Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Naravno da nije bilo bonus jer ovakva prilika ne dolazi svaki dan. Ne tvrdim da bilo ko drugi mora razmišljati na ovaj način, ali što se mene tiče ovo je ogroman piš.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
sreca pa se tebe puno ne tice 

- LlullSergio
- Kontakt:
Bas gluposti jaruga pišeš 

Ma džaba uništio ga je brate, nije sramota.
"We need to suffer. And we need to fight."
- OldFashioned
- Kontakt:
Svaka ti Daniile čast.
Zaista ne pamtim da sam gledao bolji nivo tenisa od ovog što je Medvedev pružio kroz cijeli turnir a posebno u noćašnjem finalu. Nestvarno, veliki majstor!
Šteta za Noleta, ali samo je faktički odložio osvajanje 21 titule za njegov najdražij turnir. Možda je tako i suđeno.
Publika ponovo sramotna, ovaj put na račun Novakovog protivnika što je jako čudno!
Kako god... Veliki si Nole !!
Zaista ne pamtim da sam gledao bolji nivo tenisa od ovog što je Medvedev pružio kroz cijeli turnir a posebno u noćašnjem finalu. Nestvarno, veliki majstor!
Šteta za Noleta, ali samo je faktički odložio osvajanje 21 titule za njegov najdražij turnir. Možda je tako i suđeno.
Publika ponovo sramotna, ovaj put na račun Novakovog protivnika što je jako čudno!
Kako god... Veliki si Nole !!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
3-0 izgubit u finalu je bas tezak choke.
Hvala mu.
Long live RN!
Hvala mu.
Long live RN!
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Evo kaze da ne bi mogao odigrati vise od ovog seta. Znaci da nije mole promasio one stvari na mreži, moglo bi biti svega.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Jeste, jeste, kalendarski (a i golden slam) je bonus.

- LlullSergio
- Kontakt:
Normalno da je bonus, covjek je svoje odradio u Parizu i Londonu.
Naravno da bi ovo super bilo i na oba turnira je dosao do zavrsnice, ali pogotovo ovdje je naletio na boljeg igraca i idemo dalje. Za OI i mozes zaliti jer je bio relativno blizu, ali ovdje bas ni blizu u finalu. Bilo je tih nekih sitnih detalja i klackalica gameova koje da je dobio bi se mozda i mec drugacije odvio, ali kad se crta podvuce Daniil je jako malo sansi i prilika dao tako da sta da se radi.
Izgubio si od danas boljeg igraca, odigrao si historijsku godinu (iako nisi okrunio sa pobjedom danas) i sta da se radi. Kao da je ovaj poduhvat ono usput odraditi i dosad je toliko igraca uradilo pa de hajmo se popisati na sezonu sa 3 GS jer nisi dobio ovo veceras.
Naravno da bi ovo super bilo i na oba turnira je dosao do zavrsnice, ali pogotovo ovdje je naletio na boljeg igraca i idemo dalje. Za OI i mozes zaliti jer je bio relativno blizu, ali ovdje bas ni blizu u finalu. Bilo je tih nekih sitnih detalja i klackalica gameova koje da je dobio bi se mozda i mec drugacije odvio, ali kad se crta podvuce Daniil je jako malo sansi i prilika dao tako da sta da se radi.
Izgubio si od danas boljeg igraca, odigrao si historijsku godinu (iako nisi okrunio sa pobjedom danas) i sta da se radi. Kao da je ovaj poduhvat ono usput odraditi i dosad je toliko igraca uradilo pa de hajmo se popisati na sezonu sa 3 GS jer nisi dobio ovo veceras.
Onaj početak drugog seta je ključan bio. Danilo je prvi i jedini puta pokazao znakove nesigurnosti, i krenuo putem Zvereva na identičan način, ali je s ona dva servisa i Novakovom greškom iz bekenda spasio sve. Idući gem je isto isčupao s onom bekend paralelom i spasio još jednu brejku, poslije toga se već moglo naslutiti da će se dogoditi ovo što se i dogodilo.
Sve ono šta je pogrešno uradio u Australiji sada je ispravio te okrenuo na svoj mlin. Plus je i 5 puta bolje servirao. Faktički dva prva servisa, a već ranije ga je dobijao s tim načinom. Nije srljao i lupao je samo po potrebi, greške sveo na minimum i pustio Novaku da izmišlja poene ako može, a znao je da ne može jer ga čitav turnir zeza forhend. Držao je intenzitet, kopao, trčao, u suštini radio ono što najbolje zna i s vremena na vrijeme lupi čisto da se Novak ne opusti i uđe u zonu komfora. Baš dobra taktika, odradili su fenomenalan posao ovoga puta.
Meč je dosta podsjećao na finale RG-a iz prošle godine, ni u jednom trenutku nije djelovalo da Novak može preokrenuti. Bolit će dosta ovaj poraz jer je ulog bio preveliki, šta je sve mogao osvojiti ne treba ni pričati... ali s aspekta meča ostavljen je bez šanse, bolje i to nego da je izgubio u TB petog seta.
Sve ono šta je pogrešno uradio u Australiji sada je ispravio te okrenuo na svoj mlin. Plus je i 5 puta bolje servirao. Faktički dva prva servisa, a već ranije ga je dobijao s tim načinom. Nije srljao i lupao je samo po potrebi, greške sveo na minimum i pustio Novaku da izmišlja poene ako može, a znao je da ne može jer ga čitav turnir zeza forhend. Držao je intenzitet, kopao, trčao, u suštini radio ono što najbolje zna i s vremena na vrijeme lupi čisto da se Novak ne opusti i uđe u zonu komfora. Baš dobra taktika, odradili su fenomenalan posao ovoga puta.
Meč je dosta podsjećao na finale RG-a iz prošle godine, ni u jednom trenutku nije djelovalo da Novak može preokrenuti. Bolit će dosta ovaj poraz jer je ulog bio preveliki, šta je sve mogao osvojiti ne treba ni pričati... ali s aspekta meča ostavljen je bez šanse, bolje i to nego da je izgubio u TB petog seta.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ne poricem to vezano za GS titule, samo sto kod mene broj titula ≠ najbolji ikad.ronaldo99 je napisao/la: ↑13 sep 2021, 00:59Nista on tu nije rekao sto nije tako,jel vjerujes da Novak nece osvojiti jos barem 1-2 GS do kraja karijere?
A ostalo sve je na njegovoj strani,tako da vise od njih nista i ne osvoji on je najdominantniji.
Jbg nekad treba biti realan i priznati.
Tesko da nas Federer moze vise ista
Puno faktora treba uzeti u obzir i ubijedjen sam da bi dosta toga bilo drugacije u slucaju da je Roger mladji 5-6 godina. Kad je s gotovo 40, s pola snage mlatio sve redom (osim Novaka i Rafe (na zemlji)) i rutinski dolazio do (polu)finala najvecih turnira, imao mec lopte na WB protiv onakvog Djokovica, mogu tek misliti sta bi bilo da je mogao trcati i nadmetati se s Novakom s osnovne linije kao nekad (s 26-27 godina), a ne zavrsavati poene nakon nekoliko razmjena i ne biti u mogucnosti vratiti ne tako 'teske' lopte. Puno je cesci slucaj da 20-ogodisnjak dobije 26-ogodisnjaka, nego 37-ogodisnjak 31-ogodisnjaka. Sve je to SBB KBB, ali za mene ne moze drugacije.

Prihvatam (primjedbu) da sam (isuvise) subjektivan, ali u ovom slucaju ne mogu objektivno sagledati te stvari. Djokovic je osvojio oko 10 GS titula kad je Federer vec bio itekako zreo za penzije, u godinama kada mnogi igraci zavrsavaju svoje karijere.
Jednostavno, kod vecine ljudi koji gledaju tenis najkasnije od nekih pocetaka 21. stoljeca, sinonim za tenis je lik i djelo Rogera Federera. U svakom smislu - od (ljepote) igre do ponasanja na terenu i van njega.
P.S. Daleko od toga da hocu umanjiti Djokoviceve uspjehe, u bilo kojem smislu. U pitanju je igracina koja se radja jednom u mileniju. Samo sam u ovom slucaju vjerovatno vise subjektivan.

Koliko Federer ima GS-ova od 2010? To ti je odgovor na tvoje pitanje. Sa Novakom u rečenicu ide Nadal, a ne Fed.
-
- Kontakt:
AO 9/9
USO 3/9
Nagubio se finala u Njujorku , cak 6.
USO 3/9
Nagubio se finala u Njujorku , cak 6.
- Felixians4
- Kontakt:
Glupo je reći kad je toliko puta okrenuo "izgubljeno", posebno spram Nadala i Feda, kad je bio na 10-0 ove godine po izgubljenom 1.setu, no kad ga neki protivnik uzme u mlin, ne izvlači se baš. Jer nije isto protiv svakog okretati i nije isti svaki način gubitka seta. Zna bit razoružan i samo snuždeno izgubi čisto. Većina top igrača nelagodno se osjeća kad im je slab postotak prvog ili pak ne uspiejvaju stvarati prednost te se muče u svojim gameovima, no kod Đokera je problem kad ne uspije vraćati i kad nije svako malo u ozbiljnoj šansi uraditi break. Medo je vratio preko 60 %, a Nole ispod 50 % u igru nazad.
Daniil jest imao vjerojatno manji pritisak,bio je svježiji, u ritmu iz Toronta i Cincinattija, no potpuno zasluženo, jedan od uvjerljivijih Slamova zadnjih puno godina ne računajući Rafu na RG.
Sad će teorije o umoru Noleta,da su OI krive za sve, no bedastoće što se mene tiče, čak je nedostajao pred turnir ko što je imao pred W,RG i AO.
US Open standardno nudi najveći prostor iznenađenjima,najkontroverzniji Slam.
Možda je samo varka i iznimka, no izgleda da je smjena izvršena i da će se uloge zamijeniti. Kolikogod realno na AO,W Nole ostao favorit te na RG Nadal jasno,a Fedu eto ko takvoj majstorčini dajmo šansu, dojma sam da će sada EREGOAT-ovi skupljati mrve, a da je ovim probojem,Daniil otvorio vrata i Tsitsiju i Saschi koji su dosad igrali po jedno finale, no bili bliže nego sam Rus u svoja dva. Tu su i ostali,sve su zreliji,sve ih je više.
Na novim naraštajima ostaje Zemlja pa kud je odvedu.
Daniil jest imao vjerojatno manji pritisak,bio je svježiji, u ritmu iz Toronta i Cincinattija, no potpuno zasluženo, jedan od uvjerljivijih Slamova zadnjih puno godina ne računajući Rafu na RG.
Sad će teorije o umoru Noleta,da su OI krive za sve, no bedastoće što se mene tiče, čak je nedostajao pred turnir ko što je imao pred W,RG i AO.
US Open standardno nudi najveći prostor iznenađenjima,najkontroverzniji Slam.
Možda je samo varka i iznimka, no izgleda da je smjena izvršena i da će se uloge zamijeniti. Kolikogod realno na AO,W Nole ostao favorit te na RG Nadal jasno,a Fedu eto ko takvoj majstorčini dajmo šansu, dojma sam da će sada EREGOAT-ovi skupljati mrve, a da je ovim probojem,Daniil otvorio vrata i Tsitsiju i Saschi koji su dosad igrali po jedno finale, no bili bliže nego sam Rus u svoja dva. Tu su i ostali,sve su zreliji,sve ih je više.
Na novim naraštajima ostaje Zemlja pa kud je odvedu.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Valjda ce se pojaviti sad i oni koji su Rogera godinama unazad nazivali plackom 

- OldFashioned
- Kontakt:
Slab pokušaj trolanja.
Razlozi jednog i drugog miljama daleko.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Ostade Nolo bez OI i zlatnog slema.Golemo 

Men se cini da ovi na ES rekose da su otkupili pravo za US i RG i AO za iducih 10 godina,ako sam dobro cuo onda to nije nimalo fina vijest 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.