Nadam se da je ova informacija glede uprave netačna i da će ovu postojeću zamijeniti potpuno novi ljudi, jer ja ne vidim šta se postiglo akcijom svi napolje a upravni odbor koji je ključni za rad kluba ostaje isti.braco je napisao/la: ↑10 sep 2021, 11:30Skupština Plavih sutra na Ilidži, koje se odluke očekuju?
Skupština FK Željezničar bit će održana sutra. Plavi će tako dobiti novi saziv najvišeg klupskog organa, koji bi u narednom periodu trebao voditi klub i donositi odluke bitne za funkcionisanje kluba. Skupština će biti održana u hotelu Hills sa početkom u 11 sati.
Ono što je poznato je da će klub dobiti novi Nadzorni odbor, s obzirom na to da su krajem prethodne godine članovi sada već bivšeg Nadzornog odbora podnijeli ostavke na te funkcije. Delegati Skupštine, njih 54, raspravljat će i o izvještaju o radu u prethodnom periodu, a očekuje se i izbor novog Predsjednika i Potpredsjednika Skupštine.
Nije poznato da li će doći do promjene u Upravnom odboru FK Željezničar, a prema nekim informacijama aktuelni saziv bi mogao dobiti podršku skupštinara. Nije isključeno da neko od novih članova bude kooptiran u rad uprave kluba.
Također, očekuju se i prijedlozi promjene Statuta kluba, čime bi se klub "otvorio" prema eventualnim investitorima, za koje je već ranije aktuelni UO poslao poziv. Sve bi trebalo biti jasnije oko 14 sati, kada se očekuje da bude završena sjednica, a javnost upoznata sa odlukama sa iste.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Neka neka, to su ti Zeljini ljudi, ljubi ih majka. To je garnitura koju su navijaci zamjenili umjesto ozdravljivanja kluba, izgradnju juzne tribine, nastavka poboljsanja infrastrukture, etc.
Samo ih treba isplacivati. Tako i treba. A pogotovo njihovog vodju.
Samo ih treba isplacivati. Tako i treba. A pogotovo njihovog vodju.

@igrajlopte 🐦
Iako sam veliki protivnik trenutnog UO mora se biti objektivan i pohvaliti nesto dobro uradjeno, a to je isplata ovih dugovanja i rjesavanje problema sa PU. Nazalost ceka se uvijek do zadnjeg trenutka i navijacima se kidaju zivci ali treba biti realan jer je to u ovakvoj situaciji i za ocekivati.
Ja samo ne znam otkud medijima pravo da pisu “saznanja” o smjeni ili podrsci UO. Na osnovu cega? Koliko su to oni skupstinara kontaktirali pa da znaju kako ovaj UO kotira? Licno se slazem sa @Dejan ali sve je u rukama skupstine za koju ne znamo kako razmislja. I nesto cisto sumnjam da ce skupstina zavrsiti za 3 sata obzirom na broj i vaznost odluka koje se trebaju donijeti
Ja samo ne znam otkud medijima pravo da pisu “saznanja” o smjeni ili podrsci UO. Na osnovu cega? Koliko su to oni skupstinara kontaktirali pa da znaju kako ovaj UO kotira? Licno se slazem sa @Dejan ali sve je u rukama skupstine za koju ne znamo kako razmislja. I nesto cisto sumnjam da ce skupstina zavrsiti za 3 sata obzirom na broj i vaznost odluka koje se trebaju donijeti
Ono sto je radio Misimovic nije pravo ozdravljenje kluba. Treba uvijek reci da je radio neke dobre stvari, prvenstveno mislim na infrastrukturu ali pricati tu pricu o ozdravljenju kluba (a mijesati se u famozni sportski segment i bacati milione KM na tzv. trenere, tzv. pojacanja i polovnjake "koji su plod visemjesecnog skautinga") je nebuloza..
Ovo sto sam napisao nije nikakvo opravdavanje Amara koji je i treci put napravio istu glupost i opet klub ispasta zbog toga..
Nisam ja toliko potencirao Misimovica (niti sam kad radio, iako su me amarovi ratnici na forumu nazivali svakvim imenima). Vise sam misio na upravu kao cjelu. Daleko da je Misimovic bio perfektan ili uprava kao cijela, imao je hrpu pogresnu potezi, ali ne mogu biti slijep na kad vidim Grbavicu danas i "jucer". I sta je se sve uradilo, i ono najtuznije, sta je sve bilo u planovima da se radi.. Kao nekom sto je stalo do Zelje a na individualca, tesko je pogledati nazad i razmisljati sta bi bilo kad bi bilo. Ko zna, mozda bi danas bageri bili na jugu.
Ali hajd da se ne vracamo opet u te vode. Pogotovo imajuci u vidu neke lesinare koji jedva cekaju da ponovo docekaju svojih 5 minuta. Sta je bilo bilo je.
Valjda bude nesto dobro od ove skupstine i da izroni dobra skupina ljudi koja ce nadmasiti sve ostale u pozitivnom smislu.

Ali hajd da se ne vracamo opet u te vode. Pogotovo imajuci u vidu neke lesinare koji jedva cekaju da ponovo docekaju svojih 5 minuta. Sta je bilo bilo je.
Valjda bude nesto dobro od ove skupstine i da izroni dobra skupina ljudi koja ce nadmasiti sve ostale u pozitivnom smislu.

@igrajlopte 🐦
-
- Kontakt:
Meni se ne sviđa ovo nekakvo davanje podrške trenutnoj Upravi. Oni su nas i doveli do provalije i fino im je rečeno da kupe prnje poslije skupštine. Hvala za trud ali treba da idete.
Željezničar za život cijeli!
ja sam iskreno pozitivno iznenadjen trenutnom Upravom, bio sam kategorican da moraju ici sto prije, ali u ovih mjesec, dva zadnjih bore se, rade solidno pa ne znam sta da kazem. da li ih ostaviti jos neko vrijeme dok ne dodje bas neko respektabilan u Upravu ili ih skidati sada u ovom momentu kad je konacno sve krenulo nekako na bolje.
Volim te Zeljo!!!
-
- Kontakt:
kao sto se vec pisalo, nema sanse da mediji znaju misljenje preko 50 ljudi, nisu sigurno zovnuli 30 ljudi da pitaju hoce li dati podrsku trenutnoj upravi. Ovo je medijska podvala ili maslo nekog od trenutne uprave koji zeli da se zadrzi tu gdje je, pa bacaju patke ne bi li skupstinari procitali pa razmotrili tu opciju ili pomislili da fkt vecina njih zeli dati podrsku trenutnom UO.SudoHusika je napisao/la: ↑10 sep 2021, 14:24Meni se ne sviđa ovo nekakvo davanje podrške trenutnoj Upravi. Oni su nas i doveli do provalije i fino im je rečeno da kupe prnje poslije skupštine. Hvala za trud ali treba da idete.
U svakom slucaju, ne svidja se ni meni da ta opcija uopce bude na stolu. U krajnjem, najgorem slucaju koji bi mozda prihvatio je da ostane jedan ili max dva clana iz trenutnog UO, a ostali noga ispis. Kao sto si rekao, oni su nas i doveli ovdje zajedno sa masnicom i ostalima...
Nisam za to da ostane sastav UO ovakav kakav je sad. Ok mi je da se napravi mix od nekih ljudi koji su trenutno tu i nekih novih bar do zime. Ne znam ni koliko bi nam bilo pametno da kompletan novi UO postavimo jer je sezona u toku i ne bi oni imali vremena da sad izanaliziraju sve od ranije jer moraju se prvo upoznati sa situacijom, dogovorima, problemima da bi nesto pokrenuli. Zato mislim da je ok da neko ostane, ali ne svi da se razumijemo.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
-
- Kontakt:
LjoZee je napisao/la: ↑10 sep 2021, 14:29Nisam za to da ostane sastav UO ovakav kakav je sad. Ok mi je da se napravi mix od nekih ljudi koji su trenutno tu i nekih novih bar do zime. Ne znam ni koliko bi nam bilo pametno da kompletan novi UO postavimo jer je sezona u toku i ne bi oni imali vremena da sad izanaliziraju sve od ranije jer moraju se prvo upoznati sa situacijom, dogovorima, problemima da bi nesto pokrenuli. Zato mislim da je ok da neko ostane, ali ne svi da se razumijemo.

-
- Kontakt:
Tako nekako i ja mislim.zeljodogroba je napisao/la: ↑10 sep 2021, 14:28kao sto se vec pisalo, nema sanse da mediji znaju misljenje preko 50 ljudi, nisu sigurno zovnuli 30 ljudi da pitaju hoce li dati podrsku trenutnoj upravi. Ovo je medijska podvala ili maslo nekog od trenutne uprave koji zeli da se zadrzi tu gdje je, pa bacaju patke ne bi li skupstinari procitali pa razmotrili tu opciju ili pomislili da fkt vecina njih zeli dati podrsku trenutnom UO.SudoHusika je napisao/la: ↑10 sep 2021, 14:24Meni se ne sviđa ovo nekakvo davanje podrške trenutnoj Upravi. Oni su nas i doveli do provalije i fino im je rečeno da kupe prnje poslije skupštine. Hvala za trud ali treba da idete.
U svakom slucaju, ne svidja se ni meni da ta opcija uopce bude na stolu. U krajnjem, najgorem slucaju koji bi mozda prihvatio je da ostane jedan ili max dva clana iz trenutnog UO, a ostali noga ispis. Kao sto si rekao, oni su nas i doveli ovdje zajedno sa masnicom i ostalima...
Željezničar za život cijeli!
Intervju Juricica. Izbrisao sam pitanja da ne bude predugacko.Luka Juričić: Nadam se da ću navijače obradovati sa još puno golova
- Htio sam igrati, ali na dvije strane je puklo, na vrhu nosa i dole hrskavica, tekla je krv i nije se mogla zaustaviti. Molio sam da sačekamo do poluvremena, pa da nekako zaustavimo krv i da nastavim igrati, ali nisu smjeli riskirati, govori Juričić.
- Osjećam se odlično, dok je ekipa bila u Srbiji radio sam individualno po programu trenera Ivkovića. U utorak sam išao u Zagreb, gdje je napravljena maska s kojom mogu igrati. Odlično mi je legla, stvarno nemam nikavih problema, kao da je i nema.
- Jedva čekam da zaigram protiv svog bivšeg kluba. Ekipu Širokog odlično poznajem, mladi su i poletni, željni nadigravanja, vodi ih mlad i perspektivan trener. Ali mislim da ćemo mi biti ti koji će se radovati u nedjelju, optimista je napadač plavih.
- Pa, eto, nismo baš nezadovoljni, ali moglo je to i bolje. Smatram da smo trebali osvojiti još četiri boda. Sigurno je da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji, naše prave igre tek dolaze, kaže Juričić.
- Mnogo je ljepše igrati pred navijačima, nama posebno znači što imamu izuzetnu podršku jer smo nova ekipa koja se tek uigrava i treba da pokaže svoj kvalitet. Na svakoj utakmici dajem sve od sebe i drago mi je da su to prepoznali i navijači. Nadam se da ću ih obradovati s još više pogodaka.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Trenutna uprava u zadnje vrijeme radi veoma dobro.
Potpisan je Mozzart,vraćeni su dugovi Memiću,Šerbi i Eriću,sa Veselinovićem je dogovorena isplata,sa poreskom je potpisan reprogram koji se redovno servisira,potezi vrijedni svake pohvale.
Sve što treba kod UO-a je pojačati ga sa još ljudi koji imaju malo dublje džepove pa da se oporavljanje kluba nastavi u pozitivnom pravcu
Potpisan je Mozzart,vraćeni su dugovi Memiću,Šerbi i Eriću,sa Veselinovićem je dogovorena isplata,sa poreskom je potpisan reprogram koji se redovno servisira,potezi vrijedni svake pohvale.
Sve što treba kod UO-a je pojačati ga sa još ljudi koji imaju malo dublje džepove pa da se oporavljanje kluba nastavi u pozitivnom pravcu
Nije poznato ... a prema nekim informacijama ! - Nema potrebe da se više bilo šta napiše ! Bit će lijepih vijesti sutra aBd, ima da se ovi "novinari" pojedu 

Rodjeni su pitarske picke!
-
- Kontakt:
Do sad je često znalo procuriti nekoliko dana pred skupštinu ko će biti novi predsjednik kao u slučajevima Cerić i Selimović. Isto i pred prošlu skupštinu je procurilo u medijima da postoji mogućnost da uđe Zubanović sa nekim ljudima. Kontam kod nas uvijek se izmahala ako treba doći neko novi sa strane, da ima neko ovaj put možda bi već izašlo u medijima. Mislim govorim ovo samo na osnovu prijašnjih dešavanja, možda smo ovaj put dobro sakrili neko novo jako ime koje bi eventualno ušlo u UO. Bar se tako tješim.
Znam da je i @ubipitar nedavno pisao da postoji mogućnost da ostane trenutni UO i da se proširi se sa nekoliko članova. Ne znam, možda je i najbolje ne očekivati ništa da se ne razočaram. Rekoh neki dan, svaku skupštinu nazivamo historijskom i onda poslije svake te ništa se ne desi odnosno ne promjeni značajno.
Kontam ako se trenutno pregovara sa raznim investitorima, možda ostane dobar dio ovog UO radi tih aktuelnih pregovora pa eventualnim dolaskom investitora bi se možda promjenio UO. Mislim ovo sad samo nagađam.

Znam da je i @ubipitar nedavno pisao da postoji mogućnost da ostane trenutni UO i da se proširi se sa nekoliko članova. Ne znam, možda je i najbolje ne očekivati ništa da se ne razočaram. Rekoh neki dan, svaku skupštinu nazivamo historijskom i onda poslije svake te ništa se ne desi odnosno ne promjeni značajno.
Kontam ako se trenutno pregovara sa raznim investitorima, možda ostane dobar dio ovog UO radi tih aktuelnih pregovora pa eventualnim dolaskom investitora bi se možda promjenio UO. Mislim ovo sad samo nagađam.
- NerminFatic
- Kontakt:
Taj Mozzart dodje ko i prica o onoj kurvi-nije **** samo ko nije pito. Eno ih u svim ligama i nema tu nikakvog uspjeha u sklapanju sponzorstva s tom kladionicom. Potyanko, ali eto daj sta das.5Korpus je napisao/la: ↑10 sep 2021, 15:05Trenutna uprava u zadnje vrijeme radi veoma dobro.
Podrška aktuelnom sastavu, i hvala što su prihvatili ovo i kada niko od "legendi" i "prijatelja" kluba nije htio i još ih je dobra većina saborotala.Corcaigh je napisao/la: ↑10 sep 2021, 12:56Iako sam veliki protivnik trenutnog UO mora se biti objektivan i pohvaliti nesto dobro uradjeno, a to je isplata ovih dugovanja i rjesavanje problema sa PU. Nazalost ceka se uvijek do zadnjeg trenutka i navijacima se kidaju zivci ali treba biti realan jer je to u ovakvoj situaciji i za ocekivati.
Sretno Željo!
Ma samo podrška Tomi,ekipi i Nazifu !!
Cuj podrska ovoj upravi.Doveli pred gasenje.kluba.Aminovali i dozvolili brki da radi sta hoce s klubom.Razvaline kluba ce se godinama morati sanirati
Duzni kome sve ne.
Kratkog smo mi pamcenja
Ostavke moraju dati , dobili su ultimatum od grupe.Napolje iz kluba od prvog do zadmjeg.
Duzni kome sve ne.
Kratkog smo mi pamcenja
Ostavke moraju dati , dobili su ultimatum od grupe.Napolje iz kluba od prvog do zadmjeg.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.