FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 249

Dave
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Dave » 11 sep 2021, 10:31

keli je napisao/la:
11 sep 2021, 10:17
Belmin stvarno dobar na golu, al kako je uspio kao golman dobiti 3 zuta u 7 utakmica bas fenomen
2 bespotrebna zadrzavanja lopte kod ispucavanja, te sinoc bespotrebno odgurivanje protivnika na centru..Sta ces ti kao golman na centru u guzvi, to mi nikako nije jasno
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 11 sep 2021, 10:36

Dave je napisao/la:
11 sep 2021, 10:31
keli je napisao/la:
Belmin stvarno dobar na golu, al kako je uspio kao golman dobiti 3 zuta u 7 utakmica bas fenomen
2 bespotrebna zadrzavanja lopte kod ispucavanja, te sinoc bespotrebno odgurivanje protivnika na centru..Sta ces ti kao golman na centru u guzvi, to mi nikako nije jasno
Pa dobro ta 2 za zadrzvanje lopte su standard postali u zadnje vrijeme, a sinoc je pametno dobio 3. da bude za derbi spreman.
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 sep 2021, 10:38

keli je napisao/la:
Prva 2 je dobio zbog neiskustva uvjeren sam. Sinoc je ciljano isao, da dobije i treci te se očisti kartona.
Protiv Leotara se nadam, da ce Sahinovic na gol umjesto one krampe Kanurica.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 sep 2021, 10:42

Dupovac je opet onaj stari izgleda. Lanjska forma je proslost. Nadam, da ce ga Sablic klupirati.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 11 sep 2021, 10:42

ElCartel11 je napisao/la:
11 sep 2021, 10:38
keli je napisao/la:
Prva 2 je dobio zbog neiskustva uvjeren sam. Sinoc je ciljano isao, da dobije i treci te se očisti kartona.
U svakom slucaju bolje da propusti leotar kuci nego neku tezu utakmicu, valjda onaj nece zeznut sta :D
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 sep 2021, 10:47

SjevernaKoreja je napisao/la:
11 sep 2021, 09:54
Do jucer je bio problem sto se igra jedna te ista taktika i formacija, a sada je problem sto covjek pokusava da mjenja nesta kad vidi da ne ide.
Samo drug sto je on mijenjao s onog sto ide na ovu koja ne ide. U formaciji 352 smo dobili Slobodu, Posusje i Radnik. Kad se jasno vidjelo da je Bagaric najistureniji a Bodul iza njega. Onda protiv Sirokog on nakon 10 min pomjera Traku na beka, Bagarica na krilo, i siluje neku 4231. Nepotrebno. Juce opet pocinje utakmicu sa dva krila od 190+ cm i AMFom na spicu. Nisi Guardiola da igras bez spica, realno. U drugom makne Cmilju i Bagarica u spic i mi zabijemo gol i pocnemo stvarat sanse. Udje mostarcima voda u usi, strucnjak vadi oba spica koja imamo i uvodi dva klinicka mrtvaca. ??????
Jbg, to sa mijenjanjem kad ne ide, treba znat sta se mijenja. Isto da tebi crkne motor na autu a ti gume mijenjas. Svaku tekmu 3-4 igraca na neprirodnim pozicijama. Moglo se izmisljat prije tri mjeseca kad nismo imali ekipu, sad je dobio osmicu, desetku, all-roundera Kobiljara i spica. Ako njih ne zna upotrijebit nek ide iz Sarajeva i nek romane na presicama prica negdje drugo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 11 sep 2021, 10:54

ElCartel11 je napisao/la:
11 sep 2021, 10:38
keli je napisao/la:
Ne znam jel Sahinovic bio na klupi ikako ove sezone, tako da se ne nadas previse da ce on igrati umjesto kanurica
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 11 sep 2021, 10:59

napoleon72 je napisao/la:
11 sep 2021, 10:47
SjevernaKoreja je napisao/la:
11 sep 2021, 09:54
Do jucer je bio problem sto se igra jedna te ista taktika i formacija, a sada je problem sto covjek pokusava da mjenja nesta kad vidi da ne ide.
Samo drug sto je on mijenjao s onog sto ide na ovu koja ne ide. U formaciji 352 smo dobili Slobodu, Posusje i Radnik. Kad se jasno vidjelo da je Bagaric najistureniji a Bodul iza njega. Onda protiv Sirokog on nakon 10 min pomjera Traku na beka, Bagarica na krilo, i siluje neku 4231. Nepotrebno. Juce opet pocinje utakmicu sa dva krila od 190+ cm i AMFom na spicu. Nisi Guardiola da igras bez spica, realno. U drugom makne Cmilju i Bagarica u spic i mi zabijemo gol i pocnemo stvarat sanse. Udje mostarcima voda u usi, strucnjak vadi oba spica koja imamo i uvodi dva klinicka mrtvaca. ??????
Jbg, to sa mijenjanjem kad ne ide, treba znat sta se mijenja. Isto da tebi crkne motor na autu a ti gume mijenjas. Svaku tekmu 3-4 igraca na neprirodnim pozicijama. Moglo se izmisljat prije tri mjeseca kad nismo imali ekipu, sad je dobio osmicu, desetku, all-roundera Kobiljara i spica. Ako njih ne zna upotrijebit nek ide iz Sarajeva i nek romane na presicama prica negdje drugo.
Vidi, trener kada dodje ima period adaptacije gdje igrace prilagodjava svojim taktikama i zamislima ili obrnuto. Sablic je dosao i trenirao mjesec dana sa ljudima koji nosu znali ostaju li ili idu. Onda skoro sve doslo na novo. Pokusava naci ono sto im odgovara i onim sto raspolazemo. Dize na neki level. Pustit ga pola godine da radi sta misli da treba. Nije imao pripreme kakve treba uopste igraci nemotivisani bez love i opet smo sinoc dobro trcali sa najspremnijom ekipom u ligi.

Pustite covjeka pola godine da proba uveze dva transfer roka pa da mu sudimo. Sa 6 bodova iz sledece dvije utakmice ce ovo izgledati puno bolje iako ni sada nije lose u kakvoj se situaciji klub nalazio.

Sablic nije bio pored aut linije ni u jednoj utakmici. To se prvo mora naglasiti.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 sep 2021, 11:09

Od Cmiljanica, Ahmetovica, Hebibovica, Velkoskog, Dervišagića već duže vrijeme nit očekujem nešto nit vidim neku korist.
A to je 5 igrača prema naprijed koje imaš, plaćaš, računaš da ih imaš, a ustvari bolje da nisu tu.

A opet smo zabili nekako 10 golova, kada bi tu imali više konkurencije u vidu kvalitetnijih igrača, pa umjesto 5 beskorisnih imao 1-2 korisna, mislim da bi stvari bile na terenu puno bolje.
Ali hajde da sacekamo Gorana uz aut liniju, Fanima, Vicka, Lazica, pa da vidimo sta sa ovim što imamo, a imamo fin roster, možemo uraditi
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 sep 2021, 11:13

Ko prigovara Sablicu bilo šta taj nema pojma o zivotu. Covjek još nije vodio ekipu a tu je 3 mjeseca, bori se s milion problema, neadekvatne pripreme, nisu mu registrovani igraci, kljucni igraci došli poslje priprema, previranja oko investitora, neizvjesnost oko plata, nezadovoljstvo igraca zbog kasnjenja plate prošle sezone itd itd. Goran radi dobar posao i rijetka svijetla tačka u klubu.

SjevernaKoreja
Kontakt:

Post Postao/la SjevernaKoreja » 11 sep 2021, 11:14

Dave je napisao/la:
11 sep 2021, 10:31
keli je napisao/la:
Pa i neka je ocistio kartone, pred Zelju i bitne utakmice.
Poslije Leotara imamo Zeljo, Borac, Tuzla C i Zrinjski...

Pametno i mislim da je i planirano da dobije zuti.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 11 sep 2021, 11:16

bordobijeli je napisao/la:
11 sep 2021, 11:13
Ko prigovara Sablicu bilo šta taj nema pojma o zivotu. Covjek još nije vodio ekipu a tu je 3 mjeseca, bori se s milion problema, neadekvatne pripreme, nisu mu registrovani igraci, kljucni igraci došli poslje priprema, previranja oko investitora, neizvjesnost oko plata, nezadovoljstvo igraca zbog kasnjenja plate prošle sezone itd itd. Goran radi dobar posao i rijetka svijetla tačka u klubu.
Bukvl njemu su ligaske tekme morale biti pripremne, jer nije imao uslove, kasnila pojacanja, registracija itd, al stas mora se preseravat.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 sep 2021, 12:04

Planski je Belmin ocistio sinoc karton.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 sep 2021, 12:12

Evo Borac hoce da kupi FANIMA. Pustio bi ga za 600 k€. Meni nikakav igrac, znam da ce neki ovde pisat Fanimo rijesava utakmice bla bla, sve ok al takodje igrac koji zna odigrat 5-6 utakmica i nista ne uradi pa odigra 3 dobre pa se povrijedi itd drugo malomu hvali da nije zadovoljan plus 1.2 m km nije malo (milion nana 200 k km mladosti)) za igraca koji ce imat 27 godina.

Sto se tice Sabljice, definitivno dati covjeku podrsku do 19 kola da vidimo sta zna koliko moze.

Nezaboravite da smo bez priprema da imamo samo dupovca iz stare garde da imamo 5 mladih igraca ispod 20 godina koji konstantno igraju

Bodul bagaric dosli kad je sezona pocela itd itd

8 kola vodi ekipu sa mobitela lazic sevilj nisu registrovani fanimo nije tu, jer juce bi najvjerovatnije pobjedili da su ova 3 igraca bila regustrovana od pocetka..

Nakon 19 kola ako budemo kaskali vise od 5 bodova analizirat koliko je to goranovim greskama izazvano i na osnovu toga smjenit ga il ostavit simple as that

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 11 sep 2021, 12:41

MortemHz je napisao/la:
11 sep 2021, 10:30
keli je napisao/la:
Ima da izginemo protiv Leotara
Ja bi bez razmisljanja stavio Muhameda Sahinovica na gol protiv Lea, a ne Kanurica. Sto se tice ovoga, da Borac zeli Fanima - nek ponude pare ako imaju mada tesko da ce od toga biti nesto, jedino ako ne raskine nekako ugovor s nama
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 11 sep 2021, 12:56

Kakve gluposti ljudi lupetaju :tokralju:

Pricamo o dominaciji u ligi i kako trebamo uzimati sve sto valja iz drugih klubova, i onda da prodamo najboljeg igraca tima, mozda i lige yebenom borcu :crazy:

Nema tih para za koje bih im ga dao, pa taman ga vise nikad ne zaigrao u ekipi i truhnuo do kraja ugovora u juniorima.

Plus, njegov menadzer sigurno mu moze naci bolji angazman od Borca.

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 11 sep 2021, 13:11

bordobijeli je napisao/la:
11 sep 2021, 11:13
upravo tako. ako ikoga treba tjerati to su hadalji iz uprave. I pojedini igraci. Sablic zasad radi odlicno, s obzirom na situaciju u klubu ovo su puno bolji rezultati nego sto sam ocekivao.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 11 sep 2021, 13:23

Ako kanurić upiše još jednu minutu u dresu sarajeva i ne zaslužujemo ikoga da dobijemo
NEMA NAZAD

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 sep 2021, 13:27

Fanimo nije igrac koji ce ti donijet titulu. Tatar je daleko bolji igrac i daleko vise pokazao od fanima od prve godine do zadnje godine ugovora. I sta bi 6 mjeseci ugovora poceo derat dres..ove godine sigurno prvaci necemo bit (osim ako Tan istrese bas brku para nazimu)

Sledeceg ljeta fanimo ce imat jos samo godinu ugovora gdje ce polu sezonu odigrat kako treba i onda ce bit isto ko i sa Tatarom, a za 500 k € mozes dovest 2 rifeta kapica na 5 godina, koji ce sigurno bit kvalitetni od fanima. Bodul je sa 8 utakmica vise golova i asistencija nego fanimo za 30..

Fanimo je dobar igrac ija bi volio da ode negdje van bh jer on bi mnogo vise pokazao gdje su bolji tereni i gdje se igra brzi fudbal, al kazem ako je borac jedini klub koji je spreman da plati 600 k € ja bi ga prodo

Jos jedna mana kod fanima jeste da je on ima dosta teskih povreda i da nema centar sut nikakav a krilni igrac

Belmin ako je dobio zuti karton namjerno (radi ciscenja ) velka greska..golman moze odigrat 25 utakmica da nedibije zuti..

Sahinivicu dat sansu mislim da kanuric nema sta trazit u FK SARAJEVU

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 sep 2021, 13:32

Fanimo pokazao prosle godina kakav je igrac. bez Rahmanovica i Tatar on je u napadu jedini bio koji je igrao.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fouzi1, HariTz i 26 gostiju.