NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Taktičar
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Taktičar » 22 jan 2011, 19:33

marseille_unique je napisao/la:kome da se javim tebi i ovima da mi kosti polomite vidim da imate na mene pik samo takav, ako dodem niko nece znati gdje sam i sta sam
Kakav bolan pik na tebe i lomljenje!?
Prvo si me "dirnuo u žicu" jer si mi bez ikakvog razloga zakačio za jednu od svetinja, i onda kad sam se malo sabro i odlučio ignorirati tvoj naredni post ti onda dolaziš sa još jednim postom gdje uz pomoć tzv. obrnute psihologije predstavljaš nas lošim momcima. A činjenica je da se ovdje zaguti samo kad ti ubaciš provokativne komentare.
Salty ti je u nekoliko postova pokušavo objasniti na kojim principima mi ovdje sa užitkom djelimo mišljenja i informacije jedni sa drugima. Ako je to tebi dosadno otiđi na bilo koju drugu temu i tamo ćeš bez problema moći partnere za grubijansku retoriku.
Ja se lično držim skoro samo ove teme baš zbog toga što se ovdje sa ljudima može diskutirati na gore opisani način.
Prilagodi se tome dok si ovdje i bićeš tretiran sa respektom poput svih ostalih.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 jan 2011, 00:09

:)
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 23 jan 2011, 10:34, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 23 jan 2011, 03:38

ja sam samo rekao da j ane volim tu zastavu i da je ruzna i da nikad nece biti moja zastava jer je namernuta,

a kaka samo radost sljedece sezone igramo protiv giants-a i tu zadnejm kolu kod kuceeeeee eh divote
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 jan 2011, 10:33

marseille_unique je napisao/la:ja sam samo rekao da j ane volim tu zastavu i da je ruzna i da nikad nece biti moja zastava jer je namernuta,

a kaka samo radost sljedece sezone igramo protiv giants-a i tu zadnejm kolu kod kuceeeeee eh divote
pa kod covjeka je ljljan vidis li barem sad?...covjek ima obadvije u svom avataru ebiga...ali hajde nebitno necemo vise oko toga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 jan 2011, 10:36

ljudi na ovom linku sutra cemo preko chata na fb komentarisati utakmice, pa zivolite porikljucite se u grupu samo za play off... naranvo imaju tu i grupe prve NFL ekipe u BiH, kao i grupa Americki fudbal u BiH , pa posjetite i ukljucite se

Znaci sutra u 21:00h po evropskom vremenu prijavite se u ovu grupu i budite online na chatu kako bi kolektivno pratili utakmicu, a naravno vazne dalje cemo prenjeti i na forum da ipak ostane zabiljezeno da smo pratili FINALA NFC I AFC

http://www.facebook.com/home.php?sk=gro ... 93743&ap=1

............................................................................................................................................
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 23 jan 2011, 11:45

Da napokon i ja napisem misljenje o ovoj sezoni Patriotsa:

Prije sezone, gotovo polovina strucnjaka je Patsima predvidjala 9 pobjeda i trece mjesto u AFC Eastu iza Jetsa i Dolphinsa (razlozi: godina rebuildinga, Welker se vraca nakon povrede, Mankins na holdoutu, Neal i Kaczur, 2 startna OL zavrsili na IR, kao i Ty Warren, startni DE i Leigh Bodden, startni CB).
Uz takvu situaciju normalno je da ti i ocekivanja opadnu, pa niko (ni ja) nije ocekivao da ce Patriotsi igrati bilo kakvu ulogu u AFC konferenciji pored Indianapolisa, San Diega, Baltimorea, Pittsburgha, mozda eventualno WildCard sam ocekivao, a dalje sta Bog da.

Sta mozes ocekivati od ekipe: Brady je uredu, od Mossa se dosta ocekivalo jer je bio u contract year, Welker se vraca od povrede koja mu je mogla zavrsiti karijeru, Maroney je oduvijek bio plesac i sklon fumbleima, a na tight endu imas prekaljenog veterana Crumplera i 2 rookie TE (Gronkowski propustio college sezonu zbog povrede ledja, Hernandez koristio marihuanu). O odbrani da ne pricam. Rookie CB kao starter, nedraftovani Arrington na drugoj strani. SS Meriweather pametuje preko training campa, vjezba po nekim svojim pravilima i pred kraj kampa prizna da je pogrijesio. Koliko glup moras biti? :evil: :evil:

Kako sezona odmice, Patriotsi sve bolji i bolji, nakon utakmice s Clevelandom, dobili Pittsburgh, razbili Jetse i Bearse, pobijedili Packerse i cinili se nezaustavljivima (pass, run, defense dopustila nesto tek preko 15 poena u drugom dijelu sezone).
I naravno da boli poraz od Jetsa u divisional playoffu, jer su svi ocekivali da Patriotsi predstavljaju AFC u Superbowlu. Ali, posto prije sezone, moto nije bio "SuperBowl or bust" pa je i tako lakse preci preko toga i okrenuti se novoj sezoni: napretku rookiea, free agency periodu i novom draftu gdje imamo 6 pickova u prve 3 runde (18. i 28. pick I runde, 1. pick II runde)
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 jan 2011, 14:22

sinoc su stigli igraci Packersa autobusima u downtown Chicago :)..sinoc kada sam dole izlazio vidio sam im 2 bussa ispred i vidim da ih drotovi pravo dobro cuvaju :)...ebote koda je prijesednik drzave dosao to dole obezbjedjnje nevjerovatno..ma dobro navijaci se ne vole to je logicno, ali malo je ono previse :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 23 jan 2011, 17:28

evo prognoza za veceras:

green bay 0 7 7 10 3 20
chicago 3 7 10 0 7 17

jets 7 10 17 6 10 33
steelers 7 0 7 10 10 27

e a nadam se da ce ovako biti i na terenu :) :
http://www.nfl.com/news/story/09000d5d8 ... _headlines

a dole u komentaru neko napiso "i hope nobody tries to crash a jet in pitsburgh" :)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 jan 2011, 17:45

Steelersi odlično brane running game i tu će Jetsi imati velikih problema. Jetsi su slavili u decembru na Heinz fieldu, ali tada nisu igrali Polamalu i Heath Miller, što je bio skoro pa nedoknadiv gubitak za Steelerse. Sanchez će morati mnogo više bacati loptu, i tu očekujem poneku grešku koja će okrenuti meč na stranu Steelersa. Big Ben je daleko kvalitetniji QB, koji već ima 2 prstena, ali i sama ekipa Steelersa ima taj pobjednički mentalitet i zbog toga su još veći favoriti. Takođe, i domaći teren je velika prednost u slučaju Steelersa.

Inače, moje simpatije u ovom meču su na strani Jetsa. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 jan 2011, 18:04

hare priljuci se vamo u grupu care kada budu tekme i sa nama traze te tamo :)

Sto se tice tog bara gore taj gazda je iz Chicaga i vjeruj mi tu ce biti ludnica :)..inace nema mnogo barova gore gdje ima puno navijaca Bearsa, ali ovaj je izuzetak... bice ludilo majkemi jedva cekam tekm ne mogu docekat... jos samo 3 sataaaaaaaaaaaaaaa

Inace danas su ovdje svije utakmice :)... evo upravo pocinje utakmica Chicago Blackhawks i Philadelhia Flayers Hockey i dvorana u Chicagu je redovno popunjena kada igrjau Hawksi, ali sada se vidi da ipak nije radi utakmice koja nas ocekuje izmedju Bearsa i Packersa :)....ipak ima dosta publike i na ovoj utakmici kako mogu vidjeti
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 23 jan 2011, 19:50

Još par sahata do konferencijskih finala. Nadam se, a i vjerujem, da će obje tekme biti zanimljive do zadnje sekunde.
Mislim da Packersi imaju malo kompletniju ekipu od Bearsa. Matthews bi pogotovo mogo eksploatirati probleme O line Bearsa i Cutler će cijelo vrijeme biti pod pritiskom. Niže na terenu će trenutno najbolji CB-par čekati na njegove greške. Zbog toga mislim da će Bearsi puno koristiti screen pass za Fortea i kratka bacanja na Olsena kroz sredinu.
Packersi sa druge strane sumnjam da će moći puno trčati protiv odbrane Bearsa, a i Rogers će sigurno osjetiti veliki pritisak od strane odbrane Bearsa, prije svih Peppersa. On je međutim veoma pokretljiv i teško će ga biti uhvatiti, ali ako se limitira na minimalan broj uspješnih bacanja i prislili na bježanje i trčanje sa loptom Bearsi će tu odraditi najveći dio posla za pozitivan rezultat.
Iako Packersima dajem malu kvalitativnu prednost mislim da će Bearsi iščupati ovu pobjedu jer igraju na domaćem terenu. Čak mislim da bi se ovo moglo desiti nakon produžetka.

Chicago..........7.7.14.3.10.27.3.30
Green Bay........7.7.14.7.6.27.0.27

Pittsburgh i NY Jets će vjerovatno odigrati tekmu bez puno poena. Obje odbrane su izvrsne i mogu neutralizirati protivnička oružja u napadu i napadi će veći dio utakmice vjerovatno ići na sigurno i trčati i povremeno pokušati iznenaditi nekim dužim bacanjem.
Mislim da će razliku u korist Steeleresa na kraju opet napraviti Roethlisberger. On nije cijenjen poput Manninga, Bradya ili Breesa, ali u odlučujućim trenucima velikih utakmica je možda i najbolji. Dokaz tome je bil i prošloheftena pobjeda protiv Ravensa kada je nakon lošeg prvog poluvremena u drugom napravio nekoliko odlučujućih playeva. Velik je i jak i ne boji se kontakta i zbog toga kreira za sebe dodatne sekunde kada je u opasnosti. Nekada je to kobno po njega, ali u puno slučajeva je to donijelo odluku u korist njegovog tima.
Sve u svemu prognoziram tijesnu pobjedu Steelersa.

Pittsburgh......3.3.6.3.7.16
NY Jets..........3.0.3.3.7.13

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 jan 2011, 20:21

ja necu odigrat :)... ne mogu nemam snage cekam utkamicu, a ne mozemo stici takticara ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 jan 2011, 21:14

Los pocetak Bearsa i brz TD Packersa. D Bearsa izgleda ostao jos u svlacionici. Nadam se da ce Bearsi odmah uzvratiti TD.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jan 2011, 00:19

Za mene odlicna utakmica i zasluzena pobjeda Packersa. Ruku na srce Chicago nije postojao do posljednje cetvrtine. Eh sada bi se dalo diskutovati o tome sta bi bilo da Cutler nije dozivio povredu, ali i dok je on bio na terenu ja mislim da su bili ukupno osvojili 59 yardi ako se ne varam.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

samovasposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samovasposmatram » 24 jan 2011, 00:27

bravo packersi - hajmo sada jetsi igrajte za moj ticket :mrgreen: :mrgreen:
WHUFC

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 jan 2011, 00:33

amerosm je napisao/la:Za mene odlicna utakmica i zasluzena pobjeda Packersa. Ruku na srce Chicago nije postojao do posljednje cetvrtine. Eh sada bi se dalo diskutovati o tome sta bi bilo da Cutler nije dozivio povredu, ali i dok je on bio na terenu ja mislim da su bili ukupno osvojili 59 yardi ako se ne varam.
Packersi su jednostavno bili bolji i zaslužili su ovu pobjedu. Odlično su ušli u utakmicu postigavši dva TD-a i Bearsi se nisu oporavili sve do zadnje četvrtine kada je treći QB Bearsa-Hanie poveo 2 dobra napada i vratio domaće u meč. Ali isto tako, bacio je dva INT-a, a jedan od njih je vratio Raji :lol: :lol: za TD koji je odlučio ovaj meč. Bearsi su se odlično vratili, ali jednostavno zaostatak je bio prevelik. Rodgers je odigrao veoma loše u drugom poluvremenu, ali mora se istaći da je odbrana Bearsa odigrala veliku ulogu u tome.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 24 jan 2011, 00:37

Pošto nas je većina sa ovog foruma po dogovoru pratila odnosno diskutirala tekmu na u jednom od ranijh postova navedenom mjestu, ovdje ću samo ukratko o utakmicama.
Zaslužena pobjeda Packersa. Bili su cijelo vrijeme u prednosti i iako su Bearsi uspjeli napraviti dobar come back i na kraju doći nadomak produžetka, ne može se izbrisati utisak da je Green Bay sveukupno gledajući danas bila bolja ekipa. Čestitke Packersima i njihovim navijačima na plasmanu u SB.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 jan 2011, 00:38

slika

:lol: :lol: :lol:

Pomenuo sam ga pred tekmu da je jako bitan faktor u odbrani Packersa, ali nisam ni sanjao da može doći do TD-a. :lol: :lol:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 jan 2011, 01:52

ma na forumu cemo sad, jer tokom utkamice je bolje onako na chatu ebiga :)...bezveze ovdje pisat zamarat se kada je onako puno lakse....
Naravno cestitke navijacima Packersa na zasluzenoj pobjedi, a nama ostaje da slijedece sezone dovedemo nove ljude u OL i pokusamo domoci se super bowlla, a mislim da to mozemo....malo je falilo da se vratimo, ali nije se moglo bec Cutlera to ocekivati...ovom malom je prva utakmica i sad da on preokrene utakmicu nema sanse...odbrani u drugom poluvremenu svaka cast,jer Rogers je zaustavljen i sve ostalo sto je islo od njih, a postigli su taj TD cije je dijelo Raija :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 jan 2011, 02:03

gotovi su i Jetsi kosto vidim
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.