FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 sep 2021, 14:31

MortemHz je napisao/la:
15 sep 2021, 14:22
NajvecaRadosti je napisao/la:
15 sep 2021, 14:14
Iskreno saucesce porodici Musemic...

@Amca007 20% imamo od Vladana,15% od Rahmana.Ockujem da ce Poljaci sljedece ljeto Vladana u ligu petice negdje(imam osjecaj Bundesliga) za otp.2-3 miliona(ne bi trebali manje od toga)
Slazem se da se Andrej trebao prodati ovo ljeto...
Andrej+Fanimo mogli komotno obojicu po 500k€ gurnuti,sljedecu zimo/ljeto necemo moci dobiti ni pola toga
Jedan nije u formi a drugi ne igra nikako jbg. Andrej prvenstveno radi sebe mora da se vrati u formu ili će mu ovo biti najveći domet a svi znamo da može daleko više, da ima karijeru kao Cimirot on će biti top. Kako bi nam samo značio Fanimo iz prošle sezone.. bukvalno nam je sam donio bodove na par utakmica. Treba ga maximalno spremiti za derbi a prekosutra neka odigra poluvrijeme.
Stoji da su zadnja 2-3 mjeseca dosta pokvarili izgled kod navijaca i skautova.Ali ja govorim prije pocetka sezone da su se trebali prodati,u junu Fanimo je jos vazio za najboljeg igraca lige daleko,a Andrej za najboljeg mladog igraca,najboljeg veznog igraca lige,najskupljeg igraca lige(sto je i sada trenutno),tako da u junu obojica su se mogla u paketu bas fino prodati.Sada ne mozes dobiti ni pola toga koliko bi dobio tad.Svi znamo o kakvom se igracu radi kada se kaze ime Matthias Fanimo,samo treba da se vrati u formu.Sa Fanimom i Andrejom iz prosle sezone bili bi jaci za jos 60%.Fania ocekujem u petak zadnji 20 minuta,na derbiju od prve.Jel bio jucer na treningu?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 15 sep 2021, 14:41

MortemHz je napisao/la:
15 sep 2021, 14:22
NajvecaRadosti je napisao/la:
15 sep 2021, 14:14
Iskreno saucesce porodici Musemic...

@Amca007 20% imamo od Vladana,15% od Rahmana.Ockujem da ce Poljaci sljedece ljeto Vladana u ligu petice negdje(imam osjecaj Bundesliga) za otp.2-3 miliona(ne bi trebali manje od toga)
Slazem se da se Andrej trebao prodati ovo ljeto...
Andrej+Fanimo mogli komotno obojicu po 500k€ gurnuti,sljedecu zimo/ljeto necemo moci dobiti ni pola toga
Jedan nije u formi a drugi ne igra nikako jbg. Andrej prvenstveno radi sebe mora da se vrati u formu ili će mu ovo biti najveći domet a svi znamo da može daleko više, da ima karijeru kao Cimirot on će biti top. Kako bi nam samo značio Fanimo iz prošle sezone.. bukvalno nam je sam donio bodove na par utakmica. Treba ga maximalno spremiti za derbi a prekosutra neka odigra poluvrijeme.
jel on uopste dosao? siguran sam da ce sada zaigrati kako zna, prvenstveno radi sebe da napravi bolji transfer
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 sep 2021, 15:05

Sumnjam da ce Fanimo odma igrati, nije bio s ekipom 20 dana ??

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 sep 2021, 15:15

ado-hz je napisao/la:
14 sep 2021, 13:48
donDondon je napisao/la:
14 sep 2021, 13:16
u najlosijoj ligi u Evropi,u najlosijoj infrastrukturi u evropi, ti ni sa Tanom ni sa Namom nisi iskocio ni metar od ostatka lige

pola lige prodje kod nas se jos ne zna ko ce kad moci igrat ni da li ce ti igrac u drzavu uopste doci

ojjj Sabrooooo obraz ti ljubim
Za 8.godina stranog invenstitora ti nisi u stanju da drzis neku konstantu u kvaliteti ekipe. To samo znaci jedno da imamo nestrucne ljude koji vode ovaj klub od financijskog poslovanja do sportskog segmenta. Nema nikakve odgovornostu ni straha nekog u tim ljudima kao da vode neki seoski klub pa moze kako hoce. Imali su od 2013 do dan danas sve uslove da odu stepenicu vise u odnosu na ostatak lige. Ali pohlepa i nestrucnost nas je kostala i kostat ce nas.
Vecina vas jos zivi u iluzijama da ce nase Sarajevo postati neki ozbiljan klub srednje vrijednosti i kvalitete tipa Bate Borisov ili neki slican klub tog ranga.
Ja sam se pomirio sa tim da je od drzave do naseg Sarajeva ovo sve jedna velika kaljuža u koju ko god da udje gleda samo da uzme sto vise moze i izadje iz nje.
Dok sam ziv necu docekati Kamp da se napravi kako je zamisljen na onoj maketi, dok sam ziv necu docekati kontinuitet titula npr 5-6 za redom i jos mnogo toga.
Ostaje zal za tim sansama propistenim da se nesto napravi ali to je zivot to je Bosna.
Gledat cu ja svoje Sarajevo opet, uzet cemo mi opet titulu, mozda i dvije za redom al onda znam sta slijedi...raspad ponovni ekipe 2-3 godine i tako sve krug evo zadnjih 27godina.
A moglo se puno bolje....steta!!!
bas tako,ja cu navijati da smo deseta kantonalna,ja cu ici na utakmice i da je ratno stanje ali nazalost ja ne vidim da ce ovaj klub ikad biti ono sto bih ja volio ,samo zbog nestrucnosti,bezobrazluka i mentaliteta ljudi koji ga vode.
Benko sad da dodje i da ima 2.2 promila svaku tekmu bio bi najbolji strijelac lige a mi ni u takvoj ligi nismo pokazatelj pravog puta i puta sampiona
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 15 sep 2021, 15:40

MaroonBjelave je napisao/la:
15 sep 2021, 13:46
Jučer se pojavila informacija da svoje mjesto u novom sazivu neće imati Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš. Dvojac je u upravu stigao početkom godine, iako je Kapetanović već godinama uz Bordo klub i kroz razne advokatske usluge klubu je sačuvao ogroman novac. Pokušali dmo da ih kontaktiramo, ali nisu bili raspoloženi za razgovor.

- Saznali smo i mi za tu odluku. Jučer smo imali razgovor i sa čelnicima kluba, a u prethodnom periodu smo obavili razgovor sa g. Mirvićem i prenijeli naša zapažanja i prijedloge. Mi smo odlučili da o svemu razgovaramo na Skupštini u nedjelju, kada namjeravamo da predamo izvještaj o periodu u kojem smo radili, a onda ćemo predočiti i naša zapažanja o načinu rada kluba. Možda smo trebali i ranije govoriti o svemu, ali smo odlučili zaštiti proces preuzimanja ulagačkih prava u interesu samog kluba, ne želeći da ispadenmo neko ko remeti taj proces, rekli su nam Kapetanović i Lemeš.

Napomenuli su da se sa mnogim stvarima i načinom rada u klubu ne slažu, da su na mnoge stvari ukazivali, ali nije bilo dovoljno razumijevanja sa druge strane.

Kako su nam rekli o svojim stavovima i viđenjima žele prvo upoznati skupštinare, a potom će o svemu obavijestiti javnost. Povukli su da niti jednog momenta ne žele da ruše instituciju kluba, ali da je jasno da se neke stvari moraju mijenjati u narednom periodu, kako se klub ne bi doveo u sličnu situaciju kakvu je imao u prvoj polovini ove godine.
Ispada da se pokusavaju Bordo Prijatelji udaljiti od kluba iako je to dokazana grupa koja zeli najbolje klubu i spasila nas je propasti. Ovo bi moglo biti veoma ozbiljno i interesantno. Jedina osoba kojoj sam vjerovao je bio Kapetanovic.

Sabra i Tan uzese preko 20 miliona eura od Nama a vidjecemo kakvi ce dalji planovi biti.

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 15 sep 2021, 15:45

Kapetanovic mi je na onom pressu jedini djelovao kao da zna sta radi. Raspala drolja je i njega uspjela otjerati. Njemu svaka cast sto suti i ne ometa proces preuzimanja.

Nema napretka dok kuja ne otpadne.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 15 sep 2021, 15:52

JVVVST je napisao/la:
15 sep 2021, 15:45
Kapetanovic mi je na onom pressu jedini djelovao kao da zna sta radi. Raspala drolja je i njega uspjela otjerati. Njemu svaka cast sto suti i ne ometa proces preuzimanja.

Nema napretka dok kuja ne otpadne.
Vama dok ne bude jasno da ljudi mogu postaviti koga hoce i kad hoce u klub, bice vam lakse.
I ja bi volio da je Sabrina dobila nogu ,ali na zalost nije ,cak ima ponovo podrsku.
Nase je da podrzimo igrace sa tribina.Kad pogledam.ostale klubove posebno kone ,mi Tanu i Mirvicu mozemo se samo nakloniti.

Devetomjesto
Kontakt:

Post Postao/la Devetomjesto » 15 sep 2021, 16:13

Sabrina ostani!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 sep 2021, 16:32

Jahja Bajrić presao u Zelju U19 :kafa:

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 15 sep 2021, 16:35

Opet Salčin na lijevom beku za Velež protiv Zrinjskog
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 15 sep 2021, 16:45

kengur je napisao/la:
15 sep 2021, 15:40
MaroonBjelave je napisao/la:
15 sep 2021, 13:46
Jučer se pojavila informacija da svoje mjesto u novom sazivu neće imati Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš. Dvojac je u upravu stigao početkom godine, iako je Kapetanović već godinama uz Bordo klub i kroz razne advokatske usluge klubu je sačuvao ogroman novac. Pokušali dmo da ih kontaktiramo, ali nisu bili raspoloženi za razgovor.

- Saznali smo i mi za tu odluku. Jučer smo imali razgovor i sa čelnicima kluba, a u prethodnom periodu smo obavili razgovor sa g. Mirvićem i prenijeli naša zapažanja i prijedloge. Mi smo odlučili da o svemu razgovaramo na Skupštini u nedjelju, kada namjeravamo da predamo izvještaj o periodu u kojem smo radili, a onda ćemo predočiti i naša zapažanja o načinu rada kluba. Možda smo trebali i ranije govoriti o svemu, ali smo odlučili zaštiti proces preuzimanja ulagačkih prava u interesu samog kluba, ne želeći da ispadenmo neko ko remeti taj proces, rekli su nam Kapetanović i Lemeš.

Napomenuli su da se sa mnogim stvarima i načinom rada u klubu ne slažu, da su na mnoge stvari ukazivali, ali nije bilo dovoljno razumijevanja sa druge strane.

Kako su nam rekli o svojim stavovima i viđenjima žele prvo upoznati skupštinare, a potom će o svemu obavijestiti javnost. Povukli su da niti jednog momenta ne žele da ruše instituciju kluba, ali da je jasno da se neke stvari moraju mijenjati u narednom periodu, kako se klub ne bi doveo u sličnu situaciju kakvu je imao u prvoj polovini ove godine.
Ispada da se pokusavaju Bordo Prijatelji udaljiti od kluba iako je to dokazana grupa koja zeli najbolje klubu i spasila nas je propasti. Ovo bi moglo biti veoma ozbiljno i interesantno. Jedina osoba kojoj sam vjerovao je bio Kapetanovic.

Sabra i Tan uzese preko 20 miliona eura od Nama a vidjecemo kakvi ce dalji planovi biti.
Vidjećemo šta će Kapetanović reći nakon skupštine. A ne bih se složio da se BP pokušavaju udaljiti od kluba. Sve su to stari lisci koji se neće baš tako lako odreći kluba.

Budala
Kontakt:

Post Postao/la Budala » 15 sep 2021, 16:53

🤘
Pivo, tučnjava i nogomet!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 15 sep 2021, 17:44

Pa očito je da ih se pokušava udaljiti, druga je stvar što nisu oni levati da to tek tako dopuste.

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 15 sep 2021, 17:47

Boga mi po svemu sudeći velike su muljaže oko kluba.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 sep 2021, 17:48

izdzezveubrazil je napisao/la:
15 sep 2021, 17:44
Pa očito je da ih se pokušava udaljiti, druga je stvar što nisu oni levati da to tek tako dopuste.
Pa moraju biti udaljeni kad su pričali protiv Sabrine Čaušesku.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 sep 2021, 17:55

Izgleda smo dobili jos jedno zensko koje je dio kluba :D
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 15 sep 2021, 18:06

Foux87 je napisao/la:
15 sep 2021, 17:47
Kako je nas lako nahalcati.
Reko bi covjek opet se raspadamo,a ne klub bez dugova i repova.
Daj da pustimo Tana i Mirvica da rade ,pa cemo kritikovati.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 15 sep 2021, 18:09

amypitar je napisao/la:
15 sep 2021, 18:06
Foux87 je napisao/la:
15 sep 2021, 17:47
Kako je nas lako nahalcati.
Reko bi covjek opet se raspadamo,a ne klub bez dugova i repova.
Daj da pustimo Tana i Mirvica da rade ,pa cemo kritikovati.
Kako smo tačno bez dugova i bez repova?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 sep 2021, 18:13

U ovoj nasoj ligi niko nije sposoban da igrom i nekom kreacijom dodje do rezultata. Svi bolje igraju kad se brane pa nesto iz kontre da urade. Zrinjski evo isto i svi ostali

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 15 sep 2021, 18:13

Kakav je Salcin na beku, nisam gledao prvo ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bosnas_, vedinjo98 i 36 gostiju.