:
Schaaf ostaje :!: Ostali (ili neki) mogi ici....
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 jan 2011, 00:39

@ dylan dog

dugogodisnji predsjednik Werdera Jürgel L. Born je dao sljedecu izjavu:

"Thomas Schaaf kann sich nur selbst entlassen". - "Thomas Schaaf moze jedino sam sebe otpustiti".

Volio bi vidjeti tog covjeka koji ima neku stvar da da otkaz Schaafu. Iskreno ne volim ih jer su jedan od najlucih rivala mog kluba, ali po meni glavni razlog za ovu krizu lezi u tome sto uprava proslog ljeta nije obavila svoj domaci zadatak. Svako ko prati Bundesligu zna gdje lezi problem Bremena i za mene je glavni krivac Klaus Allofs koji nedostatke nije kvalitetno popravio. Ove sezone (mozda zbog renoviranja stadiona) se drzao devize bolje kvantitet nego kvalitet i Bremen zbog toga trenutno ispasta.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 jan 2011, 02:16

nemaju lijevog beka i tu je glavni problem...a nekontam koji ce mu **** marin na klupi sta pokusava s tim..

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 23 jan 2011, 15:56

gruezi je napisao/la:nemaju lijevog beka i tu je glavni problem...a nekontam koji ce mu **** marin na klupi sta pokusava s tim..
Ma imaju dosta problema,recimo onaj Prodl mi je stoper u rangu Mravca,uvijek je povrijedjen ili Naldo ili Mertesacker pa on igra,goreg stopera u ovim jacim timovima(ako mozemo Werder svrstati tamo :? )nisam dugo vidio..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jan 2011, 16:00

Dylan Dog je napisao/la:
gruezi je napisao/la:nemaju lijevog beka i tu je glavni problem...a nekontam koji ce mu **** marin na klupi sta pokusava s tim..
Ma imaju dosta problema,recimo onaj Prodl mi je stoper u rangu Mravca,uvijek je povrijedjen ili Naldo ili Mertesacker pa on igra,goreg stopera u ovim jacim timovima(ako mozemo Werder svrstati tamo :? )nisam dugo vidio..
Cuj nisi video,a Slavoljub Djordjevic? :lol:

Il' smatras da ti braca nisu veliki klub? :twisted:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 23 jan 2011, 16:05

Ma naravno da je Zvezda veliki klub,najbolji,najveci poslije Zenita naravno :mrgreen:
Sto se tice Zvezdinih stopera,mislim da sam najvise zapazio Dudica na svjetskome prvenstvu,kakva elegancija pokreta,pogotovo rucnih,a tu je i mislim Tutoric,jel to onaj sto je svaki ofanzivac Slavije Prag izgledao ko Messi licno u duelu sa njime :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.