FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
88
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
34
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 233

forza_juve
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la forza_juve » 17 sep 2021, 17:06

Šta mislite hoće li gazda vraćati Chioffija jer je jako bitan faktor imati dobru akademiju i tu bi mogao biti dobar izvor prihoda u budućnosti a ujedno i dobri rezultati za klub.
Ne bi valjalo da se ublehe sjate oko akademije i da je unazade kako to obično znaju raditi
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 17 sep 2021, 17:08

forza_juve je napisao/la:
17 sep 2021, 17:06
Šta mislite hoće li gazda vraćati Chioffija jer je jako bitan faktor imati dobru akademiju i tu bi mogao biti dobar izvor prihoda u budućnosti a ujedno i dobri rezultati za klub.
Ne bi valjalo da se ublehe sjate oko akademije i da je unazade kako to obično znaju raditi
Pored Torlaka mislim da neće

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 17 sep 2021, 17:09

keli je napisao/la:
17 sep 2021, 17:03
Foux87 je napisao/la:
17 sep 2021, 17:01
Zna li neko kako bi ovo trebalo izgledati na terenu prosto ne mogu da iskombinujem.
P.S. bravo Gorane za odabir Šahinovića.
Sahinovic
Oremus kurdic dupovac sabanovic
-------andrej---kapic
Heba----kobiljar----bagaric
Merso

Ili 4 4 2 merso i bagaric napad
Biti će interesantno vidjeti kako će izaći, nadam se da nije
4-2-3-1
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 17 sep 2021, 17:12

HeraklitMracni je napisao/la:
17 sep 2021, 17:08
Još kad cuje da je Muhamed Plakalo u Akademiji, Cioffiu nece dati da priđe Butmiru.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 sep 2021, 17:13

Prije bi rekao da je ostao sa 3-4-3

Stoperi:Dupovac,Kurdic i Oremus(desni stoper)
Wing backovi:Lijevo Heba,desno Sabanovic
U vezi:Andrej i Kapic
Lijevo krilo Bagaric,desno Hebibovic i napadac Merso

Sablic samo koristi ove formacije sa 3 nazad koliko vidim,nisam bas siguran da se odjednom odluci na 4-2-3-1
Moguce i da je ovo 3-4-1-2
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 17 sep 2021, 17:14, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 17 sep 2021, 17:14

NajvecaRadosti je napisao/la:
17 sep 2021, 17:13

Sablic samo koristi ove formacije sa 3 nazad koliko vidim,nisam bas siguran da se odjednom odluci na 4-2-3-1
Nemoj mi bgti 2 hebiba u postavi i jedan me ubija u glavu
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 17 sep 2021, 17:15

Nemoj Boga ti Hebu klonirat brate, jedva s ovim jednim na kraj izađosmo... :mrgreen:

Nejse, i ja sam mislio tako nešto, jedino Kobiljar da igra iza Merse i Bagarića, ostalo sve isto.
Zadnja izmjena: hazarder, dana/u 17 sep 2021, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 sep 2021, 17:15

keli je napisao/la:
17 sep 2021, 17:14

Nemoj mi bgti 2 hebiba u postavi i jedan me ubija u glavu
Pardon,zajeba se :D
Kobiljar umjesto Hebe na desnom krilu :thumbup:
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 17 sep 2021, 17:16, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 17 sep 2021, 17:15

Ako se ne vrati Cioffi, ja bih za šefa Akademije probao angažovati sadašnjeg trenera Rudara iz Prijedora. Covjek je 6 godina radio u Akademiji Barcelone, i sigurno zna raditi sa maladjim igračima.
Evo i oni tebe selame!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 sep 2021, 17:16

Sto me j.eba za Fantasy Goraneeeee :cry: Bodul mi kapiten,Pidro u ekipi.

Sretno nam,kiša evo pada,past ce i Leotar. :opaopa:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 17 sep 2021, 17:17

obrijanopile je napisao/la:
17 sep 2021, 17:15
Ako se ne vrati Cioffi, ja bih za šefa Akademije probao angažovati sadašnjeg trenera Rudara iz Prijedora. Covjek je 6 godina radio u Akademiji Barcelone, i sigurno zna raditi sa maladjim igračima.
Ko radi u Zvijezdi 09 mislim ds od njih treba dovesti ,

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 sep 2021, 17:18

hazarder je napisao/la:

Nemoj Boga ti Hebu klonirat brate, jedva s ovim jednim na kraj izađosmo... :mrgreen:

Nejse, i ja sam mislio tako nešto, jedino Kobiljar da igra iza Merse i Bagarića, ostalo sve isto.
Ponese me malo,Kobiljar desno krilo,ne Heba :thumbup:
Nije iskljuceno ni da je ovo 3-4-1-2
Kobiljar AM
Napad Bagaric i Merso

Sve u svemu dosta rizicno sa Bagaricem u prvi 11,s obzirom da ima 2 zuta
Ne bi nista falilo da je stavio Cmilju umjesto njega
Ostalo sve super,pohvala sto je stavio Sahinovica na gol :thumbup:
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 17 sep 2021, 17:19, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 17 sep 2021, 17:18

4-2-3-1 formacija, prosječna dob ekipe je 26,8 god.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 17 sep 2021, 17:18

HeraklitMracni je napisao/la:
17 sep 2021, 17:08
Vidjet ćemo šta će reći, ima tu dosta neriješenih situacija koje su ostale iza Nama. Šta li će biti sa akademijom, tačnije ko će biti šef a ko vodonoša, šta će biti sa stadionom i kakvi su ciljevi sa prvim timom ( znamo svi da je cilj titula ) ali kakvi su planovi na tom području, da li će biti kakvog ulaganja ili će se čekati produkt akademije.
Na kraju poslovanje koje je jako važno za svakoga, da li će tu dati određene zadatke upravi u vidu da moraju namaknuti sa strane nešto novca a ne da se uzdaju samo u investitore.
Valjda ako bude taj neki press onda se nadje kakav novinar da postavi konkretna pitanja i očekujem koji odgovor od Sabrine a ne kao zadnji put za nju Kasum sve pricao
❤️1946❤️

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 17 sep 2021, 17:20

videoton1 je napisao/la:
17 sep 2021, 16:55
Arnelv52 je napisao/la:
17 sep 2021, 16:46
Da bi neko shvatio ozbiljno te momke što pišu ta saopštenja prvo moraju da prouče materiju o kojoj govore. Čuj Valentin Ilijevski. Njima zvuči pa hajde da njega okrive a pohvališe onu dvojcu ni sami ne znaju za šta su ih pohvalili.

Prva stvar, trebaće to nekad u životu, predsjednik skupštine nema nikakvu izvršnu funkciju. Zavisi od statuta ona može biti proširena ali po osnovi dobre prakse i ono što ta funkcija jeste njena uloga je da predsjedava skupštinom (na kojoj su jel' prisutni dioničari). Ukratko rečeno, a ima na internetu o tome literature koliko te volja i red je da se bar osnovne stvari pohvataju, on uredjuje i upravlja zasjedanjem skupštine. I to mu je (skoro) sva funkcija. I ne znam kako neko takav može biti štetan ili koristan po FK Sarajevo.

Druga stvar Kapetanović i Lemeš su bili članovi upravnog odbora. Skupština kao (de fakto) vlasnici kluba postavljaju upravni odbor koji će u ime tih vlasnika upravljati imovinom što kažu pravnici u dobroj vjeri. Upravni odbor se i zove upravni odbor jer je sastavljen od više ljudi - odbor i ti ljudi čak i da rade nešto a ne rade to ne mogu da rade sami i samostalno. Njihov zadatak je u principu da nadgledaju poslovanje kluba u najširem mogućem smislu a jako malo ili nimalo da nešto day-to-day i rade.

Kada direktor izgubi podršku Upravnog odbora direktor ostaje bez pozicije. Ja naš Statut ne mogu da nadjem na internetu, vjerovatno se i krije, ali sam nešto siguran da se unutar upravnog odbora usvajaju prijedlozi i incijative natpolovičnom većinom. No kako god bilo ono što je moja poanta ovde jeste da po definiciji za šta god da je Kapetanović zaslužan za to isto je zaslužan i Kasum.

U ovome što sam ja napisao može biti plus ili minus odstupanja ali to je u suštini tako. Da bi se o tome pametovalo ipak treba znati bar neke osnove poslovnog prava a ne lupat i ispadat neozbiljan i onda još plakat okolo što ti neko nije odgovorio na pismo.
Može makar dovesti Messer za sponzora umjesto vegetiranja? Uostalom, sve ovo što ti pišeš je teorija, a kod nas u praksi takozvani vlasnik radi šta mu je kurcu ćejf.

I malo respekta prema ljudima koji znaju mnogo više od tebe o dešavanjima u klubu.
Tačno tako. Još smo mi hibrid udruženja građana i dioničkog društva, pa sva nabrojana teorijska rješenja koja je arnelv nabrojao u praksi skoro da i ne piju vodu.

A sve i da piju, postoji nešto što se zove uticaj i što je nemjerljivo knjigama. Valentin je u sklop FK Sarajevo instalirao SFK 2000 i to jedini njegov doprinos. Taj SFK 2000 nam je poklonio Sabrinu Buljubašić. To je hipster klika, vrlo jednostavno, koja je prvenstveno zainteresovana za priču o ravnopravnosti spolova u sportu. I meni ta priča ne smeta, ali postoje bitnije stvari za jedan fudbalski klub.

A ako smatraš da je Ilievski samo predsjednik skupštine i da nema nikakvu moć, kako objašnjavaš to da je bio uključen u različite strateške odluke kluba praktično kao član Upravnog odbora, samo bez mogućnosti glasa, ali itekako sa mogućnošću uticaja? Ja te napominjem da je izvjesni Zlatan Velić umalo postao predsjednik Sarajeva u februaru i to direktno sa savjetodavne pozicije, a bez da se igdje u klubu spominjao kao faktor. Bio čovjek involviran samo u proces prelaska stadiona Koševo u klupsko vlasništvo, a onda hop, odjednom se ispostavilo da se pitao više nego pojedini članovi Upravnog odbora.

Ovo je zapravo replika Arnelu, a ne videotonu na čiji sam se post zakačio, a ne bih ti ni replicirao da nisi optužio navijače koji su sastavili dopis da su nekakvi retardi, a nemaš ni pola informacija o stvarnom stanju. Pa nemoj misliti da su Horde zla nekakvi horsaši i majmuni, više ispadaš ti smiješan sa ovim pisanjem iz knjiga, jer to veze sa stvarnim stanjem nema.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 17 sep 2021, 17:21

Kakva je situVacija na Kosevu???
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 17 sep 2021, 17:22

Ja bih samo da svoj jubilarni post iskoristim da se zahvalim Bogu, Sabliću i svima ostalim koji su učestvovali u tome da barem 60 minuta ne gledam Selmira na terenu!
The saddest thing in life is wasted talent.

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 17 sep 2021, 17:22

obrijanopile je napisao/la:
Pa da bude zašto nisu doveli nekog iz Ajaxove škole fudbala hahha
❤️1946❤️

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 17 sep 2021, 17:24

Vratit Torlaka :kafa:

videoton1
Kontakt:

Post Postao/la videoton1 » 17 sep 2021, 17:25

izdzezveubrazil je napisao/la:
17 sep 2021, 17:20
videoton1 je napisao/la:
17 sep 2021, 16:55
Arnelv52 je napisao/la:
17 sep 2021, 16:46
Da bi neko shvatio ozbiljno te momke što pišu ta saopštenja prvo moraju da prouče materiju o kojoj govore. Čuj Valentin Ilijevski. Njima zvuči pa hajde da njega okrive a pohvališe onu dvojcu ni sami ne znaju za šta su ih pohvalili.

Prva stvar, trebaće to nekad u životu, predsjednik skupštine nema nikakvu izvršnu funkciju. Zavisi od statuta ona može biti proširena ali po osnovi dobre prakse i ono što ta funkcija jeste njena uloga je da predsjedava skupštinom (na kojoj su jel' prisutni dioničari). Ukratko rečeno, a ima na internetu o tome literature koliko te volja i red je da se bar osnovne stvari pohvataju, on uredjuje i upravlja zasjedanjem skupštine. I to mu je (skoro) sva funkcija. I ne znam kako neko takav može biti štetan ili koristan po FK Sarajevo.

Druga stvar Kapetanović i Lemeš su bili članovi upravnog odbora. Skupština kao (de fakto) vlasnici kluba postavljaju upravni odbor koji će u ime tih vlasnika upravljati imovinom što kažu pravnici u dobroj vjeri. Upravni odbor se i zove upravni odbor jer je sastavljen od više ljudi - odbor i ti ljudi čak i da rade nešto a ne rade to ne mogu da rade sami i samostalno. Njihov zadatak je u principu da nadgledaju poslovanje kluba u najširem mogućem smislu a jako malo ili nimalo da nešto day-to-day i rade.

Kada direktor izgubi podršku Upravnog odbora direktor ostaje bez pozicije. Ja naš Statut ne mogu da nadjem na internetu, vjerovatno se i krije, ali sam nešto siguran da se unutar upravnog odbora usvajaju prijedlozi i incijative natpolovičnom većinom. No kako god bilo ono što je moja poanta ovde jeste da po definiciji za šta god da je Kapetanović zaslužan za to isto je zaslužan i Kasum.

U ovome što sam ja napisao može biti plus ili minus odstupanja ali to je u suštini tako. Da bi se o tome pametovalo ipak treba znati bar neke osnove poslovnog prava a ne lupat i ispadat neozbiljan i onda još plakat okolo što ti neko nije odgovorio na pismo.
Može makar dovesti Messer za sponzora umjesto vegetiranja? Uostalom, sve ovo što ti pišeš je teorija, a kod nas u praksi takozvani vlasnik radi šta mu je kurcu ćejf.

I malo respekta prema ljudima koji znaju mnogo više od tebe o dešavanjima u klubu.
Tačno tako. Još smo mi hibrid udruženja građana i dioničkog društva, pa sva nabrojana teorijska rješenja koja je arnelv nabrojao u praksi skoro da i ne piju vodu.

A sve i da piju, postoji nešto što se zove uticaj i što je nemjerljivo knjigama. Valentin je u sklop FK Sarajevo instalirao SFK 2000 i to jedini njegov doprinos. Taj SFK 2000 nam je poklonio Sabrinu Buljubašić. To je hipster klika, vrlo jednostavno, koja je prvenstveno zainteresovana za priču o ravnopravnosti spolova u sportu. I meni ta priča ne smeta, ali postoje bitnije stvari za jedan fudbalski klub.

A ako smatraš da je Ilievski samo predsjednik skupštine i da nema nikakvu moć, kako objašnjavaš to da je bio uključen u različite strateške odluke kluba praktično kao član Upravnog odbora, samo bez mogućnosti glasa, ali itekako sa mogućnošću uticaja? Ja te napominjem da je izvjesni Zlatan Velić umalo postao predsjednik Sarajeva u februaru i to direktno sa savjetodavne pozicije, a bez da se igdje u klubu spominjao kao faktor. Bio čovjek involviran samo u proces prelaska stadiona Koševo u klupsko vlasništvo, a onda hop, odjednom se ispostavilo da se pitao više nego pojedini članovi Upravnog odbora.

Ovo je zapravo replika Arnelu, a ne videotonu na čiji sam se post zakačio, a ne bih ti ni replicirao da nisi optužio navijače koji su sastavili dopis da su nekakvi retardi, a nemaš ni pola informacija o stvarnom stanju. Pa nemoj misliti da su Horde zla nekakvi horsaši i majmuni, više ispadaš ti smiješan sa ovim pisanjem iz knjiga, jer to veze sa stvarnim stanjem nema.
Mi smo ****, najviše zahvaljujući ovima što iz nekog razloga imaju bezuvjetnu podršku ovih naših milijardera. Gospodin sa Arsenalovim avatarom se očigledno ne sjeća ni originalne garniture ilijevskih.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 9 gostiju.