FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

MaroonBjelave
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MaroonBjelave » 11 sep 2021, 22:21

Dadox je napisao/la:
11 sep 2021, 22:05
Pa vala i nas su vile nosale u odredjenim segmentima, u Posusju je x mogo komotno po prikazanom da bude, u Tuzli isto, guravo je na Kosevu sa Radnikom bilo, protiv Rudara nisam gledao, ne znam kakva je tu situacija bila, jel nam cista pobjeda bila, a u ovakvoj ligi izjednacenoj, moras i srece imati ybg, mada meni je Zrinjski favorit prije Tz.
Ma druže, nakon tekme sa FC Milsami da mi je neko rekao da ćemo biti treći i imati niz od pet utakmica bez poraza, rekao bih mu da je hajvan samo takav. Ovo sad je puna šaka brade.

hotonjskimaher
Kontakt:

Post Postao/la hotonjskimaher » 11 sep 2021, 22:24

Azmir ulaze sto ce mu se vratiti zadnje 3 godine u velikom su usponu
Maroon Brothers 1946

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 11 sep 2021, 22:26

hotonjskimaher je napisao/la:
11 sep 2021, 22:24
Trebali smo ih izbaciti kada smo mogli, tu bi im kraj i bio tj gašenje kluba. Mi smo FK Sarajevo i volimo sve komplikovano a ne jednostavno :bih:
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 11 sep 2021, 22:27

MaroonBjelave je napisao/la:
11 sep 2021, 22:21
Dadox je napisao/la:
Pa vala i nas su vile nosale u odredjenim segmentima, u Posusju je x mogo komotno po prikazanom da bude, u Tuzli isto, guravo je na Kosevu sa Radnikom bilo, protiv Rudara nisam gledao, ne znam kakva je tu situacija bila, jel nam cista pobjeda bila, a u ovakvoj ligi izjednacenoj, moras i srece imati ybg, mada meni je Zrinjski favorit prije Tz.
Ma druže, nakon tekme sa FC Milsami da mi je neko rekao da ćemo biti treći i imati niz od pet utakmica bez poraza, rekao bih mu da je hajvan samo takav. Ovo sad je puna šaka brade.
Ma znam, ne kazem ja nista za to, nego za ove price, simin han imao srece, ovako onako, slabo da je iko ikog nadigrao za sad, osim svinjski nas i Borca u Bl, sve patnja neka kod sviju, ali ne smijemo izgubiti u Tz za tri cetiri kola, onda tesko da ih mozes stici...

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 11 sep 2021, 22:28

forza_juve je napisao/la:
11 sep 2021, 22:26
Trebali smo ih izbaciti kada smo mogli, tu bi im kraj i bio tj gašenje kluba. Mi smo FK Sarajevo i volimo sve komplikovano a ne jednostavno :bih:
Sabrina direktno urgirala da joj se Simin Han zadrzi u ligi. A ne vidim da smo dobili zauzvrat neki benifit za to.
- FKS -

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 11 sep 2021, 22:31

Dadox je napisao/la:
:thumbup:
Oni su prošli pripreme kako treba, ciljano su doveli pojacanja na vrijeme, moglo se to sve uigrati
S druge strane nasi problemi su poznati nama, pored toga sto pripreme skoro nismo ni imali, pojacanja prva dolaze tek krajem jula, neisplaćene plate, ima li investitora ili ne, tuzbe..
I da, Ismir ce uskoro rijesiti ovo sto dugovanja imamo ka igracima i zaposlenicima. Konkretno vec nakon skupštine ce se to desiti, a sto se tice pojacanja mislim da je to to do zime.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Devetomjesto
Kontakt:

Post Postao/la Devetomjesto » 11 sep 2021, 22:34

Kako je ovaj nas mali na golu uspio skupiti 3 zuta u 7 utakmica? :tokralju: Ja bi takoj budali odma dao kapitensku :urnebes:

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 11 sep 2021, 22:34

Hajdeee je napisao/la:
11 sep 2021, 22:28
forza_juve je napisao/la:
11 sep 2021, 22:26
Sabrina direktno urgirala da joj se Simin Han zadrzi u ligi. A ne vidim da smo dobili zauzvrat neki benifit za to.
Dobio si bar nešto a to je stres :rol:
Sami smo pojeli vnago što im nismo udarili zadnji ekser u sanduk pa onda neka plaćaju igrače 300 KM u nižem rangu. Ali yebes njih nikada neće biti nivo FKS i mi trebamo svoju avliju počistiti a ne još više prljati dok u međuvremenu sisoje vrši mutne radnje i održava se na vrhu. Nama kada budu svi spremni od trenera i igrača onda oni mogu da ga duvaju jer ima još dosta da se igra i svako će kiksat
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 11 sep 2021, 22:36

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
11 sep 2021, 22:31
Dadox je napisao/la:
Oni su prošli pripreme kako treba, ciljano su doveli pojacanja na vrijeme, moglo se to sve uigrati
S druge strane nasi problemi su poznati nama, pored toga sto pripreme skoro nismo ni imali, pojacanja prva dolaze tek krajem jula, neisplaćene plate, ima li investitora ili ne, tuzbe..
I da, Ismir ce uskoro rijesiti ovo sto dugovanja imamo ka igracima i zaposlenicima. Konkretno vec nakon skupštine ce se to desiti, a sto se tice pojacanja mislim da je to to do zime.
Ma problemi su ostali proslost valjda, samoEvropa otisla i 10 bodova u ligi, ali ybg sta ces.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 11 sep 2021, 22:42

Dadox je napisao/la:
11 sep 2021, 22:36

Ma problemi su ostali proslost valjda, samoEvropa otisla i 10 bodova u ligi, ali ybg sta ces.
Boze moj, svaki klub ima pad. Mi smo svoj imali, valja se sad oporaviti.
Ocekujem 3 mjesto na polusezoni, 3 ciljana pojacanja na zimu uz rijesavanja nekog škarta.
Trebaju nam na zimu lijevi bek, lijevo krilo, to je prioritet. Nakon toga desno krilo, jer sam uvjeren da će Fanima prodati.
Navodno Sablic je trazio golmana nakon novog Pazara, tako da vjerovatno ce se gledati i dobar golman kao alternativa Belminu

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 11 sep 2021, 22:45

elvirbaljic je napisao/la:
11 sep 2021, 21:43
Sanchez1987 je napisao/la:
11 sep 2021, 21:11
miky_hz je napisao/la:
11 sep 2021, 20:43
Opet ovaj omaleni Mehanovic dade gol.

5 bodova nam bježe i utakmicu manje imaju.
Oni ce biti u vrhu ove godine,vidi se po dosta cemu,danas kvota na njih kao da igraju sa Obarskom a ne Radnikom,plus Sisoje upetljan u savez itd itd.
Nemoj zezati drug, danas smo primili gol uz prethodni faul, crveni karton, sa Prijedorom ponisten cist gol, sa Trebinjem crveni karton, eto koliko Azmir ima uticaja na dosadasnje rezultate. Vise smo osteceni, ali sreca nas prati pa smo se "izvukli" u dvije/tri utakmice. Na stranu Azmir, nema dosad poklonjenog gola za nas od strane sudija i saveza.
Pa dobro,iskreno nisam znao za te detalje,ne pratim toliko,al mislio sam uopste ta njegova veza u savezu,ulaganje itd,cime ce sigurno prije dobiti vjetar u ledja od istih,nego da vas prcaju,al ok svako ima pravo da bira sredstva sa kojima ce biti u vrhu,sretno od mene u nastavku.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 11 sep 2021, 22:59

11 sep 2021, 21:20
miky_hz je napisao/la:
11 sep 2021, 20:43
Opet ovaj omaleni Mehanovic dade gol.

5 bodova nam bježe i utakmicu manje imaju.
Oni ce biti u vrhu ove godine,vidi se po dosta cemu,danas kvota na njih kao da igraju sa Obarskom a ne Radnikom,plus Sisoje upetljan u savez itd itd.
Imaju mocnu ekipu, ali ruku na srce imaju i dosta dosta srece. Ma da yebi ti to, prvi su sa utakmicom manje, samo 1 remi ostalo pobjede ?
Nadam se da će pasti u vrhuncu sezone, znaci oko Marta da oni krenu padati, a da mi pokusamo upaliti motore, pa sta bude.
Yebote gledaj panjeva na golovima ostalih ekipa, a mi imamo dragulja, ako Bog da stopama Vladana :pray:
Oni ako ostanu u vrhu do zimske pauze,poslije pauze ce sigurno biti samo jaci,jer ce sisoje dovesti jos dva tri dobra igraca na pauzi i ici na titulu,isto kao i borac kad je prisao nama na -4 onda su jos vise poceli sa svim i svacim,al ok trebamo sebe gledati pa sta bude.

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 11 sep 2021, 23:04

11 sep 2021, 22:42
Dadox je napisao/la:
11 sep 2021, 22:36

Boze moj, svaki klub ima pad. Mi smo svoj imali, valja se sad oporaviti.
Ocekujem 3 mjesto na polusezoni, 3 ciljana pojacanja na zimu uz rijesavanja nekog škarta.
Trebaju nam na zimu lijevi bek, lijevo krilo, to je prioritet. Nakon toga desno krilo, jer sam uvjeren da će Fanima prodati.
Navodno Sablic je trazio golmana nakon novog Pazara, tako da vjerovatno ce se gledati i dobar golman kao alternativa Belminu
Valjda se napokon ubode se zimskim prelaznim

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 11 sep 2021, 23:14

11 sep 2021, 22:59

Imaju mocnu ekipu, ali ruku na srce imaju i dosta dosta srece. Ma da yebi ti to, prvi su sa utakmicom manje, samo 1 remi ostalo pobjede ?
Nadam se da će pasti u vrhuncu sezone, znaci oko Marta da oni krenu padati, a da mi pokusamo upaliti motore, pa sta bude.
Yebote gledaj panjeva na golovima ostalih ekipa, a mi imamo dragulja, ako Bog da stopama Vladana :pray:
Oni ako ostanu u vrhu do zimske pauze,poslije pauze ce sigurno biti samo jaci,jer ce sisoje dovesti jos dva tri dobra igraca na pauzi i ici na titulu,isto kao i borac kad je prisao nama na -4 onda su jos vise poceli sa svim i svacim,al ok trebamo sebe gledati pa sta bude.
Ma okrene se to. Malo se poremete, jos ako Vici zasmetaju..
Doduse, sto kazes trebamo sebe gledati. Meni cak i ne bi prioritet titula bila, ako cemo imati dobar sistem. Otprilike recept kao u eri duple krune, promovisanje 3 - 4 akademca, jaki domaci igraci, ako naleti neki dobar stranac, dobro je. U toj sezoni smo bas u svim sektorima top bili, kasnije su nas akademci iz 18/19 sezone pogurali s parama. Mujakic 1.1 milion eura, Kova 500k€, pa evo ima i Halid zadnju sansu da top odigra i proda se, a do sad je odlican bio, ne moramo se ni sekunde brinuti za poziciju desnog beka.
Evo opet imamo nešto slicno ko tada, Dizdarević, Trako, Ramić, za sljedecu sezonu tu bi mogao upasti Buljubasic, Sahinovic ako ode Belmin.. Lamadzema i Pramenkovic bi isto mogli sansu dobiti sljedece sezone
@Dadox vakat je da odradimo dobar zimski rok, ovaj zadnji je haos los bio, a inace smo poznati da nam je zimski rok dobar ( zima 19e, zima 20e.. )

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 11 sep 2021, 23:24

11 sep 2021, 22:59

To si upravu, Sisoje nece žaliti pare u januaru, ako budu prvi - drugi na polusezoni, dovest ce bar tri kapitalna pojačanja.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 sep 2021, 23:29

Husic kad bude pritisnut da placa puni doprinos za igraca na plate koje daje ce vrlo brzo zavrsit na 7 mjestu..

Jer ocito je ko dan da 480 km plata mjesecna po igracu je minimalac za cobada a ne za fudbalera..

Ubjedjen sam da minimum1.5 m km stedi jer je igrace prijavio na 480 km i zato je i guro da bude u savezu ra bi to mogo kontrolisat..

Volio bi da ima jos tipova kao sto je tan husic a ne da se finansira zrinjski preko hdz borac snsd zeljo sda itd itd, jer ljudi kad pocnu da ulazu svoje pare trazice rezultat a ako nema rezultat nace krivca i smjenit ga i tako sve dok nebude rezultata, i samim tim ce i liga bolja i bice interesantnija spinzorima navijacima gledaocima itd itd

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 11 sep 2021, 23:38

Sisoje je prošle godine pljuvao Borac i Vicu nakon prekida prvenstva, drvlje i kamenje na njih po medijima, a danas sa Vicom sjedi u loži na utakmicama reprezentacije i najnormalnije sarađuje.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 11 sep 2021, 23:47

Rezultatski bi cilj trebala da bude Evropa, a ako se otvori prilika sto da ne ici ka tituli. Bitna je stabilizacija svih sektora i isplata ovih jos malo dugovanja prema igracima sto je ostalo. Razrijesiti tu situaciju s Cioffijem.

Nikada nisam bio fan ovih sastava, ali za Leotar, protiv kojih cemo aBd imati strance, izvesti ovakav sastav:

Sahinovic

Sevelj-Trako-Lazic-Sabanovic
Djokanovic-Kapic
Kobiljar-Bodul-Cmiljanic
Bagaric
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 11 sep 2021, 23:53

vedinjo98 je napisao/la:
11 sep 2021, 23:47
Rezultatski bi cilj trebala da bude Evropa, a ako se otvori prilika sto da ne ici ka tituli. Bitna je stabilizacija svih sektora i isplata ovih jos malo dugovanja prema igracima sto je ostalo. Razrijesiti tu situaciju s Cioffijem.

Nikada nisam bio fan ovih sastava, ali za Leotar, protiv kojih cemo aBd imati strance, izvesti ovakav sastav:

Sahinovic

Sevelj-Trako-Lazic-Sabanovic
Djokanovic-Kapic
Kobiljar-Bodul-Cmiljanic
Bagaric
Rjesenje problema ne moze i ne smije biti onaj ko je taj problem i napravio.

UPRAVA NAPOLJE
NEMA NAZAD

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 sep 2021, 23:57

Mi nismo favorit za titulu, čak bih rekao niti kandidat, i nije ni mudro da mi kao navijači to očekujemo od kluba u ovom momentu.

Za početak je apsolutno neizvjesna budućnost kluba, prema svim dostupnim informacijama, Mirvić ne može ovo finansirati u nekom ekstremnom obimu, sa nekoliko miliona godišnje, kao što je to radio Tan i kasnije pogotovo Nam, kad smo trošili po 6 i 7 miliona maraka samo na plate.

Zašto to govorim? Nemam nikakve informacije, ali meni se apsolutno čini da Tan kroz uvođenje Mirvića u ovo samo mijenja osobu od povjerenja, a da će nakon Namovog povlačenja on ponovo finansirati. Ali ne znamo ni dokad ni u kojem omjeru. Možda on ovo sve vidi samo kao jednokratnu pomoć klubu koji je u problemima.

Zato je ključno uraditi stvari koje mogu pomoći finansijskoj stabilizaciji u budućnosti, a to je prvenstveno podržavanje trenutnog šefa struke i podržavanje ideje razvoja mladih igrača.

Mi već žestoko zaostajemo za konkurencijom, a nemamo ni jači sastav, rekao bih ni od Tuzle ni od Zrinjskog. Nije nas Zrinjski slučajno nadigrao onako kako nas je nadigrao, niti je njihova ekipa nekakva lijeva ekipa. To što naš navijač ne poznaje npr. Kamenara ne znači da je Kamenar loš fudbaler, nego da naš navijač ne prati fudbal previše detaljno. Mislim, Kamenara uzeh onako za primjer, kod njih Kamenara pun sastav.

Ove sezone treće ili četvrto mjesto mora biti cilj, odnosno plasman u Evropu, i to uz trošenje što manje para. Naravno, idealno bi bilo da sad razbijemo sve do kraja i osvojimo titulu, da Ramić i Trako odigraju svaki meč, ali to nisu realne stvari i ne treba padati u depresiju ako se ne ostvare.

Ja naše prave igre očekujem tek na proljeće, ovo sad je sve nekakvo prilagođavanje. Ekipa bi smislenije djelovala da se nije uopšte mijenjala od prve utakmice u sezoni i da se uigravalo ono što se imalo u tom momentu na raspolaganju. Ne kažem da bi bila bolja i kvalitetnija, samo da bi se pomjerila dalje u smislu uigranosti. Ovako će i pored kvaliteta svih dovedenih igrača ipak trebati dosta vremena da se uigraju.

Naravno, da podcrtam stav od ranije, ovaj koji holyman potencira, ja se bojim da će uprava sve ovo poništiti. Ja ne vjerujem ni njima ni Mirviću, jednostavno su toliko puta izvarali. Imam osjećaj da će se, čim dođe još koja marka u klub, totalno u drugi plan gurnuti omladina, što je viđeno već milion puta, i da će se opet pokušati sa iskusnijim igračima.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fudo, Pena, Tatamata1946 i 30 gostiju.