14&9

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
14&9
Navijači Plavih su najavili spektakl za nedjelju u 21 sat, kada će biti upriličen sinhronizirani vatromet u nekoliko sarajevskih općina.
Iz kluba nisu mogli govoriti o pojedinostima vezanim za subotnju proslavu 100. rođendana, ali su najavili da se pripremaju mnogobrojna iznenađenja za navijače.
Taman da se spreme za derbi, barem po povrijeme.StrikeWarzone je napisao/la: ↑13 sep 2021, 20:2014&9![]()
I ti si Alipašino star ko Grčka. Brat koji je dosta stariji od mene i babo su me redovno vodili na utakmice Želje tako da sam bio gotovo na svim utakmicma Želje u Sarajevu do današnjeg dana al iskreno ne sječam se utakmice protiv Intera. Ali pogotka Spreče i radosti na Koševu protiv Derby County-a još se živo sječam. Znam da sam tada bio sa babom i njegovim prijateljima na sjeveru Koševa. A čuveno štopanje lopte na grudi Rutka Saračevića mislim da se sječa sve i jedan navijač Želje koji je tada pratio utakmice.
"16. juna 1971. godine jedan od najboljih i najtrofejnijih bh. klubova, fudbalski klub "Željezničar" odigrao je prijateljsku utakmicu protiv milanskog Intera. Tom prilikom, Inter je gostova na Koševu u sklopu obilježavanja godišnjice osnivanja fudbalskog kluba "Željezničar", te je na taj način uveličao 50. rođendan sarajevskih "Plavih". Utakmica je završena rezultatom 3-3.
Znači minimum 7 dana ranije
Jedan takav je i Dušan Simić, fudbaler koji je za Željezničar igrao u sezonama 1986/1987 i 1988/1989. Napadač iz Kragujevca se na svom Facebook profilu pohvalio kako je dobio poziv FK Željezničara da prisustvuje utakmici protiv Veleža, kada će se obilježiti stota godišnjica ovog kluba.
"Šta reći, već sam počeo da se pakujem. Srce mi je puno, emocije i sjećanja naviru na najljepši dio moje fudbalske karijere u mom “Želji”, klubu koji ima dušu u koji kada uđeš možeš da izađeš, ali on iz tebe nikada”, poručio je Simić.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.