Premijer liga BiH - aktuelno

Devetomjesto
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Devetomjesto » 12 sep 2021, 08:39

svrakino1921 je napisao/la:
12 sep 2021, 07:54
Danas igra najtrofejniji klub u voljenoj BiH
Sa najboljim stadionom u voljenoj BiH

Igrali prekjuce i nazalost izgubili 1-1 od nekog sela kod listice :(

Devetomjesto
Kontakt:

Post Postao/la Devetomjesto » 12 sep 2021, 08:47

U kolko sati je ustaski hb derbi?

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 12 sep 2021, 09:04

Neutral je napisao/la:
12 sep 2021, 08:11
Ima li negdje kompletna lista svih naših klubova sa dugovanjima? Meni je smiješno što je jedna ekipa počela od 0, a ostavili ime i sva dugovanja. Toliko besmisleno, znajući da se dug na takav način neće nikada vratiti, ali eto, neka žive u iluziji i gaje lažnu nadu.
Vala i meni. Toliko neinteligentan potez Celika da kao ide u najnizi rang i valjda misle tolike milione vracati s minimalnim budzetom a zadrze ime i dug. :o Pa sta ce, godisnje vracati max po 300K-400K, dakle treba im nekih 20 godina da vrate ukupni dug. :roll: A pri tom moras igrati sve visi i visi rang, a time i povecavati budzet. Jedino ako ce igraci igrati za 300 KM. Da li im je smog pomutio razum, ne znam...

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 12 sep 2021, 09:11

Pa tako razmišljate zato što nemate ljubav prema svom lokalnom klubu,njegovoj historiji i svemu što stoji iza iste. Vaš vrhunac je sjesti pred TV i navijati za tamo neki Arsenal iz Engleske. :cool:

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 12 sep 2021, 09:24

NerminFatic je napisao/la:
12 sep 2021, 09:04
Neutral je napisao/la:
12 sep 2021, 08:11
Ima li negdje kompletna lista svih naših klubova sa dugovanjima? Meni je smiješno što je jedna ekipa počela od 0, a ostavili ime i sva dugovanja. Toliko besmisleno, znajući da se dug na takav način neće nikada vratiti, ali eto, neka žive u iluziji i gaje lažnu nadu.
Vala i meni. Toliko neinteligentan potez Celika da kao ide u najnizi rang i valjda misle tolike milione vracati s minimalnim budzetom a zadrze ime i dug. :o Pa sta ce, godisnje vracati max po 300K-400K, dakle treba im nekih 20 godina da vrate ukupni dug. :roll: A pri tom moras igrati sve visi i visi rang, a time i povecavati budzet. Jedino ako ce igraci igrati za 300 KM. Da li im je smog pomutio razum, ne znam...
A kao inteligentan potez je ugasiti klub, ostetiti drzavu za par miliona, izvarati povjerioce, uskratiti penziju ljudima koji rade tu godinama, zatvoriti vrata potencijalnim sponzorima i osnovati plastiku i kao to je taj isti klub, ali bez dugova, yes my ass.

Posto ste neupuceni, Celiku treba, max dvije, tri godine da bude na nuli. Realna cifra koja se treba isplatiti je oko milion i 200k, tj. 400k godisnje. Za pola godine klub je vratio vec 180k, a da vakufski dildo ne sabotira, vec bi se pola duga saniralo.

Kome se ne svidja, gledajte sisojin projekat, koji ce ugasiti kad mu dosadi :bih:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 12 sep 2021, 09:55

Lijepo je biti na vrhu tabele i jos sa utakmicom manje. Na vrhu trenutno bez ijedne mrlje u 7 odigranih utakmica. Čak naprotiv poništen cist gol protiv Želje, Rudara, unacivanja lopti kad imamo dobre kontre pa eto i do kartoniranja nepotrebnog (nećemo se zaliti na dosuđen aut kao ovi sto dijelimo stadion).
Sinoć tri faula na utakmici i tri kartona od cega dva istom igraču uz isključenje. Zaista mislim prestrogo.
Znači 60tak minuta sa igračem manje, bez 4-5 igrača iz prvog tima, sa nekim igračima neprirodnim pozicijama uzmeš bodove u ovoj našoj ligi je zaista veliko.
Istina Radnik nije mjera, ali sve to okrenuti pa čak i protiv Radnika za naše uslove je velika stvar.

runjerahmanove
Kontakt:

Post Postao/la runjerahmanove » 12 sep 2021, 10:47

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
12 sep 2021, 09:55
Lijepo je biti na vrhu tabele i jos sa utakmicom manje. Na vrhu trenutno bez ijedne mrlje u 7 odigranih utakmica. Čak naprotiv poništen cist gol protiv Želje, Rudara, unacivanja lopti kad imamo dobre kontre pa eto i do kartoniranja nepotrebnog (nećemo se zaliti na dosuđen aut kao ovi sto dijelimo stadion).
Sinoć tri faula na utakmici i tri kartona od cega dva istom igraču uz isključenje. Zaista mislim prestrogo.
Znači 60tak minuta sa igračem manje, bez 4-5 igrača iz prvog tima, sa nekim igračima neprirodnim pozicijama uzmeš bodove u ovoj našoj ligi je zaista veliko.
Istina Radnik nije mjera, ali sve to okrenuti pa čak i protiv Radnika za naše uslove je velika stvar.
Posto vidim da ti ne mozes proc bez komentara o Slobodi, da ti kazem da taj aut nije sviran, kao sto jest, Sloboda je iz tog napada mogla imat vrlo ozbiljnu sansu jer bi igrac sigurno usao u prostor od 16 m gdjr je samo jedan igrac borca bio. Al ne bi ti bio ti kad ne bi bio pametnjakovic. Al ubuduce prvo pogledaj utakmicu pa pametuj

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 12 sep 2021, 10:49

mozak je napisao/la:
12 sep 2021, 00:51
runjerahmanove je napisao/la:
12 sep 2021, 00:30
mozak je napisao/la:
11 sep 2021, 23:48
Borac odigrao dosta dobro, i moram napisati..bez sudijske pomoći konačno. Bilbija sudio odlično. Pomoćnici su imali par grešaka i to je to.
Sloboda na pogon protivničkih golmana sije strah.
Žižović kao Oto Rehagel nekad sa Grčkom, totalni antifudbal.
Navijači nerealni, .."sudija lopove" glavna parola.
Ono sa loptom je za kaznu..vidili od naših komšija iz Međugorja.
Na derbi ponjet lopte i ostavit im nakon utakmice.
Sudije su pokušale pomoći više nego što to misliš. I to na sitnim stvarima. Čovjek svira aut a lopta barem 10 cm u terenu, a iz te akcije igrac ulazi u ozbiljnu sansu da nije sviran aut. Pa onda ciljano sviranje faulova, vecinom nepostojećih gdje se zakaricu štima pozicija za kvalitetan centarsut. Zatim faulovi kada mi napadamo ne sviraju se, a iste te situacije svira Borcu. Al sudija ipak nije direktno uticao na rezultat, a mogao je o htio je. Pogotovo pomocni sudija. Puno toga se vidi sa tribina sto promakne na tv-u. A za konacni rezultat i gol borca sudija nije kriv, to stoji. Pa 4. Sudija visi nad vratom nasoj klupi, dok klupa borca radi sta hoce. I normlano da probudi revolt kod publike. Samo kažem puno stvari ne bude na tv-u, a dese se
Bilbija sudio odlično, što nemogu reći za pomoćnike.
Pomoćnici su krivi za aut i neke faulove, jer Bilbija mora uvažiti mahanje pomoćnika.
Kako se Borcu sudilo, ovo je bilo prepošteno.
Vaša ekipa je previše usmjerena ka sudijama..svaki faul se grana rukama. Iskreno, nekako seljački izgleda.
Ništa mi mrže nema kao kada igrači Veleža ulaze u raspravu sa sudijom.
Ma smiješno je uopšte spominjati Bilbiju za sinoćnje suđenje. Dabogda na svakoj utakmici najveći problem bio jedan pogrešno dosuđen aut i gdje stoji četvrti sudija. Kod tuzlaka vazda isto, samo sudije gledaju.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

runjerahmanove
Kontakt:

Post Postao/la runjerahmanove » 12 sep 2021, 10:56

Balorda je napisao/la:
12 sep 2021, 10:49
mozak je napisao/la:

Sudije su pokušale pomoći više nego što to misliš. I to na sitnim stvarima. Čovjek svira aut a lopta barem 10 cm u terenu, a iz te akcije igrac ulazi u ozbiljnu sansu da nije sviran aut. Pa onda ciljano sviranje faulova, vecinom nepostojećih gdje se zakaricu štima pozicija za kvalitetan centarsut. Zatim faulovi kada mi napadamo ne sviraju se, a iste te situacije svira Borcu. Al sudija ipak nije direktno uticao na rezultat, a mogao je o htio je. Pogotovo pomocni sudija. Puno toga se vidi sa tribina sto promakne na tv-u. A za konacni rezultat i gol borca sudija nije kriv, to stoji. Pa 4. Sudija visi nad vratom nasoj klupi, dok klupa borca radi sta hoce. I normlano da probudi revolt kod publike. Samo kažem puno stvari ne bude na tv-u, a dese se
Pomoćnici su krivi za aut i neke faulove, jer Bilbija mora uvažiti mahanje pomoćnika.
Vaša ekipa je previše usmjerena ka sudijama..svaki faul se grana rukama. Iskreno, nekako seljački izgleda.
Ma smiješno je uopšte spominjati Bilbiju za sinoćnje suđenje. Dabogda na svakoj utakmici najveći problem bio jedan pogrešno dosuđen aut i gdje stoji četvrti sudija. Kod tuzlaka vazda isto, samo sudije gledaju.
Kad uzmu sebi za pravo komentarisat oni koji il nisu gledali utakmicu uopste il i ako su gledali pola stavri vidjeli nisu. Aut koji je sinoc sviran je mogo bit bitniji Slpbodi, nego da im nije sviran neki faul na 17m od gola. Pisao sam vec, necu i tebi ponavljat, nit imam potrebe da se vama pravdam. Kad.budete imali pravu sliku sudjenja kao ja sinoc onda mozete komentarisat, do tad se samo brukate. A od sudija, bilbija je sinoc najmanji problem bio

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 12 sep 2021, 10:59

Majstore jedan pogrešan aut vam je suđen. Hajde saberi se malo, pa skontaj zbog čega kukaš. Ali ok, navikli ste, svakako nakon svake utakmice samo o sudijama pričate, takva sredina godinama.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 12 sep 2021, 11:01

Balorda je napisao/la:
mozak je napisao/la:

Ljudi se uhvatili jednog auta na utakmici ko da sviro penal za nepostojeći faul van kaznenog i jos pokazao crveni.
Sta je sledeće? Nije im dodijelio podbacivanje, glasno zviždi i ometa im igrače, nije utakmicu počeo tacno u sekundu pa poremetio strategiju???

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 12 sep 2021, 11:14

12 sep 2021, 11:01
Balorda je napisao/la:
mozak je napisao/la:

Ljudi se uhvatili jednog auta na utakmici ko da sviro penal za nepostojeći faul van kaznenog i jos pokazao crveni.
Sta je sledeće? Nije im dodijelio podbacivanje, glasno zviždi i ometa im igrače, nije utakmicu počeo tacno u sekundu pa poremetio strategiju???
Nisam detaljno pratio utakmice Slobode do ove sinoć, ali ako se ne varam bilo je par upitnih penala u zadnje vrijeme, pa i krajem prošle sezone. To ništa, to se nije dogodilo izgleda.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

SjevernaKoreja
Kontakt:

Post Postao/la SjevernaKoreja » 12 sep 2021, 11:19

Balorda je napisao/la:
12 sep 2021, 11:14
Balorda je napisao/la:

Nisam detaljno pratio utakmice Slobode do ove sinoć, ali ako se ne varam bilo je par upitnih penala u zadnje vrijeme, pa i krajem prošle sezone. To ništa, to se nije dogodilo izgleda.
Rona dao dva gola, bola... :tokralju:

runjerahmanove
Kontakt:

Post Postao/la runjerahmanove » 12 sep 2021, 11:22

Balorda je napisao/la:
mozak je napisao/la:

Hahahaha joj debila lika. Ti podrinjac stavrno nisi normlan. Ja vam pojasnio situaciju za aut. A pored toga bilo je barem 10-15 diskutabilnih situacija, ne toliko opasnih, al se vidjela jasna namjera. Svira 4-5 faulova nepostojećih iz izgledne situacije za zakarica, jer zna kako opasan centarsut ima. Zatim ne svira za Slobodu najmanje 3 preksraja na 20m od gola, gdje stoperi sa obje ruke drze igraca. Za ekipu koja ima izvodjace slobodnih kao sto Sloboda ima te situacije itekako mogu znacit. A onda poslije svira iz iste situacije faul za borac. Al ja stavrno ne znam zasto debilu poput tebe pokusavam nesto objasnit, ti si lik koji je zatucan i to je to. A eto uz tebe su to balorda i poneki pitara

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 12 sep 2021, 11:25

Malo je 10-15 situacija. Bilo je dvjesta-trista situacija.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

runjerahmanove
Kontakt:

Post Postao/la runjerahmanove » 12 sep 2021, 11:27

Balorda je napisao/la:
Balorda je napisao/la:

Jeidni diskutabilan penal je onaj u Bijeljini, opravdano je ponovljen mada je to bio presedan za nasu ligu, nikad do tad sudije to nisu uradile. To jeidno mozes stavit u rubriku sumnjivo

runjerahmanove
Kontakt:

Post Postao/la runjerahmanove » 12 sep 2021, 11:29

Balorda je napisao/la:
12 sep 2021, 11:25
Malo je 10-15 situacija. Bilo je dvjesta-trista situacija.
Rekao sam ti, ubuduce prati utakmicu i mozemo se onda raspravljat. Do tad sve ostalp je suvisno

sotomayor
Kontakt:

Post Postao/la sotomayor » 12 sep 2021, 12:01

Balorda je napisao/la:
12 sep 2021, 10:59
Majstore jedan pogrešan aut vam je suđen. Hajde saberi se malo, pa skontaj zbog čega kukaš. Ali ok, navikli ste, svakako nakon svake utakmice samo o sudijama pričate, takva sredina godinama.
Glupost, svaku loptu koju izbiju padnu. Igraju igru s kraja proslog stoljeca, kod njih jos 98 a

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 12 sep 2021, 12:02

Neutral je napisao/la:
11 sep 2021, 23:56
Praksa je i da se igrači od 80te minute valjaju po terenu kao da su ranjeni od snajpera. I svaka izmjena po pravilo je 30 sekundi, a kod nas se to ne produžuje kako treba. I u produžetku ima valjanja i to se treba produžiti, a ni to nije praksa. Efektivne igre 50 minuta u 90+ u našoj ligi, zato je i amaterska. Ljudi se koriste svim mogućim sredstvima, seoska liga.
Kakvih crnih 50 minuta. To je u najboljem slucaju.

Sinoc Slo-Bor 19 minuta nakon prvog poluvremena. Kraj 47.

Leo-Zri 45
Rad-Tuz 49

I kad na to dodas tempo kojim se te minute igraju dobijes rezultate u Europi.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 12 sep 2021, 12:33

Balorda je napisao/la:
Balorda je napisao/la:

Ma bilo je jasta nego. Ali to je logično da ne spominju kao i svako od nas kad je u našu korist. Nekom ciljano sudije navlače, nekad sto su loši pa pogriješe ali svakom nekqd nesto navuku a nekog oštetite. Samo treba biti realan i priznati i jedno i drugo. A ne kad smo nagrađeni onda super je ćutimo a kad se aut pogrešno dosudi onda je kraj svijeta i kuknjava.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Orvel i 19 gostiju.