Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

donDondon
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la donDondon » 10 sep 2021, 09:37

eeee Misimovicu kao smeta sto je golman iz Engleske rekao zelim da budem jedinica a ne da budem klupa nekim golmanima iz roletnaspora,prozorspora,rižaspora itd

U to vrijeme jaci je trening na 2 gola Celzija nego prvenstvo koje odigra Sehic i Kenan Kaparic
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 sep 2021, 09:43

Svi incidenti: Mitraljezac Misimović "izrešetao" Sušića, "prodao" saigrače, Ćiro Blažević ga optužio za izdaju
Autor: S. Šišić

19.11.2020. / 20:49

Zvjezdan Misimović, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, imao je sjajnu igračku karijeru.

Jedan je od najboljih veznjaka koje je naša zemlja imala, a posebno pamtimo vremena kada je u tandemu sa Edinom Džekom harao Bundesligom.

No, kroz karijeru su ga pratile brojne afere, a sa incidentnim situacijama nastavlja i sada, kada je okačio "kopačke o klin".

Tako se sinoć pojavila informacija da je pred utakmicu Zmajeva sa Italijom, tokom dana u hotelu imao sukob sa selektorom Duškom Bajevićem, a malo je nedostajalo da dođe i do fizičkog obračuna...

Bajević "u sendviču" između Misimovića i Pilava

A Bajević nije prvi selektor Zmajeva s kojim je Misimović imao "problema". Vratimo li se malo u prošlost, sjetit ćemo se da je Misimović "prodao" saigrače, da ga je Miroslav Ćiro Blažević optužio za izdaju, da se oprašao od reprezentacije uvrijeđen jer je ostao bez kapitenske trake, da je kao mitraljezac Joja iz partizanskih filmova "izrešetao" Safeta Sušića...

Sve je počelo 2006. godine. Nezadovoljni stanjem u FSBiH naših 13 standardnih reprezentativaca, među kojima i Misimović, potpisali su pismo u kojem su tražili velike promjene, odnosno odlazak tadašnjih čelnika Saveza. Vođa "bune", koju su podržali javnost i navijači, bili su Sergej Barbarez i Emir Spahić. Međutim, Misimović se nedugo potom predomislio i povukao svoj potpis, te na taj način "prodao" saigrače.

Dvije godine poslije, kada su se u reprezentaciju vratili potpisnici pisma, a kormilo bh. tima preuzeo Meho Kodro, te kapitensku traku dao Spahiću, u Savez je stiglo pismo iz Njemačke u kojem je Misimović objasnio da se oprašta od reprezentacije (tada se nagađalo da se na ovaj potez odlučio jer se nije mogao pomiriti sa činjenicom da je ostao bez kapitenske trake).

Godinu kasnije Misimović je ponovo dospio na naslovnice, ne samo bh. nego i evropskih medija. Tadašnji selektor Miroslav Ćiro Blažević optužio ga je za izdaju u baražu protiv Portugala.

KONTAKTI PREKO POSREDNIKA
Bajević odobrio akciju, ali...: Zbog ležernosti FSBiH ostajemo bez talentovanih fudbalera?
Ćiro je tada tvrdio da je Misimović odigrao ispod prosjeka u prvom meču u Lisabonu, a da je potom odglumio povredu (nije igrao revanš na Bilinom polju, a nekoliko dana kasnije nastupio je u Bundesligi).

- Ja sam sve vrijeme bio kategoričan da je Misimović u Lisabonu odigrao ispod nivoa, to je činjenica. Ovo da je bio povrijeđen za Zenicu je šuhveli i budali - rekao je tada Ćiro, dodavši:

- Da si bio ono što jesi, mi bismo otišli na Svjetsko prvenstvo. Mi nismo zaslužili da ispadnemo. Sine, ako je to tvoj uvjet, ja odlazim, odlazim radi tebe, ti si važniji ovoj reprezentaciji od mene. Selektora ima na sve strane, a takvih igrača ne.

Vidio sam Misimovića u petak na treningu. Bio je odsutan, samo je hodao. Moja je greška što ga nisam ništa pitao. Podsjećao me na ubicu kojeg su angažovali da ubije, ali zbog savjesti se borio sam sa sobom. Neko ga je dobro raz..bao, ali to, hvala Bogu, nisam bio ja. Sa svima sam znao biti grub, ali nikada s njim - ispričao je tada Ćiro Blažević.

Treći selektor s kojim je Misimović imao problem je Safet Sušić. Na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bjelorusije, legendarni Pape ostavio je veznjaka na klupi, a u igru ga je uveo u drugom poluvremenu. Misimović je zbog toga "poludio", toliko da je, nakon što je u 87. minuti postigao gol za pobjedu (1:0), "uzeo" u ruke "mitraljez" i "izrešetao" kompletnu klupu naše selekcije, a selektoru poručio "fuck you"! U najmanju ruku neprofesionalno i skandalozno!

Zanimljivo, na spomenutoj utakmici u svečanoj loži sjedio je Bajević, koji je tada uživo mogao svjedočiti Misimovićevom izljevu bijesa. Posljednjih godina Bajević je bio član Odbora za posredovanje i savjetovanje Fudbalskog saveza BiH, a 2011. godine, kada je FSBiH supendovan od UEFA-e i FIFA-e, aktivno se uključio u rad Komiteta za normalizaciju i uradio veliki posao u skidanju suspenzije.

Između sukoba sa dva selektora reprezentacije, uspio se zamjeriti i treneru Galatasaraya Gheorgheu Hagiju, zbog kojeg je morao otići iz istanbulskog giganta.

Za razliku od Misimovića, čiju karijeru su obilježile afere, o karakteru Duška Bajevića najbolje svjedoči jedna situacija iz 2007. godine kada je bio trener Crvene zvezde.

Njegov boravak u Beogradu ostao je upamćen i po tome što je usred utakmice protiv Vojvodine, tačnije u 70. minuti, napustio klupu Zvezde. Tom potezu prethodilo je negodovanje navijača koji su s tribina glasnim skandiranjem tražili njegov odlazak. Bajević ih je poslušao i usred utakmice otišao je s klupe... Džentlmenski!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 sep 2021, 10:03

Svi su oni manje vise isti u "podržavanju" kriminala izuzev PJANICA.
On je jedini koliko toliko javno govorio protiv saveza i to kao aktivni reprezentativac.
Ovo licemjerno oglasavanje Begovica okači mačku o rep jer je ono plod uvrijedjenog ega...Asmir je to uradio zbog sebe a ne zbog boljitka bh fudbala. Ja ne mogu da vjerujem da to većina ne mogu da shvate.
Evo da vam prevedem. Asmir da je dobio poziv Peteva nikada nesto slično ne bi objavio. TAČKA!

Dakle, i Miske i Asmir imaju mutnih radnji...ali je Miske jedan od najboljih i najvažnijih reprezentativaca u našoj povijesti.
Onoga trenutka kada se on oprostio, odmah od sledece utakmice je uslijedio nas pad i totalno rasulo...totalna nemoć.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 10 sep 2021, 10:05

Inace uz misketa smo derali na prvenstvima. :kafa:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 sep 2021, 10:12

Maestro je napisao/la:
10 sep 2021, 10:05
Inace uz misketa smo derali na prvenstvima. :kafa:
Slusaj, nisam ti ja kriv sto su ti vidici skuceni.
Najvažniji igrac te generacije...važniji i od Dzeke i od Spahica. Za ostale da ne pricam...ni do pupka mu nisu bili.
Na stranu mutne radnje i njega i Asmira.
Vidici su ti skuceni i u vezi s Asmirom, branis neobranjivo a zapravo je ispao cmizdrivi licemjer posljednjom objavom!!!
"Sto me niste pozvali za utakmice kvalifikacija...sad ćete vidjeti sta ću vam uraditi..." :plac: :plac: :plac:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 sep 2021, 10:23

@hurem puko:-)
zayebi ti to hureme, reci ti meni kako mozes reci za nekog da je branio odlicno u ligi prvaka a primio onakva dva gola, sto ti covjek postavi ovdje:-)

kako sad da ja kazem da tebi vidici nisu skuceni?
i da nisi zauzeo stranu?

guza ostao jednu tekmu na klupi u vakat kad nije mogao potrcati duze od 20 min i rafal po selektoru uz f u c k you..i on sad nesto moralise:-)

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 10 sep 2021, 10:32

emir79 je napisao/la:
09 sep 2021, 21:52
I Misimovic kao i Begovic su obicni šupci bili kroz cijelu reprezentativnu karijeru. Dzaba sd dijelite na dva tabora.

Ako postoji trun realnosti u vama, ili ste zaboravni, ili ste neko ko je odskora poceo da prati reprezentaciju, onda da vas podsjetim.
Misimovic je igrac koji nigdje nije napravio karijeru sem Wolfsburga. Gdje god poslije Wolfsburga otisao bio je klupa, a formu je odrzavao preko reprezentacije ponajvise kod Safeta. Vracao mu je nezahvalnik rafalanjem, a ono kod Cire neigranje protiv Portugala da i ne spominjem.

Begovic je odbijao da se odaziva Ćiri, uvijek je trazio neke razloge familija k.urci palci i sl.
Sušića je odbio kod potiva za Slovačku, tad je Šehić debitovao za reprezentaciju. Cirkus se nastavio sa Baždarevićem, poslije Prosinečkim...
Gospodin al u k.urcu.

Igrac, ili ti ga golman koji svjesno ide u 3 kluba da bude klupa. Bez ikakve sportske ambicije da se profilise u top golmana. Ostaje samo da je klupaš.

Eh sa ovakvim poltronima svaki selektor koji dođe mora da izlazi na kraj. Nisu oni jedini, ima njih u reprezentaciji pun k.urac.

Onda očevi istih koji se k.urče i petljaju oko reprezentacije.
Te Amir Begovic, te Midhat Dzeko, te Fahrudin Pjanic, te Spahicev brat, te Ismet Slihovic...

Sve dok se sljam ne otkloni i udalji od reprezentacije nema nas nigdje.
:bow:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 sep 2021, 10:51

hurem je napisao/la:
02 jun 2018, 20:18
Koliko je Dzeko bolji od Ibisevica, toliko je Begovic od Sehica, pri tom ne mislim da je Begovic klasa i po tom pitanju sam uvijek bio objektivan za razliku od nekih koji su smatrali da ce izgurati Curtoisa, zamisli...na kraju hvala Bogu da imamo obojicu, i Begovica i vec sada dostojnu zamjenu Sehica.

Taj gol Nanija je bio ako se ne varam prije 7 godina i glupo je uopce to spominjati...tada su van 16-erca pjetlici jos uvijek zabijali Sehicu.
7 godina kasnije su obojica zasigurno bolji i iskusniji golmani, a od njih dvojice Beg je bolji.
Ne moram ti spominjati Zapacostu, to nije bilo prije 7.

Na kraju, jos jedanput cu ponoviti vaznu cinjenicu, a to je da nije isto iz godine u godinu braniti u najjacoj ligi svijeta protiv Cityija, Uniteda, Liverpoola, Tottenhama, Chelsija, etc...Hazarda, Salaha, Kevina, Kanea, Lukakua, Aguera, itd...i ovamo protiv nekih anonimusa u azerbejdzanskoj ligi.
Neko ce spomenuti Atletico Madrid, da, imao je odlicne predstave, ali jednako katastrofalan je bio na Stamford Bridgeu..

Kao sto rekoh, hvala Bogu da ih imamo obojicu, kvalitetnu jedinicu-Begovica, ali i dostojnu zamjenu-Sehica koji je meni uvijek bio ispred Burica.

Isto tako navodis kako je Vrancic igrao za tamo neki Darmstadt, a sada ne igra za Norwich, a zapravo je jedan od najstandardnijih i najvaznijih igraca u Norwichu...ovo govorim neovisno o tome da li bih radije njega vidio u reprezentaciji ili nekog igraca iz plbih.
@babino, brzo sam se nakon toga ispravio u vezi s Ibrahimovim "odlicnim" partijama u LP...Nakon nekoliko godina mi je u glavi ostao Atletico..i zaboravio sam da su bili u grupi s Chelsijem. :)
Ovo sam pisao u junu 2018...Pored toga sam pisao kako su treninzi u Milanu bolji nego Sehiceve utakmice...i sl.

Ja nemam problem da promijenim mišljenje i priznam ako sam negdje pogriješio...većina imaju i pored očiglednog

De nam reci kako i ko je otjerao Salihovica, Mujdzu, Ibisevica iz reprezentacije? - izmisljotinje ciste.
A vidim da si pisao o tome.
Begovic se najvise sam otjerao a drugi su ga u tome pogurali...ali prvi krivac je on.
Lulic jeste prerano otišao i to je lično za mene bilo bjezanje s bojnog polja kada si najpotrebniji.
Medunjanin je sam sebi presudio odlaskom u SAD iako mogao je biti od pomoći.
Momak se našao uvrijeđen jer je igrao protiv Bugarske i Senegala 45 i 30 min kao 33-godisnjak i igrač koji je došao iz SAD, i gle čuda, uvrijeđen odmah se oprašta...očekivao po 90. Pa gdje je tu spremnost da svojim iskustvom pomogneš mladjim kolegama?!

Begovic opravdano nakon biranja utakmica ostaje bez poziva za sledece okupljanje...i umjesto da suti jer je dobio upravo ono što je zaslužio, on pametuje po drustv.mrezama i medijskim istupima...nije očekivao da će doći neko ko ce ga pošteno spustiti na zemlju.
Zamisli nacionalni tim kod NOVOG selektora igra 4 prijateljske utakmice za uigravanje i tebe nema...nisi se udostojio ni da upoznaš selektora a saigracima poručujes idite vi u ledenu Bugarsku, ko vas j...
Ja ću da uživam.
Zar misliš da te utakmice nisu bile mucne Dzeki i ostalima...svakako da jesu...ali su bili tu. Ta dva termina su bila mozda najmućnija kada su u pitanju prijateljske utakmice, u povijesti.
Asmir nije bio jer mu je bilo MRSKO, 4 utakmice a niti jedna takmičarska...jednom se može opravdati, drugi put ne...drugi put je izigravanje sa selektorom, saigracima, navijačima, svima.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 10 sep 2021, 10:53, ukupno mijenjano 2 puta.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 10 sep 2021, 10:52

babino je napisao/la:
10 sep 2021, 10:23
@hurem puko:-)
zayebi ti to hureme, reci ti meni kako mozes reci za nekog da je branio odlicno u ligi prvaka a primio onakva dva gola, sto ti covjek postavi ovdje:-)

kako sad da ja kazem da tebi vidici nisu skuceni?
i da nisi zauzeo stranu?

guza ostao jednu tekmu na klupi u vakat kad nije mogao potrcati duze od 20 min i rafal po selektoru uz f u c k you..i on sad nesto moralise:-)
Puko brat @urem. :urnebes:

Kaze neki dan selektor bez greske i hvali ga.
Kao uveo Dennisa, Anela, Ermedina itd.
Igra sa tri stopera odnosno 3-5-2 itd

Znaci sve stvari sto bi trebalo normala biti i sto forumasi davno prije vec pisu (3-5-2) i igra bez krila ide kao pohvala selektoru. :urnebes:

To sto selektor gura kiksera na golu koji te kosta u ovim kvalifikacijama 5 poena na stranu. To sto selektor prima „kaparu“ za poziv igraca nista strasno. Ako nije primio onda u najmanju ruku zvao igraca na preporuku nekog iz saveza koji je mito primio.
Ali hajd to rade i drugi. :urnebes:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 sep 2021, 10:59

@maestro, Sve stvari normala a niti jedan drugi selektor to prije nije radio...niti bi Barbarez to uradio.
Manite se šuplje priče.
Sto vam raniji selektori nisu radili ono što bi svaki "normalan" forumas radio?!
Sehic je zasluzeno Jedinica a Begovic bivši reprezentativac. Petev je stavio najboljeg golmana na gol kojeg imamo trenutno.
"Kapare" su i ranije bile...sta si očekivao...da on bude odmah prvi koji će hlupiti šakom od stol?! - U KOJEM SVIJETU TI ZIVIS?!

Teško vam je priznati da je u prve 4 utakmice Petev vrlo dobro radio svoj posao...cak i iznad realnih očekivanja a nakon epskog propadanja nesagledivih razmjera...čovjek je koliko toliko izdigao reprezentaciju s dna...govorim o ove 4 utakmice.
Vidjet ćemo šta će dalje biti s igrom i spiskom...napredak vidljiv na oba polja do sada.
Spominjete pozitivni šok u prvim utakmicama...pa gdje je bio taj FAKING pozitivni šok kod Bajevica?!

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 sep 2021, 11:03

DrFilgud je napisao/la:
10 sep 2021, 09:22
BoixosNois1899 je napisao/la:
10 sep 2021, 00:21
KSG je napisao/la:
09 sep 2021, 22:56
Izvadite kandasku qitu iz usta dok pricate, ne razumijemo vas
:rol: :rol:
Moderator supertrol, umjesto da banuje lika, on ga sokoli. Još samo da počne psovat raji :crazy:
Nisam moderator na ovom podforumu i nemam mogućnost bana.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 sep 2021, 11:04

Maestro je napisao/la:
10 sep 2021, 10:52

Znaci sve stvari sto bi trebalo normala biti i sto forumasi davno prije vec pisu (3-5-2) i igra bez krila ide kao pohvala selektoru. :urnebes:
Ma ta mafija samo mijenja taktike, malo podilazi navijačima da ih smiri, a tjera po svom i upropaštava reprezentaciju.
Promijeniće oni taktiku u 3-5-2, pozvali su Gazibegovića, pozvaće i Dedića jer raja traži, ali na drugoj strani prave štetu koja nas gura na dno.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 sep 2021, 11:06

10 sep 2021, 11:03
DrFilgud je napisao/la:
10 sep 2021, 00:21

Moderator supertrol, umjesto da banuje lika, on ga sokoli. Još samo da počne psovat raji :crazy:
Banuj sebe, to možeš ili idi na svoj podforum, pa trolaj.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 sep 2021, 11:18

DrFilgud je napisao/la:
10 sep 2021, 11:06
10 sep 2021, 11:03
DrFilgud je napisao/la:

Banuj sebe, to možeš ili idi na svoj podforum, pa trolaj.
Još čekam da mi objasniš gdje sam to tačno trolao.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 sep 2021, 11:18

Za sve javašluke igraca u reprezentaciji krivci su novinari i navijaci tj javnost. U svakoj konflikt situaciji trener je popljuvan i smijenjen a igrači heoji, svetci koji se dizu u nebesa. Da je bilo koji trener izbacio iz reprezentacije Dzeku, Spahica, Misimovica, bio bi naj veći neprijatelj BiH. Ćiro je imao problema s Misketom svi mediji i navijaci bili su na strani misketa, pape je s Zukanovicem isto tako svi pljuvali Papeta, Prosinecki s Begovicem svi za Begovica. Znaci dali smo im podrsku da mogu raditi sta hoce i kako hoce.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 sep 2021, 11:23

10 sep 2021, 11:18
Još čekam da mi objasniš gdje sam to tačno trolao.
To bi ti trebali objasnit oni koji su te angažovali, ali mrka kapa.
Ipak ću ti odgovorit
KSG je napisao/la: ↑09 sep 2021, 22:56
Izvadite kandasku qitu iz usta dok pricate, ne razumijemo vas
Moderator

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 sep 2021, 11:40

@hurem, previse hvale za selektora i ekipu koja je na zacelju tabele nakon pola kvalifikacija:-)

znam ja da se ti nadas, kao i ja, da cemo mi otresti kazake u gostima, uzeti potrebnih 9-12 boba za baraz, ali relanost je da cemo ostati tu gdje jesmo, na dnu.
koliko god imali dobar raspored, ova ekipa ne ulijeva nadu da je dovoljno stabilna da to odradi kako treba do kraja.
nadam se da se varam ali sam prilicno siguran da sam u pravu, kao sto sam bio i kada sam ti pisao za vrijeme prosineckog, dok si ti cekao sami kraj da skontas ocite stvari.

meni nikad nece biti jasno kako jedan igrac poput dzeke moze onako odigrati u francuskoj a par dana poslije izgledati kao najveci amater. Ja bih bas volio znati kako je dzeko proveo 3-4 dana u sarajevu prije tekme.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 10 sep 2021, 12:17

jedino šta zamijeram begoviču jeste ovo što kažu dase nije pozdravljo sa šehićom.. Neda se nije trebo šozdravljati več ga je trebo pljunuti svaki puta kad ga vidi,e to mu zamijerim što nije uradio..
Samo Sloboda | COYG

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 sep 2021, 15:14

babino je napisao/la:
10 sep 2021, 11:40
@hurem, previse hvale za selektora i ekipu koja je na zacelju tabele nakon pola kvalifikacija:-)

znam ja da se ti nadas, kao i ja, da cemo mi otresti kazake u gostima, uzeti potrebnih 9-12 boba za baraz, ali relanost je da cemo ostati tu gdje jesmo, na dnu.
koliko god imali dobar raspored, ova ekipa ne ulijeva nadu da je dovoljno stabilna da to odradi kako treba do kraja.
nadam se da se varam ali sam prilicno siguran da sam u pravu, kao sto sam bio i kada sam ti pisao za vrijeme prosineckog, dok si ti cekao sami kraj da skontas ocite stvari.

meni nikad nece biti jasno kako jedan igrac poput dzeke moze onako odigrati u francuskoj a par dana poslije izgledati kao najveci amater. Ja bih bas volio znati kako je dzeko proveo 3-4 dana u sarajevu prije tekme.
Jedini smo igrali 2x protiv Francuske u prva 4 kola. Naravno da je očekivano da budeš na dnu. :)
Salu na stranu. Prije početka kvalifikacija realno je bilo očekivati max 4 boda...ne vise od toga. Imamo 1 manje, dakle 3.

Ja vrlo dobro znam da se vrlo lahko moze desiti da opet kiksamo u Kazahstanu jer su dokazali da su veoma nezgodna ekipa...a nije da smo mi neka snaga. Jel' stvarno misliš da bi nam Barbarez bio garant uspjeha i da bismo eto pobijedili tamo?
Ja sudim na osnovu ove 4 utakmice i mnoge su pozitivne kritike sa strane. Naravno da sve moze pasti u vodu u oktobru.
Pozitivne naznake su tu, da li će se one nastaviti ili nestati u oktobru, ostaje da vidimo.
Jedno je sigurno, reprezentacija je bila na samom dnu, totalnom rasulu...i s obzirom na to, ovo cak izgleda i pristojno.

Sto se tice Robija...tačno je da sam ga podržavao ali ne do kraja kvalifikacija vec do pola (čitaj Armenija)...
Prethodno je dobro odradio LN izuzev prve utakmice, u skladu s našim realnim mogućnostima...prijateljsku protiv Spanije...Grčka do penala i crvenog...nije ni do tada bilo sjajno ali sam iz nekog razloga više vjerovao mnogobrojnim "strucnjacima" koji su ga hvalili kao "mozak" Biliceve hrvatske generacije, nekih Zvezdasa koji su ga takodjer hvalili...i ok vođenja Azerbejdzana (ako se dobro sjećam).
Otprilike sam se vise vodio tvrdnjama sa strane ali nakon Finske, a pogotovo Armenije je bilo jasno da nema klika i da to nije to.

Nakon njega sam odlučio da OPET sudim samo po urađenom...u protivnom bi uzvisivao u nebesa Bajevica i branio a Peteva unizivao, nipodastavao...
Obojici sudim samo na osnovu rada (vođenja utakmica), isto kao I prije Robija kada sam mnogo kritikovao Mesu medju prvima a medju prvima "tjerao" i Papeta zbog TSS-a, umisljenosti i sl.

Dzeko - ta priča ne pije vode jer se to dešava i na klupskom nivou.
Razvali Chelsi, Barcelonu, Napoli a već sledecu utakmicu tuta.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 10 sep 2021, 15:24

Igrači dok su dio talova, javašluka, dok mogu raditi šta hoće, dernečiti, igrati za repku iako ne igraju za klub, sve je bajno. Čim ispadnu iz tih šema, odmah drvlje i kamenje na sve ono čega su do juče bili dio i što im tad nije nimalo smetalo.

Ako postoje neke stvari sa kojima se ne slažeš, koje su očito pogrešne, sazoveš fino pres konferenciju i kažeš sve ono što misliš da je pogrešno a za šta imaš dokaze. Sve mimo toga je kalkulisanje i ima neku drugu pozadinu od tobožnje brige za reprezentacijom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, bhfanatic14, sagitarius i 37 gostiju.