Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

JohnCleese
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la JohnCleese » 10 sep 2021, 16:38

anonymousHD je napisao/la:
10 sep 2021, 09:06
JohnCleese je napisao/la:
10 sep 2021, 08:09
Prospustivsi zlato na OI i priliku za Golden slamom Novak je ispustio sansu za GOAT-a vec nakon ove godine.
Sad mora osvojiti US Open samo da bi ostao u utrci za najveceg tenisera.
Morat ce osvojiti jos mnoge velike turnire kao i OI u Parizu 2024
:urnebes: :urnebes:

Novak je GOAT i bez ovoga, čovjek će s lahkoćom da završi karijeru s najviše GS. To morate da prihvatite.
Mnogo je jos posla pred njim.
Ako bi na kraju ove godine karijeru završio Federer automatski ne bi mogao biti GOAT ( a mogao bi da je uzeo Golden slam)
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 10 sep 2021, 17:33

Raducanu igra bolje i s više muda od većine muškog nextgena, a ovdje se i dalje pljuje po WTA. Tragično.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 10 sep 2021, 17:39

Ja isto mislim o zenskom tenisu kao vecina ovdje ali su me Fernandez i Raducanu prijatno iznenadile, par njihovih meceva sam jedino i gledao sto tice zena, a ne mozes ni ignorirati da u tim godinama dodju obje do finala

Zato kazem ovo finale treba ispratiti a to za zenski mec nisam rekao godinama, a mozda i nikad
Don't believe the hype.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 10 sep 2021, 17:47

Oikamid je napisao/la:
10 sep 2021, 17:33
Raducanu igra bolje i s više muda od većine muškog nextgena, a ovdje se i dalje pljuje po WTA. Tragično.
Ne valja kad mladi dobijaju trenutni vrh,ne valja obrnuto. Jeste ženski tenis opao, jeste u eri Serena-Vensu-Sharapova-Henin-Clijsters pa onda i ranije bila jača konkurencija i puno konzistentnije i bolje igračice iz vrha, al ovo nije toliko loše. Kako nitko nije komentirao kad su prva 2 kola prošle SVE TOP20 nositeljice? Zašto bi finale npr.Bencic-Svitolina ili Sakkari-Sabalenka bilo kvalitetnije i ne bi se ovako sprdalo? To što će ove cure uraditi nakon ovog turnira do kraja godine i u nastavku karijere je jedna stvar,a da su zasluženo u finalu svojim izvedbama drugo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 sep 2021, 17:47

ronaldo99 je napisao/la:
10 sep 2021, 09:36
Jel vi ljudi stvarno mozete gledati zenski tenis??

Znaci prvi izlaze Medo vs Felix,tu imam neki osjecaj da bi cak Felix mogao iznenaditi,ma da Medo ovaj turnir djeluje brutalno dobar,al ruku na srce on je po meni imao najlaksi put do 1/2 od sve trojice ostalih ucesnika.

Drugi mec je za mene finale prije finala,trenutno dva najbolja igraca na touru na ovim podlogama. Zverev igra u transu jos od OI i ima brutalno dobru igra i na US openu,a o Novaku se nema sta reci jer je sve vec ispricano. Moje opet misljenje ako Novak osvoji ovaj GS i uspije sa 35 uzeti sve 4 GS u godini prica o GOAT-u zavrsava,jednostavno ostace mu samo jos da po titula skine Federera i Conorsa i onda ima sve u svojim rukama rekorde.

Dakle od 21h pred male ekrane,zagrijavanje sa Medom i onda nocni spektakl sa ovom dvojicom
Medvedev bi bio favorit protiv Zvereva u finalu, podcjenjujete ga.

Večeras nas očekuje spektakl od 1 sat, ali nije to nikakvo finale prije finala ako Danilo dobije u prvom meču.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 10 sep 2021, 17:58

Meni je Daniil u finalu i protiv Noleta(naravno da nije favorit, al ja vjerujem da osvaja) bliže osvajanju, no... nek promašim i na tippingu i po vlastitoj logici,FAA bude prvi finalist i hebe mi se. Osmina finala i četvrtfinala nisu ponudili puno drame i uzbuđenja za razliku od prvih rundi, bar još jedan maraton spektakl bio bi dobrodošla krema.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 sep 2021, 18:02

bodi123 je napisao/la:
10 sep 2021, 17:47
ronaldo99 je napisao/la:

Znaci prvi izlaze Medo vs Felix,tu imam neki osjecaj da bi cak Felix mogao iznenaditi,ma da Medo ovaj turnir djeluje brutalno dobar,al ruku na srce on je po meni imao najlaksi put do 1/2 od sve trojice ostalih ucesnika.

Drugi mec je za mene finale prije finala,trenutno dva najbolja igraca na touru na ovim podlogama. Zverev igra u transu jos od OI i ima brutalno dobru igra i na US openu,a o Novaku se nema sta reci jer je sve vec ispricano. Moje opet misljenje ako Novak osvoji ovaj GS i uspije sa 35 uzeti sve 4 GS u godini prica o GOAT-u zavrsava,jednostavno ostace mu samo jos da po titula skine Federera i Conorsa i onda ima sve u svojim rukama rekorde.

Dakle od 21h pred male ekrane,zagrijavanje sa Medom i onda nocni spektakl sa ovom dvojicom

Večeras nas očekuje spektakl od 1 sat, ali nije to nikakvo finale prije finala ako Danilo dobije u prvom meču.
Ne znam nemam nimalo taj dojam,svakako da ocekujem da Danil prodje u finale al vjerujem da je on tamo protiv obadvojice u poredjenom polozaju,no vidjecemo.

Uzivajmo vcrs u mecevima,od 01:00 ocekujem bas dobar mec,sa puno winnera od strane Zvereva

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 sep 2021, 18:08

ronaldo99 je napisao/la:
10 sep 2021, 18:02
bodi123 je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:

Ne znam nemam nimalo taj dojam,svakako da ocekujem da Danil prodje u finale al vjerujem da je on tamo protiv obadvojice u poredjenom polozaju,no vidjecemo.

Uzivajmo vcrs u mecevima,od 01:00 ocekujem bas dobar mec,sa puno winnera od strane Zvereva
Loš je matchup za Acu Danilo. Otkako je Medvedev došao na ovaj najveći nivo prilično lako je izlazio na kraj sa Zverevom, ali eto vidjet ćemo sada jer je i ovaj trenutni Zverev bolji od bilo kojeg do sada.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 sep 2021, 18:15

bodi123 je napisao/la:
10 sep 2021, 18:08
ronaldo99 je napisao/la:
10 sep 2021, 18:02
bodi123 je napisao/la:

Loš je matchup za Acu Danilo. Otkako je Medvedev došao na ovaj najveći nivo prilično lako je izlazio na kraj sa Zverevom, ali eto vidjet ćemo sada jer je i ovaj trenutni Zverev bolji od bilo kojeg do sada.
Zverev ima 5-4 protiv njega,al kad gledamo zadnjih 5 meceva tu Medo ima 4-1 i to dva puta u finalima mastersa.

Al sto sam kazes ovaj Zverev je bolji od svakog Zvereva do sada,ali ko garantuje to finale :)

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 10 sep 2021, 18:17

Felixians4 je napisao/la:
Oikamid je napisao/la:
10 sep 2021, 17:33
Ne valja kad mladi dobijaju trenutni vrh,ne valja obrnuto. Jeste ženski tenis opao, jeste u eri Serena-Vensu-Sharapova-Henin-Clijsters pa onda i ranije bila jača konkurencija i puno konzistentnije i bolje igračice iz vrha, al ovo nije toliko loše. Kako nitko nije komentirao kad su prva 2 kola prošle SVE TOP20 nositeljice? Zašto bi finale npr.Bencic-Svitolina ili Sakkari-Sabalenka bilo kvalitetnije i ne bi se ovako sprdalo? To što će ove cure uraditi nakon ovog turnira do kraja godine i u nastavku karijere je jedna stvar,a da su zasluženo u finalu svojim izvedbama drugo.
Ma apsolutno se slažem.

Ovo je već i drugi turnir na kojem Raducanu igra odlično za svoje godine. Stvarno uopšte ne sumnjam da će imati bitnu ulogu u tenisu i u budućnosti. Solidno servira, ima širok arsenal udaraca, vrhunski rad nogu i što je najvažnije može samo napredovati.

Mnogo zanimljivije mi je gledati nju i način na koji igra nego Sinnera koji se usere kao da igra meč života i nabija voleje po deset metara u aut.

WTA je odličan, samo likovi s nekim čudnim predrasudama mogu pisati da kurcu ne valja.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 10 sep 2021, 21:09

Vjetrovito je i hladno,moguće i kiša pa zatvore krov. Nole ne lajka mada mislim da ni Saschi ne odgovara,a za ovu dvojicu što su upravo izašli na pozornicu ne znam. Uvečer se svakako mijenjaju uvjeti

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 10 sep 2021, 21:26

Unpopular opinion: Nole gubi ili vcrs ili u finalu. Predugo traje ovaj post next gena. Izredali su se porazima u finalima GS, red je da uzme neko. Zasnovano ni na cemu osim osjecaju.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 10 sep 2021, 21:27

Finn je napisao/la:
10 sep 2021, 21:26
Unpopular opinion: Nole gubi ili vcrs ili u finalu. Predugo traje ovaj post next gena. Izredali su se porazima u finalima GS, red je da uzme neko. Zasnovano ni na cemu osim osjecaju.
I ja mislim,ne isključivo po osjećaju. Ukoliko se dogodi,zdravo za tenis,no neće biti po moje živce kad navale hateri i veliki Fed-Ped erovci. Mada im ne bi išlo u korist u zadnje vrijeme agresivne kampanje o nikad goroj konkurenciji, izjednačavaju s Federerovom u mladim danima zanemarujući kad je Nole krenuo dominirati,da je veoma ozbiljna "era". No pustimo tu temu dok se ne dogodi taj poraz Noleta od Newgenera na Slamu.

Mada sumnjam da je post pravi termin pošto moraš nešto imati-konzumirati da bi se tog odricao.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 sep 2021, 21:55

Medu za sada servis slusa samo tako,a sa druge strane Felix je usao bas dosta nervozno u mec i ima puno neprisiljenih gresaka.

Ako se uspije malo opustiti mogli bi gledati malo zanimljiviji mec,inace je ovo jednosmjerna ulica za manje od 2 sata ce ga Medo pocistiti

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 10 sep 2021, 22:23

trzno se malisa

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 10 sep 2021, 22:25

Medvedev - there’s never been another player like him. Massively tall, rangey, huge serve, never misses, moves great and most importantly - has a ridiculous reach that allows him to hit winners from wide of the trams. There’s been no prototype so no blueprint to beat him.

FAA je baš solidan, al em nema prigodu na reternu,em hbg, dogodi mu se dekoncetracija, par loših poena i to ovaj odmah kazni i ciao set. Trebat će da Medi stane postotak prvog na 10-ak % ispod,a da Felix ne igra dobro,već izvrsno.

Evo breaka u drugome, e sada nema prostora za kiks, Medo će zaigrati na sve il ništa,bitno da upadne pokoji serve besplatni poen.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 10 sep 2021, 22:25

ronaldo99 je napisao/la:
10 sep 2021, 21:55
Medu za sada servis slusa samo tako,a sa druge strane Felix je usao bas dosta nervozno u mec i ima puno neprisiljenih gresaka.

Ako se uspije malo opustiti mogli bi gledati malo zanimljiviji mec,inace je ovo jednosmjerna ulica za manje od 2 sata ce ga Medo pocistiti
Za očekivati je da nervoznije uđe u meč, u razmjenama jednako dobar (čak i bolji), po meni baš prijatno iznenađenje s obzirom da je ove sezone bilježio dosta loše rezultate shodno njegovom potencijalu, ovo će mu baš puno značiti.

Ima on šanse u ovom meču sa ovakvim Medom, dosta nesigurnim.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 sep 2021, 22:28

forgempp je napisao/la:
10 sep 2021, 22:25
ronaldo99 je napisao/la:
10 sep 2021, 21:55

Za očekivati je da nervoznije uđe u meč, u razmjenama jednako dobar (čak i bolji), po meni baš prijatno iznenađenje s obzirom da je ove sezone bilježio dosta loše rezultate shodno njegovom potencijalu, ovo će mu baš puno značiti.

Ima on šanse u ovom meču sa ovakvim Medom, dosta nesigurnim.
Ma pisao sam i danas da je Medo dosao do 1/2 bez nekog ozbiljnog meca,a iskreno i ono sto sam ga gledao pogotovo u 1/4 protiv onog holandjanina nije me dojmilo.

Tipovao sam na njega bas zbog iskustva i ove nervoze kod Felixa,ali ne bi me cudilo da Felix i dobije ovaj mec

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 10 sep 2021, 22:37

Medo je zid. Ako Novak ne bude na 100% (ako prođe), Medo uzima ovo, a i zaslužio je.
Auger je baš dobar, ali i to govori o nivou Medvedeva.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 10 sep 2021, 22:42

U servi za set veoma nezgodne (polu)volleye izvukao, ZARADIO set loptu, no onda je baš premlako ušao u serve volley i cap - Nije bilo aseva,Medo returnira da odmah te stavi u ravnopravni položaj pa ti dobij poen u kojem on vraća jednako snažne i duboke lopte. Šteta, fali Felixu ta iskra,taj clutch gen ko i Sinneru, ovo bi recimo Alcaraz vjerujem zatvorio.

Moglo se ozbiljno skuhati,ode li na 0-2,FAA dosad takve mečeve nije okretao niti je iskusio ovaj level za ovaj ulog. Daniil 30-30 kad osvoji prvi na hardu.

Bit će problem izboriti i TB Felixu. Tip je igrača ko Čilić,a puno se više igra na njegovoj servi što nije dobar preduvjet.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.