FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- forza_juve
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Šta mislite hoće li gazda vraćati Chioffija jer je jako bitan faktor imati dobru akademiju i tu bi mogao biti dobar izvor prihoda u budućnosti a ujedno i dobri rezultati za klub.
Ne bi valjalo da se ublehe sjate oko akademije i da je unazade kako to obično znaju raditi
Ne bi valjalo da se ublehe sjate oko akademije i da je unazade kako to obično znaju raditi
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
-
- Kontakt:
Pored Torlaka mislim da nećeforza_juve je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:06Šta mislite hoće li gazda vraćati Chioffija jer je jako bitan faktor imati dobru akademiju i tu bi mogao biti dobar izvor prihoda u budućnosti a ujedno i dobri rezultati za klub.
Biti će interesantno vidjeti kako će izaći, nadam se da nije
4-2-3-1
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
-
- Kontakt:
Još kad cuje da je Muhamed Plakalo u Akademiji, Cioffiu nece dati da priđe Butmiru.HeraklitMracni je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:08Pored Torlaka mislim da nećeforza_juve je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:06Šta mislite hoće li gazda vraćati Chioffija jer je jako bitan faktor imati dobru akademiju i tu bi mogao biti dobar izvor prihoda u budućnosti a ujedno i dobri rezultati za klub.
-
- Kontakt:
Prije bi rekao da je ostao sa 3-4-3
Stoperi:Dupovac,Kurdic i Oremus(desni stoper)
Wing backovi:Lijevo Heba,desno Sabanovic
U vezi:Andrej i Kapic
Lijevo krilo Bagaric,desno Hebibovic i napadac Merso
Sablic samo koristi ove formacije sa 3 nazad koliko vidim,nisam bas siguran da se odjednom odluci na 4-2-3-1
Moguce i da je ovo 3-4-1-2
Sablic samo koristi ove formacije sa 3 nazad koliko vidim,nisam bas siguran da se odjednom odluci na 4-2-3-1
Moguce i da je ovo 3-4-1-2
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 17 sep 2021, 17:14, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Nemoj mi bgti 2 hebiba u postavi i jedan me ubija u glavuNajvecaRadosti je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:13Prije bi rekao da je ostao sa 3-4-3
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
Nemoj Boga ti Hebu klonirat brate, jedva s ovim jednim na kraj izađosmo...NajvecaRadosti je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:13Prije bi rekao da je ostao sa 3-4-3

Nejse, i ja sam mislio tako nešto, jedino Kobiljar da igra iza Merse i Bagarića, ostalo sve isto.
Zadnja izmjena: hazarder, dana/u 17 sep 2021, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Pardon,zajeba sekeli je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:14Nemoj mi bgti 2 hebiba u postavi i jedan me ubija u glavuNajvecaRadosti je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:13Prije bi rekao da je ostao sa 3-4-3

Kobiljar umjesto Hebe na desnom krilu

Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 17 sep 2021, 17:16, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Ako se ne vrati Cioffi, ja bih za šefa Akademije probao angažovati sadašnjeg trenera Rudara iz Prijedora. Covjek je 6 godina radio u Akademiji Barcelone, i sigurno zna raditi sa maladjim igračima.forza_juve je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:06Šta mislite hoće li gazda vraćati Chioffija jer je jako bitan faktor imati dobru akademiju i tu bi mogao biti dobar izvor prihoda u budućnosti a ujedno i dobri rezultati za klub.
Evo i oni tebe selame!
Sto me j.eba za Fantasy Goraneeeee
Bodul mi kapiten,Pidro u ekipi.
Sretno nam,kiša evo pada,past ce i Leotar.

Sretno nam,kiša evo pada,past ce i Leotar.

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
Ko radi u Zvijezdi 09 mislim ds od njih treba dovesti ,obrijanopile je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:15Ako se ne vrati Cioffi, ja bih za šefa Akademije probao angažovati sadašnjeg trenera Rudara iz Prijedora. Covjek je 6 godina radio u Akademiji Barcelone, i sigurno zna raditi sa maladjim igračima.forza_juve je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:06Šta mislite hoće li gazda vraćati Chioffija jer je jako bitan faktor imati dobru akademiju i tu bi mogao biti dobar izvor prihoda u budućnosti a ujedno i dobri rezultati za klub.
-
- Kontakt:
Ponese me malo,Kobiljar desno krilo,ne Hebahazarder je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:15Nemoj Boga ti Hebu klonirat brate, jedva s ovim jednim na kraj izađosmo...NajvecaRadosti je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:13Prije bi rekao da je ostao sa 3-4-3
Nejse, i ja sam mislio tako nešto, jedino Kobiljar da igra iza Merse i Bagarića, ostalo sve isto.

Nije iskljuceno ni da je ovo 3-4-1-2
Kobiljar AM
Napad Bagaric i Merso
Sve u svemu dosta rizicno sa Bagaricem u prvi 11,s obzirom da ima 2 zuta
Ne bi nista falilo da je stavio Cmilju umjesto njega
Ostalo sve super,pohvala sto je stavio Sahinovica na gol

Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 17 sep 2021, 17:19, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
4-2-3-1 formacija, prosječna dob ekipe je 26,8 god.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
- forza_juve
- Kontakt:
Vidjet ćemo šta će reći, ima tu dosta neriješenih situacija koje su ostale iza Nama. Šta li će biti sa akademijom, tačnije ko će biti šef a ko vodonoša, šta će biti sa stadionom i kakvi su ciljevi sa prvim timom ( znamo svi da je cilj titula ) ali kakvi su planovi na tom području, da li će biti kakvog ulaganja ili će se čekati produkt akademije.HeraklitMracni je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:08Pored Torlaka mislim da nećeforza_juve je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:06Šta mislite hoće li gazda vraćati Chioffija jer je jako bitan faktor imati dobru akademiju i tu bi mogao biti dobar izvor prihoda u budućnosti a ujedno i dobri rezultati za klub.
Na kraju poslovanje koje je jako važno za svakoga, da li će tu dati određene zadatke upravi u vidu da moraju namaknuti sa strane nešto novca a ne da se uzdaju samo u investitore.
Valjda ako bude taj neki press onda se nadje kakav novinar da postavi konkretna pitanja i očekujem koji odgovor od Sabrine a ne kao zadnji put za nju Kasum sve pricao
❤️1946❤️
-
- Kontakt:
Tačno tako. Još smo mi hibrid udruženja građana i dioničkog društva, pa sva nabrojana teorijska rješenja koja je arnelv nabrojao u praksi skoro da i ne piju vodu.videoton1 je napisao/la: ↑17 sep 2021, 16:55Može makar dovesti Messer za sponzora umjesto vegetiranja? Uostalom, sve ovo što ti pišeš je teorija, a kod nas u praksi takozvani vlasnik radi šta mu je kurcu ćejf.Arnelv52 je napisao/la: ↑17 sep 2021, 16:46Da bi neko shvatio ozbiljno te momke što pišu ta saopštenja prvo moraju da prouče materiju o kojoj govore. Čuj Valentin Ilijevski. Njima zvuči pa hajde da njega okrive a pohvališe onu dvojcu ni sami ne znaju za šta su ih pohvalili.
Prva stvar, trebaće to nekad u životu, predsjednik skupštine nema nikakvu izvršnu funkciju. Zavisi od statuta ona može biti proširena ali po osnovi dobre prakse i ono što ta funkcija jeste njena uloga je da predsjedava skupštinom (na kojoj su jel' prisutni dioničari). Ukratko rečeno, a ima na internetu o tome literature koliko te volja i red je da se bar osnovne stvari pohvataju, on uredjuje i upravlja zasjedanjem skupštine. I to mu je (skoro) sva funkcija. I ne znam kako neko takav može biti štetan ili koristan po FK Sarajevo.
Druga stvar Kapetanović i Lemeš su bili članovi upravnog odbora. Skupština kao (de fakto) vlasnici kluba postavljaju upravni odbor koji će u ime tih vlasnika upravljati imovinom što kažu pravnici u dobroj vjeri. Upravni odbor se i zove upravni odbor jer je sastavljen od više ljudi - odbor i ti ljudi čak i da rade nešto a ne rade to ne mogu da rade sami i samostalno. Njihov zadatak je u principu da nadgledaju poslovanje kluba u najširem mogućem smislu a jako malo ili nimalo da nešto day-to-day i rade.
Kada direktor izgubi podršku Upravnog odbora direktor ostaje bez pozicije. Ja naš Statut ne mogu da nadjem na internetu, vjerovatno se i krije, ali sam nešto siguran da se unutar upravnog odbora usvajaju prijedlozi i incijative natpolovičnom većinom. No kako god bilo ono što je moja poanta ovde jeste da po definiciji za šta god da je Kapetanović zaslužan za to isto je zaslužan i Kasum.
U ovome što sam ja napisao može biti plus ili minus odstupanja ali to je u suštini tako. Da bi se o tome pametovalo ipak treba znati bar neke osnove poslovnog prava a ne lupat i ispadat neozbiljan i onda još plakat okolo što ti neko nije odgovorio na pismo.
I malo respekta prema ljudima koji znaju mnogo više od tebe o dešavanjima u klubu.
A sve i da piju, postoji nešto što se zove uticaj i što je nemjerljivo knjigama. Valentin je u sklop FK Sarajevo instalirao SFK 2000 i to jedini njegov doprinos. Taj SFK 2000 nam je poklonio Sabrinu Buljubašić. To je hipster klika, vrlo jednostavno, koja je prvenstveno zainteresovana za priču o ravnopravnosti spolova u sportu. I meni ta priča ne smeta, ali postoje bitnije stvari za jedan fudbalski klub.
A ako smatraš da je Ilievski samo predsjednik skupštine i da nema nikakvu moć, kako objašnjavaš to da je bio uključen u različite strateške odluke kluba praktično kao član Upravnog odbora, samo bez mogućnosti glasa, ali itekako sa mogućnošću uticaja? Ja te napominjem da je izvjesni Zlatan Velić umalo postao predsjednik Sarajeva u februaru i to direktno sa savjetodavne pozicije, a bez da se igdje u klubu spominjao kao faktor. Bio čovjek involviran samo u proces prelaska stadiona Koševo u klupsko vlasništvo, a onda hop, odjednom se ispostavilo da se pitao više nego pojedini članovi Upravnog odbora.
Ovo je zapravo replika Arnelu, a ne videotonu na čiji sam se post zakačio, a ne bih ti ni replicirao da nisi optužio navijače koji su sastavili dopis da su nekakvi retardi, a nemaš ni pola informacija o stvarnom stanju. Pa nemoj misliti da su Horde zla nekakvi horsaši i majmuni, više ispadaš ti smiješan sa ovim pisanjem iz knjiga, jer to veze sa stvarnim stanjem nema.
Ja bih samo da svoj jubilarni post iskoristim da se zahvalim Bogu, Sabliću i svima ostalim koji su učestvovali u tome da barem 60 minuta ne gledam Selmira na terenu!
The saddest thing in life is wasted talent.
- forza_juve
- Kontakt:
Pa da bude zašto nisu doveli nekog iz Ajaxove škole fudbala hahhaobrijanopile je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:15Ako se ne vrati Cioffi, ja bih za šefa Akademije probao angažovati sadašnjeg trenera Rudara iz Prijedora. Covjek je 6 godina radio u Akademiji Barcelone, i sigurno zna raditi sa maladjim igračima.forza_juve je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:06Šta mislite hoće li gazda vraćati Chioffija jer je jako bitan faktor imati dobru akademiju i tu bi mogao biti dobar izvor prihoda u budućnosti a ujedno i dobri rezultati za klub.
❤️1946❤️
Vratit Torlaka 

Mi smo ****, najviše zahvaljujući ovima što iz nekog razloga imaju bezuvjetnu podršku ovih naših milijardera. Gospodin sa Arsenalovim avatarom se očigledno ne sjeća ni originalne garniture ilijevskih.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑17 sep 2021, 17:20Tačno tako. Još smo mi hibrid udruženja građana i dioničkog društva, pa sva nabrojana teorijska rješenja koja je arnelv nabrojao u praksi skoro da i ne piju vodu.videoton1 je napisao/la: ↑17 sep 2021, 16:55Može makar dovesti Messer za sponzora umjesto vegetiranja? Uostalom, sve ovo što ti pišeš je teorija, a kod nas u praksi takozvani vlasnik radi šta mu je kurcu ćejf.Arnelv52 je napisao/la: ↑17 sep 2021, 16:46Da bi neko shvatio ozbiljno te momke što pišu ta saopštenja prvo moraju da prouče materiju o kojoj govore. Čuj Valentin Ilijevski. Njima zvuči pa hajde da njega okrive a pohvališe onu dvojcu ni sami ne znaju za šta su ih pohvalili.
Prva stvar, trebaće to nekad u životu, predsjednik skupštine nema nikakvu izvršnu funkciju. Zavisi od statuta ona može biti proširena ali po osnovi dobre prakse i ono što ta funkcija jeste njena uloga je da predsjedava skupštinom (na kojoj su jel' prisutni dioničari). Ukratko rečeno, a ima na internetu o tome literature koliko te volja i red je da se bar osnovne stvari pohvataju, on uredjuje i upravlja zasjedanjem skupštine. I to mu je (skoro) sva funkcija. I ne znam kako neko takav može biti štetan ili koristan po FK Sarajevo.
Druga stvar Kapetanović i Lemeš su bili članovi upravnog odbora. Skupština kao (de fakto) vlasnici kluba postavljaju upravni odbor koji će u ime tih vlasnika upravljati imovinom što kažu pravnici u dobroj vjeri. Upravni odbor se i zove upravni odbor jer je sastavljen od više ljudi - odbor i ti ljudi čak i da rade nešto a ne rade to ne mogu da rade sami i samostalno. Njihov zadatak je u principu da nadgledaju poslovanje kluba u najširem mogućem smislu a jako malo ili nimalo da nešto day-to-day i rade.
Kada direktor izgubi podršku Upravnog odbora direktor ostaje bez pozicije. Ja naš Statut ne mogu da nadjem na internetu, vjerovatno se i krije, ali sam nešto siguran da se unutar upravnog odbora usvajaju prijedlozi i incijative natpolovičnom većinom. No kako god bilo ono što je moja poanta ovde jeste da po definiciji za šta god da je Kapetanović zaslužan za to isto je zaslužan i Kasum.
U ovome što sam ja napisao može biti plus ili minus odstupanja ali to je u suštini tako. Da bi se o tome pametovalo ipak treba znati bar neke osnove poslovnog prava a ne lupat i ispadat neozbiljan i onda još plakat okolo što ti neko nije odgovorio na pismo.
I malo respekta prema ljudima koji znaju mnogo više od tebe o dešavanjima u klubu.
A sve i da piju, postoji nešto što se zove uticaj i što je nemjerljivo knjigama. Valentin je u sklop FK Sarajevo instalirao SFK 2000 i to jedini njegov doprinos. Taj SFK 2000 nam je poklonio Sabrinu Buljubašić. To je hipster klika, vrlo jednostavno, koja je prvenstveno zainteresovana za priču o ravnopravnosti spolova u sportu. I meni ta priča ne smeta, ali postoje bitnije stvari za jedan fudbalski klub.
A ako smatraš da je Ilievski samo predsjednik skupštine i da nema nikakvu moć, kako objašnjavaš to da je bio uključen u različite strateške odluke kluba praktično kao član Upravnog odbora, samo bez mogućnosti glasa, ali itekako sa mogućnošću uticaja? Ja te napominjem da je izvjesni Zlatan Velić umalo postao predsjednik Sarajeva u februaru i to direktno sa savjetodavne pozicije, a bez da se igdje u klubu spominjao kao faktor. Bio čovjek involviran samo u proces prelaska stadiona Koševo u klupsko vlasništvo, a onda hop, odjednom se ispostavilo da se pitao više nego pojedini članovi Upravnog odbora.
Ovo je zapravo replika Arnelu, a ne videotonu na čiji sam se post zakačio, a ne bih ti ni replicirao da nisi optužio navijače koji su sastavili dopis da su nekakvi retardi, a nemaš ni pola informacija o stvarnom stanju. Pa nemoj misliti da su Horde zla nekakvi horsaši i majmuni, više ispadaš ti smiješan sa ovim pisanjem iz knjiga, jer to veze sa stvarnim stanjem nema.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.