Da treba bolji skauting igraca to definitivno, ali evo ovaj video npr je dokaz kako od bas prosjeka pokusava napraviti da liči na nešto.
Prvo 6x pokazuje gol iz slobodnog udarca koji jeste odlican ali nakon toga vise ni jedan (ili jedan gol) sto pokazuje da je to slucajnost a ne njegov kvalitet.
Zatim sutevi iz daljine, opet cini se jedan gol i dva dobra suta a onda cak i na video ubacuju udarce koji idu daleko pored gola ili golman lagano hvata sto ce reci da se opet radi o slucajnosti. Kretanje bez lopte po videu nula, pregled igre los, u par situacija umjesto dodavanja lopte da igrac ide 1 na 1 on sutira (loše).
Da sumiram, igraca dovesti preko video klipova mozes, samo kod tih kvalitetnih video ide 10ak minuta i samo ide gol za golom, sansa za Sansom i asistencija za asistencijom. Cim nesto ponavljaju 10x da popune vrijeme videa i cim ubacuju udarce sa 34 metra koji jedva dodju do golmana znaci da nisu imali nista drugo.
Prvo treba napraviti kvalitetan skauting u BOsni pa onda bacati oko na Afriku. Dole postoje nivoi imas klubove, imas skole fudbala i imas akademije (vrlo kvalitetne). Ne nalaze ovi ti ovi po šumama igrace vec dovode iz visokokvalitetnih akademija po Africi a te akademije prate ove skole i klubove. Naravno, nije Lahko doci do tih akademija jer su one najcesce sa ugovorima s dosta klubova direktnih ili indirektnih pa kad dodjes na red.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli